Evliliği erteleyen sevgili

Senin yaşındayken bende hemen evlenmek istiyordum
25 yaşımda evlendim iyiki de öyle yapmışım.
Bu zamanların bidaha geri gelmeyecek kuzum
Bak ne güzel çalışıyormuşsun
Arkadaşlarınla gez dolaş yeni yerler gör
Kafeye sinemaya git
arkadaşlarınla beraber kal okey filan oyna
Kendine yeni ciciler al ailene kardeşlerine filan ( ben çok mutlu oluyordum öyle yaptığımda)

Kısacası hayatını yaşa sonra evlen

tamam evlilik çok harika bişey ama sorumluluk yüklenince eski hayatını tekrar yaşayamıyorsun
Sevgilin mantıklı düşünüyor bence

1- yaşlar küçük (hele ki erkek için)
2- sen zora ki ettirmişsin teklifi
3- çocuk haklı kusura bakma da hayatını kurması lazım, evlilik öyle canım cicim hadi aynı evde yaşıyalım falan değil onu çıkar aklından,farket ki evlendiniz yürümez ayrılırsınız çok net söylüyorum
Ben bu konuda seni aceleci ve hatalı buldum, bir ablan olarak tavsiyem olsun sana ama sanki sen yine bildiğini yaparsın gibime geliyor

Siz biraz çocukça düşünüyorsunuz. Çalışıp birikim yapmak istiyor. Siz de biriktirin. 22 yasinda evlilik icin bu kadar ısrarcı olmayin. Calisin para biriktirin. 17 yaşında baslayan bir iliskinin 5 yildir surmesi bir sey ifade etmez. Biraz daha birlikte büyüyun. Çalışın para biriktirin. Beğendiğiniz seyleri kimseye danismadan rahat rahat alin.

Bkaç yıl beklemek size çok zor geliyor sanırım. Bir arkadaşım vardı mezun olur olmaz hemen evlendi. Ben de o zamanlar ne güzel onu seven biri var evlendi diyordum.
Kendim evlendim. Aslında evliliğin o kadar da ozenilecek acele edilecek bir kurum olmadığını anladım.
Eğer maddi birikiminiz yoksa aileler vs yardım etmeyecekse ( ki etmek zorunda değiller)
hemen evlenmeniz demek bıkaç yıl borç ödemeniz demek..
Yine de siz bilirsiniz

Ben başkasını bulduğunu veya sizden soğuduğunu ddüşünmüyorum. Hayata daha gerçekçi bakmaya başladı sadece ki yine bile yaşlarınız çok küçük evlenmek için. En azından erkek arkadaşınız daha gerçekçi bakmaya başlamış hayata. 1 yıl için taşınmak etmek veya evlenmek öyle çok mantıklı adımlar değil. Hem birikim yaparsınız hem de daha kalıcı bir yerde hayatınıza başlarsınız.

Her yaş bir tecrübedir..ileriye dönük yapmak istenilen şeyler 1/2 sene sonra farklı gelebiliyor.. şimdi sevgilin 17 yaşındaki liseli aşık değil ..yeni iş güç sahibi olmuş yetişkin birey olma yolunda ilerleyen bir adam .. şimdi kariyerine odaklanmış olması ve evliliği geri plana atması yaşı ve içersinde bulunduğu durum itibariyle gayet doğal..
Acele Etmeyin..

Bence çok erken yaşlar bu ne acele?Siz sürekli adama evlenelim de evlenelim diyorsanız kaçar tabi?Ciddi olsa idi dediğini yapardı sizib işe girer girmez aile tanişma söz nişan olurdu yani bilemedim.Bir süre şi evlilik lafını açmayın bakalım ne yapacak

Ama farklı şehirleyiz uzaktan ilişkiyi yürütmek çok zor. Birkaç yıl daha beklesek 7-8 yıllık bir ilişki üzerine evlenmiş oluyoruz ve tadı kaçıyor bazı şeylerin
Evlenince ballı börek yiyeceğinizi zannediyorsunuz anlaşılan.
Biz ne desek boş, deneyin görün Hanya'yı, Konya'yı.
19,5 yaşında oğlum var 23 yaşına geldiğinde 'evleneceğim' dese 'oğlum senin aklın başında mı?' Acelen ne? Diye sorarım.
Yurtdışını gez, ufkun açılsın, farklı insanlarla kültürlerle tanış, kendini geliştir derim.

22 yaşında hayatının baharında bir genç kızın ufkunun bu kadar kapalı olması ve tek hedefinin evlilik oluşu çok üzücü.
Sorgulamanız gereken kişi erkek arkadaşınız değil, bunu fark edersiniz umarım.

22 yaş evlilik için çok erken ya. Daha yeni para kazanmaya başlamışsın. Bir ye bakalım paranı sorumluluk olmadan, bir ozgur ve bekar hayatının keyfini çıkar. Elbet gelir evlilik.
Bu ne acele? Evlilik en çok kadınları yıpratıyor. Bu kadar heveslisi olmasan senin yararına bence

17 yaşında 5 senelik sevgiliysen umarım hatalar yapmamışsındır.Bana da seni oyalıyor gibi geldi.Daha yeni ne istediğinin farkına varılacak yaşlardasınız.Belki istediği sen değildin.Şüpheleri olabilir belki hayatına sokmak istediği insanın başka türlü bir insan olması gerektiği kanaatine vardı.Bilemeyiz ama tayin işini oyalamak için söylediği belli.

Bu yorumu ss al, aç ara ara oku konu sahibi kardesim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…