Evliliği erteleyen sevgili

yeldaninsabahi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2020
76
179
8
34
Merhabalar yaklaşık beş yıllık bir ilişkim var. 22 yaşındayım. Sevgilim ilişkimiz sürecinde hep işe girince evlenelim diye hayaller kurardı. O bir yıldır çalışıyor. Bende 6 aydır çalışıyorum. Artık evlenmemiz gerekir ama işe gir hemen evlenelim diyen adam evliliğin lafını açmaz oldu. Üstelik farklı şehirlerde yaşıyoruz artık iş gereği. En azından nikah yapsak aynı şehirde yaşayabileceğiz tayin hakkım sayesinde (tabi bir yıllığına) . Buluşmaya geldiğimde evlilik teklifi beklediğimi belittim. Resmen gönlüm olsun diye Bi yemeğe çıkarıp yüzük taktı. Sevinirim sandım ama eve gidince içimi bir huzursuzluk kapladı. Yüzüğü taktık ama şimdi yine ortada somur bir adım yok aile tanıştırma ne zaman söz Ne zaman vs. Bunları konuştuğumda söylediği şey şu: " bu yıl Tayin işim var her şey çok belirsiz tayin olacağım yer belli olsun. Seni bir yıl için buraya getirmek istemiyorm hem nereye gideceğimde belli değil seneye yapalım" gibi şeyler söylüyor. Ortada somut bir gösterge yok ama altıncı his olarak tayin işinin bahane olduğunu düşünüyorum. Beş yıl boyunca hemen işe gir beni bekletme evlenelim diyen adamın bir anda iş ciddiye binince ertlelemeye kalkması Sizce normal mi yoksa beni mi oyalıyor?

Son düzenleme:

Yaş 22, ilişki 5 yıllık.

17 yaşında tanıştığınız biriyle evlenmek bence mantıklı değil.

O da bu kadar erken evlenmek istemediğini fark etmiş olabilir.

daha evlenmek için küçüksünüz, 17 yaşında başladığınız ilişkinin yaşlar 26-28 bandına çıktığında sorun çıkarması kuvvetle muhtemel.iş buldunuz diye hemen evlenmek mantıklı değil.biraz birikim yapın, gezin dolaşın paranızı yiyin.kendinizi geliştirin dünya kültürleri gezin görün.22-23 daha çocuk yaşlar evlenmek için

Normal. O hemen evlenelim sözlerini söyleyen küçük, aklı havada, hayattan haberi olmayan bir oğlan çocuğuydu. Şimdi ise karşınızda işini eline almış, hayata bakışı, öncelikleri ve beklentileri değişmiş, kişiliği oturmaya başlayan bir adam var. Sizin de evlilik odağından çıkıp bakış açınızı değiştirmeniz, doğru zamanda evlenme fikrini düşünmeniz gerekir.

Erkekler evlilik yoluna baktıklarında işin ciddiyeti onları huzursuz edebiliyor. Bizim kadar hazir olmuyorlar bazen. Onu yıllardır tanıyan sensin bunun kararını sen vericeksin. Ama ben olsam evliliği gündeme getiren taraf olmazdım. Hem yaşınıza göre atlı da kovalamiyor

Evlilik teklifi bekliyorum diyip yüzük takıldığı için tatmin olmamamız normal değil mi?
Yaşlarınız da daha çok küçük, işe de yeni başlamışsınız. Biraz elinizdeki paranın tadını çıkartın, birikim yapın. Olacağı varsa evlenirsiniz. 17 yaşında başlayan ilişki için 5 yıldır beraberiz diye abartmaya gerek yok.

Erkeklerin evlilik için belli bir olgunluğa gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Erkekler için evlilik yaşı 27-28 olmalı en az. Bunu tecrübe etmiş biri olarak diyorum.
Eşimle 3 senelik evli 23 yaşlarındayız fakat yaşadıklarımız bizi çok yıprattı. Bu kadar erken hayata atılmasaydık diye düşünmüyor değilim.

Ama farklı şehirleyiz uzaktan ilişkiyi yürütmek çok zor. Birkaç yıl daha beklesek 7-8 yıllık bir ilişki üzerine evlenmiş oluyoruz ve tadı kaçıyor bazı şeylerin
Hayatınızı yasayin kendi paranizi istediginiz gibi harcayın evlenince ilk bir kac sene borc odeniyor cogu zaman biraz rahatligin tadını cikarin

Ama farklı şehirleyiz uzaktan ilişkiyi yürütmek çok zor. Birkaç yıl daha beklesek 7-8 yıllık bir ilişki üzerine evlenmiş oluyoruz ve tadı kaçıyor bazı şeylerin

Bu sebeple evlenmeyi istiyor olmanız bile henüz evlilik olgunluğuna erişmediğinizin göstergesi aslında. Evlilik değil evcilik istiyorsunuz.

Sevgiliz mantıklı hemen sorumluluk almak istemiyor üstelik tahin işi varmış neden bu kadar acele ediyorsunuz.

Verdiği sözler ergenlikte kalmıştır. Çalışıp kenara para koysun fena mı olur.

Her harfine katılıyorum. 23 yaş ne ya? Ergenlikten yeni çıkmış çocuk. Çocuk diyorum daha büyümemiş bile.
İş ortamlarına girince gözü açılmış, yanındakini beğenmez olmuş bence. Ah ben nettim diye dövünüyordur bile şimdi yüzük taktığı için.

Yani bundan emin olamayız. Belki hala seviyor ve evlenmek istiyordur ama şimdi değil. Aklı başında bir insan daha yeni iş hayatına atılmış ve 23 yaşındayken evlenmeyi düşünmez zaten. İşleri yoluna koyar, hayatın tadını çıkarır, gezer tozar, parasını dilediği gibi sorumluluk almadan harcar, sonra birikim yapar ve evlenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…