• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim bitmek üzere, lütfen yardım edin :(((

eger eşin sana eskiler eskide kaldı ben seni sevdim sectim derse seni inandırırsa boşa üzme kendini
sanki biraz kuruntu yapıyorsun gibi geldi bana..
erkekler evllikte daha bir değişiyor zaten benzer problemleri çogumuz yaşadık
ama kıskandıgını cok göstermemeni tavsiye ederim
bırak o düşsün biraz senin üstüne adamı rahat bırak biraz

Arkadaşlar, ben de kendi kendime boş yere kendini üzüp kuruntu yapıyorsun saçmasapan şeyler yüzünden, bir gün gülüp geçeceksin diyorum. Aslında geçmişi çok kolay unuturum ama eşim benimle biraz daha ilgilense, tatlı davransa mümkün olurdu bu. Ama o duyarsızlaştıkça ben daha çok böyle saçma konulara, geçmişe vs. takılıyorum. Ben takıldıkça o da daha çok sinirlenip ilgisizleşiyor ve benden uzaklaşıyor. Tam bir kısır döngü yani. Birkaç haftadır kıskandığımı belli etmiyorum, ufak günlük sorunlardan tartışma çıkarmamaya çalışıyorum ama eşimin bana karşı davranışlarında bir değişiklik yok. Bu yüzden içim içimi yiyor. Ben ilgi manyağı, her dakka sürprizler,mesajlar bekleyen bir insan değilim. Buna rağmen biraz olsun ilgi görme hakkımı istiyorum. Eşim sözlerle değil davranışlarıyla sevgisini belli etmeye çalışan bir insan, bunu siz de anladınız. Ama bazen onun yapmadıkları bende öyle çok hayal kırıklığı yaratıyor ki. Bir kez bir şey unutuyor kabulleniyorum, ikincide sesimi çıkarmıyorum, üç, dört... Böyle gittikçe en sonunda ben de patlayıp sinir krizlerine giriyorum. Eşim çok inatçı biri. Daha fazla ilgi beklediğimi, sevgisini biraz daha somut göstermesi gerektiğini defalarca anlattım ama bu da itici oldu sonuçta. Artık bana bundan sonra yapacağım varsa da sırf sen söyledin diye bunları yapmam, çünkü bana bişeylerin dikte edilmesinden nefret ederim diyor. Hiç bir şey söylemesem, isteklerimi beklentilerimi söylemesem bu sefer de sorun olduğunu farkedip sorun ne sorun ne diye saatlerce üstüme geliyor. Ben de kendimi tutamayıp yine beklentilerimi anlatmak durumunda kalıyorum. Sonuç; yine kavga... İlişkimizin ilk başlarında o kadar farklıydı ki, ben ona karşı çok daha güçlü pozisyondaydım, şimdi gururumu kırdıkça kırdı, sözleriyle, hiçbir istediğimi umursamamasıyla beni ezdi. Bu süreci geri almak en büyük isteğim. Artık onun geçmişi vs. o kadar takmıyorum gerçekten ama dediğim gibi süreci nasıl tekrar tersine çeviririm bilmiyorum. Eşimin biraz daha üstüme düşmesini, biraz daha bana karşı duyarlı olup beni tekrar güçlü bir kadın gibi görmesini nasıl sağlayabilirim? Çünkü artık ilişkimizde roller değişti, sanki ben erkek, o kadın. Bu da beni çok rahatsız ediyor.

Arkadaşlar, şu an fikirlerinize gerçekten çok ihtiyacım var. Birazdan anlatacaklarıma kızacaksınız belki, burada yazdıklarınızdan ders almadığımı, saçmaladığımı, yanlış yaptığımı söyleyeceksiniz ama az önce olanları anlatmak zorundayım çünkü çok kötü hissediyorum gerçekten. Benim eşim gece çalışıyor ve eve gece 2 buçukta geliyor, her akşam 4-5 kez arar beni mutlaka. Buraya kadar bir sorun yok. Burda da anlattıklarımdan biliyorsunuz, 1 haftadır iyice kriz halindeyiz, eşimle ha bitti ha bitecek modundayız. İnanın, şu bayram zehir oldu bana. Ben burada yazılanlardan da fikir aldım, yanlışlarımı gördüm, bir süre için ikimizi de rahat bırakma kararı aldım yani üstüne gitmeyip zamana bırakacaktım, belki zamanla tekrar gücümü, özgüvenimi ve onun saygısını kazanırım diye. Eşim benim yaşadığımız tartışmalardan çok kırgın olduğumu biliyor ama hiç birşey yapmıyordu. Bu bir haftadır mutsuzluğumu yüzümden okuyordu ama düzeltmek için hiç adım atmıyordu, belki o da bunalmıştır haklıdır... Neyse, eşim bayramda da çalışıyor. Bu gece de telefon etti bana ara sıra, ama hep çok kaba ve soğuk konuşuyordu. Son zamanlarda hep böyle zaten. Beni çok kırdı telefonda ben de ona söyledim bunu sonra tartışma uzadı ve işim var diyerek kapattı. Tam da ben tartışmadan uzak kalmaya ona dırdır yapmamaya karar vermişken damarıma bastı, beni kırdı ben de kendimi tutamadım. Sonra mesaj attım ben de, bana artık hakettiğim değeri vermezse ve bana davranışlarını düzeltmezse bu işi bitirmek istediğimi söyledim. Eğer düzelmeyeceksen bu gece eve gelme bile dedim bilmiyorumkismile Amacım rest çekmek ya da ona ders vermek değildi, çünkü gerçekten artık bana düzgün davranmayı öğrenmediği, kırıcı davrandığı sürece gelmesini istemiyorum. Mesajın sonunda da beni arama ve mesaja cvp verme dedim. Ama aradı ve bu gece gelmeyeceğini söyleyip kapattı. Biliyorum o mesajla gururunu kırdım, sonuçta bir erkeğe eve gelme demem ona çok ağır gelmiş olabilir. Ama gerçekten artık dayanamıyorum bana olan davranışlarına, eğer düzelmeyecekse en azından düzelme yolunda çaba bile harcamayacaksa belki de en iyisi bitirmek diyorum. Ama duygularım bitirmek istemiyor, birbirimizi hala çok sevdiğimizi biliyorum. Şu an yapayalnız hissediyorum ama ağlamıyorum bile garip bir şekilde kayıtsızım ama biliyorum ki, yarın sabah kalktığımda kafama dank edecek bunlar ve belki de hiç düzelmeyecek, belki boşanacağız, bundan korkuyorum. Kimsem yok benim gerçekten, son yıllarda çok kötü şeyler yaşadım, daha 22 yaşımdayken annemi kanserden kaybettim, acımı paylaşacak kardeşim yok, babamla görüşüyoruz ama o da genç bir bayanla evlenme yolunda şu an. Bunların üstüne 3,5 yıl çalıştığım işyerinde haksızlığa uğradım, çok kötü bir işdeneyiminden sonra psikolojim iyice bozuldu. Bu dönemde eşime sarıldım, onu tek ailem bildim, gerçekten tek yakınım oldu bana. Bunları anlatıyorum çünkü biraz daha durumumu anlatıp sizden yardım almak istiyorum. Çevremde dertleşebileceğim, güveneceğim bana destek olacak tek bir yakınım yok, ben de buraya sığındım. Beni hiç tanımadığınız halde yazdıklarınızla bana umut verdiniz, yalnızlığımı paylaştınız. Ne yapacağımı bilemiyorum, mantıklı düşünemiyorum. Eşimden ayrılsam çok üzüleceğim ve onu hala çok seviyorum, ayrıca babam ve yeni eşiyle aynı evde yaşamak çok zor, sığınabileceğim bir aile ortamım yok ki. Bitirmesek evliliğimizi, bu sefer de eşimin bana olan kırıcı davranışlarıyla, umursamazlığıyla yaşamak durumunda kalacağım. Hiç bir umut ışığı yok mu benim için bilmiyorum. Lütfen beni yorumsuz bırakmayın çünkü artık delirmek üzere olduğumu hissediyorum, bu kadar mı kadersizmişim diyorum. Ne yapmam gerek, lütfen yalnız bırakmayın beni...

peki bu gece gelmesin...

siz de yarını bekleyin. geldiğinde sarılın konuşun. bitmesin lütfen düzeltelim herşeyi diye yapıcı olun. belki de herşey düzelir. emin olun aşk varsa düzelmeyecek şey yoktur.

okurken içim acıdı keşke bunlar yaşanmasa
yarın eşiniz gelince ona sımsıkı sarılıp tekrar konuşun ben tatlı dilin sevginin herşeyi düzeltebileceğine inanıyorum,hayat bu insanın başına neler neler geliyor yeter ki insanların birbirine sevgisi saygısı olsun
uyurken sizin için dua edicem :Saruboceq:

kadın olsun erkek olsun hayatta genelde ulaşılmazın peşinde koşan o kadar çok insan var ki. ulaşılmazı ele geçirdiklerinde anında bir başka ulaşılmazın peşinde koşan o kadar çok insan var ki. bir zamanlar peşinden koştukları kişi kırılmış, incinmiş hatta paramparça olmuş akıllarına bile gelmiyor.

eşinin msn kayıtlarında görüp neden bana söylemiyorsun o kelimeleri dediğinde aldığın cevap gibi. ben onları ayarlamak için söylemiştim !!! noldu ayarlayınca ??? kız aynı kız. ne değişti???

ilk işe başladığında üstü konumundaydım dedin. senin peşinden de koştu. diyelim ki sana öyle süslü cümleler kullanmadı belki ama sen bakarken bakışınıda mı kaçırmadı ? benim olmalısın bakışıdamı atmadı sana? noldu şimdi? ne değişti de böyle oldu?

değişen hiçbir şey yok tatlım. değişmeyen tek şey var. insanoğlunun gözü hiçbir zaman doymaz. hayatta hiçbir zaman hiç kimse için kesin konuşmayacaksın ki bu aldatma veya aldatılma ise asla.

sen gelme diyosun adam oldu diyor... hayırdır? ilişkinin ilk aşamalarında, daha evlenmeden bırak gelme kelimesini görüşmeyelim desen ne derdi???

muhtemelen sizin ilişkiniz başlarken yada ilk aşamalarında eşinin bir arkadaşı mutlaka vardı. ama o ulaşılmazın yani senin peşinden koştu. senin için başkasını aldatan başkası için de seni aldatır.

belki biraz ağır olacak ama ilişkin hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak. bu günleri asla unutmayacaksın. aklına geldikçe huzurun kaçacak.

hayatta hiçbirşey için sakın üzülme. unutma ki sen olmazsan hayat olmaz. takma kafana düzelirse senin için süpriz olur. düzelmezse de kaderden öte yol yok. sakın unutma. sen yoksan hayatta yok, önce kendin için yaşa silkin ve özgüvenini kimselere verme.

kadın olsun erkek olsun hayatta genelde ulaşılmazın peşinde koşan o kadar çok insan var ki. ulaşılmazı ele geçirdiklerinde anında bir başka ulaşılmazın peşinde koşan o kadar çok insan var ki. bir zamanlar peşinden koştukları kişi kırılmış, incinmiş hatta paramparça olmuş akıllarına bile gelmiyor.

eşinin msn kayıtlarında görüp neden bana söylemiyorsun o kelimeleri dediğinde aldığın cevap gibi. ben onları ayarlamak için söylemiştim !!! noldu ayarlayınca ??? kız aynı kız. ne değişti???

ilk işe başladığında üstü konumundaydım dedin. senin peşinden de koştu. diyelim ki sana öyle süslü cümleler kullanmadı belki ama sen bakarken bakışınıda mı kaçırmadı ? benim olmalısın bakışıdamı atmadı sana? noldu şimdi? ne değişti de böyle oldu?

değişen hiçbir şey yok tatlım. değişmeyen tek şey var. insanoğlunun gözü hiçbir zaman doymaz. hayatta hiçbir zaman hiç kimse için kesin konuşmayacaksın ki bu aldatma veya aldatılma ise asla.

sen gelme diyosun adam oldu diyor... hayırdır? ilişkinin ilk aşamalarında, daha evlenmeden bırak gelme kelimesini görüşmeyelim desen ne derdi???

muhtemelen sizin ilişkiniz başlarken yada ilk aşamalarında eşinin bir arkadaşı mutlaka vardı. ama o ulaşılmazın yani senin peşinden koştu. senin için başkasını aldatan başkası için de seni aldatır.

belki biraz ağır olacak ama ilişkin hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak. bu günleri asla unutmayacaksın. aklına geldikçe huzurun kaçacak.

hayatta hiçbirşey için sakın üzülme. unutma ki sen olmazsan hayat olmaz. takma kafana düzelirse senin için süpriz olur. düzelmezse de kaderden öte yol yok. sakın unutma. sen yoksan hayatta yok, önce kendin için yaşa silkin ve özgüvenini kimselere verme.

of aga naptın yaa
adamı asıp kesmişsin
baştaki mesajları okursan arkadaşın zamanla değiştiğini ve eşinin bunca dürüstlüğüne rağmen çok üzerine gittiğini görürsün
bu durumda taş olsa çatlar
ama bence hiçbişe için geç diil
bence yılmadan bunalmadan evliliğini kurtarmak için çalışmalı
çnkü ortada bi olay yok durduk yere evliliği bitmesin
bence kesinlikle bi iş bulup çalışmalısın canım bunun gerçekten evliliğine iyi geleceğini düşünüyorum
zor dönemler yaşamışsın eşini kendine dayanak edinmişsin senin için şuan hayattaki tek önemli şey o ve başka bişey yok ona bu derece bağımlı olman kötü bişey senin açından daha öncede sölemiştim mataharicim kendine yeni uğraşlar bul yeni insanlarla tanış hayatını renklerdir yoksa bu psikoloji seni yiyip bitircek bişe yapmadığın sürece düşüncelerinden sıyrılman imkansız

Hayatıma farklı şeyler katmak için elimden geleni yapacağım. Eski gücümü tekrar kazanmak istiyorum. Ama aklıma takılan bu kadar tartışmadan, sorundan sonra; eşime karşı bu kadar gururum kırıldıktan sonra, onun saygısı ve hatta belki sevgisi tükendikten sonra; ben düzelsem de bişeyler değişir mi? Yani bunlar hiç unutulmayacak. Ben eşimin gözünde bir kere güçsüz duruma düştüm. Eski itibarımı kaybettim. Artık ne yapsam bu durum değişmez gibi geliyor. Onun da bazı hatalarını anlamasını ve bana davranışlarını değiştirmesini istiyorum. Kastettiğim daha romantik olması vs değil, ama en azından benim gururumu kırdığını ve benim bu kadarını haketmediğimi anlayıp telafi etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama onun telafi etmeye niyeti yok hiçbir şeyi. Nasılsa ben güçsüz duruma düşmüşüm onun gözünde, neden uğraşsın ki, gibi bir durum var. Ben bunu nasıl başarırım? Nasıl onun hatalarını anlamasını ve telafi etmesini, bana bakışının tekrar eskisi gibi olmasını sağlarım? Zamana bıraksam kendiliğinden olur mu? Yani iş bulsam, onu hayatımın merkezinden çıkarsam vs kendiliğinden eşim tekrar saygısını arttırıp bana bugünleri unutturmak için bişeyler yapar mı? Yoksa benim yapmam, göstermem gereken davranışlar var mı?

Moralini bozmak istemem ama ben eskiye dönebiliceğinizi sanmıyorum.geçmişi düşünmek didiklemek ısıtıp ısıtıp önüne koymak hem sana hem eşine dönüşü olmayan uçurumlar yaratır.bu herşey de böyle,geçmiş geçmiştir.şuan bile geçti.yani artık yapılacak birşey yok.sen bu adamla evlenmişsin senden öncesinden sanane ki ?
senin için eşin ilk miş.tamam güzel de burda "eşit" lik arayışı neden.herkesin bir geçmişi var doğru yada yanlış.ama kurcalarsan hep üzülüceksin.

şimdi soruyorsun eşim bana bu şekilde davransın diye ne yapmalıyım.
bu kuyuyu başta açan sen olmuşsun.sen geçmişi hayatınıza soktukça eşinde senden uzaklaşmış.ve inan bu çok tehlikeli bir uzaklaşma bir evlilikte.bitmiş yaşanmış ilişkileri adam a inatla hatırlatmak çok yanlış.

Eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmak.

Zamana bırakmaktan başka çaren yok.ama geçmişten kop artık.çalış yorul başka şeylere yönel ama geçmişi at. yoksa bu durumun sonu sadece daha fazla yıkım olucaktır.

umutsuzluğa kapılma bence.. sıcak ve sammi bi şekilde karşına al konuş.. seni kaybetmek istemiyorum ama psikolojim bozuk.. ben hatalarımın farkındayım ama senin de hataların var.. ikimiz de düzeltmek için elimizden geleni yapalım..yaşadığımız kötü anları hatırlamamak için konuşmayalım falan de.. en önemlisi de samimi ol gerçekten bunları yapmak istediğini ondan vazgeçmediğini anlasın..

umutsuzluğa kapılma bence.. sıcak ve sammi bi şekilde karşına al konuş.. seni kaybetmek istemiyorum ama psikolojim bozuk.. ben hatalarımın farkındayım ama senin de hataların var.. ikimiz de düzeltmek için elimizden geleni yapalım..yaşadığımız kötü anları hatırlamamak için konuşmayalım falan de.. en önemlisi de samimi ol gerçekten bunları yapmak istediğini ondan vazgeçmediğini anlasın..

En son yaptığım şey bu oldu zaten. Konuştum ve yazdıklarına çok benzer şeyler söyledim. Unutalım, hiçbir şey olmamış gibi davranalım, son bir şans verelim dedim. Ve gerçekten yapmak istediğim bu. Yani ben de tartışmaları unutmak istiyorum. Ama bu noktada biraz gururum kırılmış hissediyorum. Çünkü o kendi hatalarını görmezden geliyordu ve bitirmek üzereydik, bitmesin diye son bir şans olsun diye konuştuk. Sonra bir kadın olarak biraz kötü hissettim. Yani yine bitmesin diye uğraşan onu kazanan bendim, ben bir şey yapmasam o zaten bırakıp gidecekti. Aşkta gurur olmaz bunu biliyorum ama bir erkek gözünde bu nasıl bir etki bırakır sizce? Yani zaten beni güçsüz görüyordu, güçlü olan ilişkide baskın olan taraf iyice o oldu şimdi. Beni eskisi kadar sevmen tek isteğin diyorum, o da seviyorum demiyor, ben de seni eskisi kadar sevmeye çalışacağım diyor. Bu bile çok kırıcı. Ne yapayım şimdi ben? Tamamen zamana bırakıp, geri çekilip bekleyeyim mi, yoksa o bana karşı hiçbir zaman bakışını değiştirmeyecek mi? Ben hep güçsüz mü kalacağım onun gözünde?

Yani, söylemek istediğim, o da biraz olsun çaba gösterse, bana ben de üzgünüm bitmesin benim de hatalarım oldu seni kırdım dese, belki bir özür notu yazsa ben herşeyi unutacağım. Gururumun kırıldığını düşünmeyip ilişkimizi düzeltmek için elimden geleni yapacağım. Ama o bunu benden esirgiyor, yani o bana bir adım atsa ben on adım atacağım, tek istediğim biraz daha bir bayana davranılması gerektiği gibi bana ama nerdeee.

Yani, söylemek istediğim, o da biraz olsun çaba gösterse, bana ben de üzgünüm bitmesin benim de hatalarım oldu seni kırdım dese, belki bir özür notu yazsa ben herşeyi unutacağım. Gururumun kırıldığını düşünmeyip ilişkimizi düzeltmek için elimden geleni yapacağım. Ama o bunu benden esirgiyor, yani o bana bir adım atsa ben on adım atacağım, tek istediğim biraz daha bir bayana davranılması gerektiği gibi bana ama nerdeee.

anlıyorum canımm bunu da söylseydin

"sadece benim değil senin de yapman gerekenler var gururum kırıldı bana kendimi değersiz hissettiriyorsun ve bunu alenen çekinmeden yapıosun de..lütfen bu davranışlarına da bi son ver ..tek hatalı ben değilim o yüzden sadece benim çabalarımla düzelmez de..""

böyle şeyler söyle. bunları yapmadığında sende onun vazgeçtiğini düşünüyorsun doğal olarak. aşk herşeyin üstesinden gelmeli biraz uzlaşmacı olmak lazım ya.. ben evli değilim ama ne biliyim sanki istersem herkesle anlaşabilirim gibi geliyor..böle düşünüyorum ama karşıma öle biri çıktı ki. . anlaşamadım.alsanaalsanasmile yani bazısı anlıyor da anlamak istemiyor işine gelmiyor bu erkeklerin..

bence hayatının merkezine sadece eşini koyman yanlış.şuan görüyorum ki öyle yapıyorsun.tüm düşüncen eşinle ilgili şeyler olmuş.''eskiden böyle değildi,bana bir adım atsa,benimde gururum incindi'' vesaire vesaire..olaylara şöyle bir genelinden bakmak lazım.işin içine birde kendini katmamayı dene.nasıl olur bu diye sorabilirsin,hatta bu sana komik bile gelebilir ama şöyle bir dur,sakinleş,nefes al,kendi içine dön bakalım.biraz kendinle başbaşa kal.sadece kendinle.neler istediğini,ne yapmak isteyip istemediğini düşün.bir kitapmışsın gibi oku kendini.sokaklarda dolaş,parklarda gez.biraz rahatlat beynini.bu kadar düşünceyle doldurma.herşey çözüleceği yerde daha da karmaşıklaşır.
kendine sor,ben bu hayattan,bu evlilikten ne istiyorum diye.iyice bi anla kendini.
ve unutma birşeylerin değişmesi için önce senin düşünce yapını değiştirmen gerekiyor.bu sefer her zamankinden farklı birseyler düşünmelisin ki farklı sonuçlar versin sana.her zamanki matahari olma mesala,farklı bir açıdan bak.bütün bunların içinde sakın en önemli olanın kendin ve mutluluğun olduğunu unutma.

şuan bunları düşünmemen gerekli senin
çünkü hata yapan sensin ve tabiki senin özür dilemen geri dönüş istemen gerekli
ama sen çok detaylara takılıyosun, eşine de böyle yapıyorsan adam usanmıştır
bence ne dediğin artık önemli değil onun o artık somut şeyler bekliyor senden
bi kere gözünden düştüm iyicene düşüyorum deme
misal karısını kilo aldı diye güzel bulmayan adam karısı biraz kilo versin biraz baksın kendine etrafta dikkat çeksin hemen nasıl da karısını sahipleniyor
seninkide böyle onun aşık olduğu sen'e geri dönersen sana eskisi gibi tutulcaktır
dediğim gibi laflarınla gururunu ayaklar altına almış olmuyosun ama birazdan somut şeyler sun ona ki bu dediklerin havada kalmasın

Yazdıklarınıza hak veriyorum. Kendi yazdıklarımı okuyunca ben bile kendimden bunaldım :utangac: Ama işte insan bir şeylere kafasını takınca, üzülünce duygusal oluyor ve abartıyor bazen. Güzel önerilerde bulunmuşsunuz. Kendimle ilgili yapmak istediğim değişimleri birkaç aydır düşünüyordum zaten, burayı okuyunca cesaret almış oldum, gerçekten teşekkürler.

Back
X