evlılığe br yıl varken nıkah yaparmıydınız?

canım çok haklısın tabııı.
akıllı insan nıkahı sonlara doğru yapar.
anladığım kadarıyla aynı şehıre gelsin diye böyle bır teklıf getırmış damada.:44:

Bence mümkünse düğün günü yapılması ben öyle istiyorum güvensizlikle hiç alakası yok sanki tadı daha başka olur öteki türlü zaten resmi olarak evli toplanıp eğlenecekler sadece ve aynı duygu olmazmış gibi geliyor bilemiyorum ben yapmazdım amamadem gelmek istiyor şimdiden yapsınlar düğünü ne olacak bir mekana bir ev döşemeye bakar yani hazırlıkları vardır elbet ufak tefek 1 sene kalmış olacak

ben de arkadaşının yerinde olsam düşünürdüm normalde kızlar düşünür doğrumu yaanlışmı yapıyorum burda teklifi kız yapıyo :44:
tabii her ilişki kendi şartlarında yaşanır bence nikah önemli çıkma gibi değil inşallah yanlış karar vermez arkadaşın
haklarında hayırlısı

ne alaka canım yaa ben ocakta nakahlandım şubatta tayinim çıktı
hatta ayrı evdede kalmadım bile eşimle aynı evde kaldım babam dedi kızım artık nikahınız oldu evlendiniz siz dedi
çok şükürki hala eşimle aynı evdeyiz burada sorun şu şartlar gerektirir tayin için evlenirsin bizim tayinimiz bir kere oluyodu o zaman

Gelin ata binmiş yaaa kısmet demiş
1 sene çok fazla
Belki 1-2 ay kala yapılabilir
benimki 5 gün önce yapıldı

Ben olsam yapmam,yapmadim da
Bekleyiversin tayin
Ama sadece nikah yapip dugun mugun karistirmamasini tavsiye ederim arkadasina
Nikahi kiysin gitsin kocasiyla evlilik hayati baslasin olsun bitsin ne gerek var alengirli islere

arkadaşlar oğlanın hiçbir hazırlığı yok daha.
nıkah yapıp kız buraya gelmek istiyor.evlılık tarıhını yanı düğünü kendı aralarında bır yıl sonra olsun dıye
konuşmuşlar.maddı açıdan .kolaymı öyle hemen ev tutup evlenmek.Çocuk kırada oturacak kendı evıde yok
memurlar ama ıkısıde krıtık durumda maddı açıdan.
nıkahı kıyıp herkes kendı evınde oturacak ayrı ayrı.
amannn bılmıyorum işte bana saçma geldi.
beklesin kız arkadaşı en güzeli o.doğu hızmetını yapmak istemiyor.evlenıncemı yapıcak doğu hızmetını.

Soyle bir dezavantaji olabilir.sonucta nisanlilik doneminde ve dugun hazirliklari yapilirken insanlar birbirini daha iyi taniyor.ailelerin asil yuzleri ortaya cikiyor.cunku insanlar dugundu nisandi evdi hazirlikti derken bircok sorumlulugun altina giriyor.o zor gunlerde de bence asil karakterler aciga cikiyor.nisanlilik doneminde,ev kurulurken,esya alinirken,dugun harcalamalari yapilirken nisanlim ve ailesinin hal ve hareketlerini gormek isterim.bu bence onemli bi kistas.bu yuzden nice buyuk asklar araya aileler nisan dugun hazirliklar vs girince bitiveriyor.o sinav da verilsin bi hele,nikah ondan sonra.

canım çok haklısın tabııı.
akıllı insan nıkahı sonlara doğru yapar.
anladığım kadarıyla aynı şehıre gelsin diye böyle bır teklıf getırmış damada.:44:

Şimdi akıllı insan falan derseniz o olmuyo, ben düğünden 1 sene önce nikah yaptım, hakkında çok endişelendiğiniz arkadaşınızın nişanlısını bilmem ama benimki keyfi değil mecburiyetti. Ayrıca evet ailem de izin verdi

Tamamen kişisel tercihim yapanlara saygı duyarım. Ama ben yapmazdım. Tayin gibi bi mecburiyet varsa evet yapılabilir ama ben yapmazdım düğüne cok yakın zamanda ya da dugunde tercih ederdim

Görümce gibisin vallahi kusura bakma da...
Ya kiz istemis olabilir ne var bunda da bana senin sürekli fikir yürütmen gicik geldi...
Oglanin parasi yok kiraya gidecekler bilmem ne cart Curt..
Birak ne halleri varsa görsünler...
Sen niye bu Kadar slklntl ettin ki kendine...

aşk olsun ne görümcesi ne ilgisi var yahu.
çocuk dertleştı benımle yakınım. bende düşüncelerimi belırtıp konuştum.
Burdada konu başlığı açtım.Belkıde o kışının ben olduğumu düşünüyor olabılırsınız ama ben değilim arkadaşlar.
herşeyin hayırlısı dıyelım ve herkese Alllah herşeyı kalbıne göre versin.

bu arada aileler bırbırlerıne girmişler.Huzursuzluk varmış evde.
nasıl bır iş anlamadım.

Son düzenleme:
Bu yaz düğünüm var ve düğün olduğunda nikahımız olalı 2 yıl olmuş olacak. İnsanlara saçma gelebilir ama iticilik bunun neresinde anlayamadım.Ben hiç tereddüt etmedim. Nikah olmasına rağmen 2 yıl ayrı yaşamak güzel mi değil elbette. İnsan sürekli eşini yanında olsun istiyor. Karşınızdaki kişiden emin değilseniz beklemek en mantıklısı. Eminseniz zaten böyle bir soru asla aklınıza gelmez. Ayrıca eşim nikahtan önce bir arkadaşından bu konuda tavsiye isteseydi ve olanı biteni ona anlatsaydı nikah yapmak bir tarafa yüzüğümü avcunun ortasına koyardım.

biz de nikahimizi onceden yaptik 6 ay kadar oncesi :))

bizim kagitlarla bi meselemiz vardi ama biraz daha gecte yapabilirdik :))

12.12.2012 tarihine denk getirelim diye :)

hem nisanli gezdik hem de evliydik sonunda evlendik 1 sene oldu hatta evleneli

eger ciddilerse sorun yok.
bi yerde sorumluluk sahibi olurlar nisanliyken kavgalarda triplere girip bitti ayrildik demek yerine nikahli evli olduklarini hatirlayip daha mantikli davranabilirler en azindan :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…