- 8 Eylül 2016
- 3.314
- 8.923
- 158
- Konu Sahibi Nildaceren
-
Çocukları etkileyen ya da üzen anne babanın ayrılması değildir. Evden ayrılan ebeveyni göremeyeceği hissi ve yanında kaldığı ebeveynin mutsuzluğudur. Ayrılmak sizi daha mutlu kılar ve babayla sağlıklı iletişim devam ederse çocuk çabuk alışır. Kimsenin onu terk etmediğini bilmesi gerekir. Anne baba kendi hayatlarına savrulup depresif takılırsa çocuklar ortada kalıp yalnız hissediyor.Tam kesin karar verdim dediğim anda çocuklar etkiliyor beni.mesela akşam bir filmde anne baba ayriliyordu.kizim bana dönüp anne siz ayrilmazsiniz değil mi dedi.kaldim öylece
neden öylece kalıyorsunuz?Tam kesin karar verdim dediğim anda çocuklar etkiliyor beni.mesela akşam bir filmde anne baba ayriliyordu.kizim bana dönüp anne siz ayrilmazsiniz değil mi dedi.kaldim öylece
Ahh hem de nasil düğüm düğüm anlatamam.nasil da iyi anladınız beni.psikolog çocuklarin en etkilenegi yaşlar dedi.ama mutsuz bir anneyle de yaşamaları iyi birşey değil dedi.cocuklar 8 ve 12 yasindalar.Ben bebegim varken ayrildim. Henuz farkinda olmadigi icin sadece yer degisiminden etkilendi. Buyuk olsaydi belki bizde bosanamazdik. Boğazınızın düğüm düğüm olduguna eminim. Ancak cocuklariniz buyudugunde eminimki sizi anlayacaktir
Kavga, şiddet gibi durumlarda anlatmak ve karar vermek daha kolay olurdu.ama bu durumu kimse anlamaz diye anlatamadım.icimde yaşamak öldürüyor beni.anneme bile yeni anlattım.ama bu kadar sene dayandiysa bundan sonra da çocukları için dayansın demiş babam.anlamadilar yani beni.cocuklarim da anlamaz diye korkuyorum.cunku evde ses yok,kavga yok.disardan bakınca çok ideal bir evlilik gibi görünüyor.ne yapacağım bilmiyorum inanın
Haklısınız belki de.kesin karar veremedigimden belki de. bir de eşime bile anlatamadım yaşadıklarımı.ona göre sorun yok.bosanmak istemeyecek eminim.ona göre boşanmak isteyen herkesin hayatında başkası vardır .yoksa niye boşansin.kimin bosandigini duysa böyle yorum yapıyor.bir de böyle bir şey söylerse iyice kötü olurum.nasil basedecegimi bilmiyorumneden öylece kalıyorsunuz?
çok iyi geçinen bir çift bile olsanız "anne babalar ayılabilirler kızım ama çocuklarını hep severler" gibi şeyler demeniz gerekmez mi?
kızınız "anne siz ölecek misiniz?" dediğinde de biz ölümsünüz mü diyorsunuz?
4 yaşında yeğenim var ölüm yaşlılık hastalık konularında sorular soruyor kimse ona bunlar olmayacak şeylermiş gibi anlatmıyor. boşanmayı keşfetse onu da bi süre sorar, eminim.
çocuk yetiştirmek böyle bir şey değil mi?
Kavga bile iletişim aracıdır, üzerinde anlaşılamayan bir mesele vardır çünkü ortada somut bir ilişki vardır. Sizin yalnızlığınız daha acıtıcı olabilir. Bizden başkalarının bize hak vermesine ihtiyaç duymak, genel olarak yaptığımız bir hata. Hep açıklamak zorunda hissediyoruz kendimizi anneye, babaya, çocuğa, komşuya... Kendinizi alın karşınıza. Önce kendinizi ikna edin kararlarınıza.Kavga, şiddet gibi durumlarda anlatmak ve karar vermek daha kolay olurdu.ama bu durumu kimse anlamaz diye anlatamadım.icimde yaşamak öldürüyor beni.anneme bile yeni anlattım.ama bu kadar sene dayandiysa bundan sonra da çocukları için dayansın demiş babam.anlamadilar yani beni.cocuklarim da anlamaz diye korkuyorum.cunku evde ses yok,kavga yok.disardan bakınca çok ideal bir evlilik gibi görünüyor.ne yapacağım bilmiyorum inanın
Kesinlikle.cocuklardan sonraki korkum da bu.15 yıldir bişey yoktu şimdi mi aklına geldi diyecekler.bilmiyorlar ki aslında hep vardıDışarıdan gören biri "rahat mı battı da ayrılmak istiyor" tarzı yorum yapacak olması da sizi rahatsız ediyor. Boşanmak bir yana bir de milletin nasihatini dinleyeceksiniz. Bu konuda kulaklarınız kapatacaksınız mecbur. Sizi en çok zorlayacak şey bu durum bence
Ben tiksindigim yemeği ağzıma koymuyorum. Yazık etmişsiniz iki ayda böyle hissedip adamım da hakkına çocukların da girmissiniz. Bunu 15 yıl beklemeden yapmalıydiniz açık açık söylemek yerine bahane bulunurdu bı şekilde olmadı demek. 37 yaş çok erken yeni bı hayat elbette olur ama ben haksız buldum sizi korunmayı bilmeniz lazımdı.sevgi zamanla oluşan bi duygu ama cinsellik öyle değil bence çekim vardır ya da yoktu
15 sene boyunca cinsel hayatınızı, ona çekim duymadığınız gibi şeyleri 1 kere olsun konuşmadınız mıHaklısınız belki de.kesin karar veremedigimden belki de. bir de eşime bile anlatamadım yaşadıklarımı.ona göre sorun yok.bosanmak istemeyecek eminim.ona göre boşanmak isteyen herkesin hayatında başkası vardır .yoksa niye boşansin.kimin bosandigini duysa böyle yorum yapıyor.bir de böyle bir şey söylerse iyice kötü olurum.nasil basedecegimi bilmiyorum
Ben sizi cok iyi anliyorum cunku benim evliligimde de cevre icin bosanmamizi gerektirecek sebepler yoktu. Siddet, aldatma, ekonomik siddet, ilgisizlik yoktu, esim ev isi yapar cocuk bakardi. Ancak iletisimsizlik beni cok yordu ve hircinlastirdi. Mutsuzken cocuk bakmak çok daha yorucu ve verimsiz. Sahsen bosandigim icin pisman olmadim ama hergun aklimin bir kosesinde cocugum oluyor. Bosandiktan sonra sizinde yasayacaginiz en buyuk handikap bu olacak. Sahsi tavsiyem bosanirsaniz mumkunse eski esinizle ayni ya da yakin semtlerde oturmaniz ve cocuklarin mahkeme kararindan bagimsiz olarak babalariyla vakit gecirmeleri yönünde olacak. Bu sekilde cocuklar babadan uzaklasmamis olur, sizde rahat hissedersiniz. Inanin babasi kizimi her aldiginda gercekten cok mutlu oluyorum beraber vakit gecirecekleri icin. Ve dedigim gibi evleri ayiracaksaniz yaz tatilinde bunu yapin, cocuklar elbette bocalayacak okul donemine denk gelmesinAhh hem de nasil düğüm düğüm anlatamam.nasil da iyi anladınız beni.psikolog çocuklarin en etkilenegi yaşlar dedi.ama mutsuz bir anneyle de yaşamaları iyi birşey değil dedi.cocuklar 8 ve 12 yasindalar.
çalışan bir kadınmışsınızKesinlikle.cocuklardan sonraki korkum da bu.15 yıldir bişey yoktu şimdi mi aklına geldi diyecekler.bilmiyorlar ki aslında hep vardı
Birkaç kez tiksindigimi belli ettim.hic umrunda olmadı.bir kez de biz evlimiyiz yoksa asker arkadasi mi dedim.yolda bizi biri görse yabancı zanneder dedim.dikkat ederim dedi.ama herşey daha da kötüye gitti.15 sene boyunca cinsel hayatınızı, ona çekim duymadığınız gibi şeyleri 1 kere olsun konuşmadınız mı
bu adamla sevişirken görev gibi sevişiyorsunuz adam buna 1 kere olsun tepki koymadı mı --o da nasıl erkekse artık buna razı olmuş .
şu anda konuşmuyorsunuz bile birbirinizle, adama demiyor musunuz biz nasıl eviliyiz diye? o demiyor hadi de...
böyle bir adam da boşanacam derseniz şok olur tabi, 1 kere ağzınızı açmadıysanız şimdiye kadar. ben olsam ben de şok olurum.
Teşekkür ederim.dikkate alacağım önerinizi.Ben sizi cok iyi anliyorum cunku benim evliligimde de cevre icin bosanmamizi gerektirecek sebepler yoktu. Siddet, aldatma, ekonomik siddet, ilgisizlik yoktu, esim ev isi yapar cocuk bakardi. Ancak iletisimsizlik beni cok yordu ve hircinlastirdi. Mutsuzken cocuk bakmak çok daha yorucu ve verimsiz. Sahsen bosandigim icin pisman olmadim ama hergun aklimin bir kosesinde cocugum oluyor. Bosandiktan sonra sizinde yasayacaginiz en buyuk handikap bu olacak. Sahsi tavsiyem bosanirsaniz mumkunse eski esinizle ayni ya da yakin semtlerde oturmaniz ve cocuklarin mahkeme kararindan bagimsiz olarak babalariyla vakit gecirmeleri yönünde olacak. Bu sekilde cocuklar babadan uzaklasmamis olur, sizde rahat hissedersiniz. Inanin babasi kizimi her aldiginda gercekten cok mutlu oluyorum beraber vakit gecirecekleri icin. Ve dedigim gibi evleri ayiracaksaniz yaz tatilinde bunu yapin, cocuklar elbette bocalayacak okul donemine denk gelmesin
Çok geç cesaret buldum kendimde.cok haklısınız.ama çevremde bana destek veren kimse olmayacak.cocuklarim da muhtemelen beni suçlayacak bu korkular karar vermemi zorlastiriyor.ailem eşimi çok seviyor.disardan kavgasız gurltusuz çok ideal bir çiftiz.nasil anlatacağım ben kendimi insanlara bilmiyorumAşk,sevgi,cinsellik olmadan evlilik çok zor olur diye düşünüyorum.
Tiksindigin birisiyle aynı yatakta yatmak zulüm olmalı.
Kör kütük aşık olduğumuz eşlerimizle bile 10-15 yıl sonra derin aşk yaşamıyoruz ama içimizdeki aşk yerini sevgiye bırakıyor.
Sevgi olmazsa ne anlamı kalacak evliliğin.
Eşiniz mükemmel bir adam olabilir,baba olabilir hatta başkası için çok sevdiği koca da olabilir ama sizin içinizde bu yok.
Gayet de normal geldi bana sevmeden,görücü usulü olduğu için.
Yine görücü usulü severek olsaydı böyle olmayabilirdi
Daha çok gencsiniz,çocuklar büyüyüp evden gidecek o zaman sizin de içinizde hiç heves kalmayacak.
Ben bosanirdim diye düşünüyorum.
ben de belli bir yaşa kadar hiç bir derdimi kimseye anlatmadım -ölümden filan döndümÇok geç cesaret buldum kendimde.cok haklısınız.ama çevremde bana destek veren kimse olmayacak.cocuklarim da muhtemelen beni suçlayacak bu korkular karar vermemi zorlastiriyor.ailem eşimi çok seviyor.disardan kavgasız gurltusuz çok ideal bir çiftiz.nasil anlatacağım ben kendimi insanlara bilmiyorum
Bana cesaret verdiniz.tesekkur ederim.Tiksindiğiniz adamdan iki çocuk yapmak gerçekten büyük başarı. 15 yıl mutsuz evliliğe katlanmışsınız artık değişim zamanı diyorum
Sizden çok çocuklar için zor olacaktır elbette.Çok geç cesaret buldum kendimde.cok haklısınız.ama çevremde bana destek veren kimse olmayacak.cocuklarim da muhtemelen beni suçlayacak bu korkular karar vermemi zorlastiriyor.ailem eşimi çok seviyor.disardan kavgasız gurltusuz çok ideal bir çiftiz.nasil anlatacağım ben kendimi insanlara bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?