Evliliğe alisamiyorum :(

celudar

Ve İnsan Aldandı...
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2009
1.016
2
116
Antalya
Merhaba hanımlar...

3 aylık evliyim... Çook mutluyum eşimle çok şükür Rabbime.. Ne düğün ne ailelerle ilgili hiç bir sorunumuz yok ve eşimle de birbirimizi çok seviyoruz..

Öğretmenim çok ağır bir ders programım yok. Ptesi boş,perşembe yarım gün en geç 2 buçukta evimdeyim. Yüksek lisans yapıyorum tek dersimi verip tez hazirlamam gerek..

Işte sorunlarda burada başlıyor.. Eşim benden bir saat önce gidiyor 5 de geliyor. Ama ben ne ona kahvalti hazirliyorum ne ise gonderiyorum. Fosur fosur uyuyorum

Okula sürekli geç kalıyorum.. Ev de hiç bir iş yapasim gelmiyor. Kaç kez makinada gunlerce çamaşır kalıp koktu yada asmadim ıslak kalıp koktu ütülenecekler duruyor öyle.. Tembellik mi yorgunluk mu bilemiyorum.

Çok sık ağır misafir agirladim. Akşam yemeğe sonraki gün kahvaltiya misafirlerim oldu.. 27 kişilik çaya misafir agirladim. Millet yerde bile oturdu.. Evim esyalarim çok güzel ama duzensizlikten mahvoluyorlar... Bi kere de evi su bastı zaten saskin haldeyim...

Annem cook Duzenlidir herseyiyle tam onun tersi oldum birde 8 kilo birden aldım cook beter durumdayım normal mi bu durum?
düzelir mıyım? Bu duzensizlik yüksek lisansa da yansiyor dersi veremedim cook kötü durumdayım alisabilir mıyım evliliğe? Bi.akıl verin lütfen...

Adapte olman bayagi zor olacak sanırım baksana işler sarpasarmıs...bende ilk baslarda hergün temizlik yapıyordum sonra baktım sonu yok :))) belkide düzenli bi anneden geldign için sıkıldın saldın kendini???gecici bi durumdur bende hamilelikten dolayı saldım kkalkacak halim yok...ama toparlaman lazm bi an evvel kocana laf düşürme...

Çok fazla sorunla aynı anda ilgilenmek kolay bir şey değil ki zaten, hele evliliğin ilk bir yılı genelde herkes için psikolojik bir 'neydim ne oldum' muammasıyla doluyken... Zor alışman normal birden hayatın değiştiği için kafanın karışması yemek yapmak, eşinle ilişkilerin, ev işlerin, çalışma hayatında sorunlar yaşaman gayet normal normal...

Peki daha ne kadar sürebilir bu?

Yemek bile yapmıyorum doğru düzgün en son ne zaman ev süpürdüm hatirlamiyorum...

Ama bi misafir gelse canımı çıkartıp mükemmel agirliyorum çünkü.annemden öyle gördüm sonra iki gün ev çöplük

eşimin de sağolsun hiç birşey dediği olmaz. Yemek yapar yer utusunu yapar birr gün demedi bura niye dağınık, bu evin hali ne. Kahvaltisiz gidiyor hiç birşey demez bitanem ya ama ışte ben ona çok güzel yemekler temiz ev hazırlamak istiyorum ama yok yok yok...

Son düzenleme:

aaaaaaah ah bize catmadı boyle eş
arkadaşım sorunun tembellik. çok iyi biliyorum çünkü aynı soruna sahibim

Acemiligine bagliyorum ben canim alisirsin tabii ki.

Yalniz camasirlari öyle uzun süre makinada tutman gercekten dogru degil ona biraz daha dikkat etsen iyi olur.
Zaten camasirlarin yikanma süresi bellidir.
Onlari alip asmakta en fazla 5-10 dakikani alir.

Misafirlere gelince 30 kisi birden caya davet etmek zorunda degislin ki.
Azar azar davet edersin senin icinde stres olmamis olur.

Esini ise göndermek mecburiyetinde degislin acikcasi.
Bende cok kisi taniyorum esini sabah ise göndermeyen.

Ama kalkip ugurlaman da güzel olur diye düsünüyorum.
Sahsen ben öyle yapiyorum cünkü hem benim hem esimin hosuna gidiyor.
Gönderdigim gibi de yine güler yüzle karsiliyorum.

Biraz daha istekli ol biraz daha gayret göster derim sana insaAllah zamanla hersey daha farkli olur

bu arada ben bu işlerin çoğunu düzenli birşekilde yapıyorum, hergün yemek de yapıyorum. çünkü eşimin suratı köseleye dönüyor en ufak bir düzensizlikte, "düzgün" bir menü yoksa ya da ütülü bir gömlek bulamadığında

İşin açığı bir süre ne misafir ne de misafirlige gitmek istiyorum.. Şubat tatilinde evimi elden gecirsem daha düzenli olurum belki diyorum çünkü bu halden çok rahatsizim

Bende ilk evlendigim zamanlarda boyle olmustum. Esimle de hicbir sorunumuz yoktr cok sukur ama saolsun
evin duzensizligine hic tahammulu yoktur. Hemen soylenmeye baslamisti. Bende ister istemez toparladim kendimi. Orasi senin evin artik islerini planlayip bolerek yapmaya calis. Evini duzenli tertemiz gordukce daha mutlu olacaksin emin ol.

Çalışan kadınlar olarak bu zorlukları hepimiz yaşıyoruz be canım.

üst üste misafir işi de yormuş olabilir. bir süre kimseyi alma dışarda görüş arkadaşlarınla falan. hem okul, hem yüksek lisans vs yorucu olması normal zaten. biir plan yapsan mesela temizlik yapılacak gün, alışveriş yapılacak gün. temizğili de tablo haline getirsen mesela günlük yapacakları yazıp bir yere assan yaptıkça tik atarsın :d

yemeklerini de liste yapsan her gün ne yapacağın belli olur hem de dengeli beslenmiş olursun. kahvaltı konusuna bişey diyemem uyanmak çooook zor

bu arada bekarım belki böyle konuşmam anlamsız olabilir kolay gelsin hocam

Evlilere karşı bi antipatim olduğu için kuusra bakma yorumdan çok içimi dökmek gibi olcak ama ilk olarak düzgünce yazmam gerekirse insan tabikide başka ortam olunca alışması zor oluyo bir sürü işi birden beraber götürmek zor oluyo cidden .. Annem ablamın yanına gitti bir kaç günlüğüne babama ben bakıyorumm .. geçen bi temizlik yaptım camları sildim sonra çamaşırları topladım dürdüm yerleştirdim sonra üstüne yemek yapıp sofra kurup bulaşıkları da yıkayınca of dedim ya ne zormuş ev hanımlığı ..
Ama şükür yapabiliyor olmama sevindim yani tabiki annem varken de temizlik yaparım arada yeemek yaparım ama kendi evin olunca ve bi anne artık aynı evde yaşadığın bi annen ve rahat olduğun bekarlık hayatı olmayınca tabi zor olur .. yemekleri düzenli yapmak zorundasn sonuçta bulaşklar için bulaşk makinası çamaşırlar içinde çamaşar makinası biraz komik oldu ama öyle yani sadece zor olan çamaşırlar yıkandıktan sonra onları ütülemesi falan .. evi de haftada 1 ya da 2 kere temizle yeter bence idare eder o seni ..
Ama tembelliğine bi son vermen lazım .. Elbet alışırsındaa bak ne güzel mutluymuşsunn .. Bu mutluluğun karşılığınıda hem kendini hem işine ver ya da böyle düşünerek yap işlerini ..
Düzgün yorumu geçtikten sonra içimi de dökecektimm .. Keşke benim de böyle bi derdim olsa inan aramızda dağlarr uçurumlar kadar fark varr .. Birimiz evli işlerini geciktirdiği için üüzülüyoo .. birimizin erkek arkadaşı cezaevinde ve aylardır yüzünü dahi görmüyo hatta konuşmak bile yasak .. Yani anlıycağın yerinde olmak isteyen onlarca insan olduğuna emin olabilirsin ...

Son düzenleyen: Moderatör:
Süper fikir bu.. Böylesi hiç aklıma gelmedi ınan :) bi ara eşimle bi iş bölümü yapmıştık ama o da yeterli olmamıştı. Böylesi daha çok hoşuma gitti. Çok sağol canım :))

Allah yardımcınız olsn ya çok zor bir durum olmalı yaşadığın...
Annemin evinde ben de iş yapardim hatta çok iş yapıyorum sanırdım... Meğer herşeyi annem yapiyormus diyorum :))

alışırsın canım sende tembellik olmuş çalışıyorsunda bünyene ağır gelebilir... Helede bekar ken sadece calısıp evden ise isten eve geldiysen bağzı şeyler ağır gelir

Bence sizin plana ihtiyaciniz var her gun bi is yapmalisiniz haftada bi supurseniz silseniz yeter bi gun camasir gunu ama tembellik yapmayin ben hergun ayni isleri yapiyorum 2 oglum var hergun supuruyorum sizde cocuk yok aksamlari yatmadan heryeri toplayip oyle yatin mutafakta bulasik birakmamaya ozen gosterin hafta sonlarida bi kac yemek yaparsiniz olur onemli olan temizlik degil surekli toplayip herseyi yerinde birakmaniz inanin cok kolaylasir gunleriniz

Inan bende ayni senin gibiydim. Belkide evi benimseyemedim bilmiyorum. Benimde okulum var ve is yapmaya alışkın olmadığım için hiç içimden gelmiyordu. Ama baktım olacak gibi değil. 5aylik evliyim ve anca düzene girdi evim. Allah yardimcin olsun. En kısa zamanda alisirsin zaten.

bi yerden başlamak lazım, temizliği, çamaşırı, ütüyü düzene bir kese sok, gerisi gelir..Hatta alışınca öyle anlar olyor ki ufacık bir düzensizlikte sinir oluyorsun..
pazartesi günün boşmuş ne güzel. o gün süpürge aç, toz al, dip köşe bi güzel temizle
her banyodan sonra banyoyu temizlersin, tuvaleti aynı şekilde
çamaşırları makinede bekletme kaç dakikanı alır ki!
gece yatmadan önce mutfağını, oturma odanı topla sabaha hazır olsun
tembellik iyi değildir
bi başla sen gerisi gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…