Evliliğim 3 Ayda burnumdan geldi!

zezegri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2011
18
0
36
Samsun
Kızlar, yaklaşık bir yıl önce aynı okulda çalıştıgım birine aşık oldum. Körkütük. Eyüp sultanlarda adaklar adadım ugruna. Sonra allah onu bana nasip etti bi anda. Sevdik birbrmzi.karsıma gecti bizim evlenebilmemz için borçlarımı ödemm lazım 40 bin liraya yakın kart ve kredi borcum var dedi ama ek gelirlerimle bi şekilde ödüyorm dedi. Çok aşık oldugm için ödenr dedim. Benim 2500 onun yaklaşık 4000 geliri var. Ailem özellikle ablam çok karşı çıktı. Bi evin bi oğlu, ailesinin evini bırak evinde esyası yok birde 5 görümce var aklını mı yedin dedi. Bana o kadar iyi ve ılımlı davrandılar ki gözümde kör olunca görmedim. Ailem 3 ayda istemeyerek gelin etti beni. Düğünümü dini vecibelere uygun yapacaz dye burnumdan grtrdiler. 13 bin altın dışında tek kuruş da yardm yapmadılar. Tanştgm günden buyana evin kirasını elektrk suyunu mastaflarını üstlndim. Üstüne kalanı da yolladm bi an önce ödensn dye borclar eline verdm. Ek kurslara kaldım ek gelrmz olsun dye. Ama gel gelelim bi damla değerim olmadı. Ne eşimden kıymey gördüm ne ailesinden. Ailesinde bir tane okumuş yok beni anlamadılar. Çalışan bayanım okumuşum dye ayakta durmaya çalıştım görümcelerle birbrmize girdik ne gelinliğim kaldı ne okumuşluğum. Emdiğim sütü burnumdan getrdiler. Araba aldık eşim bir gün beni bindirmedi. Kendi mAlı gbi kullandı birde bana vermezken kız kardeslerine verip onlara keyif yaptrdı. Ben bu adamı okumuş yüksek lisanslı ailesi ne olursa olsun beni anlar birlikte hersyn üstesnden gelirz dye aldım. Ezdi de ezdi. Şimdi tam 58 milyar borc batagnda birbrmizi yiyoruz. İlaç kullanmaya başladım sosyal hayatım bitti. 3 ayda emdiğim tüm sütü kustum. Var mı bana bir yol gösterecek ayaga kalkmam için bir umut verecek

Ha birde düğünümde takılan tüm altınları mı da verdim. Üstelik bu borclara ragmen eşim her sinirlendiğinde eşya kırıyo. Iphone, laptop araba camı gbi maddi değerde şeyler... Ben tuttugumla kalıyorum

neymiş efendim adak adamak değil marifet Rabbim hayırlısıysa bana yaz hayırsızsa beri gitsin demek....
Çocukta yok nerden dönsen kar...herkese boşan denmez de bir adamla evli olsaydın tavsiyelerim değişirdi.

ne denir ki,bu adam düzelir mi bilmiyorum,ama zor gözüküyor.Bir süre yanından uzaklaşmayı deneseniz.Olmadı,değişmezse yolunuza tek ama kafanız rahat devam edersiniz

görümcelerin okumamış ama eşin yüksek lisans yapmış ama gördüğün gibi kafa aynı, malesef insanlar okuyunca adam olmuştur yanılgısına hep düşüyor
60 milyar borç ödenir mi üstelik aldığınız arabanın bile sefasını sürememişsin,
bilmiyorum canım 3 ayda sinir hastası olmuşsun ve eşin düzelmeyecek
bence hemen bu yanlıştan dön, borcunuda kendi ödesin bi zahmet, resmen seni kullanıyor ve değer vermiyor

tüm bunları yapıpta değer görmemek sizi yıpratmış.eşinizle konuştunuz mu hiç bu durumdan rahatsız olduğunuzu bu durumun sizi yıprattığından bahsedin kendisine çeki düzen versin bir an önce.daha yeni evlenmişsiniz 3 ayda bunların olmaması gerekir simdi sizin cicicm aylarınız olmalıydı

Kötü şeyler başınıza gelenler. Ama karı koca memursan borçsuz olmuyor hayat iki kuruş para alıyoruz zaten. Bizimde borç vardı ancak yarıladik borç herkeste oluyor. Sizin sorun eşinizin size yeteri kadar değer vermemesi borç olmasa da değişen bir sey olacak mi onu düşünün. Bir ömür böyle geçmez keşke evlenmek için iyice tanısaydiniz

Kendinizi ezdirip sonra neden ezildim demek faydasız.
Oturmadığınız evin elektriğinden size ne?
Borcunuz çok değil, bizim de bir ton borcumuz var...Bir şekilde ödenir, ödeniyor ama eşinizin anlayışını biraz kırmanız lazım. Bazı şeylerden taviz vermemeye başlayın.

borç ödenir tabii canım ama ailesinden sürekli masraf kalemleri çıkmıyorsa sanırım arkadaşın eşinin ailesi bayağı masraflı

3 ayda bunlar olmamalıydı, zamanım emeğim boşa gitmesin düzelir diye düşünme ya 3 yıl 30 yıl geçmiş olsaydı

o adam duzelmez aılesıde... daha fazla borca batmadan kac kurtar kendını evlılıkte borcta ortak malda bunu unutma... ayrıca senın okumuslugunla baskalarının okumamamıslıgını vurgulaman cok cırkın madem oyle bılıyormussun senın tahsılınden daha dusuk olduklarını evlenmeyeydın

Hem de nasıl. Düğünümüz bitti babası bizden borç istedi çok şey yapmış gbi. Zaten eşimde borçlarının bi kısmını babası için çektiği kredilerle yapmş. Ben neye yanayım bilmiyorum. Hayata tutunmak istiyorum

borç ödenir tabii canım ama ailesinden sürekli masraf kalemleri çıkmıyorsa sanırım arkadaşın eşinin ailesi bayağı masraflı

Eve ayda 6 bin giriyorsa rahat öderler bu borcu ama borç kadına ait değil o yüzden fazla görünüyor sanırım gözüne (haklı olarak).
Bence şimdiye kadar ağırlığını koymamış bundan sonra biraz cadaloz olsun bakalım durumlar değişiyor mu. Değişmezse zaten yapacak bir şey kalmıyor

bence siz aile olmasını becerememişsiniz.evlilik tek taraflı yapılan idarelerle tutumlulukla sevgiyle olacak iş değil bana kalırsa.baş başa verirsiniz borçlar biter ki bu devirde kimin borcu yokki.ama bir birliktelik ortak çözüm yoksa değerini kimsenin bilmediğini düşünüyorsan kendine işkence etme.ne demek araba aldık kendi arabası gibi kullanıyor ya evlilikte senin benim olabilr mi.benim haberim olmadan arabayı gidip başkasına vericek önce arabayı sonra onu yakarım valla.

Aile çok önemlidir herzaman derim

maalesef kızlarımız aileyi es geçip nasılsa ogulları iyi biri diyerek aileyi pek önemsemiyor ama onu yetiştiren o aile

sana iyi davranmışlar gerçi anlayamamışsın ama ona lütfen bu fırsatı verme ya adam olsun ya da yolunu çiz..

Yalnız şöyle bir durum var, borcu olduğunu bile bile evlenmişsiniz hatta üzerinize vazife olmayan elektriği, suyu da ödemişsiniz.
Güveni, rahatlığı veren de sizsiniz bence:26:

borç ne borcu anlamadım azalmak yerine artmış

💕01.01.04 Canım
10.04.14 Canımın canı 💕

kendine yan sen..herifin biri seni cüzdan niyetine kullanıyor ailesine bankamatiklik yaptırıyor hizmet ettiriyor altına araba çekiyor karısını bindirtmiyor..ben san olacağı söyleyeyim mi adam senin ilgini farketmiş mesleğin ve maaşın var diye evlenmiş gibi..bence gibiside fazla ya..seninle evliliği boyunca alabileceği her şeyi aldıracak ailesine ödetebileceği her kuruşu ödettirecek sonra bi bakmışsın bir gün bir bahaneyle senden ayrılmış..keşke öyle olmasa ama anlattığın tavır için ileri görüşlü olmaya lüzum yok..

Bu evliliği yapmak tamamen benim hatam. Kandım. Allah korkusu var sandım. Çok büyük kavgalar ettik. Ben ona şiddeT o bana şiddet. Ağlamadığım günü bilmiyorum. O keyfinden kilo aldıkça ben zayıfladım. Ailem yaktın kızım kendini bizi de yaktın diyip ağlıyo şimdi. Kızkardesleryle kavga ettim bidaha suratlarına bakmam kalktı bende senn ailenle grsmycem diyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…