Evliliği erteleyen sevgili

Ben 22 yaşında çocuktum yaf .Bu yaşta evleneceksiniz de napcaksınız.Ne güzel erkenden iş güç sahibi olmuşsunuz.Para biriktirin dünyayı gezin..5 yıldır birlikte olduğunuz için evlenmeniz gerekiyor artık gibi gelebilir ama cidden çok küçüksünüz.Sevgilinizin kötü niyeti olduğunu sanmıorum,o da belki birikim yapmak,bekarken gezmek tozmak istiodur.Evlenelim die direteceğinize aşkım para biriktirelim beraber yurtdısına çıkalım falan diyin.Hayatı yaşayın biraz.

Yaşlarınız çok küçük ..
Evlenmek düğün masrafı ev düzmek hep masraf gerçekten 1 yıl sonra tayin işi varsa mantıklı ..ordan oraya eşya taşımak kolay değil..nişan yapılabilir aile arasında ama iş resmiyete binince arayı çok uzatmamakta lazım :kahve:

22 yasindasiniz ..acaba ardinizdan ne kovaliyor sizi..bu gunler hooop ucup gidecek ..bu acele niye

Kimse kusura bakmasın ama evlenmek isteyen adam hevesli olur. Birlikte bir hayat planlaması yapar. Birlikte yaşamak vs ister. Mesela sevgilinizde çok istekli olsa da birikim yapmak için veya başka bi şey için mecburen evliliği bekletse anlarım. Ama sizin anlattiklarinizdan adamın evlenesi yok gibi bir sonuç çıkıyor

Bence açık açık konusun. Evlilik istiyor mu? Bu konuyla alakalı korkusu vs var mı? Oturup bunları konusun

Bence uygun bir ortamda sorun ne zMN istedigini, ertelemek mi istedigini, yoksa aklinda baska sorular mi oldugunu.

Ama siz evlenmek istiyorum dediginiz adama guvenmiyorsunuz, iliskinin hevesi 7 8 yilda kacar diyorsunuz. Vs vs. Bunlar dogru evlilik motivasyonlari degil ama. 8 yillik flortumle evlendim 9 yillik da evliyim, hala hevesimiz kacmadi. Yangindan mal kacirmaya gerek yok, cok gencsiniz daha.

Konusun anlasin, sizin durumunuzda en az bir yil beklemeniz mantikli olan zaten. Ama daha net olmak istiyor olusunuz bana normal geldi.

Muhakkak aynı yönde değiştiğimiz insanlar da var hayatımızda farklı yönde değiştiğimiz insanlar da. Ne mutlu ki siz birlikte aynı yönde gelişmişsiniz. Ben mesela 17 yaşındaki sevgilimle evlensem facia olurdu muhtemelen. Ama ortaokuldan beri arkadaşlığımızın sürdüğü bir dostum var hala zaman geçirmekten en çok keyif aldığım insanlardan biridir. İnsanın 17’sinde dinlediği müzikle 30’unda dinlediği müzik bile farklılaşıyor kişilik nasıl değişmeyecek.
Kesinlikle öyle o zamanlarda kurduğumuz arkadaşlıkları bile bu gün sorguluyoruz. Bizim ilişkimiz zaten bambaşkaydı demek ki kaderimiz birlikte olmakmış yoksa illa ki farklı kişilikte farklı yönlerde olurduk. Zaten insan 6 ay öncesi gibiyse bile bir sorun vardır

Normal. O hemen evlenelim sözlerini söyleyen küçük, aklı havada, hayattan haberi olmayan bir oğlan çocuğuydu. Şimdi ise karşınızda işini eline almış, hayata bakışı, öncelikleri ve beklentileri değişmiş, kişiliği oturmaya başlayan bir adam var. Sizin de evlilik odağından çıkıp bakış açınızı değiştirmeniz, doğru zamanda evlenme fikrini düşünmeniz gerekir.
Kesinlikle aynı fikirdeyiz adam! pardon adam bile değil çocuk o yaşta evlenip hiçbir şey yaşamayıp tabiri caizse herşeye aç kalıp sizinle evlense en az mak. 3 yıl sonra boşanıyorum diye konu açmanız içten bile değil konu sahibi

kuzum daha cok kucuksun acele kararlar verme birak isteyen, cabalayan karsi taraf olsun..
ayrica dunyaya bir kere geliyorsun ve herseyin bir zamani var..
suan senin gezme ,dolasma ,yeme,icme, eylenme zamanlarin..
evliligi takinti yapip gunlerini ziyan etme.. bak keyfine erken yaslarda neden omzuna agir yuk alacaksin ki? tam bir herkesin karakteri ,huylari,aliskanliklari,istekleri,bakis acilarinizin oturmaya basladigi yaslardasiniz..evlilik uc bes gunluk degil kii buna layik gordugun kisi cok onemlii..
bence erken yasta evlenmenin tek avantaji genc yaslarda boyunca cocuklarin olmasi baskada bir halti yok yanii 😬 bizler birer tecrubeyizz ablalarini dinleee..

Daha işe gireli 1 yil olmuş yani. Cocukken soylediği evlenelim hemen şeylerini hesap kitap dusunerek soylememiştir. Tabi ki işin içine girip masraflari az bucuk dusununce geri cekilmesi normal, siz de yakasina yapişacaksiniz neredeyse evlen diye, bir rahat birakin cocugu 😁

Teyze aklima geldi😂 GEL BENİ AL!
images (13).jpeg

Bu yeni durumda Evlenince eşler ayrı şehirdeyse de 3 4 yol ayrı mi kalıyorlar peki

Evet maalesef. Taraflardan biri kadroluysa yeni atanan eşinin yanına gidebilir. İki taraf da sözleşmeliyse eş durumundan tayin hakkı var diyorlar ama gerekli okullarda kontenjan açılmıyor, birbirlerinin yanına gidemiyorlar. İki tarafın da sözleşmeli olduğu durumda gidebilen duymadım ben. Sözde var bu hak. Bulundukları okulun özelliklerine göre belli bir yıl ilk atandığı okulda kalmak durumundalar.

Mesela erkek arkadaşım Ekim 2019’da göreve başladı. Onun okulunda 3 yılın sonunda il içi (ilçeler arasında ya da aynı ilçe içinde farklı okul şeklinde) beş yılın sonunda da farklı bir ile tayin hakkı doğacak. Ben onun olduğu ile atanır o ilçeye atanamazsam şu andan yaklaşık 2.5 yıl sonra (Şubat 2023’te) o benim bulunduğum ilçeye gelebilir. Ama başka bir ilde olursam şu andan yaklaşık 4.5 yıl sonra (Şubat 2025’te) yanıma gelebilir. (Ben en erken Şubat ya da Eylül 2021’de atanabiliyorum)

Çocuk haklı bence .Zorla yaptırırsanız tabıkı içinize sınmez.5 yıl beklemıssınız biraz daha bekleyebılırsınız.Ayrıca o yaşlarda ne evlılıği???17 yasında tanışıp evle mek çok mantıksız.

Evet maalesef. Taraflardan biri kadroluysa yeni atanan eşinin yanına gidebilir. İki taraf da sözleşmeliyse eş durumundan tayin hakkı var diyorlar ama gerekli okullarda kontenjan açılmıyor, birbirlerinin yanına gidemiyorlar. İki tarafın da sözleşmeli olduğu durumda gidebilen duymadım ben. Sözde var bu hak. Bulundukları okulun özelliklerine göre belli bir yıl ilk atandığı okulda kalmak durumundalar.

Mesela erkek arkadaşım Ekim 2019’da göreve başladı. Onun okulunda 3 yılın sonunda il içi (ilçeler arasında ya da aynı ilçe içinde farklı okul şeklinde) beş yılın sonunda da farklı bir ile tayin hakkı doğacak. Ben onun olduğu ile atanır o ilçeye atanamazsam şu andan yaklaşık 2.5 yıl sonra (Şubat 2023’te) o benim bulunduğum ilçeye gelebilir. Ama başka bir ilde olursam şu andan yaklaşık 4.5 yıl sonra (Şubat 2025’te) yanıma gelebilir. (Ben en erken Şubat ya da Eylül 2021’de atanabiliyorum)
Ah ne kadar kötü bir uygulama ve ne kadar saçma! İnsanlar evlenmeyecekler mi🤷‍♀️

Hayatın gerçeklerini bilmediği zamanlar verdiği sözün kurbanı şu an çocukcağız.. sen 5 yıl beklediğin için ne olursa olsun evlenelim modundasın tabi haliyle.. ama o bişeylerin farkında vardıkça korkar oldu.Haklı da

Back
X