evlileri nişanlıları ayırmaya çalışan kayınvalideler

esranil8987

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2010
37
0
36
Ankara
ablalarım diyorum hepinize daha aranıza yeni katıldım ama bana allah rızası için yardımcı olun akıl verin ağlamkatan artık gözlerim kapandı. 22 yaşındayım öğrtmenim ancak atamam olmadı 5 ay önce üniversite 1den beri görüştüğüm 4 yıldır beraber olduğum deliler gibi sevdiğim kişi ile nişanlandım kendisi subay(( ama şu anda keşke olmasaymış diyorum. annesi ve babasının yaptıkları artık dayanılmaz hale geldi. şubatta nikahımız olacaktı güya ama annesi çalışmayan gelin istemiyormuş beni oğluna yakıştıramıyormuş ben oğlunun parası için onunla evleniyormuşum ailesinden oğlunu kopraracakmışım zaten benim ailem beni oğluyla nişanlayıp oğluna kapak attırana kadar canı çıkmış benim babam beni bakamıyormuş onların yanında belki gün yüzü görür müşüm. nikahın kpssye kayıt yaptırmazsam eğer kpssyi kazanamzsam olmayacağını söyleyip duruyor. nikahta zaten eğlenceistemiyoruz sadece şık abiye alıp nikahlanırız düğünde gelinlik giyerim dedim. babası ve annesi oğlum amacı seni batırmak paranı yemek. giydir gelinliği düğüne gerek kalmasın diye tutturdu.niaşnlım ben seni seiyorum çalışman çalışmaman umrumda değil dedikçe onlar daha çok beni kötülemeye başladılar. her gün beni aramak istiyo babası. bende 1 ayda bir konuşuyorum bu seferde bizi istemiyo diye nişanlıma şikayet ediliyorum. zaten nişanlım doğuda görev yaptığı için eşya bile alamayacağız ama düğün yapma diye tutturup duruyo bende babamın bi kzııyım sonuçta. giydiğime bile karışıyo namusunu koruyamaz bu senin deyip duruyo . benim yüzüme söyleyemiyo nişanlıma arkamdan konuşup duruyor. en son onalra saygıdan nasılsınız iyimsiiniz diye hep telde konusurdum ona bile demişler ki. araya bilerek mesafe koyuyor bu kız seni ailenle kötü edecek. kendi ailesiyle bizden daha iyi artı konları bırakıp diğer tarafla iyi olmalıymışım.... daha anlatamayacağım burada yazılamayak bir sürü art niyet hakaret var. bende en sonudna dayanamadım nişnalıma açtım ağzımı yumdum gözümü annesine babasına demediğim şey bırakmadım aramızı toparlayamıyoruz. kayınvalidemin anlayacağınız bizi ayırma çabaları yavaş yavaş meyvesini veriyo . ne olur bana akıl verin dayanamıyorum artık

Allah yardımcın olsun kardeşim

nişanlının bu ailesinin söylediklerine bir cevap vermiyormu anlayamadım özellikle namusunu koruyamaz falan ki ben zaten bukadar olayın yaşanmasından sonra evlenmezdim

cnm bunları sana nişanlın mı anlatıyor??
Arkamdan konuşuyorlar diyorsun ya. nişanlın mı gelip sana böle böle diyorlar diye anlatıyor??

yok ablacım kayınvalidem eşine söylettiriyor bunları bana neymişte kocası varken ona düşmezmiş bunları söylemek. şimdide sadece nikah olsun düğüne gerek yok oğlum masrafa giriyor diye tutturdular. nişanlımı 5 ayrdır göremiyorum 10 gün iizn alacak hesini bizle geçir evlenince seni zaten görür diyo ve biz ayrı şehirlerdeyız bende nişanlıma çatım telefonu hani hayatında ilk sıradaydım ebni görmeden gidersen evlenince beraber hep oluruzu bırak bi kenara bu iş burda biter onalr daha seni geçen ay gördü ben kaç aydır göremedim dedi. o da 6 gününü snein yanıdna geçiricem olmaz zaten diğer türlü dedi mutlu oldum

Evlenmeden önce bunları yaşman belki sana bir işarettir iyi düşünn nişanlın seni sevsevdi sana sahip çıksaydı böylee üzücü şeyler yeşamazdın bana göree iyi düşün öyle evlenn....

Allah yardımcın olsun kardeşim

nişanlının bu ailesinin söylediklerine bir cevap vermiyormu anlayamadım özellikle namusunu koruyamaz falan ki ben zaten bukadar olayın yaşanmasından sonra evlenmezdim

abla nişanlım artık onlarla kavga etmakten tartışmaktan beni savunmaktan ne hale geldi bi bilseniz onlarla sürekli kavga ediyo daha sonra biz kendimiz birbirimzile kavga ediyoruz onada acıyoum bazen resmen arada kaldı. beni ayırmak için her yolu her lafı deneyip duruyo şimdi tek derdi bu nikahı olmaz etmek. ben bu kadınla nasıl baş edicem yaaaaaa

işin çok ama çok zor..tek çıkar yol eşin olacak kişinin onları asla kaale almaması,kulaklarını tıkaması..çünkü fesat bunlar,susacağada benzemiyorlar
ya dediğim gibi olacak ya ayrılacaksınız..

Evlenmeden önce bunları yaşman belki sana bir işarettir iyi düşünn nişanlın seni sevsevdi sana sahip çıksaydı böylee üzücü şeyler yeşamazdın bana göree iyi düşün öyle evlenn....

biz niaşnlanmadan önce hiç kendi aramızda sorun yaşamadık ne zaman bu kadın kayınvalide vasfını kazandı böyle oldu. nişanlımdan ayrılmak istemiyorum. tek istediğim bu kadına karşı duruşum öyle bi olsun ki bana ağzını açmaya cesaret edemesin artık. ama işte nasıl olacakb u bilmiyorum. mesafeli olmayı denedim olmadı konusmamayı denedim dha kötü oldu. iyi olmaya çalıştım samimiyetsiz olmadan o da olmadı yok yok yok. utanmadan sürekli sen olsaydın oğluma arkadaşımın kızını alırım deyip durdu bi arayanımda. nişanlımda o gün işte hepsiyel öyle bi kavga etti anlatamma bu kızın yanında siz nasıl böyle konuşursunuz ben onunla hayatımı geçiricem yüzümü göremezsiniz bi daha konuştuğun lafa dikkat et anne dediği gün kadın benimle iktidar mücadelesine girdi

Nişanlından yana bir sorun yoksa ayrılmayı değil çözüm aramayı seçmekte bence iyi yapmışsın..
Normalde nasıl bir yapıdasın hemen cevap verirmsn yoksa hep alttan alan tarafmısın?
Çok zor biliyorum ama hiç muhattap olma, nişanlın izinde yanına geldiğinde güzelce konuş.
O insanları değiştirmeniz bu saatten sonra çok zor, nişanlın her zaman senn yanında olabilecekmi?
Emin olduktan sonra kararlarınızı birlikte alın, uygulayacağınız zaman onlara sadece haber verirsiniz.
Maddi anlamda filanda beklenti içine girmeyin muhtemelen hiç birşey yapmayacaklardır.
herşey dört dörtlük olmaz belki ama zamanla düzeninizi oturtursunuz üzülme.
Yalnızca en özel gününüz hayal ettiğiniz gibi gerçekleşsin, nişanlında bu tür konuları ailesiyle konuşmasın.
Vakti zamanı geldiğinde akrabalarınıza haber verir gibi onlarada söylersnz.
gelip gelmemekte onlara kalmış.. Tamam hoş bişey değil bu ama kusura bakmasınlar öyle insanlara bence müstehak.. Konuşup dursunlar inadına gülün siz. Sizin değiştiğinişzi görünce, bu işi engelleyemeyeceklerini anlayınca onlarda bir ihtimal belki çeki düzen verirler kendilerine..
Eğer çok canınızı sıkıyorsa güzel güzel konuşur yeteri kadar dinlediğini, sabır gösterdiğini istemiyorlarsa görüşmek zorunda olmadıklarını söylersn..
Yalnızca sakın agresif davranma, kendine hakim olmaya çalış zor olsada bence onların bekledikleri bu. Senin sabrını zorluyorlar senin dayanamadığın anda senn ağzından çıkan her sözü aleyhinde kullanacaklardır.. Nişanlın yanında olmadanda onlarla görüşme..
önemli olan senin-sizin hayatınız, herkes kendi değerini kendisi biçer..
Bundan sonrası için canını sıkmaya bile değmez bence

Derdini buraya açtığın iyi olmuş burada herkes sana ne yapman veya ne yapmaman konusunda yazacak ama sen savaşmaya hazırmısın kaynana seni çok yıpratmaya ve üzmeye hazır bunları bil subay zaten o halde pek yakın olmayacak

Annem hep derki "istenmeyen gelin olmak ne demek ben bilirim, ben çektim! Allah düşmanıma böyle imtihan vermesin". Nedense yazdıklarınızı okuduktan sonra annemin bu lafı geldi aklıma. Umarım huzuru yaklarsınız...

Canım öncelikle 1 senelik evliyim
ve benide kayınvalidem biricik oğlundan ayırmaya çalışıyor
ve bana yapmadığı kötülük kalmadı çok sey yasadım.
çok üzüldüm agladım evi terk ettim boşanma kararı aldım.

bende bunlarla konustum olmadı,sustum olmadı,mesafe koydum yıne olmadı...
Keşke diyorum nişanlıyken falan bana gerçek yüzünü gösterseydi
Belkide o yere göğe koyamadığı,kimselere yakıstıramadığı oğlunu
kayınvalideme bırakır sevdiğim adamdan vazgeçip hayatıma bakardım.

Nişanlılık döneminde maalesef ki bir çoğumuz karşı taraftan gelen kötülük sinyallerini
çoğu zaman görmezden geliyoruz,düzelir diyoruz ya da olsun sevdiğim yanımda olsun
ben herşeye gögüs gererim sabırlıyımda hem ,ailesiyle mi evlenicem sanki diyoruz.
Ama bilemedik ki imazayı atar atmaz,ailesiylede evlendiğimizi...

Erkek nişanlılık döneminde yerden yere vurduğu ailesini
Evlendikten sonra yere göğe koyamıyor,seni haksız görüyor
varsada yoksada ailem diyor...

Bunu bilen ailede elinden geleni ardına koymuyor,peş peşe kötülük planlarını ortaya atıyor.
Ne mi oluyor daha sonra?
Evinde huzurun kalmıyor,kocandan soğuyorsun,gurur denen hissiyatın ayaklar altına alınıyor
Bugüne kadar işitmediğin lafları duyuyorsun,belki şiddete maruz kalıyorsun,ağlıyorsun
hayatından bezmiş bir vaziyette sendeleyerek ayakta durmaya çalıştıkça batıyorsun.
yıpranıyorsun,yıpranıyorsun,yıpranıyorsun be belki inceldiğin yerden kopuyorsun...

Sana tavsiyem bazı şeyler olmuyorsa olmuyor,
ilerde düzelir,eşim benım arkamda nasıl olsa dıye düşünceler seni yanıltmasın.
Bende 22 yaşındayım ama bak neler yaşadım ve kaldıramıyorum artık...
Bazen sevgide herşeye yetmiyor buna inan...

Bence ömrünü mücadele etmekle geçireceğin bir aileyle, sürekli arkanı kollamak,
Kötülüklere hazır halde yaşayarak ömrünü geçirmeyi göze alma...

Olmadı boşanırsın...Doğru ama neden bile bile parmağını gözüne sokacaksın
Bak Allah sana en başından gösteriyor yine şanslısın...Çok iyi düşün çok!

bende onun beni yıpratmasına izin vermeyip ona karşı her savaşı kazanmaya hazırım ablacım. kendimi ona ezdirmicem beni aşağılamasınada izin vermeyeceğim artık büyükse büyüklğünü bilecek şu saatten sonra. ilk girişimimi bni sürekli arayıp rahatsız ettiği seni ararım diye bana aldığı hattı kırmakla başladım . biraz da onuın siniri bozulsun onu onun yöntemleri ile alt edeceğim abla UMURSAMAYARAK bende ailemin bi kzııyım kısmetse Allahım nasip edersen hayırlısı ile atanıcamda bi öğrtmen oaltrak ilk başta dirayetli durup bu savaşı kazanıcam . bugün savaşı başlattım ablacım gelişmlerş neler yapıp neler yapmamam gerektiğinide sizlere sorup tecrübelerden faydalanıcam

Son düzenleme:

Bak Allah sana en başından gösteriyor yine şanslısın...Çok iyi düşün çok!

şu anda yapabildiğim tek şey nikah tarihini ertelemek ve nişanlımın tavırlarını izleyip ailesinin bu tutumunu onların diliyle konuşarak bertaraf etmeye çalışmakla geçiriyorum. bi umudum sürekli tayin görecek olması. hayatımın hiç bi döneminde bu kadar çok belki keşke kullanmadım ama hala belki uzaktayız olmaz karışamazlar artık diye umut ediyorum. ama şunu da aklımın hep bi köşesinde tutup korkup üzülüyorum ya geçmezse ya hala beni bu şekilde hırpalamaya üzmeye aşağılamaya devam ederse bu kadın.
zaten o kadın bana bunları söyledikçe onun söylediklerini kafaya takmaktan nişanlıma duyduğum sevgiye bile unutarak ağlıyor halde uyduğumu farkediyorum.

inat yaptım ondan da korkuyorum bu kadın bu yaşımda (en güzel zamanlar nişan zamanlarıdır) bu dönemde burnudma getirdi ya diyorum ona huzur vermeden bende onun bana yaptığı gibi onu üzmeden bu iş bitmeyecek diyorum. kendi özümden uzaklaştırdı beni iyi niyetli halimi resmen kinci nefret duygusuyla bürünmüş bi hale getirdi

uygun dille ban her kötü birşey söyleyip aileme dil uzattığında neden bu şekilde davranıyorsunuz amacınız nedir anlayamıyorum açık açık konuşun dedim. hep yok bi sorun deyip 3 gün sorna dert yanarlardı. zaten nişanlım düğünümüzü kendisi yapacak iğne biel almayacaklarını söylediler. allah bana onlardan çöp bile nasip etmesin zaten diyorum bende hiç üzülmedim bu duruma. benim tek hatam onlar beni arayıp bana kötü konuştuklarında bende nişanlımla konuşurken dilimi tutamayıp kavga etmem oldu .baktım onun haberi biel yok bana bunların söylendiğinden senin hiç mi birşeyden haberin yok niye sessiz kalıyorsun diye sürekli kavga etmek oldu. o da tabi haklıyı haksızı ayaıramdaı ilk başta uzakta olunca. sonra ben artık ona yansıtmamaya başladım o zaman işte benim suçsuz oldugumu üzerime geldiklerini anladı.

Allah fırsat vermesin iyi niyetli olmayan insanlara inşallah..
Rabbim yardımcınız olsun.
Nişanlınızla ailenizi kötülemeden güzelce Sizin onun ailesiyle fazla görüşemeyeceğinizi tane tane anlatın. Nişanlınız istediği zaman görsün ama ben onlara saygısızlıkta edemem, aşağılanmayı da dinleyemem deyin.
Bu şartlarda huzurlu bir evlilik nişanlınız ve Sizin çok sıkı kenetlenmeniz, dışarıdan gelen tepkilere kulağınızı sımsıkı kapamanızla olur, izole ve kapalı bir hayat yaşamalısınız .Hatta sınırlarınızı bştan tepki çeksenizde çok iyi belirlemelisiniz..

Çok çirkin ifadeler, çalışmayan gelin istememek- istemek ne demek. Kimse yaşntılarımız hakkında karar veremez. Çok iyi düşünün ve fikirlerine güvendiğiniz evli büyüklerinizle konuşun derim ben.

Son düzenleme:

Bazı insanlar hiçbirşeyden anlamazlar!
Onlar için konuşmakta manasızdır,tavır almakta
Seni anlayacaklarını düşünmüyorum açıkcası
Senin bundan sonra yapacaklarına karşı onlarda susup
Gelinimiz bizim ona yaptıklarımızın bedelini ödetiyor
bundan sonra kızı rahat bırakalım diyip köşelerine çekilmeyecekler
Aksine karşına daha donanımlı daha kötü halde çıkacaklar
Ve sen onları üzeyim derken aslında üzülen yine sen olacaksın.
Senin için şuanki durum çok zor biliyorum.sevdiğin ve ailesi arasındasın
Ama inan ki bizlere kim ne yaşatıyorsa eşlerimiz yüzünden oluyor.
Erkek isterse ezdirmez!Onlar oğullarını çok iyi bildikleri için
sana bu terbiyesizlikleri yapabiliyor bundan adın gibi emin ol!

Tayin bile olsa o aile hep senin hayatında olacak
yok saysan bile olmuyor...Kendilerini hatırlatacak yeni birşeyle
Gelip senin yuvanın huzurunu bozacaklar...

Belki iç karartıcı yorumlar yaptım senin için ama
Bunlar yaşanan şeyler canım inan ki...
Bana da söylediler ama ben dinlemedim dinlemiş gözüktüm hep
ve şimdi ahhh ahhh!

Her harfine katılıyorum. Ben olsam arkama bakmadan kaçar,onlara bırakırdım kıymetli,zengin,paralı oğullarını.

Söylenenler çok ağır,ailenize bunların söylenmesine izin vermeyin. Kimse vazgeçilmez değildir. "Dondurmam gaymak" filminin en sevdiğim repliğidir. Bir cinnet hepsini halleder. Şöyle bir sinir krizi anında çıkarın hepsini hayatınızdan. Oğluda parası da onların olsun...

Son düzenleme:

abla aileme yalvardım ben onu seviyorum diye beni kırmamak için birşey diyemediler . 1 aydır bitirmeyi koymuştum kafama yapamadım o ailesi yüzünden ayrılmak istemiyorum dedim kaç kere sadece annem şunu söyledi elini böyle bir taşın altına sokacaksan ben bunlarla başederim diyorsan çok çetin yollar seni bekliyor haır ol dedi. taşın altında elininin canının acıyıp acımayacağını düşünmeyeceksin evlilikte insan evlilikte canı acımaz mutlu olur dedi. eğer düşünüyorsan canım acır mı diye vazgeç kzıım dedi. elini taşın altında kabgren edip o eli kesmekte var o daha büyük akyıp değil mi yolun başında hiç sokma o eli dedi

Son düzenleme:
durumunuz vahim görünüyor,ama işte biz kişiliğinizi kestiremiyoruz burdan eğer hayata karşı çok güçlü ve özgüveni olan biriyseniz ve nişanlınızıda çok seviyorsanız evlenin derim.Ama çok kırılgan bi yapıya sahipseniz hiç bulaşmayın daha fazla kendinizi yıpratmayın bitirin bu işi.çünkü istenmeyen gelin olmak çok zordur.nişanlınında eşini çok iyi savunması ezdirmemesi gerekiyor.siz bu vasıflarıonda görüyorsanız evlenin.ayrıca evlenmeye karar verirseniz lütfen isteklerinizden vazgeçmeyin yok düğün istemem,gelinliğe gerek yok demeyin inan çok pişman olursunuz sonra nişanlın bazı şeyleri yapmak zorunda madem seviyor oda elini taşın altına koyacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…