• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlileri nişanlıları ayırmaya çalışan kayınvalideler

abla aileme yalvardım ben onu seviyorum diye beni kırmamak için birşey diyemediler . 1 aydır bitirmeyi koymuştum kafama yapamadım o ailesi yüzünden ayrılmak istemiyorum dedim kaç kere :(sadece annem şunu söyledi elini böyle bir taşın altına sokacaksan ben bunlarla başederim diyorsan çok çetin yollar seni bekliyor haır ol dedi. taşın altında elininin canının acıyıp acımayacağını düşünmeyeceksin evlilikte insan evlilikte canı acımaz mutlu olur dedi. eğer düşünüyorsan canım acır mı diye vazgeç kzıım dedi. elini taşın altında kabgren edip o eli kesmekte var o daha büyük akyıp değil mi yolun başında hiç sokma o eli dedi :(

ne kadar güzel söylemiiş annen. Daha nişanlıyken böyle davranan insanlar,evlenince neler yaparlar düşünsene. Biraz cadı gelin ol. Bundan daha fazla hakaret edemezler,cevaplarını ver ki madem evlenmeyi kafana koydun en azından düğünden sonrası için korksunlar senden. Brownim çok doğru bir şey söylemiş. Nişanlıyken yerden yere vurdukları aileleri,evlenince pek kıymetli olur erkeklerin. 1-2 ay görüşmezsiniz 3. ay aslında sende suçluydun derler. O yüzden şimdi yaşadıklarından ziyade geleceğini de düşün. Çok zor farkındayım ama imkansız değil. Sen blöfünü yap,bitirmek istiyorum de. Biterse de bitsin,senden ya da ailenden kıymetlimi yahu. 1 yıl ağlar üzülürsün belki ama ömür boyu ağlamaktan iyi değil midir?

Tabi bunlar dışarıdan bakan birinin yazdıkları. En doğrusunu yine sen bilirsin ama buradaki insanların söylediklerini de yabana atma derim ben. Özellikle annenin...

Son düzenleme:
nişanlın baştan ağırlığını koymuş olsaydı
bütün bu laflar sözler olmazdı
ana babası bunları söyleme cesaretinde bulunamazdı
oğullarından cesaret alıyorlar belliki
evlensende bu insanlar çok daha başını ağrıtırlar
uzaktada olmuş olsan elleriyle ulaşamazlarsada dilleri oralara kadar gelir
burda bütün iş nişanlına düşüyor
ana babasının ağzını kapayacak olan nişanlın

durumunuz vahim görünüyor,ama işte biz kişiliğinizi kestiremiyoruz burdan eğer hayata karşı çok güçlü ve özgüveni olan biriyseniz ve nişanlınızıda çok seviyorsanız evlenin derim.Ama çok kırılgan bi yapıya sahipseniz hiç bulaşmayın daha fazla kendinizi yıpratmayın bitirin bu işi.çünkü istenmeyen gelin olmak çok zordur.nişanlınında eşini çok iyi savunması ezdirmemesi gerekiyor.siz bu vasıflarıonda görüyorsanız evlenin.ayrıca evlenmeye karar verirseniz lütfen isteklerinizden vazgeçmeyin yok düğün istemem,gelinliğe gerek yok demeyin inan çok pişman olursunuz sonra nişanlın bazı şeyleri yapmak zorunda madem seviyor oda elini taşın altına koyacak.

yok asla yapmam kendi isteklerimi göz ardı etmem asıl o zaman arkama bakmadan bitiririm işte. bi kere aileme bunu asla yaşatmam abla babamda beni evimden gelinlikli düğünlü çıkarmayı hayal etti hep . evlenen bensem madem benim isteklerim oalcak zaten bize kuruş vermeyecek birse onu harcama bile yapıp emek vermediği bir işte szö sahibi yapıp kendimi karıştırmicam ablacım. iyiki bu siteyi bulmuşum ok adar çok atecrübesi olan bak böyle davran senin için daha iyi diyenler oldu ki hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. gelin kaynana savaşında bu sefer kaybeden gelinelr olamyacak kendime bu sabah szö verdim çünkü satranç gibi her hamelmi bende onun gibi yapıcam. gençliğimin verdiği paniğe girmicem hemen gardımı düşürmicem sakin temkinli ilerleyip onun şahını elinden almasını bilicem bundan sorna.

beni bu hale o getirdi her genç kzın hayali gelinlik güzel düğün yüzü gülerek babasının evinden çıkmasıdır. eğer gözüm arkada kalacaksa girmicem bu işe. ama o da şunu biecek ki aileme ettiği hakareti bende onun burnundan getiricem. nişanlımda şunu farkettim kibarca istediğimde hep onların isteği oldu herhalde asker oldugundan emir almaya mı alışmış nedir.bende böyle olacak bu benim hayatım güçsüz biri olup herşeye boyun eğmemi mi istersin kimse bu hayat benimse buna karışamaz sadece iyi günümde kötü günümde yanımda olurlar diye resti çekince tamam deyip birşey diyemiyo.

dün değerli abalamın birisi birde tepkini koy bakalım sessiz kalıp ezilme deid yaptım işe yaradı :) artı k yola böyle devam

cnm aslında sıkıntın açtığın konu başlığında gizli

"evlileri nişanlıları ayırmaya çalışan kayınvalideler"

o sizi ayırmaya çalıştıkça siz daha sıkı tutunacaksınız birbirinize. madem kaynanan oğlunu senin aleyhine dolduruyo sende nişanlını annesi aleyhinde dolduracaksın. onlara cvp verme. bunu da nişanlına söle.
ben senin ailenle konuşmak istemiyorum de. rengini belli et. hem madem nişanlın senin yanında, sustursun o zaman ailesini. onlar konuşmaya devam ettikçe siz tartışmaya devam edeceksiniz ve bunu sonu gelmeyecek. Allah yanında olsun...

bi dakka ya o kadın senin ailene mi hakaret etti:47:

cnm çok iyi niyetlisin sen. ailene hakaret etmesi ne demek ya. Asla tahammül etmemen gereken şey. sen hala onlarla muhatap mı oluyorsun. Kusura bakma cnm ama bana kalırsa tek kelime slemeni bile hak etmiyorlar. . Çok sinirlendim ya:47::47:

yok asla yapmam kendi isteklerimi göz ardı etmem asıl o zaman arkama bakmadan bitiririm işte. bi kere aileme bunu asla yaşatmam abla babamda beni evimden gelinlikli düğünlü çıkarmayı hayal etti hep . evlenen bensem madem benim isteklerim oalcak zaten bize kuruş vermeyecek birse onu harcama bile yapıp emek vermediği bir işte szö sahibi yapıp kendimi karıştırmicam ablacım. iyiki bu siteyi bulmuşum ok adar çok atecrübesi olan bak böyle davran senin için daha iyi diyenler oldu ki hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. gelin kaynana savaşında bu sefer kaybeden gelinelr olamyacak kendime bu sabah szö verdim çünkü satranç gibi her hamelmi bende onun gibi yapıcam. gençliğimin verdiği paniğe girmicem hemen gardımı düşürmicem sakin temkinli ilerleyip onun şahını elinden almasını bilicem bundan sorna.

beni bu hale o getirdi her genç kzın hayali gelinlik güzel düğün yüzü gülerek babasının evinden çıkmasıdır. eğer gözüm arkada kalacaksa girmicem bu işe. ama o da şunu biecek ki aileme ettiği hakareti bende onun burnundan getiricem. nişanlımda şunu farkettim kibarca istediğimde hep onların isteği oldu herhalde asker oldugundan emir almaya mı alışmış nedir.bende böyle olacak bu benim hayatım güçsüz biri olup herşeye boyun eğmemi mi istersin kimse bu hayat benimse buna karışamaz sadece iyi günümde kötü günümde yanımda olurlar diye resti çekince tamam deyip birşey diyemiyo.

dün değerli abalamın birisi birde tepkini koy bakalım sessiz kalıp ezilme deid yaptım işe yaradı :) artı k yola böyle devam

rica ederiz canım tecrübelerimizi paylaşmak için burdayız.:61:ayrıca yazdıklarında çok haklısın,giy gelinliğini,yap düğününü çık baba evinden usulüne uygun hiç bir hakkından vazgeçme ezdirme kendini hiç kimseye. hayatta biraz cadı olmak gerekiyo.:34:

bi dakka ya o kadın senin ailene mi hakaret etti:47:

cnm çok iyi niyetlisin sen. ailene hakaret etmesi ne demek ya. Asla tahammül etmemen gereken şey. sen hala onlarla muhatap mı oluyorsun. Kusura bakma cnm ama bana kalırsa tek kelime slemeni bile hak etmiyorlar. . Çok sinirlendim ya:47::47:

abla işte büyüklere saygılı olun zihniyetiyle yetiştiğimiz için ve cahiilikde üzerine eklenince insan ne duruma düştüğünü ilk başta anlamıyor. ama şimdi böyle cahillik asla yapmam asla. o kadınla ödeşmemiz gerekiyo bu lafların hesabı konusunda.ödeşeceğizde zaten asla onun gibi seviyemi düşürmeyeceğim. onu görmezden gelip hayatımın tek bir anında bile adam yerine koymayıp hiç bir şeyini dikkate alamamyla yokmuş gibi davranmakla işe başlıyorum bugünden itribaren. sakin terbiyeli gelin gitti artık yok etti çünkü.

nişanlın-eşin her daim arkanda ve sana destek olmalı ki ancak böyle başedebilirsin,üstesinden gelirsin
başka bir yol yok;senin başarın nişanlının başarısıdır aslında
ama her daim arkanda olursa
ayrıca k.validenin böyle davranması seninle ilgili değil;senin yerinde bi başkasıda olsa yine böyle huzursuzluk yaratacak tiplerden gibi geldi bana

saka mi bu ya baban sana bakamaz demis, ben olsam askimdan olsem de bitiririm asla yuzlerine bakmam bi daha. aileni ezdirdiginin farkinda misin bi adam icin? nisanlin seni cok sevseydi agizlarini bile acamazdi ailesi.

senin annen baban olsam bu evliliğe kesinlikle izin vermem
ve sana bunları söyleyenlerin ağızlarının payını veririm
ben de anneyim evladıma bunların yapılmasına asla müsaade etmem.
sakın sakın evlenmeye kalkma.çok vurursun başını duvarlara.

bak canım daha sana nişanlıyken bu kadar ağır konuşma cürretini gösteren insanlar evlendikten sonra kimbilir daha neler yaparlar.iyi düşün derim bu işin sonu çok sıkıntılı.hem nasıl yani namusunu koruyamaz bu ne cürret bi durummu yaşandıki böyle edepsizleşiyorlar?yok durduk yere söylüyolarsa eğer iftira bile atarlar sana ilerde bunları iyi düşün.evlenince biz birlikte olucaz kimse bize karışamaz diye düşünme sakın hiçte öyle olmuyo dahada zor oluyo emin ol.

bak canım daha sana nişanlıyken bu kadar ağır konuşma cürretini gösteren insanlar evlendikten sonra kimbilir daha neler yaparlar.iyi düşün derim bu işin sonu çok sıkıntılı.hem nasıl yani namusunu koruyamaz bu ne cürret bi durummu yaşandıki böyle edepsizleşiyorlar?yok durduk yere söylüyolarsa eğer iftira bile atarlar sana ilerde bunları iyi düşün.evlenince biz birlikte olucaz kimse bize karışamaz diye düşünme sakın hiçte öyle olmuyo dahada zor oluyo emin ol.

yanlış bi durum yaşansa bu kadar zoruma gitmezdi dedikelri ama böyle bir durum yaşanmadığı halde bu cümleleri ondan duymak zoruma gitti. şimdilik sadece uzatmaları oynayıp durumu iyice gözlemliyorum. bıraktım onlar anne oğul birbirlerini yesinler dursunlar bende artık araya onun bana yaptığı gibi bi laf atıp geri çeklicem. her anne melek derler ama bu şeytanın önde gideni. şimdiden bizim nasıl geçinip geçinemyeceğimizin kendi kendine hesabını yapıyordu geçende son konuşmamızda. okumuş ama kitabın dışını. ne demişler diploma cahilliği alır eşşeklik baki kalı bundan başka birşey değil onlardaki . bu işi bitsede bitmesede ona bu lafların hesabını tek tek soracağım çok kızgınım çokkkk abla

Canım ya senin yaşında kızım var benim bende asker eşiyim bilirim gurbette olmayı durumun zor tabi böyle bir insanla mücadele etmek zordur tabi..
Eğer nişanlın senin yanındaysa sana değer verip sahip çıkarsa sorun yaşamazsın birazda erkekte bitiyor bu işler..
K.validenin tek sorunu senin şu anda çalışmaman mı acaba yoksa başka bir sebebimi var madem seni çok kıymetli oğluna layık görmüyormuş acaba kendisi bulunmaz hint kumaşımı yani k.validen.
Şuna takıldım ben ya askerler çokmu fazla maaşmı alıyorlar acaba kimse milyarlar kazanmıyor bu meslekte hani demiş ya senin paranda gözün var diye duyanda çok fazla para kazanıyor zannedecek
Nişanlınla bu sorunları tam çözmeden evliliğe girmeyin sonrasında çok başın ağrırı sonra

nişanlın-eşin her daim arkanda ve sana destek olmalı ki ancak böyle başedebilirsin,üstesinden gelirsin
başka bir yol yok;senin başarın nişanlının başarısıdır aslında
ama her daim arkanda olursa
ayrıca k.validenin böyle davranması seninle ilgili değil;senin yerinde bi başkasıda olsa yine böyle huzursuzluk yaratacak tiplerden gibi geldi bana

aynen yaaaa . kendi oğlunu bile düne kadar istemiyordu tayini doğuya çıktı kadının gözünden damla yaş gelmedi . ne zaman ben nişanlandım canı oğlu oldu. kendinin anne olduğu yeni dank ett. şimdide sanki kendisi evlenecekmiş gibi gelinliğe nikah gününe düğüne ne yapıp ne yapmayacağımıza karışıyor. kaç kere nişanlımlak avga ettiler karışma meselesi yüüznden kadın bi türlü vazgeçmiyor. nişanlımın halası var kendiniz ekarıştırmayın senin k .validen insanlara kkendi ailesine kendi kocasına bile huzur vermedi ki sana varsın dedi. hatta yeğeninin karısına da bunu yapmış eltisinede hepsi anlattı şoka girdim . eltisinin düğününü birbirine katmış yeğeninin düğününde evlendiği kız hakkında etmediği hakaret kalmamış . kadın hasta manyak

allah sabır versin sana.. nişanlın hep yanında kalacaksa eğer buna eminsen kayınvalideyi falan takma eşin olacak insanda takmasın evlendiğiniz zaman tayininiz çıkar uzaklaşırsınız ayda yılda bi gidersin.. nişanlını seviyosan oda seni seviyosa aranıza ne senin aileni sok ne onun ailesini..

Canım ya senin yaşında kızım var benim bende asker eşiyim bilirim gurbette olmayı durumun zor tabi böyle bir insanla mücadele etmek zordur tabi..
Eğer nişanlın senin yanındaysa sana değer verip sahip çıkarsa sorun yaşamazsın birazda erkekte bitiyor bu işler..
K.validenin tek sorunu senin şu anda çalışmaman mı acaba yoksa başka bir sebebimi var madem seni çok kıymetli oğluna layık görmüyormuş acaba kendisi bulunmaz hint kumaşımı yani k.validen.
Şuna takıldım ben ya askerler çokmu fazla maaşmı alıyorlar acaba kimse milyarlar kazanmıyor bu meslekte hani demiş ya senin paranda gözün var diye duyanda çok fazla para kazanıyor zannedecek
Nişanlınla bu sorunları tam çözmeden evliliğe girmeyin sonrasında çok başın ağrırı sonra

ablacım ne istediğini bilmiyorki bu kadın. ki çalışıp çalışmamamdan ona ne benimle evlenecek insan kabul ettikten sorna. ki ben öğretmenin atanamsam bile gittiğimiz yrde muhakkak bi yerler de özelde vs çalışırım. onun derdi pislik çıkarmak sürekli deyip duruyo neymiş arkadaşının kızı varmış. nişanlımda o bunu söyleyince sinirlenip ona bağğırıp çağırıyo nişanlıma karışma diye bu seferde bana benim yüzümden olmuş gibi davranıyo. kendi oğluna kendi dilini tutamıyo suçlusu ben oluyorum deli yani anlayacğın. benide yavaş yavaş delirtiyo.

ablacım ne istediğini bilmiyorki bu kadın. ki çalışıp çalışmamamdan ona ne benimle evlenecek insan kabul ettikten sorna. ki ben öğretmenin atanamsam bile gittiğimiz yrde muhakkak bi yerler de özelde vs çalışırım. onun derdi pislik çıkarmak sürekli deyip duruyo neymiş arkadaşının kızı varmış. nişanlımda o bunu söyleyince sinirlenip ona bağğırıp çağırıyo nişanlıma karışma diye bu seferde bana benim yüzümden olmuş gibi davranıyo. kendi oğluna kendi dilini tutamıyo suçlusu ben oluyorum deli yani anlayacğın. benide yavaş yavaş delirtiyo.

Mutlaka gittiğin yerde iş imkanın olur çalışıp paranı kazanırsın sende gerçi çalışsansa o kadının çenesi yine durmaz gibi geliyor bana huzursuzluk çıkarır sanki.
Oğlu bir gün yeter anne diyecek tüm ilişkileri koparacak herkes rahat edecek en güzelide bu zaten

Mutlaka gittiğin yerde iş imkanın olur çalışıp paranı kazanırsın sende gerçi çalışsansa o kadının çenesi yine durmaz gibi geliyor bana huzursuzluk çıkarır sanki.
Oğlu bir gün yeter anne diyecek tüm ilişkileri koparacak herkes rahat edecek en güzelide bu zaten

keşke öyle birşey yapsa ağzınızdan bal damlıyo resmen:61:

hadi kayinpeder neyse de bu kaynanayla omur billah mutlu olamazsin :25:
baksana telefonla bile yetisiyorlar, ustelik aranizda sadece nisan varken boyle yapiyorlarsa evlenince yandin ki ne yandin :18: :18:
ben bu evliligi yapmadan once coooook iyi dusun derim isin cok zor.
nisanlin nereye kadar arayi idare edecek?
annenisini babasini silemez sonucta, mecburen onlardan yana olacak bir gun(muhtemelen evlenince) ve sen mutsuzluk neymis asil o zaman goreceksin bana kalirsa :59:
belki biraz agir yazdim ama her zaman gercekleri objektif olarak yazmamiz gerektigini dusunuyorum.
Allah yardimcin olsun.

Back
X