Evliliğe dair bir tespitim var !

evet bızde aynı sızın gıbı beklentıler ıcerısındeydık evlendık kayınvalıdemlerle oturduk cok kısa bı sure ama baktıkkı olmayacak eve cıktık ve askı o zaman cok guzelde yasadık artık bazı seyler degıstı kayınvalıde ıle falan oturmak bana cok sacma gelıyor cunku sen gecncsın onlar orta yas senın yappmak ıstedıgın seyler farklı onlarınkı farklı cık ayrı eve neden uzulesınkı

var.çok yakın arkadaşım evı ayrı ama çoçuğuna kayınvalıdesı baktıgı eşıde vardıyaı çalıştıgı ıçın genelde orda kalıyor.aynı evde kayıvalıdesı,kaynatası ve onlarn anne babaları:53: arkadaşım bu kalabalıktan memnun.haftasonları bıle orda.eşi çok ıyı bı ınsan ama şöyle diyeyım mesela ev tutulacak kaynanası beğenmış arkadasım tamam demiş.ee sana sordularmı dıyom tamam dedım bende dıyor.eşi evlılık teklıfı bıle etmemış.aaa aklıma gelmedıkı benım dıyor.eşi doğumlarında yaşgunlerınde hep bılezık hedıye etmış dıye sevınıyo ama hepsı ev alacakları ıçın satıldı.ben olsam bı kelepçe alsın bozulmasın bılezığı kendı ıçın aldı dıye duşlunurum nasıl olsa bozulcak dıye.hedıye kalmamış kızda hepsı bozulmuş ee bozulsun evımız oldu dıyor.tabıkı orası oyle ama bırıkım için alındı demek onlar hdıye ıçın değil. ben olsam asla sattırmam hedıyelerı:27: daha neler neler.....
yanı arkadaşım çok ıyı nıyetlı.vede en ufak şeye mutlu olabılen bır ınsan.keşke bende oyle olsaydım.kıyısından gecmem:1:

Eşinizle ilişkiniz ne güzelmiş.. İnşallah sizinki gibi bir ilişkimiz olur :16: Diğer anlattığınız kızın ilişkisi gibi birşey yaşamak istemem açıkcası ya..Cicim aylarında kaynanayla, dedeyle oturma, çekirdek çitleme falan :1:

Eşinin ailesini sevdiğini düşünüyordum. aslında öyle anlatmıştın da bıkma noktasına mı geliyorsun ki?
ikinci olarak arkadaşının eşiyle aynı kültürden olduğunu düşünüyorum. yeni jenerasyonda eğer hala kahveye gitme alışkanlığı varsa ve kadın da buna günlük rutin gözüyle bakıyorsa hayattan öğrendiği bu kadardır.
en nihayetinde herkes gördükleri,öğrendikleri,hayata verdikleri ve almak istedikleri doğrultusunda yaşar. buna bağlı olarak da mutlu/mutsuz kavramı ortaya çıkar. yani mutluluk standart değil, bireysel göreceli bir kavramadır.

Eşinizle ilişkiniz ne güzelmiş.. İnşallah sizinki gibi bir ilişkimiz olur :16: Diğer anlattığınız kızın ilişkisi gibi birşey yaşamak istemem açıkcası ya..Cicim aylarında kaynanayla, dedeyle oturma, çekirdek çitleme falan :1:

Şu bikaç aydır bizde sıradanlaştık ne yazıkki. Şartlar işte...

Allah gönlünüze göre versin inşallah. Sizin elinizde ;)

Eşinin ailesini sevdiğini düşünüyordum. aslında öyle anlatmıştın da bıkma noktasına mı geliyorsun ki?
ikinci olarak arkadaşının eşiyle aynı kültürden olduğunu düşünüyorum. yeni jenerasyonda eğer hala kahveye gitme alışkanlığı varsa ve kadın da buna günlük rutin gözüyle bakıyorsa hayattan öğrendiği bu kadardır.
en nihayetinde herkes gördükleri,öğrendikleri,hayata verdikleri ve almak istedikleri doğrultusunda yaşar. buna bağlı olarak da mutlu/mutsuz kavramı ortaya çıkar. yani mutluluk standart değil, bireysel göreceli bir kavramadır.

Evet eşimin ailesini seviyorum. Rahatlıklarıyla bana yaşattıkları dışında.

sana yaşattıkları sevgiyi törpülemiyor mu? 3 pazar kahvaltısını birlikte ettiniz diye pazarlardan bıkıyorsan..bence sevgi değil ama anlam veremedim.

Ozamn bende o anlam veremediğim şeye sevgi diyorum diyelim :)
Belkide sadece saygıdır, bilemiyorum.

Sevgiyi törpülemez olur mu. Şuan yüzlerini görmemek için evlerine uğramıyorum 2 gündür. Demekki sadece sempatiymiş ozaman bilemiyorum...

Ozamn bende o anlam veremediğim şeye sevgi diyorum diyelim :)
Belkide sadece saygıdır, bilemiyorum.

Sevgiyi törpülemez olur mu. Şuan yüzlerini görmemek için evlerine uğramıyorum 2 gündür. Demekki sadece sempatiymiş ozaman bilemiyorum...

valla bu cümlenden sonra olsa olsa kendini kandırmaca derim ben buna...zaten sevmek zorunda değilsin. neden kasıyorsun ki..

Buradaki tespit nedir?
Ben o anlattıgınız kadının da mutlu olduğunu sanmıyorum ! Şartlara göre hayatını biçimlendirmiş tabiri caizse koyvermiş gitmiş gibi geldi bana..

Evlilikte beklenti olması saçma zaten.İki kişi hissederek bazı şeylere özveride bulunuyor/bulunmalı.

Buradaki tespit nedir?
Ben o anlattıgınız kadının da mutlu olduğunu sanmıyorum ! Şartlara göre hayatını biçimlendirmiş tabiri caizse koyvermiş gitmiş gibi geldi bana..

Evlilikte beklenti olması saçma zaten.İki kişi hissederek bazı şeylere özveride bulunuyor/bulunmalı.

ya da konu tespiti ana temadan çıkarmış olsak dahi.. bu milyon yıl önce milyon kez tespit edilmişti.:1:

valla bu cümlenden sonra olsa olsa kendini kandırmaca derim ben buna...zaten sevmek zorunda değilsin. neden kasıyorsun ki..

Kasmıyorum. Siz beni tanımıyorsunuz ben sizi. Onları sevdiğime kimseyi inandırmam gerekmiyor. Sevdiğimi düşünüyordum. Ama başka bir duyguymuş demekki bu.

Başbaşa vakit geçirme meselesine fazla takılmışsınız gibime geldi.

Arkadaşlarınızla pazar kahvaltısına akşam yemeklerine gitmiyor musunuz ya da evinize davet etmiyor musunuz peki? Arkadaşlarlayken de öpüşüp koklaşmıyoruz yatağa gitmiyoruz ama 3-5 insan görüp sosyalleşiyoruz. O zaman da aynı şeyi mi düşünüyosunuz yoksa tek sorun anneler babalarla vakit geçirmek mı size göre. Yani akşam eşiniz geldiğinde sadece onunla sarmaş dolaş oturmak mı aradığınız? Ben annelerle vakit geçirmeyi de sosyalleşmek olarak görüyorum. Hele dedecikle çekirdek çitlemek de bence çok zevkli:1:

Diğer çiftin yaşantısı sizinkinden daha güzel geldi bana da işte. Demek ki dediğiniz gibi evlilikten beklentilerimizle ilgili bir şey. Bizim ilişkimizde yanımızda bulunan 3. 4. kişiler bize hep iyi gelmiştir. Birlikte yaşamıyorum bilemicem zorluklarını ama anladığım kadarıyla siz de fazla vakit geçirmiyoruz sadece 3 pazar kahvaltısından söz etmişsiniz. :26:

Kasmıyorum. Siz beni tanımıyorsunuz ben sizi. Onları sevdiğime kimseyi inandırmam gerekmiyor. Sevdiğimi düşünüyordum. Ama başka bir duyguymuş demekki bu.

buradan anladığımız kadar yazıyoruz zaten. kati tespit değil sevmen ya da sevmemen. ama nedenlerin çok keskin görmek dahi istemiyorum diyorsun da kendi içinde tezat oluşturuyorsun gibi. o yüzden dedim. sev tabi eşinin ailesi sonuçta can düşmanın değil.

Buradaki tespit nedir?

Bende mutsuz olduğunu sanmıyorum! Şikayetçi değil, mutsuzda görünmüyor. Gayet mutlu görünüyor yani.

Evlilikte beklenti olması nasıl saçma?

Benim evliliğimden beklentim nedir, kocamla başba yada varsa çocuğumda buna dahil birlikte kimseye hesap vermeden bi yaşam sürmek. Bu bi beklentidir mesela.
Eşinle özel zamanlar geçirmek bi beklentidir. Yani bişeyleri yaşamak istemek bi nevi bi beklentidir bence.
İşte beklentisi olmayanlar sizinde sözylediğiniz gibi koyvermiş gidiyor oluyor bence.

Back
X