Evliliğe uyum sağlayamamak...

LimonluCay09

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2016
35
69
8
34
Merhabalar arkadaşlar..
Son zamanlarda kendi kendine konuşan, içine kapanık biri haline geldim.. Lütfen bana bir yol gösterin; içinde bulunduğum dönem mi beni böyle yapıyor, ben mi abartıyorum, yoksa olanlara göre hissettiklerim normal mi..
Ben bir yıl önce evlendim. Dün evlilik yıl dönümümdü. Hem de kandil. Kendimce hayalim vardı. Güzelce bir BAŞBAŞA yemek, sonra dualar... Eşim dışarıda yemek yiyelim mi dedi, ben evet dedim, ama iş saati 7.30da bittiği için işte ben gelene kadar 8 olur acıkırsın vs dedi. Baktım çok da hevessiz iyi dedim. Çalışıyorum ben bir yandan da, işten çıkışta hemen eve geldim, en sevdiği yemekleri yaptım, giyinceğim elbiseyi falan çıkardım. Kapı çaldı, eşimi beklerken kv geldi:))) 1 saate yakın oturdu. Onun bunun dedikodusunu yapıyor bana. Ne yapacaksınız dışarı çıkmıyacaksınız herhalde dedi. Oturnuşsun binsaat, yemeği bizde yemeyi bekliyorsun nereye çıkalım:) neyse eşim geldi, o geldikten on dk sonra falan gitti sağolsun. Yemek yerken telefon çaldı. Size geliyoruz diye. Misafirleriyle birlikte 6 kişi geldiler. Eşim “çok oturmayın yarım saat sonra bize gidelim de kalkın” dedi. Ama kalktıklarında saat 12ydi. Ona gelen bizim evi de görmek zorundaymış.. düşünüyorum, kendi annem olsa “onların evlilik yıl dönümü” der kimseyi getirmezdi. Hamile, zaten tüm gün koşturmalı ve tehlikeli bir işte çalışıyor der bana böyle yüklenmezdi.
Ben yoruldum sürekli evde kalmaktan, gidebildiğim tek yerin market olmasından, kv nin habersizce sürekli gelmesinden, haftanın 3-4 günü onu görmekten, herşeyimi eleştirmesinden, benden habersiz gelen misafirlerden, herşeye akıl vermesinden..
kapım çalıyor kim diyorum bakıyorum benden habersiz gelen bir akraba. Benim haberim yok, kv ayarlamış.
Şimdi korkuyorum.. bir bebek bekliyorum ve onu da kucağımdan almasından korkuyorum.. en fazla bir yaşa kadar emzirceksin, ben onu köye götürcem baskıları falan.. doğumun gelmesinden korkuyorum. Şuan karnımda ve kimse dokunamıyor ona, ama geldiği dünyada karışanı çok olacak.. izinde olcam bir süre, her gün gelecek bebeği görme bahanesi ile. Milleti her gün evime toplayacak, saatlerde oturacak, farkındayım...
Eşimden de soğudum munuzaklaştım mı ne.. şikayetlerimi desem de nırmal şeyler ona göre. Mız mız bir hamile olmadım ama e bi saatten sonra ağrılarım vs oluyor. Ona göre sabah çalışıp akiam yemek yapıp sonrasında da gece saatine kadar misafir ağırlayabilirim. Ertesi sabah erkenden kalkıp gene işe gidebilirim.
Uzun yazdım, affola..
Ben ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Niye her şeyi yükleniyorsun?
Belki de biraz mız mız olman lazım.
Kayınvalidene de eşinin dur demesi lazım
Sen misafir geldiğinde çok hastayım kusura bakmayın siz buyrun geçin deyip gidip içeri yat bakalım kayınvaliden bi yaptığı yanlışı görsün, kendi hizmette bulununca bi daha getirmez. Size bişey söylerse de bana gelmek isteyen önceden bizi arayıp müsait misiniz diye sorsun bi zahmet dersiniz.

Bu kadar cefakar olunca kimse alkış tutmuyor, biraz sınırını koyma vaktin gelmiş.
Bugün de kendini evlilik yıl dönümünüzü kutlamaya bir yere götürterek başlayabilirsin.

Onu da yaptım, neden bana sormadan getiriyorsun ki müsait olmuyorum dedim. Ağrım var dinlenmek istiyorum bi bakıyorum ev dolmuş dedim. “Sen yat ben ilgilenirim” diyor. Cidden uzandım da bir gün, çalıştığım yerde çocukların kavgasının arasında kalmıştım biraz sancılandım falan diye.. hiç rahatsız olmadı. Benim evimin hanımı gibi davranmak, evimi kullanmak, mutfağımı kendine göre düzenlemeyi seviyor.. benim düzenim bı, eşyaları değişme lütfen diyorum, tamam diyor sonraki gün gelip aynısını yapıyor.

O zaman mız mız bir hamile ol hem bu son şansın senin bunu yapacak şimdi yapmazsan hiç yapamazsın iyice üstüne gelirler hamileyim midem bulanıyor yok ağrım var yok uykum var misafirlerin yanında söylen hatta gerekirse basimdondu ben biraz uzanayım kusura bakmayın de hatta nereye her gelenin yanında yap ay başım dönüyor falan de kaynanan bak eve birilerini getiriyor mu misafir olmayınca da iyi ol hatta esine ya çok yorulmak bana iyi gelmiyormus baksana bugün oturuyoruz ne kadar iyiyim diye alttan mesajlar ver erkekler biraz böyle yonlendirilmelere açık direk anlatırsan ters teper ama böyle nazlanirsan bak senden iyisi yok bu şekilde hiç bişey yapmazsan senin psikolojin bozulacak birde çok söyleniyor modunda olup daha kotu olursun onların gözünde haklı da olsan anlamazlar bundan sonra hamileliğini kullan biraz

Aynı apartman da mısınız?
Baştan şu hatayı keşke yapmasaydınız?
O zaman kapıdan çevireceksiniz. Kapı çaldığında baktınız yanında sürü sepet misafir getirmiş, çantanız elinizde ayakkabınız ayağınızda açıp aaa hiç haberim yoktu geleceğinizden tüh ya benim de sözüm vardı çıkmak zorundayım kusura bakmayın falan diyip içeri kabul etmeyeceksiniz.
Ben olsam böyle bozarım bu huyundan vazgeçene kadar.
Ama eşiniz de anlayışsız sanırım. Oturup bunu anlatın, anlamıyorsa kavga edin. Aman tadımız kaçmasın modunda yaşadıkça ezilen siz olursunuz.
Limonlucay ne de olsa kabul eder ne de olsa ses çıkarmaz imajı yaratmışsınız onlarda sanırım.

Kapıyı açma. Eşin birşey söylerse kulaklık takmıştım duymadım de. Birkaç kez tekrarlarsan gelmeden arar belki. Birde arkadaşın yok mu canım? Onlarla program yapsan olmaz mı?

Buda iyi bir yöntem.

Hayatınızi surekli yönlendirmek isteyen baskın bir kayınvalideniz var.Şu cümleden sonra ne dediniz merak ediyorum?
" En fazla bir yaşına kadar emzireceksin sonra alıp köye götüreceğim. "

Bu kadar hadsiz bir insana artık dur demeniz gerekli. .Sizin kayınvalideniz hayatındaki herseyi kendisinin zannediyor..Siz esinizle konussanizda hic bir erkek annesinin haksızlığını kabul etmez o yuzden bunu siz halledin.Güzellikle konustugunuzda anlamıyorsa tutumunuzu sertlestirin.Size bol sabır ve güç diliyorum.

Yavrum sana madalya mi verecekler ses cikarmadin misafirleri agirladin falan.Siz altli ustlu mu oturuyorsunuz?Kapiyi acmayin birkac defa.Sorarsa da cok yorgunum deyin.Misafirlerini kendi agirlasin.iiiyyy yine gelinin duzenini bozan ve herseyine karismaya calisan kaynana vakasi.Hem bebek senin ne demek koye goturucem.Lafini tikin agzina bak bir daha soyluyor mu.Cok pasif kalmissiniz.Cizgiyi cekmezseniz olan size olur.Sizin anneniz gelip kalsa birkac gun o soylese soyleyemediklerinizi.Kizim yorgun misafirlerini getirme falan diye.Sizinkide can hemde 2 can dikkat edin kendinize.Sevgiler...

Benim kocamda aynı.çalışıyorum analık iznindeyim. hamilelikte ayni geçti pek bir maldır anlamak istemez zaten böyle adamin anasının nasıl olmasını beklersin hepsi ayrı insan ziyanligi kocam bayılır haci baba tekkesine cevirmeye evi sanki kendi başına evlendi gece yatiya gelir gibi gelmesine rağmen yavaş yavaş soğuyorum..bence cahil ve hizmetçi gibi kadin almadıkları icin bin pisman böyle ana oğullar.

Bu hayatta kimse kimseyi anlamaz. Onun için sikayetlenme ama dile getir. Misafir getiriyorsa ağırlasın bir zahmet. Çok yorgunum de kalkma. Çay verme aralarını uzakta uzatttt. Sadece kayınvalide gelince hiçç kalkma çünkü zaten hep sizdeymis. Cok yoruldum anne iyiki geldin de. Hemen otur.
Çocuk konusuna gelince biraz dışını göster

Kayinvalide hadsiz. Ama sanki siz de cok sessizsiniz. Ne yapiyorsunuz mesela? Musait degilim diyemiyor musunuz? Disaridan sanki o sindirmis siz de sinmis gibi duruyorsunuz.

Ben olsam yorgunum der kapimi kapatir yatarim. Hamileyken calismak kolay mi? Cagirdigi misafiri de agirlasin.

Logusayken evine insan doldurursa zaten kafan cekmez. Ben ablamdan bile rahatsiz olmustum cunku o ruh hali bambaska. Bunaliyorum kimseyi getirme diye acik acik soyleyin zamani gelince.

Ayyy sen anlatırken ben yoruldumm.Yapmayın şöyle bu kadarda herşeyi kabul etmeyin.Kayinvalidenizle konusun ben çalışan bi kadinim evimde bu kadar herkesi istemiorm deyin.Yada eşinize diin.ne demek yıldönümünde bile bas basa kalamamak yahu.siz daha yeni ewlisiniz hemde hamilesin.Bu erkek annelerinden gercekten nefret ediorm.Benimki oyle olsa elimden kaza cikar yeminle

Tek şunu söyleyeceğim. Sokaktaki kedi bile yavrusunu alana ya da almaya çalışana saldırıyor, yavrusunu koruyor. Siz mi bebeğinizi ellerinizden almalarına, sürekli karışmalarına izin vereceksiniz? O sizin bebeğiniz, siz ne isterseniz o olacak. Kendinizi buna odaklayın. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

Anladığım kadarıyla iyi niyetli birisisin.Bu da insanların seni suistimal etmesine neden oluyor.Tabi en başta da en yakınındakilerin.
Sakın huzurum kaçmasın diye düşünme.
Gerektiği zaman tepkini göster hem eşine,hem kayınvalidene.
Ayrıca bebeğinizi köye götürmek ne demek!!!Bir anneyi, evladından ayırmak!!!
Sen istemediğin sürece kimse sana bu şekilde davranamaz.
Sakın taviz verme ne bu konuda ne de diğer konularda.
Kızan kızsın,küsen küssün.Yoksa kendi hayatını değil,onların istediği ve direttiği hayatı mutsuz bir şekilde yaşamaya devam edersin.

Azcık dişli ol. Çocuğu alırım diyorsa, böyle konuşmaya devam edersen çocuğu göstermem bile de. Ezik olma. Habersiz mi geliyor? Açma kapıyı. Duştaydım, yatıyordum keşke arasaydın de. O arama zahmetinde bulununcaya kadar da böylr devam et. Kocanla da kavga etme. Kısa kısa net bir şekilde olayı anlat kestir at. Hiç uzatma.

Su psikopat kv konularından sonra aklıma şu geldi. Kocayi bosayabiliyoruz da hadsiz kvden bosanamaz mıyız acaba? Kendi kızları olsa aman rahatsız etmeyim derler de geline niye diş geçirirler. Ayy tabi ya oğluşun evi olunca kendi evi de oluyor. Allah'ım deliriciim. Hazır 1 Mayıs 'ken mazlum gelinler de yürüsünler bence. Konu sahibi gerçekten tepki vermenizin zamanı gelmiş. Ben habersiz gelen misafirden hiç hoşlanmam. Haberli gelse suyunu çıkarmasa insan çok güzel ağırlar mutlu da olur böylesi çok kötü.

Ben hiçkimseye kolay kolay bu tavsiyeyi vermem fakat senin biraz böyle cazgır olman lazım. Ezdirme kendini bu kadar. Ne demek çocuk olunca götürecem falan? Nasıl bir anneye bu söylenebilir?
Ayrıca benim evlilik yıldönümümde bile bile tutup onu bunu getirecekler inan ortalığı o an yıkardım!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…