evliliği hep bi taraf mı taşımalı...

zahide1818

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2019
6
0
86
40
Dert mi dertsiz insan mı var sanki insan hep kendi derdi büyük sanarya tamda bende o noktadayım 2 çocuğum ve 2 gün 3 gün çalışıp bi bahaneyle işten ayrılan bi kocam.Üzerimde çocuların giderleri ve hayat mücadelesi kim bu devirde erkek kim kadın anlamıyorum artık. hep çalışmak zorunda olan ben 13 yıllık yorgunluk ne mi yapmalı kendime bile itiraf edemediğim ve kaçamak cevapları olan sorular ...mutlu evlilik mi var inanmak istediğim. Ya benim hayatım hiç mi hak etmiyorum değeri hani hayat müşterekti

Dert mi dertsiz insan mı var sanki insan hep kendi derdi büyük sanarya tamda bende o noktadayım 2 çocuğum ve 2 gün 3 gün çalışıp bi bahaneyle işten ayrılan bi kocam.Üzerimde çocuların giderleri ve hayat mücadelesi kim bu devirde erkek kim kadın anlamıyorum artık. hep çalışmak zorunda olan ben 13 yıllık yorgunluk ne mi yapmalı kendime bile itiraf edemediğim ve kaçamak cevapları olan sorular ...mutlu evlilik mi var inanmak istediğim. Ya benim hayatım hiç mi hak etmiyorum değeri hani hayat müşterekti
Tabi ki de mutlu evlilikler var çok şükür. Ama sizin eşiniz sorumsuz gerçekten sorumsuz insanla hayat geçirmek çok zor Allah yardımcınız olsun . Bence o size güveniyor hanım nasıl olsa çalışıyor ben çalışmasam da olur kafasında . Allah islah etsin ve size yardım etsin 🤲🏻

Bu zamanda 2 gun 3 gün calisip bahane bulup isten ayrilma lüksünü yasayanlardami var😳valla esim hafta ici 10 saat calistigi halde haftasonu bir iki saatlik ise bakiniyor. Bende zart pirt evde kalan bir koca istemem.sorumsuz olan esiniz cocuklarin masraflarini halletiginizi gordukce umursamiyor herhalde.

Bunların hiçbirini çekmek zorunda değilsiniz. Kocanız size destek değil yük oluyorsa yolları ayırmayı düşünün. Zaten onunlayken de onsuz da çalışıyor olacaksınız. Siz bir şey kaybetmezsiniz.

Mutlu evlilikler var tabii ki ama siz kendinizi mutsuz edecek seçimler yapıp durmuşsunuz.
Böyle bir adamla evlenmek, evli kalmaya devam etmek, 2 çocuk yapmak, evli kalmaya hâlâ devam etmek. Sizin tercihleriniz değil mi bunlar? Neden durup bir noktada değiştirmiyorsunuz bu tercihi?
Eve ve 2 çocuğa siz bakarken neden bir de bir işe yaramayan bir adamı taşıyorsunuz sırtınızda?

Çok zor bir durum. Sorumsuz kocayla bir ömür zor geçer. Tüm işi size yıkıp yan gelip yatıyor mu? Sakın para vermeyin ona. Sanki siz kolaylıkla mı kazanıyorsunuz.

2 çocuk 1 sorumsuza bakan kadın (anne) o sorumsuzu sırtından atarsa yükü ne kadar hafifler?.Denklem bu ..

Mutlu evlilikler var tabii ki ama siz kendinizi mutsuz edecek seçimler yapıp durmuşsunuz.
Böyle bir adamla evlenmek, evli kalmaya devam etmek, 2 çocuk yapmak, evli kalmaya hâlâ devam etmek. Sizin tercihleriniz değil mi bunlar? Neden durup bir noktada değiştirmiyorsunuz bu tercihi?
Eve ve 2 çocuğa siz bakarken neden bir de bir işe yaramayan bir adamı taşıyorsunuz sırtınızda?
doğru bazen insan burnunun ucunu görmez yada görmemezlikten gelir ya uyandığında karşıya verilen tepkiyle alınan tehditler rabbım hepimizin sonunu hayrelesin

İşsizlik ülkede had safhada bir sorun. Eşiniz iş bulamadığı için hiç yoktan iyidir diyerek iki üç günlük işlerde çalışıyorsa onu suçlayamam. Ama çalışmak istemiyorsa ve sorumsuzsa o büyük sorun

Bu arada evde yan gelip yatmayıp ev işlerini ve çocuk bakımını üstlenmek zorunda. Yapmıyorsa daha büyük sorun

Evlilikte hayat, sorumluluk, işler müşterektir evet ama ülkemizdeki erkeklerin büyük çoğunluğu bundan habersizdir. Haberdar olup icraate geçmek işlerine gelmez

Eşiniz tüm bunları ona anlatıp karşılığını bekleyebileceğiniz, daha önemlisi karşılığını alabileceğiniz biriyse emek verin zorlayın. Değilse hani malum klişe bir sözümüz var. Ya bu deveyi güdersin ya da deveyi kapı dışarı eder hayatına devesiz ama huzurla devam edersin.. Böyle daha güzel oldu sanki bu söz :110:

Boşanmazsan huzur yok ama boşanmazsın çocuklar var diye

bu adam sonradan mi böyle sorumsuz oldu? niye 2 çocuğu yapıp bi de adamı evlat edindiniz 13 senedir?

Eşiniz sorumsuz. Tüm yükü size yüklemiş. Bu adamın varlığının size faydası yok. Sepetleyin gitsin.

Eş değil yük bazıları... Kadını da var erkeği de var bu türün... İdare edildikleri sürece yük olmaya devam ediyorlar, iyi bir dersten sonra kimisi az buçuk düzeliyor. Sizinkinin de iyi bir derse ihtiyacı var anladığım kadarıyla.

Back
X