eğri oturup doğru konuşmak lazım evliliği bitirince çocukların huzuru yerindemi oluyor sanıyorsunuz,psikoloji olarak çocuklar büyüynceye kadar bunu taşıyor burda anne babası ayrı yaşayan arkadaşlar vardır birde onlara sormak lazım.ayrıca evlendikten sonra hiçbirşey eskisi gibi olmuyor sevgi yerini sorumluluğa bırakıyor,tabii sevgisiz bir hayat yaşanmaz olabiliyor ama burada okuduklarımdan sonra insan haline kocasına şükreder hale geliyor.konu sahibi arkadaşım şimdi diyelimki ayrıldın önce çocuğun olduğu için o sevmediğin eşinle sürekli yüzyüze geleceksin,ayrıca hayat sana daha zor olacak sana yeşil ışık yakan diğer erkeklerde eşinde eksi olan ne varsa sana onların davranışı artı gibi gözükecek ve birisiyle diyelimki tekrar evlenme kararı aldın bira araya geleceksiniz ve sevgi bir süre sonra yine yerini monoton bir hayata bırakıcak tanıdığım çoğu arkadaşımın sonu pişmanlık oldu hayatta en acımasız damgasını bu durumda çocuklara vuruyor maalesef.insan evlenirken kendine sormalı ben evlilikten ne beklemeliyim diye,bekarlık zamanını kim yaşıyor evliyken soruyorum herkese sorun burda zaten bazı insan evliliği kaldırıyor bazı insana da bir bahane bulup ayrılmak daha basit geliyor.siz daha ayrılmadan yeniden evlenebilirmiyim acaba diye sormak yerine ayrıldıktan sonra tek başına bir çocuğu hayat boyu sorumluluklarını nasıl kaldırabileceğinizi düşünmenizi tavsiye ederim.şimdi diyeceksinizki babası var yinede ayrıldıktan sonra baba da kendine hayat kuracak ve çocuğunuz ile evindeki gibi ilgisi olmayacak.yinede karar sizindir sadece fikirlerimi söyledim buna ister saygı duyun ister kızın ama gerçek bu,(eğer içki ,kumar,aldatma vs olsaydı yorumum başka olurdu )