evlılığe br yıl varken nıkah yaparmıydınız?

yagmur_01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2013
403
8
48
Antalya
selam arkadaşlar,
dıyelımki bır ilişkiniz var ve başka bır ılde memursunuz.
nışanlınızda şehırdışında görevli.Nışanlıyken düğüne bır yıl kala nıkah yaparmıydınız?
avantajlarının yanında sakıncaları nelerdir sizce?

evlenmek istediğinize eminseniz bir sakınca görmüyorum ben
çevremde tayin için yapan çok kişi var..

açıkcası ben biraz erken buldum canım yinede tabi sen bilirsin eğer karşındaki insana güveniyorsan neden olmasın mutluluklar dilerim

evlenmek istediğinize eminseniz bir sakınca görmüyorum ben
çevremde tayin için yapan çok kişi var..

Biraz kötü bir örnek vericem

ama bizim bu durumda bir tanıdığımız vardı. Kız evlendi. Düğün 1 sene sonra olacaktı. Fakat 1 sene boyunca ayrı şehirlerdeydi ve sonra bir araya gelemeden ayrıldılar. Kız çok ağlamıştı evlenmeden boşandım diye....

Ben dugunden bir yil once nikah yaptim.Zaten cok cabuk gecti o bir yil.Eger evleneceginiz kisiden eminseniz yapin bence.

Tayin için mecbur yapıyorlar ama..
Ben sağlıklı bulmuyorum.
Tayin için ben de benzerini yaşadım en büyük pişmanlığım olmuştu da..

3 ay 5 ay olsa hadi neyse de 1 sene çok erken. insan ancak babasının oğluna bu kadar çok güvenebilir bence. tayin de biraz bekleyiversin.

Son düzenleme:
benimki tam 10 ay erkendi.
acele etmişiz aslında 4 ay daha bekleyebilirmişiz.
sizin tayin dönemi ne zamansa o zamana yakın bir tarihte yapın bence

Nikah gerekmiycek bir durum yoksa, cok erken Bence.
1 sene cok, hersey Kismet isi.

Mutluluklar simdiden

Ben evlendikten hemen sonra ki ilk andan itibaren hep eşimin yanında olmak isterdim ve böyle bişeyi düşünmezdim sanırım. Eş durumu tayinleri sıkıntılı olabildiği için bazen 1-2 ay öncesinden yapmak zorunda kalınabiliyor ama 1 sene çok uzun gibi geldi bana..

Aileler arasında sıkıntı çıkabilir, sizin aranız bozulabilir, nasılsa nikah kıyıldı diye düğün istediğiniz gibi olmayabilir. İyi düşünün derim artılarını eksilerini.

arkadaşlar bu başlıktaki kişi ben değilim aslında.
Bır tanıdık dertleştı benımle.çocuğu tanıyorum.Aynı şehırdeyız onunla arkadaşım aslında.
kız arkadaşı yani nışanlısı düğüne bır yıl varken tutturmuş nıkah yapalım ben senın yanına geleyim dıye.
Ben de sizler gıbı çok erken olduğunu söyleyıp düşünmesini istedim.Sonuçta ıkısde memur.Nasıl olsa evlenıcekler cıddıler.
Ama zaman neler gösterir bılınmez.ayrı evlerde oturup, kağıt uzerınde evlı kalmak banada saçma ve ıtıcı geldi.Onların bıleceğı iş hayırlısı..:44:

Ben yaptım tayin için, hatta önce nikah oldu, 1 hafta içinde sanırım nişan :) 1 sene sonra düğün, ters oldu biraz. Herşey istediğim gibi oldu, düğün eşyalar vs. Benim için tek dezavantajı nişanlı gibi hissetmedim, sözlüyken daha heyecanlıydım, o da bi kaç gün sürdü zaten, aynı yerde olduğumuz için tüm hazırlıkları içime sinerek yaptım, öbür türlü ikimiz de Türkiye nin iki ucundaydık

Son düzenleme:
Tayin için herkes yapıyor bir sakıncasını duymadın hiç çevremde çok var cunku

Elzem bir durum yoksa , 1 yıl çok uzun bir süre , iyi düşünmek gerek .

Ne sakincasi olabilir ki biz de yapmistik ayni evde de yasiyorduk

Ayrica kavramlari yanlis kullaniyorsunuz. Nikah zaten evliliktir. Sizin kastettiginiz sey dugun.

Bu ulkede nedenini cozemesem de nikah yerine dugun evlilik sayiliyor absurd bi sekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…