Evliliğe hazır değilmiş?..

Bir erkek 4 yıl boyunca uzaktan telefon ilişkisi yürütmek istemesi bana garip geliyor.yani evlenirsiniz,sen bu sekildede kpss çalışırsın,sen de ücretli öğretmenlik yaparsın en kotu,o yine arada dağ bayır gezer,sen arada eşlik eder arada o kendi takılır...bu daha aşk dolu bir senaryo değilmi ,araba alması çok elzem mı mesela,okul ev uzak mı,ya da biz de daha Nisan yapmadan çok düşük bütçeli bı araba aldık,borçla,düğünde yaptık evde,ama aşırıya gitmeden,önemli olan evlerin gönüllerin bir olması değil mi,tamam seviyor anladık ama 4 yıl ya,aynı ilçede otursaniz sık gorusseniz neyse,yaz tatilinde hasret giderebilcek misiniz bari,yoksa o yine plan mı yapiyor
O kadar üzülüyorum ki haklılığınıza.. Aynen de böyle. Yazın elbet sık görüşüyoruz ama yine tatil planları olıyor. Ben bunlara bozulunca da kısıtlayan boğan oluyorum. Sonra yine ben hatalı... Görüldüğü gibi evlenmek de istemiyor. Türlü türlü bahane.. Neresinden tutsam elimden kalıyor. Ve o kadar çok üzülüyorum ki... Ayrılmak düşüncesi bile katlanılmaz acılara sebep oluyor bende. Yaşadım gördüm de onsuz çok kötüydüm, kendime gelemedim. Şimdi yine aynı çukur.. Ne olacağım bilmiyorum :(

okurken seni evlilik meraklisi gibi gormedim. sevgilini de yalanci gormedim. acik acik boyleyim diyor. ya belirsizlikle iliski yasayacaksiniz ki dugunden bi gun once bile ayrilanlar var hic biseyin garantisi yok; ya da sana daha net bi gelecek cizecek baska biri olacak hayatinda.

okurken seni evlilik meraklisi gibi gormedim. sevgilini de yalanci gormedim. acik acik boyleyim diyor. ya belirsizlikle iliski yasayacaksiniz ki dugunden bi gun once bile ayrilanlar var hic biseyin garantisi yok; ya da sana daha net bi gelecek cizecek baska biri olacak hayatinda.
Tüm bunlardan yeterince sevilmediğimi mi düşünmem gerekiyor sence?

Aynı evde yaşayıp evlilik düşünmemek ayrı.
Bide böyle sevgili olmak ayrı.
Siz evliliğe sıcak bakmıyor olabilirsiniz ama çoğu insan evleneyim yuvam belli olsun sonra da çocuğum olsun diye düşünür.
Her pazar süslenip sevgiliyle kafelerde takılmaktan sıkılmıştır vs vs.

Konu sahibi; bu adam gerçekten seviyor olsaydı dağ bayır gezme tozma işini seninle de yapardı. Bence onun kafa "gezeyim tozayım sorumluluğum olmasın bu tarzdan sıkılırsam ya da doyarsam evlilik düşünürüm" şeklinde çalışıyor.
Kaldı ki bu 1 yıllık bi ilişki de değil evlilik için acaba densin. 4 yıl olmuş ve hala erteliyorsa büyük sıkıntı. Yoluna bak derim.
+1000

Evlenmeyen erkek yoktur seninle evlenmeyen erkek vardır.

Çocuğunu doğuran kadınla evlenmeyen Mirgün Cabas, Tuba Ünsal'a diz çökerek evlenme teklif etti.

Evlenmeyen erkek yoktur seninle evlenmeyen erkek vardır.

Çocuğunu doğuran kadınla evlenmeyen Mirgün Cabas, Tuba Ünsal'a diz çökerek evlenme teklif etti.
Sonra da boşandı. Kişilikle alakalı bazı şeyler . Kişiyle degil aslında .
Uzun vadede hep aynı sonuç olur bu yüzden

Sonra da boşandı. Kişilikle alakalı bazı şeyler . Kişiyle degil aslında .
Uzun vadede hep aynı sonuç olur bu yüzden

Boşandığını biliyorum. Diğeriyle de boşanabilirdi. Zaten her 3 evlilikten 1'i bitiyor artık. Mesele adamın diğeriyle evlenmeye tenezzül etmemesi.

Boşandığını biliyorum. Diğeriyle de boşanabilirdi. Zaten her 3 evlilikten 1'i bitiyor artık. Mesele adamın diğeriyle evlenmeye tenezzül etmemesi.
Hayır mesele evlilik adamı olmaması . Ilk kadında bunun farkındaymış tuba da ilk başlarda çok etkilenmiş vs olamamış . Ama sonuç aynı .
Karşında kim olursa olsun sonuç aynı olur. Etki en fazla bir süre işi götürüyor.
Boşanmışsa da evlenmeye tenezzül edip etmemesinin bir önemi yok bence.

Hayır mesele evlilik adamı olmaması . Ilk kadında bunun farkındaymış tuba da ilk başlarda çok etkilenmiş vs olamamış . Ama sonuç aynı .
Karşında kim olursa olsun sonuç aynı olur. Etki en fazla bir süre işi götürüyor.
Boşanmışsa da evlenmeye tenezzül edip etmemesinin bir önemi yok bence.

İşte bakın bu da şuraya geliyor. Demek ki diğerinden, bunun farkına varamayacak kadar çok etkilenmemiş. Zaten mantığı ne kadar devreye sokabiliyorsan o kadar az etkilenmişsin, duygu o kadar az var demektir. Yani illa ki bir çok sevme/az sevme durumu söz konusu.

Ben bu noktada evlilik adamı olmadığını unutturacak ve evlenmeyi isteyeceği kadın olmayı tercih ederim. Sonrasında boşanma olması bunu bozmaz benim için. Bu noktada farklı düşünüyoruz.

Aybı cümleleri ona kurdum. Bunları benle de yapabilirsin diye. Yaparım tabi dedi. Ama benimle sıkıntısı şu; benim onu çok kısıtladığım zamanlar oldu. Arkadaşlarıyla buluşmasından motor almasına kadar.. Benimle evlendiğinde tüm özgürlüğünün elinden alıncağını düşündüğünü açıkça söylüyor. Ama en nihayetinde bahane olarak görüyorum ben de.

Şunu okuyana kadar size hak vermiştim.
Çünkü bazen bir taraf, bazen iki kişi birden evliliğe maddi veya manevi olarak hazır olmayabilir. Ama siz manevi olarak hazırken ve maddi şartların olgunlaşmasını beklerken onun da manevi olarak hazır olduğunu görmek istemişsiniz.

Ama daha evlenmeden ve hatta evliyken bile karışmaya hakkınız olmayan konularda adamı kısıtlamışsınız. O da haklı olarak evliliği, sevdiği kadınla paylaşacağı bir yaşam yerine bir cendere olarak görmeye başlamış ve haklı. Bunu geri döndürmeniz biraz zor bence. Adam 4 yılda yeterince kısıtlanarak fragmanı görmüş, filmi izleyesi yok.

Bence evlilik çok zor bir şey,büyük kumar.
Ancak şu da var ki "o doğru insan" ile karşılaştığımızda bunlar uçup gider gide düşünüyorum.
İnsan ruh eşiyle evlense de eğlenmeye devam eder,zorluklara beraber göğüs gerer.Ve insanlar birbirini gerçekten seviyorsa o geleceğe kendilerini de dahil eder."yapıcam,dağ bayır dolaşıcam " demez,"yapıcaz" der.
Böyle konular çok açıldı,"benim ki de öyle dedi aman bir şey olmaz,adam haklı,hemen evlenicek misin " dendi.Ama üzgünüm gerçekten seven insanlar geleceği de beraber planlar,birbirini katar ,katmıyorsa yeterince sevmiyordur.
Siz ya da karşı taraf "o " kişi değildir ,ruh eşiniz değildir .
Böyle düşünüyorum

Back
X