evliliğe dair bir soru?

okaliptuss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2011
108
3
68
Ankara
Bir evlilikte aldatma, içki, kumar vb yok fakat anlaşamamazlık var, aşk ve sevgi bitmişse çocuk varsa yürütülmeli midir yoksa bitirmeli midir? düşüncelerinizi merak ediyorum.

Ah canım annem 26 yıldır yürütüyor..dediğin gibi anlaşmazlık sorun sadece.. Ne kadar doğru bilemiyorum tabi :50:
Ama şu bir gerçek ki bizler eskiler kadar dayanıklı değiliz..

Bir evlilikte aldatma, içki, kumar vb yok fakat anlaşamamazlık var, aşk ve sevgi bitmişse çocuk varsa yürütülmeli midir yoksa bitirmeli midir? düşüncelerinizi merak ediyorum.

çevremde gördüğüm; bir evlilikte içki , kumar, aldatma olursa evlilik inadına bitirilimiyor, çeken buda benim imtihanımdır deyip çekiyo, hiç biri yok sadece anlaşmazlık yada monotonluk varsa hiç bitmiyo. o (evliliği , içkiyii, kumarı çeken) bitirmedi de sana ne oluyo deniyo.
ama şahsi kanaatim iki taraf içinde çekilmez bir hal aldıysa bitmeli. tabi son zamnalarda bu toplumda bu tür boşanmalarda arttı. korkum o ki sevgili devlet büyüğümüz bunada el atacak:ssz:

Son düzenleme:

kişi kendini düşünüyorsa çocuğu falan düşünmez ayrılır.çocuğunu düşünüyorsa, evleneceği başka birisinde de başka sıkıntılar çıkacaktır.gelen gideni aratır mi sali evliliğine devam eder bir kötü gidip bir iyi gelmez insanın hayatına gelende çok nadir

Son düzenleme:
Ah canım annem 26 yıldır yürütüyor..dediğin gibi anlaşmazlık sorun sadece.. Ne kadar doğru bilemiyorum tabi :50:
Ama şu bir gerçek ki bizler eskiler kadar dayanıklı değiliz..

eskiden hayat daha basitti galiba şimdi hayat gittikçe zorlaşıyor ve altından kalkamıyoruz...

Son zamanlarda cevremde gordugum kadarıyla su konusmayı cok duyuyorum ''Cocuk var nasıl ayrılayım?'' ... Cevrem oldukca genıs ve mutlu olmayan cok cıft var kadın-erkek hepsı aynı seylerı soyluyorlar...Ben olsam ne yapardım bılmıyorum...Allah kımseyı o duruma dusurmesın...

eskiden hayat daha basitti galiba şimdi hayat gittikçe zorlaşıyor ve altından kalkamıyoruz...

Aynen öyle.. diyorum ya anlaşmazlık konuzunda annem ve babam üstüne tanımam. siyah ve beyazlar bu kadar zıt olablirler birbirlerine, her fikirleri farklı ve tartışmayla biter.. :50: Sizinde mi öyle?

Büyük konuşmayım ama sanırım ben olsam yapamazdım.. berbat bir duygudur..

aşk yok sevgi yok ve tartışma var sürekli anlaşamıyoruz. elbette bitiririm çocuk o kavgada büyüceğine annesi babası ayrı büyüüsn.. banada yazık değil mi çocuk küçükse alışır bir şeklde büyük olsa belki daha sorun olabilir ama ben bitiririrdim bukadar dayanıklı değilim enazndan sevgi yada ask olsaydı çabalardım

Aynen öyle.. diyorum ya anlaşmazlık konuzunda annem ve babam üstüne tanımam. siyah ve beyazlar bu kadar zıt olablirler birbirlerine, her fikirleri farklı ve tartışmayla biter.. :50: Sizinde mi öyle?

Büyük konuşmayım ama sanırım ben olsam yapamazdım.. berbat bir duygudur..

sevgimin artık bittiğini düşünüyorum, bir yandan boşan diyorum öbür yandan çocuğumu düşünüyorum, anne baba ayrı bilmiyorum kafam çok karışık..

taşıma suyla değirmen dönmez misali bu evlilik yürümez bence. yürürmemeside lazım sağlık açısından. hem kendi sağlığınız hemde çocuğunuzun sağlığı açısından. inşallah sonunun hayırlı olur.

bu evliliği kurtarmaya değer mi? çaba sarfetmeli miyim? bilmiyorum...
boşandıktan sonra ne olacak? bi daha evlenebilir miyim? zannetmiyorum...
offf...

bu evliliği kurtarmaya değer mi? çaba sarfetmeli miyim? bilmiyorum...
boşandıktan sonra ne olacak? bi daha evlenebilir miyim? zannetmiyorum...
offf...

sana boşan yada sabret diyemem. kimse bunun kararını veremez ve bu vebalin altına girmek istemez. ama hiçbirşey için geç değil. asla umutsuzluğa kapılma. ben en çok umutsuzluktan nefret ediyorum. herşeyin bir çaresi var. sende dik dur sorunların karşısında ve onalrı altetmeye çalış. altında ezilme lütfen. çaba göster sorularının çözümünü de en iyi sen biliyorsundur.
bende yeni boşandım. bir daha evlenebilirmiyim bilmiyorum diyorum ama olsun evlenmeyeyim. evlenmek zorunlu bişey değilya. hem snein çocuğunda var. iyi yönden bak. ben çocuk shaibi bile olamayacağım belki anneliği bile tadamayacağım. ama umutsuzda değilim. gerekirse şartlarım elverirse evlat edinirim.
ama sorunlarımın altında ezilmem. dizleirmin üstünde yaşayacağıma ayaklarımın üstünde ölürüm.

aşk zamanla yerini daha monoton bir sevgiye bırakabilir
ama sizin durumunuzda sanırım işin içine hakaret de girmiş
bu sanırım içinizdeki ona dair her türlü olumlu şeyin yitmesine neden olmuş.
psikolojik destek almanız faydalı olabilir ya da bir evlilik danışmanına gitmeniz.
ortada çocuk varken evliliği bitirmek çok zor bir karardır.
ama unutmayın mutlu anne mutlu çocuk demek.
her sabah hayata mutsuz uyanmak kolay degildir eminim.

evliliğe devam edebilmem için beynimi temizlemem gerekiyor, unutabilir miyim ki hakaretlerini?

ben çok denedim olmadı. şimdi bazen üzülüyorum yuvam yıkıldı, üstüme dul damgası yapıştı diye (kendi aklımca uydumdum bunuda) ama sonra 2 anı hatırlıyorum eskiye dair bana bunuda yapmıştı diye tüm üzüntülerim mutluluğa dönüşüveriyor :)
ama seni asla yönlendirmek istemem. çünkü arkadaşlarım benim çok güçlü olduğumu söylüyorlar. daha çok yıkılınırmış normalde ama ben çok iyiymişim. tebi herkesin içi bilir ne yaşadığını orasıda ayrı. akşam yatağınıza tek başınıza yattığnızda huzurunuzmu düşüneceksiniz yoksa keşke boşanmasaydım demeyimi? bunada bilinçaltımız karar veriyor..

aşk zamanla yerini daha monoton bir sevgiye bırakabilir
ama sizin durumunuzda sanırım işin içine hakaret de girmiş
bu sanırım içinizdeki ona dair her türlü olumlu şeyin yitmesine neden olmuş.
psikolojik destek almanız faydalı olabilir ya da bir evlilik danışmanına gitmeniz.
ortada çocuk varken evliliği bitirmek çok zor bir karardır.
ama unutmayın mutlu anne mutlu çocuk demek.
her sabah hayata mutsuz uyanmak kolay degildir eminim.

sinirlendiği zaman ağzından çıkanları kulağı duymayan o kocam olacak adamın hakaretleri evet sevgimin bitmesine neden olan, sonrasında özür diliyor ama kalp kırılıyor bir kere ve her defasında beyne kazınıyor birikiyor ve bir yerde patlıyor. eğer sorunun çoğunun kendinde olduğunu farkeder ve bunun için çaba göstermezse, ben buyum beni böyle kabul et derse ben de bitiririm, bekliyorum bakalım ne olacak 2 haftadır görüşmüyoruz, bu süreç içinde iyice düşünmüştür umarım, hatasını anladıysa bir şans veririm o zaman.

Ben olsaydım yürütürdum:17:
zaten sevgi bitiyor, saygı başlamiyormuydu?
saygida'da bir kusur yoksa?

Aksi takdirde, yani ozaman hiç evlenmeyelim yani yani:ssz:

Bitirilmelidir....
Herkesin yaşamı çok değerli ve hayat gerçekten çok kısa....
Kendiniz ve çocuğunuz için yaşayın...
Aşık olmadığınız bir adam ve mutsuz olduğunuz bir evlilik için mücadele etmeyin..

Ben olsaydım yürütürdum:17:
zaten sevgi bitiyor, saygı başlamiyormuydu?
saygida'da bir kusur yoksa?

Aksi takdirde, yani ozaman hiç evlenmeyelim yani yani:ssz:

yok işte sevgi olmayınca saygı da olmuyor, sevgi ve nefret arasında çok ince bir çizgi varmış bunu anladım, çok severken nefret edebilmek için iki sözü yetiyor.

Back
X