evliliğe dair

Benim tek başıma para kazanabilmem için okulumun bitip atanmam gerek
O zamanda aynı şekilde devam ederse çocuğumu da alıp kendi hayatıma bakarım.
bilmiş bilmiş konuşmak ahkam kesmek istemiyorum lütfen beni yanlış anlamayın herkes kendi yaşadığını bilir ki iş için diplomada şart değil atanmakta bu paradoks belki ben de yıllardr atama bekliyorum ama bizim toplumumuzda bekar anne olmak çok zor bize bu hayatı zindan eden zihniyet sokakta dolu önce sabretmek orta yol için çabalamak gerekiyor her şeyi denedikten sonra olmuyosa bi başına yola devam ..

ahaahahahahha çok iyi sesli güldüm doğru ya kendide Brad diil okusa ne düşünürdü acaba sadece o dedi diye değil ben de çöktüğümü hissediyorum söyledim ya ruhum bedenimden hızlı yaşlanıyor üstelik ben şunu anladım bu yaşadıklarımdan kimseye haddinden fazla değer vermiceksin önceliğin kendin olucak öyle görsün kıskançtır bi de kocam onu giyme buna gülme bi ton şeye karışır gerçi o yaşadığımz yerden dolayı demişti burda rahat olucakmışım ama yaş biraz ilerleyince eşin dostunda çoluk çocuk derdinde oluyor ne hikmetse benim eşimin arkadaşları bi bekar bi an önce evlenip yuvalarında otursalar gerçi o zaman başka bişi de bulabilir istedikten sonra

Benim de sizden farklı değil durumum. Gerçi şöyle bir fark var; biz daha büyük kavgalar ettik şiddet oldu vs vs sonra sözler verildi toparlanalım dedik ve psikoloğa gidiyoruz. Sizden daha beter durumdayız sanırım.
Evliliğe gelirsek herkes mi böyle zamanla insanlar bu hale mi geliyor ben de bilmiyorum ve son zamanlarda en çok sorguladığım şey bu. Eşimin telefonu elinden düşmez, arkadaşlarıyla planlar yapar bayılır onlarla olmaya. Evin içinde ben bebekle ilgilenirim o telefonuyla. İletişim neredeyse kopuk. Film izleriz birlikte onda bile elindedir telefonu! Bana sevgisini hissedebilmem için birlikte olmam gerekir. Oysa bakıyorum etrafıma, yok diyorum evlilik bu değil. Birlikte arkadaş olduğun kişiyle evlenmeli diyorlar doğruymuş. Ben eşime içimi dökmeye korkuyorum yarın aleyhimde kullanır diye. Mutsuz bir hayatı sürdürme çabası sanki ama onsuz mutlu olacağımı da bilmiyorum. Çok doğru bir noktaya parmak basmışsınız. Bizim gibi evlilik yürütenler nasıllar ben de merak ettim...

çok benziyor maalesef evliliklerimiz keşke güzellikler benzese idi benim eşim başkakıc etmez hiç bişi aslında iyi adamdır merttir güvenilir gerçi iyi niyetimi su istimal ettiği durumda olmadı değil ben hiç yalan söylemez derken bir yalanını yakaladım cimri değildir çalıştın çalışmadın konusu yapmaz hayatı ciddiye almaz doğayı sever şehir hayatından hoşlanmaz onun ilk kız arkadaşıydm ben de kız kardeşi var ama mesafeliler annesi çok verici gerçi babasıda ailesine düşkün bir insan biz niye bunları yaşıyoruz nerde hata apıyorum anlamıyorum eşim sen kendini mükemmel görüyorsun diyo kesinlikle öyle değil ama o da sütten çıkma ak kaşık değil sen ruhumu okşa ben de seni mutlu edeyim istiorum bir ay öncesne kadar bir de çocuk istiyordu sanki evcilik oyunu bu anlatsam ne var bu kadar takıcak herkes dört dörtlük mü der ama inanın konu mankeni ne derdimi bilir ne tasamı?

Tek başına çabalamak yetmiyor malesef aynen çalışmaya heryerde çalışırsın.
Ama bebekle yani benim durumunmda biri için daha düzgün sayılan bir işte çalışmak gerekiyor
Bekar veya dul evli olduğunu insan kimseye belirtmek gerekmiyor

Zihniyetler öyle ama bir yerden sonra takmamak gerekiyor.
Kendi- adima konusayim
Şuan eş kişisinden bir yakınlık sıcaklık sevgi ilgi görmeyince o halde yalnız olmakta koymaz sanki ama oğlum için durumlar farklı olur tabi
Baba figürü çıkıyor.

doğru söylüyorsunuz umarım çok güzel günler getir yarınlar size korktuğunza uğramaz oh be ne günlerdi geri de kaldı şükür halimize dersiniz:)

Eşinizi hayatınızın merkezinden çıkarıp kendinize yeni uğraşlar bulun. Tıpkı onun yaptığı gibi. Kurslara gidin, spora gidin, ilgi alanlarınız varsa onlara yönelin, yeteneklerinizi geliştirin. Bunlar da size çok güzel duygusal doyumlar yaşatır. Bi bakmışsınız eşinizin ilgisi umrunuzda bile değil. Ama hep öyle olur ya, bu sefer de o sizdeki bu değişimi merak eder size yönelir.

Bir de naçizane tavsiyem, yazım kurallarına çok hakim değilseniz bile en azından cümle bittiğinde nokta koyarsanız yazım diliniz daha anlaşılır olur :)

Bence ondan beklentiniz olduğunu bilmesin. Bir ilgi alanı bulup başka odada vakit geçirin. Kaybedeceğini hissettirecek şeyler yaşatın.
nasıl?mesela geçen günlerdn birinde bi hsonu küsüz evdeyiz surat beş karış konuşmuo benimle ki yine gereksiz meselelerden biri yaşandim evde kalsam öfkemi yenemicem çıktım dışarı 1saat yürüdüm geldim baktm yok ben kapıdan o bacadan çıkmış içşine gelir ben gideyim arkadaşlarmla takılayım o gitsin arkadaşlarıyla oyun oynasın inanın oturp sohbet etse arkadaşlaryla bu kadar dert olmaz içime o zaman ne anladım ben bu evlilikten ye iç temizlik başka bi anlamı yok ki ama eşim ince düşünmediğinden oh be huzur der

doğru söylüyorsunuz kendime yönelmem lazım. kaybedeceğim bir şey olmaz hiç değilse.. imla bilgisi hatırlatması için teşekkürlerş farkınd değildim

Aman çocuk işini erteleyin önce oturtun rayına. Bizim çocuktan sonra daha zorlaştı. Tek iyi tarafı ben çocukla ilgilenmekten eşimin yaptıklarını eskisi kadar önemsemez oldum :)

Her evlilik farkli seylerle sinaniyor aslinda.
Kimisi birbiriyle cok iyi zaman geciriyordur ama maddi problemlerden zaman ayiramiyordur.Kiminin maddiyati iyidir birbirlerinin beklentilerini karsilayamiyorlardir,anlasamiyorlardir.
Kimi zaman aileler müdahale edip,huzursuz ediyordur.
Bazen hersey yolundadir ama cocuk etkendir fazla zaman ve fedakarlik isteyen bir durum sonucta.Insanlarin enerjisi tukeniyordur ciftler birbirlerine zaman ayiramiyordur.Hersey yolundadir ama karsilikli cinsel anlamda tatmin olmuyordur bunun gerginligi yansiyordur taraflara.
Kisacasi mükemmel bir evlilige sahibim diyen ya kendini kandiriyordur ya da insanlari.
Insan kendi ile bile celiskiler yasayip anlasamiyor bazen.Kaldi ki bir baskasi ile tutarli,mükemmel,sonsuza dek süren bir mutluluga sahip olsun.Sonsuza kadar mutluluk veya sonsuza kadar mutsuzluk diye de birsey yok.
Kendisi de belki de sizden yana sikayetcidir.Sevgisiz hissediyordur farkinda degilsinizdir.
Neden bir aksam yemegi teklif etmiyorsunuz?
Neden bir sinema,neden bir konser olmasin? Belki de ufak bir tatil?
Karsilikli dökün icinizi birbirinize,birbirinizden hayattan beklentilerinizi,hayallerinizi,konusun.
Bazen güzel bazen kötü olsun ama olsun.
O sessizlestikce siz de sessizlesmeyin.O uzaklastikca siz de uzaklasmayin en azindan deneyin.
Baktiniz ki bir karsiligi yok ve olmamaya devam ediyor.Sonra bir sonraki adiminizi dusunmeye baslayin ve radikal kararlar almaya baslayin.

Son düzenleme:
yok zaten evliliğim oturmadı.çocuk rabbim dileyenlere versin, sizin evladınızı size bağışlasın inş bi süreçtir bu geçer gider tez zamanda güzellikler bulur sizi

Her evlilikte böyle ilgisiz sevgisiz hissedilen zamanlar olur iki taraf içn de önemli olan bunları karsinizdakiyle paylaşarak daha kolay cozebilirsiniz.. daha yeni evli sayilirsinjz çocuk da yok ne tutuyor siz evde yemek yedikten sonra alın teli elinden hadi beni yakalarsan 3 levelden geçene kadar dokunmicam sana deyin çocuk olun biraz hazırlanın bugün yemek yapmadım yemeği dışarda yiyelim deyin sen karar ver nereye gidecegimizi deyın. Sizin için arkadaşlarıyla gitmemiş siz kitap okurken yalnız olmaktan korktugunuz için mi gondermedinjz adam gitmemiş bu bir adım onu gondermemelerinizi oyuna izin vermemelerinjzj zevkli hale getirin siz de mutlu olacaksinjz bu sekilde o da telf dışında yaşamına dönecek beklediği tam olarak bu belkide sizi bu monotonluga çeken sizsiniz farkına varın..

o radikal kararlar da cesaret istiyor.doğru söylüyorsunuz haklısınız sıkıntının tanımı farklı olsada kişiden kişiye hissettirdiği 3aşağı 5yukarı aynı. sanırım çok doruklarda yaşıyoruz biz ilişkimizi eşimle çünkü bi yemek bi konser ya da sinema değil meselemiz.cuma günü gittik beraber yemeğe ordan kayınvalideye geçtik.evde olduğum için sıkılıyorum durumu değil yaşamı paylaşmak gailem.istiyorum ki değerli olduğumu hissettirsin.bunu başka kimse yapamaz benim için tek bi evliliğim tek bir eşim var sonuçta.arkadaşlarımla vakit geçirebilirim ama çok farklı konumdalar içimde..anlatıyorum bazen konuşmak bile yoruyor bize çünkü iki gün iyiz 3gün yine aynı zaman gerekiyor sanırım ama o zaman beni çok yıpratıyor asıl mesele bu teşekkür ediyorum yardımınız için..

doğru söylüyorsunuz umarım çok güzel günler getir yarınlar size korktuğunza uğramaz oh be ne günlerdi geri de kaldı şükür halimize dersiniz:)

Inşallah hepimiz için
Belki zamanla düzelir.
Bizim ilk aylar daha kötüydü evliliğimiz düzeldi çok şükür.

Her gün sabahtan çalışan gibi kv 'ye gidiyordum.
Gece 12 de eve geliyorum falan zordu.

mesele dışarda yemek yemek değil. evde yemek yapmadığım zamanlar oluo elbet dışarı çıktığımzda, yürüyüş yaptugmzda. ama kafası seninle olmayınca mutlu etmio insanı böyle şeyler.ben eşimin arkadaşlarıyla çıkmasını istemedim çünkü benimle olsun istedim.o da yanımda durdu ama yok dizi yok tv yok oyun yine benimle değildi.konu mankeni gbi yanımda oturup hiç sohbet etmeyişi sinir bozucu oluo ee diyebilirsiniz bıraksaydın gitseydi o zaman ama nereye kadar?eminim tek taraflı değil benim de hatalarım var eğer evdeysek bi film açalım çay meyve artık neyse hazırlaym izleyelm diorum tamam dio hop bişi çıkıo biz giriyoruz birbirimize bakın sabah ki olayı anlattm o işe gitti unutmuştur çoktan kadınlar öyle olamıyor ya da ben olamıyorum..

bizimki anasında yada kahvede oturur.iki gıdıklar çocuğu o kadar.ama sorsan dünyanın en mükemmel kocasıdır.artık çocuk ve karısınla ilgilenmeyen nasıl mükemmel oluyorsa.

Inşallah hepimiz için
Belki zamanla düzelir.
Bizim ilk aylar daha kötüydü evliliğimiz düzeldi çok şükür.

Her gün sabahtan çalışan gibi kv 'ye gidiyordum.
Gece 12 de eve geliyorum falan zordu.
ben de öyle umuyorum benim evliliğimde çok şükür tek problem eşimle benim.ailelerin bi müdahalesi yok üzerimizde yine zor geliyor ama zamanla alıcaz inş birbirimizin huyunu

Bizim evliligimizde de hep unutan benimdir kavgaları unutmasam da kirginligimi içime attığım şeyi kısa süreliğine üstünü kapatıyorum duzelmesi gerektiği veya üstünde durmam gereken daha önemli bir mevzu varsa cabalarsaniz verimini alırsınız bence zamanla oturur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…