• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlileri nişanlıları ayırmaya çalışan kayınvalideler

bu tarz durumlarda genelde suçu ben erkeklerde buluyorum.pasif kaldıkça bunları yaşıyoruz biz.bak nasıl ağarlığını koyunca oluyomuş.benim eşimde hep pasif davrandı hep ezilen ben oldum.inşallah siz öyle olmazsınız.çok sevindim düzelmesine:)

Allah kolaylık versin sana ... Çok zor bir "deli" ile uğraşmak.. Senin etrafında "iki" deli olacak kayınpederinle birlikte.... Rabbim sana onlarla baş edecek gücü versin...

Çalışmayan kız istemezlermiş peh peh peh :) Tam sopalık kayınvaliden ya ... Oğulları general olmuş sanırsın...
Seni zorlu bir yol bekliyor...

ya onlardan daha deli olacaksın ya da tamamiyle uzak olacaksın....

Aslında evlenince şöyle bi kaç sene keyif yapsan ne güzel olur :)) telefon açtıklarında uykulu uykulu konuşsan onlarla her aradıklarında :D (Tamam tamam çok kötüyüm)

Tövbe yarabbim ya... Allahım böyle kara cahillerden herkesi korusun...

abla işte büyüklere saygılı olun zihniyetiyle yetiştiğimiz için ve cahiilikde üzerine eklenince insan ne duruma düştüğünü ilk başta anlamıyor. ama şimdi böyle cahillik asla yapmam asla. o kadınla ödeşmemiz gerekiyo bu lafların hesabı konusunda.ödeşeceğizde zaten asla onun gibi seviyemi düşürmeyeceğim. onu görmezden gelip hayatımın tek bir anında bile adam yerine koymayıp hiç bir şeyini dikkate alamamyla yokmuş gibi davranmakla işe başlıyorum bugünden itribaren. sakin terbiyeli gelin gitti artık yok etti çünkü.

hayatım bana kalırsa çözüm bu değil. sen ciddi ciddi nişanlından yardım almalısın. yada kayınpederin daha anlayışlı bi insansa onunla konuşmayı denesene. yada annenleri sok araya. babanla babası konuşsunlar??

benım yaşadıklarımın aynısını yaşamışsın tek fark senın kayınpederın soyluyomus benım görumcem söyledı durdu aynı şaylerı sonuç herkes kendı yoluna

benım yaşadıklarımın aynısını yaşamışsın tek fark senın kayınpederın soyluyomus benım görumcem söyledı durdu aynı şaylerı sonuç herkes kendı yoluna

Yani şu anda şoktayım 1 hafta öncesine kadar kıyametler kopuyordu. düğün şu şekilde olacak şu kiyafet giyilecek bizim istediğimiz zamanda yapılacak diye. şu anda ise biz herşeyi kendimiz ayarladık söyledik bu seferde kimseden tek bir karşı çıkış olmadı. acaba bu fırtına öncesi sessizlik falan mı acaba :) en komik olanda kayınvalidem beni facede arkadaş olarak eklemişti bende daha sonra çok fazla facede boş zaman geçiriyorum diye kapatmıştım. nişanlıma beni faceden çıkarmış bu kız demiş . nişanlım sen facei kapattın mı. annem seni görememiş sildin sanmiş diye kahkaha attı bende hala gülüyorum. yani artık ona yorum bile yapamıyorum :) tek kendimle gurur duyduğum şey iyi li hiç dir zaman gereksiz samimiyet kurmamışım.

bu tarz durumlarda genelde suçu ben erkeklerde buluyorum.pasif kaldıkça bunları yaşıyoruz biz.bak nasıl ağarlığını koyunca oluyomuş.benim eşimde hep pasif davrandı hep ezilen ben oldum.inşallah siz öyle olmazsınız.çok sevindim düzelmesine:)

Şu anda bir sakinler anlatamam tabi fırtına öncesi sessizlikte olabilir ya da yeni plan yapıyorlar evliliği ertelemek için yeni bahaneler ariyordu olabilirler . herşeyi bekliyorum artık.

Arkadaşım bunların hepsi seni bu işten vazgeçirmek için üretilen birer mazeret.Eğer ki benim mesajlarımı da okursan neden sana böyle dediğimi tecrübelerle yaşamış bir kişi olarak yasdığımı göreceksin.Canım arkadaşım benimde boşanmak üzere olduğum eşim subay hatta abimde suay dayılarımda subay!Bak bu subay kısmı 14 yaşında ailelerinden ayrılır devlet bunları 8 sene okutur,22 yaşında mezun olduklarında da o güne kadar kıymetli olmayan oğullar artık kıymete biner!Sonrasında da subay oğulun yanına kimse yakıştırılamaz!!!Halbuki subaylık ve subay eşleri eskiden çok kıymetliyken günümüzde o değerini gerek maddi gerek manevi olarak yitirmiştir.Senin nişanlının ileride eşinin doğuda yahut batıda olmasının hiçbir önemi yok!İstersen Amerika'ya git aklına koyan oradan da halleder.Benim eşim evlendik 6 ay yurtdışı görevindeydi,maşallah annesi nakış gibi işlemiş oralara yetmiş anlayacağın.Ben evimde yepyeni eşyamla çeyizimle 3,5 ay eşimle beraber aynı evde yaşadım ancak annesi babası oğulları 5 aydır benim eşyamda çeyizimde yaşıyor.Biz Edirne de oturuyorduk onlar Karamanda!!!Hele ki senin kayınvaliden faceden falan anlıyorsa vah başına gelen!
Tabiki sonu güzel olsun isterim ama gardını iyi al!Onlar için senin kızlığının adının geleceğinin hiçbir önemi yok!Birde subayların büyük bir kısmı aradaki o yılların özlemini evlenince aileleriyle o kadar güzel gideriyorlar ki karılarını ikinci plana atmaktan hiçbir sakınca görmüyorlar.
İnşallah herşey senin için güzel olur:)

mesafeni baştan koy herşeye tamam deme ...hiç takma seviyosan seviliyosan gerisi kolay :)kim ne derse desin sevgilinden eminsen hiç birşey olmaz!:74:

Son düzenleme:
Arkadaşım bunların hepsi seni bu işten vazgeçirmek için üretilen birer mazeret.Eğer ki benim mesajlarımı da okursan neden sana böyle dediğimi tecrübelerle yaşamış bir kişi olarak yasdığımı göreceksin.Canım arkadaşım benimde boşanmak üzere olduğum eşim subay hatta abimde suay dayılarımda subay!Bak bu subay kısmı 14 yaşında ailelerinden ayrılır devlet bunları 8 sene okutur,22 yaşında mezun olduklarında da o güne kadar kıymetli olmayan oğullar artık kıymete biner!Sonrasında da subay oğulun yanına kimse yakıştırılamaz!!!Halbuki subaylık ve subay eşleri eskiden çok kıymetliyken günümüzde o değerini gerek maddi gerek manevi olarak yitirmiştir.Senin nişanlının ileride eşinin doğuda yahut batıda olmasının hiçbir önemi yok!İstersen Amerika'ya git aklına koyan oradan da halleder.Benim eşim evlendik 6 ay yurtdışı görevindeydi,maşallah annesi nakış gibi işlemiş oralara yetmiş anlayacağın.Ben evimde yepyeni eşyamla çeyizimle 3,5 ay eşimle beraber aynı evde yaşadım ancak annesi babası oğulları 5 aydır benim eşyamda çeyizimde yaşıyor.Biz Edirne de oturuyorduk onlar Karamanda!!!Hele ki senin kayınvaliden faceden falan anlıyorsa vah başına gelen!
Tabiki sonu güzel olsun isterim ama gardını iyi al!Onlar için senin kızlığının adının geleceğinin hiçbir önemi yok!Birde subayların büyük bir kısmı aradaki o yılların özlemini evlenince aileleriyle o kadar güzel gideriyorlar ki karılarını ikinci plana atmaktan hiçbir sakınca görmüyorlar.
İnşallah herşey senin için güzel olur:)

İnşallah herşey ikimiz için bundan sonra daha güzel olur. senin güzel hayallerle kurduğun o yuvayı böyle gaddarca sinsice bozmalarına içim acıdı. inandıkları bi allah varsa belalarını ondan bulsunlar. eşinde umarım yaptığı hatayı ok adar çabuk anlar ki ve sen o hatayı anladığından çoktan kendine yeni ve güzel b ihayat çizmiş olursun.

benim işime gelince nişanlımla öğrenciyken tanıştık 4 yıl sevgili olduk şu anda oğlu için ölen insanlar o öğrenciyken bir kere bile adam gibi arayıp sormamışlardır ben kaç kere onu delirtcek derecede moralini bozduklarını gördüm hep yanında ben oldum teselli eetmeye çalıştım okulunda bi zor durumu olduğunda hep ben vardım yanında. hatta kaç kere bana sende olmasaydın bu okul nasıl biterdi der gülerdik. bi mezun oldu 8. yılın sonunda canı oğulları kesildi ailenin değer görmeyen insanı göz bebekleri oldu. şimdide oğlum subay şöyle olsun karısı böyle olsun diye nutuk atıyo. annesi hep asker eşi olmak istemiş sanırım evlenince şöyle davrancaksın böyle yapcaksın falan filan diye kendini bişey zannedip anlattığı gün nişanlım karışma nişanlıma o sendne daha iyi biliyor dedi. hatta daha bi kaç gün içinde konuştuğumuzda artık kavga ediyorduk ve dyanamadım yeni mi oğulları olduğun akıllarına geldi dedi. aynen dedi yeni anladılar sanırım dedi o a salak değil maaş almaya başladıktan sonra böyle iyi olduklarının farkında yani. ve benim kaynananm ve eşi biri öğretmen biri bankacı iyip içip kimseye hayırları dokunmamış insnalar. onlarla irtibatı kesmeden önce nişanlıma sen düğünü yap düğünde masraflı bişey yok ona biz karışmayalım sana iki üç sene sonra bizde araba alırız diyorlar tabi bende YERSEN dedim doğla olarak. o kadının art nietli olmadığına öldürselerbeni şu saatten sonra inanmam artık.en büyük sorunda benim kpssde atanmam nişanlım devlette çalışmamı istemiyor senin bana göre tayinini aldırana kadar canımız çıkacak ayrı olmayalım diyor özelde çalış diyor. anneside annemi arayıp atanmadan olmazda bilmem ne de. bende o gün sinirolsun diye ben kpssye girmeyeceğim siz niye boş boş konuşuyosunuz dedim artık dayanamayıp benim hayatıma karışmayın herkes kendininkinden soruml diye sinirlice resti çektim. nişanlımada söyledi,m sen git görüş beni muatap etme onlarla diye

amann ne ağlıyorsun güzelim yazık değilmi o gözlerine. nişanlın seni seviyormuş tamam. boşverrrr. bizde evlenmek istediğimizde kaynanam neler yapmıştı ve 3,5 sene ayrı kalmıştık tabi ayrı bir günümüz gemiyordu ama ayrıldık demiştik. noldu en sonunda yine evlendik. hatta nikahımızda kavga çıkarttılar kınamızda kavga düğünde kavga. hatta düğün ertesi yine kavga. heççç umurumda değil valla biz mutkuyuz. aynen sizde kafanıza bile takmayın seviyorsanız kulaklarınızı tıkayın ve evlenin. allah mutlu mesud etsin. nişanlınada söyle annesiyle yaşamayacak valla. benim eşim ameliyat olduda ben çalışıyordum gündüz gelipte bir çorba pişirmedi ben öğle saatinde gittim karını doyurdum.

bunlara zaten bağırıp çağarınca senden iyisi olmuyor.her dediklerine tamam diyincede isteklerinin ardı arkası kesilmiyor.bak sen nasıl istersen düğünün öyle olsun.benim düğünümde benden başka herkes öyle güzel eylendiki ben oturdum ağladım bir köşede.kimsede sen neden ağlıyorsun ne sıkıntın var demedi bana.dışladılar resmen.akıllı ol akıllı olduğunu belli et onlara.o zaman gerçekten seninle uğraşamıcaklarını anlıyorlar.ben bir kaç kere denedim oldu.sonra yine saflığımdan iyi niyetimden sustum yemin ederim benden kötüsü yok.yani tecbürelerime dayanarak sana söyleyebileceğim tek şey ne nişanlana güven bu konuda ne ailesine güven unutmaki insanın en yakını yine kendisi.sen kendini savunucaksın korucaksın.bi yerden sonra o annesi o babası.senin yanındada olsa onlara kalkıp rest çekemeyebilir.ben sırf eşim ailesinden kopmasın die yuvamı düzenimi bozdum.yanlarına gittim.beni baş tacımı yaptılar hayır.yerin dibindeyim.

bunlara zaten bağırıp çağarınca senden iyisi olmuyor.her dediklerine tamam diyincede isteklerinin ardı arkası kesilmiyor.bak sen nasıl istersen düğünün öyle olsun.benim düğünümde benden başka herkes öyle güzel eylendiki ben oturdum ağladım bir köşede.kimsede sen neden ağlıyorsun ne sıkıntın var demedi bana.dışladılar resmen.akıllı ol akıllı olduğunu belli et onlara.o zaman gerçekten seninle uğraşamıcaklarını anlıyorlar.ben bir kaç kere denedim oldu.sonra yine saflığımdan iyi niyetimden sustum yemin ederim benden kötüsü yok.yani tecbürelerime dayanarak sana söyleyebileceğim tek şey ne nişanlana güven bu konuda ne ailesine güven unutmaki insanın en yakını yine kendisi.sen kendini savunucaksın korucaksın.bi yerden sonra o annesi o babası.senin yanındada olsa onlara kalkıp rest çekemeyebilir.ben sırf eşim ailesinden kopmasın die yuvamı düzenimi bozdum.yanlarına gittim.beni baş tacımı yaptılar hayır.yerin dibindeyim.

aynen katılıyorum canım sana susunca dahada azıtıyorlar demi. benim eşimde biz küçüğüz suscaz dedi durdu hep ailesi hakaret etti ben dayanamayıp konuşunca beni susturmaya kalktı felan. ama şimdi kendisi ağızlarının payını veriyorlar. aman aman baştan belli etmişler kendilerini fazla muhatap olma ve lafı yapıştır geç korkma sakın.

Valla herşeye eyvallah denirde (gerci denmez ama) Namusuma laf getirirlerse ha orda durun derim.Çark ederim orda işi de bitiririm ne kadar canım acısada.Çünkü işler bukadar hakaret boyutuna geliyorsa bu evlilik olmaz demektir.

abla nişanlım artık onlarla kavga etmakten tartışmaktan beni savunmaktan ne hale geldi bi bilseniz onlarla sürekli kavga ediyo daha sonra biz kendimiz birbirimzile kavga ediyoruz onada acıyoum bazen resmen arada kaldı. beni ayırmak için her yolu her lafı deneyip duruyo şimdi tek derdi bu nikahı olmaz etmek. ben bu kadınla nasıl baş edicem yaaaaaa

edemezsin güzel kardeşim bunlarla başedemezsin.zararın neresinden dönersen kardır arkana bile bakma bırak gitsin derim.yoksa benim gibi evlendikten sonra yine bu sorunları yaşarsın ve boşanma noktasına geldiğinde çok geç olur.tekrar tekrar düşün yanlış bir adım atma.

biz eşimle evlenme isteyince kaynanam ayırdı bizi 3,5 sene eşimle ne kavgalar etmiş ne hale koymuştu bendim tek destekçisi. sonra ne olduysa insafa geldi evlendik ama her gün yine bizi ayırmaya çalıştı. 4 senedirde hala susmuyor kadın. sürekli kavga ediyor eşimle. sorun bizler değiliz aslında kendi çocuklarıyla itişiyorlar. bizdeki sorun kaynanamın istediği kızla evlenmemiş eşim. buna inatlaşıp duruyor hala. belkide sizinde öyle bişey vardır. ama sen hiç kulak asma nişanlınla mutlu olmaya bak.

Hiç umursama sen nişanlınla aranı iyi tut. O kadınıda Allah ıslah eylesin! Ben burdan nefret ettim. Sen onun oğulunun parası için evleniyormuşsun ya güya. Madem öyle ozaman senin çalışmanıda senin paranı yemek için istiyolar demektir. İçinden 21 defa ayetel kürsi okuyup çaktırmadan üfle yüzlerine. Allah yardımcın olsun arkadaşım.

tatlım Allah yardımcın olsun neler yaşadığını tahmin edebiliyorum benim nişanlımda üsteğmen nikahımıza az kaldı bende üniversite mezunuyum fakat çalışmıyorum kpss ye hazırlanıyorum nişanlım bunu çok fazla sorun etmiyor fakat kayınvalidem çalışan hanım istiyor bunu bana çok söyleyemesede ben hissediyorum...canım Allah yardımcımız olsun şu kpss yi inşallah kazanırızda birilerin ağzını kapatırız..herşey gönlünce olsun...he bu arada sen kimseye bakma nişanlına sıkı sıkı sarıl sonuçta uzakta olacaksınız size ne kadar müdahale edebilirlerki..

nasıl yani yaa anlayamadım öğretmensin elinde mis gibi mesleğin var çalışmayan gelinmi istiyoruz diyolar????bende 23 yaşındayım canım yeni ewliyim anlarım seni bu yaşta içinden çıkamıyor insan sorunların ewiniz yakınmı olcak ewlenince bide anlamadığım bişey var niye düğün falan yapmayız diyolar???dul kadınmış gibi gelinliği düğünümü çok görüyolar sana hiçmi çewresi yok bu insanların kimsedendemi utanmıycaklar sessiz sakin bi nikah diye uzatıyolar düğün senin en doğal hakkın tabi en önemlisi nişanlın bunlar olurken senin arkandamı??yüzlerini şimdiden göstermeleride iyi bişey senin için ama üzüldüm gerçekten

Back
X