• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğe karar vermek

Aa bak arkadaşım aklıma gelmişken söylüyeyim.. yakın bir arkadaşım mantıken uyuştukları için kendisini seven biriyle görüşmeye başlamıştı yıllar önce... bi müddet sonra bana, "yaa Grimsi_ ben yapamıcam, görüşmeyi kesicem onla.. bir şey hissetmiyorum olmuyo böyle gibi şeyler demişti.." ama sonra onu bırakmadı yine görüşmeye devam etti ve şu an deli gibi aşık o kişiye.. birbirlerini çok seviyorlar.. MaaşAllah.. Allah bozmasın mutluluklarını, çok güzel ve uyumlu bir ilişkileri var yıllardır.. ve yakın zamanda evlencekler inşAllah.. Yanii mantıkla başlayan ilişki sonradan aşka dönüşebiliyor ve evlilik gelebiliyor ardından..

ne güzel bir hikaye onlar adına sevindim.benim ilişkim aşka dönüşmez canım çünkü zaten biz birbuçuk yıla yakındır görüşüyoruz.bir arkadaş demiş neden ozaman birbuçuk yıl görüştün diye.biz birbirimizden uzaktık çok sık görüşemiyorduk zaten. benim ilk ilişkim. zamanla daha çok şey hissederim diye düşündüm bide uzakta olunca anlayamıyosun kendini.bide biz meslektaşız onun derdinde hep ben yanında oldum aynı şekilde oda benim yanımda oldu.çok iyi anlaşan iki kişiyiz biz.

Ablacım kolay gelsin en başta sana. bence duygularını asla erteleme! sende aşık olabilirsin. kendini feda etme. evlenmek kolay da , geri ya pişman olursan? başını yastıga koydugunda içindeki boşluğu 'kocanın sana sevgisiyle' kapatabilceğini düşünüyorsan , eyvallah de..
Sevgiler. (kendinin kıymetini bil!)

bilemiyorum canım evlilik çok büyük sorumluluk istiyor.buyüzden karar vermek çok zor.hani aşık olsan gözün birşeyi görmez evlenirsin ama böyle olunca kararsız oluyorsun.asla karşımdakine haksızlık etmek istemiyoum.onu da düşünüyorum,onu da mutsuz etmek istemiyorum.çok mutsuzum ne kalabiliyorum ne gidebiliyorum.

merhaba,

ben grimsi'nin dediklerine katiliyrom. bence ask olmadan evlenmek sacma degil. onemli olan samal temelleri bastan kurabilmek. bu temeller de saygi sevgi den baslar ve dilerimki ask'a donusur ileriki zamanlar. Umarim hayirlisi olur.. Duygularini birtek sen biliyorsun canim, iyi dusun iyi karar ver..

tşk ederim canım desteğin için.hakılısın sevgi,saygı,emek çok önemli bir ilişkide.bunlar olmadan zaten evliliğin olabilceğini ben de düşünemiyorum ama sadece bunlar yeterli mi işte bunu bilmiyorum.Allah kimseyi verdiği kararlardan pişman ettirmesin.

ben de sen gibi düşünüyorum yaş ilerledikçe mantık daha çok işin içine giriyor, lisedeyken körkütük aşık olduğum çocuk şimdi karşıma çıksa yüzüne bile bakmam mesela, ya da öyle 3-5 lafla bir bakışla aşık olmam kimseye, artık daha farklı şeylere bakıyorum, anlaşabiliyor muyuz, ne kadar doğru bir insan, adam gibi adam mı, beni ne kadar seviyor vsvs bildik şeyler, bu saatten sonra bunlara bakmadan ay ben aşık oldum diyip de bi adamın peşine takılabileceğimi sanmıyorum, ben de sevgilime körkütük aşık değilim ama biz de ciddi düşünüyoruz arada ben de sorguluyorum bunu ama başka birine aşık olsam bi süre sonra o aşkın bitip sorunların ortada kalıcağını düşünüyorum, ya da sevgilim bana bu kadar değer vermese kaçak oynasa bu sefer ona tekrar aşık olacağıma eminim, bu yüzden mantıklı düşünüp aşk uğruna kendimi paralamamaya karar verdim onun yerine ilişkinizi canlandırmak için değişik şeyler yapabilirsiniz, bu uğurda biraz kavga bile edebilirsiniz;) bence uyumlu birini bulmak çok zor bu hayatta o kişiye denk gelince illa ki aşık değilim diye kestirip atmak ileride sizi üzer gibime geliyor.. bunlar benim nacizane düşüncelerim, sizin için hayırlısı olan olur inş. sevgiler...

canım benim sağol iyi dileklerin için.yazdıkların gibi düşünüyorum aslında ben de aşık olucam sonra acaba anlaşacak mıyım,acaba iyi davranıcak mı bana gibi sorunlar çıkıcak karşıma.çünkü aşk biticek eninde sonunda ama ne bileyim işte gene de kararsızım pişman olmaktan çok korkuyorum.iyiki de siz kararsızlık yaşamıyorsunuz çünkü inanın çok zor bir durum.inşallah siz de sevgilizle çok mutlu olursunuz.

Haklısınız hep söylüyorlar evlilik bir kumar,aynı evde yaşamadan karşındakini tanıyamazsın diye.ben bir tek karşımdaki çok iyi bir insan, beni seviyor, birlikte çok güzel vakit geçiriyoruz diye evliliği düşünüyorum onunla ama eğer evlendikten sonra bana karşı iyi olmazsa elimde hiç birşey kalmaz büyük bir hayal kırıklığı yaşarım ama sanmıyorum değişeceğini.ama dediğiniz gibi birsürü sorumluluk bekliyor evlenince bizi bunun için bu kadar kararsızlıkla yapamıycam galiba.ve karşımdaki insan da beni beklesin yedekte dursun bir anlayışı da bana ters .evlilik galiba çok seviyorsan yürütülecek bir şey bilemiyorum.her ayrılıkta insan üzülüyor ama daha sonra daha çok üzülmek ve üzmek istemiyorum.bunun için bir an önce kafamda netleştirmem ve verdiğim karardan pişmam olmamam gerkiyor.

Merhaba ben 27 yaşındayım 4 yılı aşkın bir ilişkim var , sene sonu nişan yapıcaz.
beraber olduğum kişi üniversiteden arkadaşımdı.
Çok iyi arkadaştık ama özel anlamda hiç hoşlanmıyordum.
Aradan bir yıl geçti , sıkıştırdım , konuşturdum ve olmaz canım dedim.Aşk yok...
Bir zaman sonra noldu biliyormusun ,bir gün bişey oldu bana sımsıkı sarıldı...
Hem iyi bir arkadaştı,hem çok güzel sarılıyordu :)
...................
''bence gerçek aşk yaşadıkça seni gülümseten yıllarındır '' ilk görüşte aşk palavra yani..
Yaşayacaksın ...
Önce arkadaşım , sonra sewgilim
Çünkü onunla vakit geçirmeyi hiçbirşeye değişmem...:49:

Ne istediğine şöyle karar verebilirsin bana kalırsa ;
Onunla birlikte vakit geçirdiğinde , gündelik sıkıntılarından uzaklaşabiliyormusun.
Yüzün gülüyormu , huzurlumusun ,
Ve son olarak gözlerinin içine baktığında senin hissettiklerin...
Çok zor değil anlamak canım yaa ..
Başarılar :82:
Endoğru karar , arkasında durabildiğin karardır.:66:

"Eğer iki kişi arasında kalıyorsanız; ikinciyi seçin. Çünkü birinciyi gerçekten sevseydiniz, ikincisi olmazdı"... :34:

Merhaba ben 27 yaşındayım 4 yılı aşkın bir ilişkim var , sene sonu nişan yapıcaz.
beraber olduğum kişi üniversiteden arkadaşımdı.
Çok iyi arkadaştık ama özel anlamda hiç hoşlanmıyordum.
Aradan bir yıl geçti , sıkıştırdım , konuşturdum ve olmaz canım dedim.Aşk yok...
Bir zaman sonra noldu biliyormusun ,bir gün bişey oldu bana sımsıkı sarıldı...
Hem iyi bir arkadaştı,hem çok güzel sarılıyordu :)
...................
''bence gerçek aşk yaşadıkça seni gülümseten yıllarındır '' ilk görüşte aşk palavra yani..
Yaşayacaksın ...
Önce arkadaşım , sonra sewgilim
Çünkü onunla vakit geçirmeyi hiçbirşeye değişmem...:49:

Ne istediğine şöyle karar verebilirsin bana kalırsa ;
Onunla birlikte vakit geçirdiğinde , gündelik sıkıntılarından uzaklaşabiliyormusun.
Yüzün gülüyormu , huzurlumusun ,
Ve son olarak gözlerinin içine baktığında senin hissettiklerin...
Çok zor değil anlamak canım yaa ..
Başarılar :82:
Endoğru karar , arkasında durabildiğin karardır.:66:

canım senin adına sevindim.inşallah mutlu olurusunuz.ben sevgilimle görüştüğümde çok huzurluyum,çok iyi vakit geçiriyorum.ama işte gözlerinin içine baktığımda öyle bir heyecan hissetmiyorum.yaş 28 olunca da bu saaten sonra mantık çercevesinde hareket etmem gerekiyormuş gibi hissediyorum.aşık olsam da bakalım o görüştüğüm kişi gibi iyi olacak mı? ya kafam çok karışık risk alıp ayrılıyım mı yoksa zaten çok iyi tanıdığım,anlaştığım insanla evliliğe bir adım atayım mı buna karar vermem gerekiyor.bide görüştüğüm kişiyide asla üzmek istemiyorum.evet ben de bir karar vermek ve o kararın arkasında durmak istiyorum.

"Eğer iki kişi arasında kalıyorsanız; ikinciyi seçin. Çünkü birinciyi gerçekten sevseydiniz, ikincisi olmazdı"... :34:

o konuda haklısın canım çünkü dediğin gibi çok güçlü duygular hissetseydim benimle görüşmek isteyen diğer kişiden elektirk almazdım.ama onla da olmaz çünkü benden üç yaş küçük birini kabul etmem mümkün değildi.ve ilk görüştüğüm kişiye de haksızlık etmiş olurdum gibi geliyor.

yorumlari yapan arkadaslarin,yani bizim bakis acimiz, yasadiklarimiz, vs hep farkli. Ve sende bizden farklisin oyuzden iyi karar ver canim, kimimiz Ask olmali diyor, kimimiz Mantik olmali diyor.. :-S
Senin icine kim siniyorsa onu sec ama sakin haksizlik etme.. Bu zor kararinda basarili cikma dilegi ile..

onunla mutluyum,güzel vakit geçiriyorum demişsiniz ve bir ona alışmışsınız ya şunu söyleyim insan sevmediği birine alışmaz düşünsenize sevmediğimiz bir şey bizde alışkanlık yapmaz ki...

bir de bir arkadaşım senin deli gibi sevdiğin bir erkekle değil,seni deli gibi seven bir erkekle mutlu olunabilir demişti çünkü o zaman kıymete biniyoruz iyi hissediyoruz ve zamanla bizde onun gibi sevebiliyoruz çünkü değer görüyoruz demişti(diğer türlü olan ilişkilerede kötü demiyorum sadece arkadaşımın söylediklerini yazıyorum yanlış anlaşılmasın:)...) sonra zamanla sizde ona deli gibi aşık olabilirsiniz...

bir de;
bir arkadaşımın ablası da sevgilisiyle 4 yıl çıktıktan sonra aşık olmuş ona başlarda iyi anlaştıkları mutlu olduğu için devam etmiş ama aşık değilmiş...ama 4 yılın ardından şu an her şeyi göze alacak kadar aşığım diyor yani zamanla da olabiliyor...

umarım yardımcı olabilmişimdir:34:

ne güzel bir hikaye onlar adına sevindim.benim ilişkim aşka dönüşmez canım çünkü zaten biz birbuçuk yıla yakındır görüşüyoruz.bir arkadaş demiş neden ozaman birbuçuk yıl görüştün diye.biz birbirimizden uzaktık çok sık görüşemiyorduk zaten. benim ilk ilişkim. zamanla daha çok şey hissederim diye düşündüm bide uzakta olunca anlayamıyosun kendini.bide biz meslektaşız onun derdinde hep ben yanında oldum aynı şekilde oda benim yanımda oldu.çok iyi anlaşan iki kişiyiz biz.

aşk diye bişe yok yaa.. ne o neki?

mantık.. mantık mantıkk.. artık hep mantık.....

mutlu oluyosan onla.. birlikte vakit geçirmek güzelse ...

benım düşüncem tabi canım...

hayırlısı olsun inş herkes için..

Aşk olmadan evlilik olur mu? o deli heyecan kalp çarpıntıları, görmeden duramayış, çılgınca özlem, dokunduğu anda tüm hücrelerinin alev alması, bunlar olmadan nasıl olur ki? belki ben nişanlıma çok aşık olduğum için böyle söylüyorum, belki tecrübelerini konuşturanlar daha gerçekçi, bilemiyorum ama aşık olmadan birini öpmek, sarılıp kokusunu delice ciğerlerine çekmek çok zor olurdu.. belkide hiç olamazdı. Kendinizi aşkın bu güzelliklerinden mahrum etmeyin, belki bir kaç yıl belkide bir ömür sürer bu size bağlı, NE KADAR SÜRERSE SÜRER AMA AŞK YAŞAMAYA DEĞER.. bırakın kalbiniz konuşsun, mantığınızda izin verecektir..

Mrb kızlar artık kafayı yemek üzereyim.lütfen bana yardımcı olun.birbuçuk yıla yakındır görüştüğüm biri var.beni çok seviyor,çok iyi bir insan,çok iyi anlaşıyoruz,birbirimizin her derdinde yanındayız.o benimle evlenmek istiyor ama ben kararsızım çünkü ona aşık değilim.onu seviyorum onun çok mutlu olmasını istiyorum ama öyle güçlü birşey hissetmiyorum.Bir ay önce bizim işyerine gelen benden üç yaş küçük bir çocuk benden hoşlandığını ve ciddi düşündüğünü söyledi ben ise bir ilişkim olduğunu ve olmayacağını söyledim ama kötüsü çocuktan elektirk aldım buda benim ilişkimi bir kez daha sorgulamama neden oldu.gerci o olmasaydı da kafam çok karışıktı.görüştüğüm kişiyi asla üzmek istemiyorum onu oyalamak istemiyorum çünkü o çok iyi bir insan.O üzülürse ben daha çok üzülürüm buyüzden bir an önce karar vermem gerekiyor.evlilik için sevgi yeterli midir? ben şöyle olanlara gıpta ediyorum.önce aşık oluyorlar sonra aralarında saglam temellerle kurulmuş bir ilişki varsa aşk bitse bile aradaki sevgi,güven,bağlılıkla ilişkilerine devam ediyorlar.ama önce aralarında bir elektirk var oheyecanla o gelinliği giymek isterdim ama bir taraftan da diyorum aşk biticek zaten gene aynı noktada buluşucaz.ne bileyim kafam çok karışık kızlar karşımdaki insana asla haksızlık etmek istemiyorum.bu arada yaşım da 28.ne olur kızlar bana yardımcı olun.artık ya ayrılıcam ya da evlilige dogru bir adım atıcam.

bence sevmediğin biriyle evlenme..
öyle bişey ki insan yeri geliyor sevdiği adama katlanamıyor..
hep derim aşık oldugum kişiye katlanamıyorum sevmediğim adamla evlenseydim dul bir kadın olarak ortada kalırdım..
katlanman için sevmen lazım bu aile bireylerindeki gibi nasıl annelerimize babalarımıza arada tahammül edemeyiz ama hiç terketmeyi düşünmeyiz..evlilikte böyle olmalı arada tahammülsüzlük yaşansa da onsuz hayatın anlamsız olacağını bildiğimiz biriyle evlenilmeli..

aksi taktirde en ufacık uyuşmazlıkta gözden çıkarırsın eşini..

eğerki o hayatındayken başka birinden elektiik alabiliyorsan sakın evlenme demekki cidden sevmemişsin yada aşık olamamışsn.. ne onun nede kendi hayatıni zehir etme derim..

eğerki o hayatındayken başka birinden elektiik alabiliyorsan sakın evlenme demekki cidden sevmemişsin yada aşık olamamışsn.. ne onun nede kendi hayatıni zehir etme derim..

onunla mutluyum,güzel vakit geçiriyorum demişsiniz ve bir ona alışmışsınız ya şunu söyleyim insan sevmediği birine alışmaz düşünsenize sevmediğimiz bir şey bizde alışkanlık yapmaz ki...

bir de bir arkadaşım senin deli gibi sevdiğin bir erkekle değil,seni deli gibi seven bir erkekle mutlu olunabilir demişti çünkü o zaman kıymete biniyoruz iyi hissediyoruz ve zamanla bizde onun gibi sevebiliyoruz çünkü değer görüyoruz demişti(diğer türlü olan ilişkilerede kötü demiyorum sadece arkadaşımın söylediklerini yazıyorum yanlış anlaşılmasın:)...) sonra zamanla sizde ona deli gibi aşık olabilirsiniz...

bir de;
bir arkadaşımın ablası da sevgilisiyle 4 yıl çıktıktan sonra aşık olmuş ona başlarda iyi anlaştıkları mutlu olduğu için devam etmiş ama aşık değilmiş...ama 4 yılın ardından şu an her şeyi göze alacak kadar aşığım diyor yani zamanla da olabiliyor...

umarım yardımcı olabilmişimdir:34:
tşk ederim fikirleriniz için.insan gercekten sevmediği birine alışamaz mı? ben ona çok alıştım ama öyle bir heyecan hissetmiyorum.belkide hiç kaybetme korkum yok ondandır.ben de arkadaşınızın ablası gibi onunla çok iyi anlaştığım ve onla çok güzel vakit geçirdiğim için birbuçuk yıla yakındır birlikteyim.ama hiç bir zaman bir fotoğrafını alıp öyle hayran hayran bakmamışımdır(aşık olanlar öyle yapar ya ondan dedim:)) arkadaşınızın ablasının dört yıldan sonra böyle hissetmesi çok güzel birşey bu beni çok şaşırttı çünkü sonradan oluşabilcegini düşünmüyordum.keşke dediğiniz gibi ben de sonradan aşık olabilsem.

Son düzenleme:
aşk diye bişe yok yaa.. ne o neki?

mantık.. mantık mantıkk.. artık hep mantık.....

mutlu oluyosan onla.. birlikte vakit geçirmek güzelse ...

benım düşüncem tabi canım...

hayırlısı olsun inş herkes için..

ah keşke mantığımla hareket edeceğimde mutlu olucağımı bilseydim..ozaman hiç düşünmeden evlenirdim.sağol canım iyi dileklerin için.

Aşk olmadan evlilik olur mu? o deli heyecan kalp çarpıntıları, görmeden duramayış, çılgınca özlem, dokunduğu anda tüm hücrelerinin alev alması, bunlar olmadan nasıl olur ki? belki ben nişanlıma çok aşık olduğum için böyle söylüyorum, belki tecrübelerini konuşturanlar daha gerçekçi, bilemiyorum ama aşık olmadan birini öpmek, sarılıp kokusunu delice ciğerlerine çekmek çok zor olurdu.. belkide hiç olamazdı. Kendinizi aşkın bu güzelliklerinden mahrum etmeyin, belki bir kaç yıl belkide bir ömür sürer bu size bağlı, NE KADAR SÜRERSE SÜRER AMA AŞK YAŞAMAYA DEĞER.. bırakın kalbiniz konuşsun, mantığınızda izin verecektir..
haklısınız belkide... ben de çok isterdim o kalp çarpıntılarını,o özlemleri...kendimi mahrum mu bırakıyorum bu güzelliklerden diyorum ben de bazen..ama bilememki belki bundan sonra kimseye bir heyecan hissetmiycem bu duyguyu zaten yaşayamıycam ne bileyim bilemiyorum...tşk ederim yorumlarınız için. inşallah nişanlınızla güzel bir gelecek sizi bekler..

Son düzenleme:
bence sevmediğin biriyle evlenme..
öyle bişey ki insan yeri geliyor sevdiği adama katlanamıyor..
hep derim aşık oldugum kişiye katlanamıyorum sevmediğim adamla evlenseydim dul bir kadın olarak ortada kalırdım..
katlanman için sevmen lazım bu aile bireylerindeki gibi nasıl annelerimize babalarımıza arada tahammül edemeyiz ama hiç terketmeyi düşünmeyiz..evlilikte böyle olmalı arada tahammülsüzlük yaşansa da onsuz hayatın anlamsız olacağını bildiğimiz biriyle evlenilmeli..

aksi taktirde en ufacık uyuşmazlıkta gözden çıkarırsın eşini..
Evet dediğiniz gibi bu da korkutuyor beni acaba en ufak bir anlaşmızlıkta tahammül gücüm olmayacak mı diye..gerçi öyle biri değilim ama bu evlilik neyle karşılaşıp nasıl tepkiler vereceğimi bilmiyorum.ahh bilemiyorum ne yapayım?

Son düzenleme:
Canım zaten en korktuğum şey görüştüğüm kişiyi mutsuz etmek buna vicdanen de dayanamam.başka birinden elektrik almış olmak bencede ona aşık olmadığımın kanıtı.en doğru karar nedir? nasıl karar verilir?hayatımda hiç bir zaman bu kadar kararsız olmadım ben.ne gidebiliyorum ne kalabiliyorum..

Back
X