Evliliği kurtarmak

Iron Lady

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2018
1.098
1.361
83
benim sorunum su ki eşimle çok zor zamanlardan geçtik bazı şeyleri hallettik ama ben nişanlılık döneminde yaşanan düğünde yaşanan olayları unutamıyorum. Sürekli bunları eşime söyleniyorum kendime kızıyorum her defasında bir daha konuyu açmayacağım diyorum ama sinir anında kv ve görümce konusunda cıldırıp söyleniyorum. Bu gidişle evliliğim bitecek farkındayım ve bu durumdan aşırı rahatsızım. Takıntı oldu sanırım bende. Onlara olan nefretimi bastıramıyorum belki de acısını eşimden çıkarıyorum. Bana bir yol gösterin nasıl çenemi kapatırım nasıl daha mutlu olurum ve bu olayları boş vermeyi nasıl becerebilirim. Eşimle bir problemim yok. Olay sadece ailesi. Yalan söyleyip iftira attılar zamanında. Arkamdan çok konuştular.
Hazmedemiyorum. Ama susamıyorum da. Sizler nasıl basa çıktınız? O kadar engeli asmışken bu suda boğulmak çok zoruma gidiyor bir anda kriz geliyor ve söylenmeye baslıyorum. Ben böyle biri değildim şu halimden zerre memnun değilim.

Susunca mutlu olmayacaksin. Mutlu olunca susacaksin zaten.
Insan mutluyken durduk yere bunlari soylenip durmaz. Cok mutlu bir evliligin var ve sen durduk yere kavga cikariyorsan tedavi ol.
Degilse sorunlar devam ediyor veya esinle sandigin kadar mutlu degilsin. Oyuzden surekli bunlari tartisiyorsun. Nezaman problemler cozulup mutlu olursan ozaman nefretin gecer.

Susunca mutlu olmayacaksin. Mutlu olunca susacaksin zaten.
Insan mutluyken durduk yere bunlari soylenip durmaz. Cok mutlu bir evliligin var ve sen durduk yere kavga cikariyorsan tedavi ol.
Degilse sorunlar devam ediyor veya esinle sandigin kadar mutlu degilsin. Oyuzden surekli bunlari tartisiyorsun. Nezaman problemler cozulup mutlu olursan ozaman nefretin gecer.

Ben sizi hep yorumlarınızdan tanıyorum o yüzden size sormak istiyorum eşimin ailesi biraz nasıl desem ikili oynayan tipler. Yüzüme gülüp herşeyimde eleştirdiler basımın açık olmasını dahi yadırgadılar ama eşime asla belli etmediler. Hep oynadılar yani. Dügün sabahı aradılar kahvaltıya geliyoruz diye dügğn gecesi aradılar bir sorun var mı diye. Ben hayatımda böyle kötü kalpli kadınlar görmedim. Anneler günü icin aradım senin de kutlu olsun derdim de çocuğun yok dediler. Hep bir laf sokma vs. Dügün alışverişini burnumdan getirdiler gelinliğime kadar müdahale ettiler. Kocama söylediğimde sen fikir almaya açık değilsin dedi halbuki direttiler yani. Üstümü basımı hep eleştirdiler. Uzun elbise gibi gömlekler giyin dediler. Eşim ya görmezden geldi yanda ailesini savundu. Suan eşimle hiç problemimiz olmadı. Çok iyiyiz ama ailesinin yaptıkları aklıma geliyor ve ben cıldırıyorum. Sizde sivri dilli birisiniz bu yüzden size sormak istiyorum ne yapabilirim diye. Çünkü onlar alışmış dedikoduya arkadan konuşmaya. Ben hazmedemiyorum böyle biri olmadım çünkü

Herşey yolunda giderken resmen evliliğini zehir etmeye çalışan ne çok kadın var!
yok kv yok elti yok görümce dünya bunlardan ibaret mi?
onlarla mı evlisiniz eşinizle mi?

Beni silkeleyin kendime getirin istiyorum. Bir telefonla dahi insanın moralini darmadağın edebiliyorlar ve ben artık kafama takmamak istiyorum. Sürekli arayıp sesin kötü geliyor vs demeleri beni geriyor. Ses tonumda birşey de yok yani. İstiyorlar ki kavga edelim hatta boşanalım. Yaşadığım şeyleri anlatamıyorum İnan’ın çok uzun ama onlar yüzünden hatırlamak istemediğim bir dügün dönemim var

Beni silkeleyin kendime getirin istiyorum. Bir telefonla dahi insanın moralini darmadağın edebiliyorlar ve ben artık kafama takmamak istiyorum. Sürekli arayıp sesin kötü geliyor vs demeleri beni geriyor. Ses tonumda birşey de yok yani. İstiyorlar ki kavga edelim hatta boşanalım. Yaşadığım şeyleri anlatamıyorum İnan’ın çok uzun ama onlar yüzünden hatırlamak istemediğim bir dügün dönemim var
öyle yada böyle nişanlılığın,düğünün geride kaldı artık evlisin eşinle bir hayatın var ve herşey yolunda giderken eşinle mutluyken neden 3.şahıslar yüzünden canını sıkıyorsun?Başkalarının saçma sapan huzur bozan sözleri için yıpranmaya değer mi?Kendine söz ver yeni bir başlangıç yap,kimsenin söylediklerini önemseme kendi doğrularını yaşa;)

öyle yada böyle nişanlılığın,düğünün geride kaldı artık evlisin eşinle bir hayatın var ve herşey yolunda giderken eşinle mutluyken neden 3.şahıslar yüzünden canını sıkıyorsun?Başkalarının saçma sapan huzur bozan sözleri için yıpranmaya değer mi?Kendine söz ver yeni bir başlangıç yap,kimsenin söylediklerini önemseme kendi doğrularını yaşa:KK66:

Ya taktıkça takılıyorum galiba. Mesela arıyorlar ama telefon çalmıyor bile çalsa sesi duyarım sonra eşimi arıyorlar aradık karın açmadı vs diye. Bunları yaptıkça içim soğumuyor aklıma geliyor. Kendi çeyizim yerleşirken neymiş çok fazla eşya almışım hep pahalı şeylermiş ben müsrifmişim diye beni kaynıma kötülemişler. Ya neler var neler vallahi kanser edecekler beni. Geçen beni arıyor kv teli açtığımı anlamadı görünceye diyor ki bak hemen kapatacağım sonra oğlanı arayıp karın tele bakmıyor diyeceğim olayı gör diyor. Çıldırmamak elde değil. Bir gün olsun saygısızlık etmedim. Tek laf etmedim. Annedir dedim saygı duydum ama artık cıldırıyorum

Durumunuzun farkinda olmanız bile çok güzel bir adım. Belki de yanlış kişiye patlıyorsunuz? Bunlari size yapanlara tepki verdiniz mi hiç? Onlara patlayın o zaman içiniz soğur. İçine atmak da doğru gelmedi. Diyorsanız ki yok ben zamanında hepsini rezil ettim yüzlerine karşı içindekini döktüm o zaman gerçekten SUSMA vakti gelmiş. Eşinizin günahı ne değil mi? Her koyun kendi bacağından asılır. Empati yapın. Size sürekli ailenizin hatası ile saldırılsa rahatsiz olursunuz. Yorulursunuz.

Ya taktıkça takılıyorum galiba. Mesela arıyorlar ama telefon çalmıyor bile çalsa sesi duyarım sonra eşimi arıyorlar aradık karın açmadı vs diye. Bunları yaptıkça içim soğumuyor aklıma geliyor. Kendi çeyizim yerleşirken neymiş çok fazla eşya almışım hep pahalı şeylermiş ben müsrifmişim diye beni kaynıma kötülemişler. Ya neler var neler vallahi kanser edecekler beni. Geçen beni arıyor kv teli açtığımı anlamadı görünceye diyor ki bak hemen kapatacağım sonra oğlanı arayıp karın tele bakmıyor diyeceğim olayı gör diyor. Çıldırmamak elde değil. Bir gün olsun saygısızlık etmedim. Tek laf etmedim. Annedir dedim saygı duydum ama artık cıldırıyorum
psikopat mıdır nedir böylesiyle hiç uğraşılmaz
samimi olmak yerine ciddi mesafe koy
eşini de bunaltma samimi olup birbirimizi yiyeceğimize mesafe koyuyorum en mantıklısı bu de bence

Sen de esine belli etmeden yap onlara yapacagini. Onlar elestiriyorsa ben boyle mutluyum siz istiyosaniz alin gin ben zevkime gore ginirim deyin gulumseyerek. Ayni benim eski esin aienin tipindeler en bas edilmez tipler bunlar o yuzden onlarinsilahiyla vuracaksin onlarionlari... Onlar esine belli etmeden ugrasiyorlarsa sen de aynini yapacaksin. Ama en buyuk hatan asla esine onrla ilgili surekli sikayetlenme.. Haksiz ve kotu gelin durumuna sen dusersin onlar temiz kalpli kv gorumce olurlar... Ve onlarin inadina esinle onlarin yanindayken da siki fiki ol. Kiskanirlar iyice bu tipler... su anki yaptiklarin onlarin istedigi.. Sen onlarin istemedigi gibi ol. Ve kocani kazan yoksa dirdirci olur cikarsin

Durumunuzun farkinda olmanız bile çok güzel bir adım. Belki de yanlış kişiye patlıyorsunuz? Bunlari size yapanlara tepki verdiniz mi hiç? Onlara patlayın o zaman içiniz soğur. İçine atmak da doğru gelmedi. Diyorsanız ki yok ben zamanında hepsini rezil ettim yüzlerine karşı içindekini döktüm o zaman gerçekten SUSMA vakti gelmiş. Eşinizin günahı ne değil mi? Her koyun kendi bacağından asılır. Empati yapın. Size sürekli ailenizin hatası ile saldırılsa rahatsiz olursunuz. Yorulursunuz.

Onlarla yüzgöz olmak istemiyorum açıkçası çünkü kenar mahalle ağzı olan tipler ve iftira vs her kötü Yol mübah. Ben onlarla ağız dalaşına giremiyorum. Eşimin onları savunması beni cıldırttı aslında. Hep beni hatalı gördü benim abarttığımı söyledi o yüzden ona patlıyorum

Sen de esine belli etmeden yap onlara yapacagini. Onlar elestiriyorsa ben boyle mutluyum siz istiyosaniz alin gin ben zevkime gore ginirim deyin gulumseyerek. Ayni benim eski esin aienin tipindeler en bas edilmez tipler bunlar o yuzden onlarinsilahiyla vuracaksin onlarionlari... Onlar esine belli etmeden ugrasiyorlarsa sen de aynini yapacaksin. Ama en buyuk hatan asla esine onrla ilgili surekli sikayetlenme.. Haksiz ve kotu gelin durumuna sen dusersin onlar temiz kalpli kv gorumce olurlar... Ve onlarin inadina esinle onlarin yanindayken da siki fiki ol. Kiskanirlar iyice bu tipler... su anki yaptiklarin onlarin istedigi.. Sen onlarin istemedigi gibi ol. Ve kocani kazan yoksa dirdirci olur cikarsin

Sizin konunuzu hatırlıyorum ağlayarak okumuştum biraz geç olmuştu ama ;) ben aslıdna anlıyorum yapmak istediklerini ama sinirlerime engel olamıyorum. Bir insan dügün gecesi gelini arar mı bir problem var mı diye üstelik erkek ailesi yani. Eşim en başından görmedi bunları hep yapıcı olmaya çalıştı galiba bende dayanma gücü kalmadı bu kadar yasansnlsrdsn sonra. Şimdi korkum su bende onlar gibi yapsam eşime benim için iftira atar mı daha önce kendini tokatlayıp ağlama krizine girmişliği var. Yerlere vs atar da gelin dövdü filan der vallahi korkuyorum. Görümce desen elinden gelse adliyede alacak soluğu aman çocuk yapmayın deyip duruyor

Onlarla yüzgöz olmak istemiyorum açıkçası çünkü kenar mahalle ağzı olan tipler ve iftira vs her kötü Yol mübah. Ben onlarla ağız dalaşına giremiyorum. Eşimin onları savunması beni cıldırttı aslında. Hep beni hatalı gördü benim abarttığımı söyledi o yüzden ona patlıyorum

Haklısın o zaman hiç bulaşma. Tartışma neden oluyor sizde onun üstüne git olmadi. Buna engel olmayı dene.

Yapacağınız en büyük hata eşinizle bu konular yüzünden kavga etmek olur. Zaten onu yapmaya çalışıyorlar. Onlar ikili oynuyorsa siz de 2 kat ikili oynayın. Eşinize karşı onları seviyor ve değer veriyor görünün. Ama sadece göstermelik ve lafta kalsın bu durum kendinizi kullandırmayın. İmkanınınız varsa yiyin için gezin harcayın. Yaptıkları söyledikleri hiçbir şeyi umursamayın. En büyük ceza umursamamaktır. Onlara inat giyinin kuşanın birşey derlerse de salağa yatın he deyin geçin. Eşiniz bu durumları göre göre problemin onlarda olduğunu anlayacak.

Haklısın o zaman hiç bulaşma. Tartışma neden oluyor sizde onun üstüne git olmadi. Buna engel olmayı dene.

Engel olmak icin uğraşıyorum ama o sinir anı bir geliyor verdiğim sözleri dahi hatırlamıyorum. Ya bir görümce gelinine adam olacak der mi Benin kocama yazmış benim icin kocam cevap vermemiş gördğm mesajı cıldırdım sebebi de su üst bas konusu giyimimde eleştireceğiniz tek birşey yok diz altı miydi etek giyerim genelde veya pantolon üstü baseni kapatan gömlek ona göre kısa ve acıkmış. Anlamıyorum dertleri ne

Ben sizi hep yorumlarınızdan tanıyorum o yüzden size sormak istiyorum eşimin ailesi biraz nasıl desem ikili oynayan tipler. Yüzüme gülüp herşeyimde eleştirdiler basımın açık olmasını dahi yadırgadılar ama eşime asla belli etmediler. Hep oynadılar yani. Dügün sabahı aradılar kahvaltıya geliyoruz diye dügğn gecesi aradılar bir sorun var mı diye. Ben hayatımda böyle kötü kalpli kadınlar görmedim. Anneler günü icin aradım senin de kutlu olsun derdim de çocuğun yok dediler. Hep bir laf sokma vs. Dügün alışverişini burnumdan getirdiler gelinliğime kadar müdahale ettiler. Kocama söylediğimde sen fikir almaya açık değilsin dedi halbuki direttiler yani. Üstümü basımı hep eleştirdiler. Uzun elbise gibi gömlekler giyin dediler. Eşim ya görmezden geldi yanda ailesini savundu. Suan eşimle hiç problemimiz olmadı. Çok iyiyiz ama ailesinin yaptıkları aklıma geliyor ve ben cıldırıyorum. Sizde sivri dilli birisiniz bu yüzden size sormak istiyorum ne yapabilirim diye. Çünkü onlar alışmış dedikoduya arkadan konuşmaya. Ben hazmedemiyorum böyle biri olmadım çünkü

Esinizle probleminiz var. Sizin arkanizda durmamasi, ailesinin yaptiklarini gormezden gelmesi ve onlari savunmasi... Bu buyuk bir sorun.
Esiniz bunlari cozmedikce mutlu olamazsiniz. Bu ailesel konularda siz kendinizi de yirtsaniz esiniz ailesine dur demedikce devam ederler.
Evliligimin ilk zamanlari bende yasadim bazi seyler. Emrivaki gelmek istemeler, laf sokmalar, esime iyi gorunmeye calismalari... Bu olaylara noktayi koyan sey benim dilim olmadi. Esim sayesinde geri cekilmek zorunda kaldilar. Kavga etmeyle, esinin basini yemeyle olmuyor yani. Yiprandiginla kaliyorsun.

Esim beni savunmamazlik yapmiyordu. Onlari da uyariyordu ama esim 757775889 kerede uyarsa ayni seylere devam ediyorlardi. En son farkli bir sehre bile tasinip gitmistik esimde gercekten sert oldu o zaman anladilar biseyleri. Geri duruyorlar artik.
Dugunume, giydigine, yasayisima mudahale ettirmedim kimseye zaten. Esinm yanimda olmasaydi ve bana karsi devamli aileyi savunsaydi ben tek basima devam edemezdim.
Zaten olaylari oldugundan da abattan buyuten biriydim. Cidden suan oldugumdan daha agresiftim. Suan evliysek benim sayemde degil.

Yapacağınız en büyük hata eşinizle bu konular yüzünden kavga etmek olur. Zaten onu yapmaya çalışıyorlar. Onlar ikili oynuyorsa siz de 2 kat ikili oynayın. Eşinize karşı onları seviyor ve değer veriyor görünün. Ama sadece göstermelik ve lafta kalsın bu durum kendinizi kullandırmayın. İmkanınınız varsa yiyin için gezin harcayın. Yaptıkları söyledikleri hiçbir şeyi umursamayın. En büyük ceza umursamamaktır. Onlara inat giyinin kuşanın birşey derlerse de salağa yatın he deyin geçin. Eşiniz bu durumları göre göre problemin onlarda olduğunu anlayacak.

Galiba bugÜnden itibaren bu taktiğe başlayacağım. Ben biraz fazla doğrucuyum. Bilemedim dürüstler kaybediyormuş. Allah sabır versin bana

Eşinizi seviyor ve evliliğinizi yürütmek istiyorsanız,aklınızla davranın.Onların oyununa gelmeyin.güzel şeyler düşünün eşinizleyken.Evliliğin ilk yıllarında oluyor böyle şeyler sabredin.

Sizin konunuzu hatırlıyorum ağlayarak okumuştum biraz geç olmuştu ama :KK66: ben aslıdna anlıyorum yapmak istediklerini ama sinirlerime engel olamıyorum. Bir insan dügün gecesi gelini arar mı bir problem var mı diye üstelik erkek ailesi yani. Eşim en başından görmedi bunları hep yapıcı olmaya çalıştı galiba bende dayanma gücü kalmadı bu kadar yasansnlsrdsn sonra. Şimdi korkum su bende onlar gibi yapsam eşime benim için iftira atar mı daha önce kendini tokatlayıp ağlama krizine girmişliği var. Yerlere vs atar da gelin dövdü filan der vallahi korkuyorum. Görümce desen elinden gelse adliyede alacak soluğu aman çocuk yapmayın deyip duruyor
O zaman cebinde ses kayit cihaziyla dolasacan onlarin her anini kayit altina alacan esin olsun ya da olmasin... Ne zaman nerede ne soyleyecekleri belli olmaz. Esine dinletirsin en azindan

Back
X