evliliğim bitiyor

ilgin için teşekkür ederim. ama ailesiyle tatile gitme olayı evlendikten sonra ortaya çıkmıştı , evlenmeden önce böyle bşy söylememişti.

belki de haklısın ne diyebilirim..evethayatta hep düzlüğe çıkmaya calıştım, isediklerim de uç seyler değildi herkesin mutlu olmak için isteyeceği şeylerdi..ama evlilikk bambaşka bir kulvar.diğer sorunlardan farklı. ve ben malesef eşimi ve ailesini aklayamıyorum. bu evliliiği çok yaraladılar

ilgin için teşekkür ederim. ama ailesiyle tatile gitme olayı evlendikten sonra ortaya çıkmıştı , evlenmeden önce böyle bşy söylememişti.

sitede. evlenecek kızların içleri içlerine sığmıyor. isteme anında ki mutluluktan tutun,çeyizleri,nişanımda şu kıyafeti giyicem sizce nasıl?, gelinsaçım nasıl olsuna kadar odar çok başlık açıyorlar ki. ama sizin açtığınız konulara bakıyorum. hep bi sorun üzerine. hiç bi mutluluktan paylaşım yok.o kadar nişanlanmışsınız. sadece o dönemde yaşadığınız sorundan bahsetmişsiniz . evlenmişsiniz yine bununla ilgili mutlu olduğunuzu gösteren başlık yok. mesela ben düşündüğümde diyorum ki yenihayat'ın kendiyle ilgili sorunları var sanırım hep mutsuzmuş. e kendi mutsuz bi insanında evliliği güzel gitmez ki. en azından (göstermelik evlilik hariç) böyle bi durum görmedim çevremden

belki de haklısın ne diyebilirim..evethayatta hep düzlüğe çıkmaya calıştım, isediklerim de uç seyler değildi herkesin mutlu olmak için isteyeceği şeylerdi..ama evlilikk bambaşka bir kulvar.diğer sorunlardan farklı. ve ben malesef eşimi ve ailesini aklayamıyorum. bu evliliiği çok yaraladılar

işte düzlüğe çıkmaya çalıştığınız için ya hep bu sorunlar. yani mutluluğu aramamışsınız. sorunlardan kaçmışsınız hep :26:

Canım unutma ki balık baştan kokar.Sen yıllarca galiba hep pasif kalmışsın olaylar karşısında belki sevdiğin için.Eşim bana şifrelerini vermeyecek,telefonunu gizleyecek yıkarım ortalığı ya da yol veririm gider.Eşin neden hep sana karşı ilgisizdi,aileci miydi hep,hep mi böyledi sonradan mı değişti,bunları ve bunlara sebep olabilecek şeyleri düşündün mü?Neyse haydi geçelim bunları eşinin niyeti zaten ayrılmak senden görmüyor musun?Bence bir on yıl daha üzmesin seni.:50:

kızlar yeniden merhaba...
yeni gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum...
henüz ikimizde dava acmadık ancak ben gecen hafta yeni birşey öğrendim...
eşim , ben evi terkettikten sonra şöyle bşy yapmış: kayınpeder kendi adına bir kooperatife girmiş ve 160.000 kredi çekmiş...bu kredi ödemesini de 80.000- 80.000 olarak eşime ve damadına ödemeleri için bölüştürmüş. yani ortada ev yok ama kooperatife kayınpeder kendi adına giriyor güya 5 yıl sonra ev bitecekmiş ,,e haliyle bittiğinde de kayınpeder üzzerine olacak tapusu.
eşimden bunu tesadüfen laf arasında ögrendim bana içbşy sormadı bile ailesiyle bu kararı alırken..şimdi de deam etmemiz durumunda evliliğe, açık açık benden maddi destek bekliyor. yani ben bu durumda en az 5 yıl daha kirada olacagım, bunun üzerine tapusu kayınpederin üzerine olan bir evin kredi borcunu ödeyeceğim aylık 1.800 tl...ve bir yandan da kira gideri olacak.
yorumlarınızı bekliyorum kızlar, kendimi hiç iyi hissetmiyorum

yani diyelim ki biz şimdi değil de 2 sene sonra boşandık,,, ben o ev üzerinde yasal olarak hiçir hak sahibi olamayacagım. ne kadar pislik bir aile yaptıkları kurnazlığı görüyormusunuz kızlar, kimin aklına gelir bu...
diyelim ki ev bitti 5 yıl sonra ki bence bitmez kooperatif işi hep sakattır uzar da uzar....ev bitince kayınpederin keyfi yetecek de ben satıyorum bu evi, gelin şurdan şu evi alın diyecek, kendi oturdugu yerin dibinden ev aldıracak, sanki kendi ödemiş gibi o borcu...
kızlar gördüğünüz gibi resmen geleceğimiz onlar planlıyor ya benim ailem böyle bir midahale yapsa topa tutarlar...

biz evlendik eşim kardeşiyle ortaktı, 2 arsa 2 araba alındı hepsi kardeşinin üzerine... güya şirket onun adına kurulmuş da bilmemneymiş bahaneleriyle..eltim teyze çocuğuydu kaynımın, 2 kızları vardı, çektiği onca şeye rağmen boşanmayı düşünemedi bile,anneanne akraba lafları yüzünden... onun boşanamayacağından da, orda benim de hakkım var demeyeceğinden de emindiler........ bunlar hep fitne fesat insanların karşılarındakini de kendileri gibi sanmalarından kendilerince aldıkları tedbirler canım.. o ailede gelecek göremiyorum senin için, kendim için gelecek göremediğim gibi.. çok çok iyi düşün , sana sorarak sizin adınıza mı aldı ki bide destek beklyo senden anlamıyorum ya nasıl bir mantık bu?

arkadaşlar mrb...ben 10 aylık evliyim. Ben 29 eşim 34 yaşında. Eşim ailesine aşırı düşkün bir insan. Sadece annesine değil tüm aiesine...
Düğün hazırlık süresinde ailesi manevi olarak ne beni ne ailemi doğru düzgün arayıp sormadılar. Düğünden sonra ise bizden beklenti içine girdiler sürekli.eşimi sürekli aramalar her haftasonu kahvaltı dayatmaları vs... Ben düğünden sonra eşimin ailesine hiç gitmedim.çünkü ik günden beri anormal bir evlilik oldu. Karıkoca hayatımız hiç yaşanmadı.
Ailesine gitmeme sebebim eşimiin beni sürekli 2. Plana atıp bana kendimi değersiz hissettirmesiydi. Bana "sen benim sonradan olma ailemsin asıl ailem onlar" lafını kullandı.o böyle yaptıkça ben ailesine karşı iyice cephe aldım.her haftasonu mutlaka gidiyordu.ki ben de çalışan bir insanım, haftasonları birlikte bşyler yapmak istiyordum.
Anlatacak çok fazla sey var farkındayım kopuk kopuk anlatıyorum. Mesela evlendiğimizden beri ; eşimim facei mail şifreleri hep benden gizlidir. Ben neden böyle yapıyorsun dediğimde " o benim özelim seni ilgilendirmez" demiştir.ama ablası eşimin telefonlarını karıştırıp bizim msjlaşmalarımızı okuduğunda onlara tek laf etmedi.
Daha sayamadığım sayısız sorun vardı.
Bundan 2 ay önce tartışma yaşadık ve kendisi evden gitti. 4 gün çağırmama ragmen gelmedi. Ailemden özürdileyeceksin diye şart koştu. Ben 5. Günün sonunda tüm özel eşyalarıı alıp ailemin evine geldim. O gün bu gündür buradayım.ailem artık bayramdan sonra boşanma davası açmamı istiyor.ailesinden tek kişi aramadı zaten. Beni istemiyorlar. Dişlerine göre olmadığım içi heralde.
Ben ise yaşım gereği yeni bir hayat kurmaktan, ömrüm boyunca yanlız kalma korkusundan boşanmayı göze alamıyorum...
Sizce doğru olan nedir bayanlar...

kendi naçizane fikrim boşan arkadaşım
kusura bakma tüm konularını okudum ve vardığım sonuç
sen evlenmek olsun diye evlenmişsin
netten birini bulmuşsun baskı yapmışsın 1 ayda evlenelim diye adam kaçmış
başka birini bulmuşsun yaşı 32 evlenelim demişsin adam kaçmış
eşinle tanışma evlilik karar aşamasını yazmamışsın ama muhtemelen evlenelim diye sen baskı yapmışsındır öyle görünüyor
evlenince ailesine gitmeme gibi davranmışsın (haklı sebeplerin olabilir bende eşimin ailesi ile nerdeyse hiç görüşmüyorum ama eşim bunu kaldırıyor haklı sebeplerimiz var senin eşin kaldıramamış demekki)
evlendin diye canım mesleğinden ayrılmak istemişsin ki eşinin lafları çok ağır olmuş ama uygun dille konuşsa konusunda haklı
şimdi boşanmak istiyormuş
bence ayna karşısına geç ve öz eleştiri yap bir yerlerde bir şeyleri yanlış yapıyorsun
bir evlilikte boşanma konusu gündeme geldiyse daha o evlilikten hayır gelmez
bugün kurtardım deseniz yarın mutlaka biter
bence önce boşan
sonra psikolojik destek al
mesleğine sarıl-kendini karakterini güçlendir
sonra yeniden hayat kurarsın

Eşiniz evliliğinizi çoktan bitirmiş, siz niye hala tereddüt yaşıyorsunuz ki?
Yazdıklarınıza göre gayette rahat, "hazmedemiyorsan soda iç" gibi cümleler kuran bir adamın hiçbir sözle, hareketle canı yanmaz, evliğiniz bitiyor ve umursamaz davranıyor diye canını mı yakmak istiyorsunuz? Boşanma davası açarken, açın maddi manevi tazminat davası bakın nasıl canı acıyor:ssz:
* * * * * *
Mune ye aynen katılıyorum. " Sevme seni sevmeyeni Bağdat ta sultan olsa bile, sev seni seveni dağda çoban olsa bile " diye atalarımız boşuna dememiş. Bide siz nişanlıyken aile çevreniz komşularınız zaten bu adamı hiç beğenmemiş, sen ısrarla istemişsin, gözüne perde inmiş demek ki. Sonradan gerçek yüzünü görmüşsün, kader diyelim. işin varsa, ailen arkandaysa ne korkuyorsun arkadaşım yalnız kalmaktan ? Diyelim ki yalnız kaldın , zaten doğarkende yalnızdık, ölürkende yalnız olmayacakmıyız ? Onu da geçtim, bir Türk Kadını ayakları yere basan, özgüveni yüksek, cesaretli, onurlu, namuslu , haysiyetli olmalı. Gururlu olmalı. Neki buya ? Tek erkek o mu ? Yalnız kalcam da ne demek ? iyi git geri dön de seni iyice ezsin, pas pas olma. Bir erkekte aşk yoksa, saygı vardır ve o evlilik yinede yürür. Ama bunda saygıda göremedim. Ne bileyim. Yuva bozan biri olmakta istemem. Herkesin eşinin kötü yanı var. Biz kadınlarında eksik yanları var. Önemli olan karı koca birbirinin eksik yanını tamamlasın, tamamlaya mıyorsa görmezden gelsin. Görmezden gelinemiyor kavgalar çıkıyorsa o zaman ayrılırsın oda işin varsa, ailen arkandaysa. Tek başına kalan kadınlara toplumda nasıl bakıldığını biliyoruz. Gerçi bu algı yöreye göre, muhite göre de değişiyor.Sen kendini bildikten sonra kimseye laf düşmez. Ama eğer çocuk olsaydı, ne yap et evliliğini kurtar derdim. Babasız yada anasız çocuklar eksik yetişiyor, mutsuz oluyorlar. Çocuklara kıyamam. Senin çocuğun yok. 29 yaşındasın daha. Benim arkadaşım 37 yaşında evlendi o kadar mutlu ki, kocasıda iyi biri. Herkesin hayatta bir sınavı var. Dua ediyormusun ? Bu çok önemli. Mutlaka dualara cevap geliyor. SINAVDAYIZ UNUTMA. Senin sınavın bu. Benim sınavım eş ile ilgili değil, başka bir konu mesela. Namazlarını kıl.
Bundan 20 sene önce Somuncu Baba türbesine gitmiştim. Orda bir hoca hanıma denk geldim. Dayım çok ağır hastaydı, şifa duası istedik birde ben dualarım kabul olmuyor demiştim kendisine. Bana demişti ki : " Namaz kılıyor musun ? Farzları yerine getirmeyenlerin dua sı kabul olmaz, ne giyersen giy namazı bırakma " demişti. O gün benim üstümde kot pantolon vardı bide ben süslü havalı açık giyinen biriydim, gerçi yine öyleyim. Ogünden sonra namazı bırakmadım ve kabul olmayan dualar zamanla kabul olduğunu gördüm ve istediğimden de güzel şekilde kabul oldu. Ne istediysem Rabbim fazlasını verdi. Buna inan. Namaz kıl, kılıyorsan gece namazına kalk Teheccüd Namazı özellikle gece saat 3 te. Dile o herşeyi YARATANDAN. Bak tüm hayatın nasıl değişecek. Özgüveni sağlam, hiçbirşeyden korkmayan, ayakları sağlam yere basan, mutlu neşeli biri olacaksın ve seni gönülden seven insan karşına çıkacak. Namaz konusunu korkularını yenmen için yazdım. Bilmiyorum inancın nasıl ? inancın yoksa işte asıl o zaman sana üzülüyorum koca ne ki ..... Önce YARATICI ile aran iyi olsun. Sonra diğer insanlar. Ben diğer arkadaşlardan daha farklı bakış açısıyla bu konuya değindim. Öncelikle özgüven eksikliğin var bunu tamamla ve arzuladığın huzun namaz ve dua ile olur. Yoksa ne yaparsan yap, boş.
Bide bulunduğun şehir 7 bölgeden hangisinde ? Kozmopolit bir şehirde isen inan yalnız kalmazsın. Kurslara, spora gidersin. Sivil toplum gruplarına katılırsın. Dil öğrenirsin. Kendini geliştirirsin. Tahsilin nedir bilmiyorum. Lise yada Meslek Yüksek Okul isen Lisansını tamamla Açık Öğretim imkanı var ülkemizde. Lisans ise Yüksek Lisans yap. ilim gibisi var mı ? Bilginle döv o kocanı, ellerinle değil. Bide aile çevren nişanlıyken beğenmemiş ya o adamı, kimse sana yakıştırma mış, keşke dinleseydin. Çevre haklı çıkıyor.

Ben evlendiğimde herkes şoka girmişdi, bu ne efendi biri , insan değil melek sanki demişlerdi hele bir yaşlı amca vardı bizim işyerinde şöfördü, bir gördü dediki "dünyayı gezsen tirilyonlar harcasan böyle birini bulamazdın bu ne efendi çocuk " demişti ve haklı çıktı. Ve gerçekten inanılmaz iyi saygılı, efendi biri. Ufak tefek sorun bizde de oluyor, görmezden geliyoruz birbirimizin eksiğini. Dikensiz gül olmaz. Hepimizin kusurları var.

illa seviyorum dersen sen bilirsin. Bana göre; eğer çocuğun olsaydı, devam ettir derdim. Çocuk yok. Gençsin. Sana yapmadıkları hakaret kalmamış. Saygı yok, sevgi yok. Ne bileyim arkadaşım sen bilirsin artık bunca yazılanlardan sonra, sana göre ne doğruysa onu yap. Herkesin doğrusu farklı çünkü.

Size boşanın ya da boşanmayın diyemem ama yalnız kalmaktan korkuyorum demişsiniz siz bu evlilikte zaten yalnızsınız madden bir adam var ama o adam da her boş zamanında annesinde siz evde yalnız. Daha 29 yaşında çalışan bir bayansınız bu kadar korkmayın hayattan.

Back
X