evlılığe br yıl varken nıkah yaparmıydınız?

Ben evleneceğinden eminmisin demicem, olmasan nişanlanmazdın.. Evlilikte ayrılıkta biz insanlar için, başımıza ne gelir bilemeyiz.. Tayin için nikahlanan çok.. Tabikide kıyardım.. Gerisi kader. O bir sene içinde düğün olmadan ayrılırsın, boşanmak zorunda kalırsın.. Evlenirsin 10 sene sonra boşanırsın.. Biraz karışık olduysa kusura bakma, demek istediğim şu mu olur bumu olur diye kafanı bulandırma.. Gelecekte ne olacağını bilemeyiz.. Sen bugüne bak, tayin için nikah gerekiyorsa onu yap..

Nikah formalite icabı olacak sanırım ama bazı erkekler "sen artık benim karımsın" moduna girebiliyorlar. Benim tanıdığım biri var öyle. Düğünden epey önce nikah kıyıldı. Hatta düğün tarihi bile ortada yoktu. Kız görev yaptığı yerde yıl sonuna kadar kalacaktı. Tatillerde geldiğinde erkek kızın onun yanında kalmasını istiyordu. Kızın ailesi tabi böyle bir duruma karşı çıkardı. Düğün yok birşey yok. Neyse kız çok arada kalmıştı. Çok kavga etmişlerdiİyi düşünmek gerek.

Arkadasım kesinlikle katılıyorum sana! Oldu ya bir aksilik oldu tanıdıgın gıbı çıkmadı Nkahtan sonra bir yıl içinde ayrılacagın varsa düğünden sonrada ayrılabilirsin ne malum! Hayat bu yarınımızın garantisi var mı?

Aşk olsun

İyi de asıl olması gereken nikahtır, düğün değil.
Ben anlamıyorum, imza mı daha resmi düğünde akrabalarla karşılıklı atılan göbek mi?
Ayrıca evlilik zaten nikahla olur, düğün sadece bunun kutlanmasıdır.

Ay cok guldum karsilikli atilan gobek resmi tabi ki

Edit: bana dugun olmadan nasil evli oluyorsun diyen bile olmustu

Son düzenleme:
Ay cok guldum karsilikli atilan gobek resmi tabi ki

Edit: bana dugun olmadan nasil evli oluyorsun diyen bile olmustu

Yok yaa bu zihniyeti hiçbir zaman anlayamayacağım ben :))
Tabi canıım, sadece nikahla evli mi olunur, çok ayıp valla

1 yil değil de atamalardan 1 ay önce nikah kiysaniz daha iyi olur sanki. Mesela ben meb personeliyim. Bizde Özür grubu ataması ağustosta yapılıyor. Temmuz da nikah kiymamiz yeterli oluyor.

Son düzenleme:

avantajı varmı bilmem ama ben böyle bir şey yapmazdım,her ne kadar nişanlı olsakta 1 yıl öncesinden hele hele uzaktan uzaga nikah yapmazdım uzunca bir süre zaman ne getirir bilinmez

en doğrusu sanki tayin dönemlerine yakın nikah yapmak

Son düzenleme:

kızdaki bu acele niye ki acep

Ya şimdi insan kararsız kalıyor. Kesin olarak evlilik kararındaysan sorun yok ama; Gelin ata binmiş ya nasip demişler diye de ata sözü var. Ben olsam yapmazdım sanırım. Benim amcamda yengemde memurdu onlarda yapmadılar bir süre ayrı illerde görev yaptılar ardından eş durumundan dolayı tayin istediler. Gene de karar senin.... :26:

Eminsen olabilir ama
Ben pimpirikliyim yapmazdım sanırım

Memurluk için tayinden , eş durumundan falansa yaparım aslında

canım sorun düğünde değil zaten.
nıkah yapılacakmış ama ayrı evlerde yaşanacak aynı şehırde.
yani aileler bır kere buna izin vermezler terslıkler çıkar onu dıyorum.:44:

arkadaşlar bır de şöyle bır durum var karşı tarafta:
çiçeği burnunda yenı öğretmen 1 yıllık yani.
3 yıl dolmadan asla tayın isteyemez normalınde.
oda bır an önce nişanlısının yanına gelsin diye erkenden nıkah yapalım demiş.
Bana okadar ters geldiki.
Ben yapmazdım vaktinden önce nıkah.çünkü aynı şehırde ayrı evlerde yaşayacaksınız.
Kımın ailesi peki der allah aşkına.

kötü şeyleri çekmek istemem canım ama...bi arkadaşım düğüne 2 hafta kala nikahlandı 1 hafta kala ayrıldı..ve eşiyle aynı evi paylaşamadan düğünden önce dul kalmış oldu..yani ben nikahın en son günlere bırakılması taraftarıyım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…