Evliliğim konusunda dertleşmek istiyorum

Goookceeeee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2023
110
43
28
25
3 senelik evliyim 2 yaşında da 1 oğlum var. Evliliğimizin ilk senesi çok güzeldi. Nişanlılık döneminin çoğunda nişanı atmak istedim. 2 hafta içinde görücü usulü bi şekilde tanışıp nişanlandık başta istemiştim ama sonra yanlış yaptığımı farkettim Ankaradan İstanbula taşınmam gerekiyordu ve inanılmaz anne aşığı aile meraklısı asalak bi tipti ama tabi ailem dahil hiç kimse nişan atmamı istemedi eşmde ayılıp bayıldı ağladı yalvardı ve bi şekilde evlendik. 22 yaşındaydım. Velhasıl evlendik ve ben onu çok sevdim o da aynı şekilde. Normalde çocuğu hemen istemiyordum ama o çok istiyordu ve evliliğimiz güzel gidiyordu o yüzden hamile kaldım 3. Ayda. Hamileliğim zaten full kusarak geçti yerimdrn kalkamıyordum bana her türlü desteği sağladı. O süreçte kayınvalidemle ara ara sorunlar yaşıyordum ama eşimle genel olarak iyiydim.oğlum doğduktan sonra muhtemel li lohusa depresyonun girdim oğlum 18 gün yoğun bakımda kaldı çok zorlu zamanlardı. Neyse daha fazla uzatmayım. Doğumdan sonra kavgalarımız başladı sürekli kavga edip 1 2 gün sonra konulup anlaşıp normale dönüyorduk. Zamanla daha da kötüleşti. Doğumdan sonra korktuğum için eşimle 6 ay ilişki yaşamadık ben de bundan dolayı aramızın kötü olduğunu düşündüm kendi suçladım ve korkumu aşmaya çalıştım ama gördüm ki aslında istemeyen ben değil de oymuş. Daha öncesinde cinsel hayatımız daha hareketliyken o zamandan sonra 1 ay içinde en fazla 2 3 kere yaklaşmaya başladık. Bu konu dahil birçok konuda sürekli tartışmaya devam ettik her seferinde gelip özür dileyip artık düzeleceğini vs söyledi ama hep tekrar aynı oldu. Ağzında sürekli annesi ailesi ablası var. Yaklaşık 6 7 aydır boşanma fikri aklıma gelip duruyor ona bunu söylediğimde saçmalama bizim bi sorunumuz yok sen kafanda kuruyorsun ne boşanması diyip direk konuyu kapatıp beni ciddiye almıyor. Evin içinde askerlik arkadaşı gibiyiz birbirimize ne bi güzel söz söylüyoruz ne bi ilgi gösteriyoruz özellikle de eşim bu şekilde sebep olarak işte çok yorulduğunu bunalmış olduğunu söylüyor ama ben bundan dolayı olmadığını biliyorum. Artık beni sevmiyor ama bunu inkar ediyor. Açıkçası ben de ona olan tüm ilgimi kaybettim tüm herşey birike birike bende nefrete dönüştü ama aileme anlatamıyorum. 2 kere kumar oynadı ilki 1 sene önceydi ve 1 sene boyunca internetten şeker oyunu oynayarak 100bin TL borç yapmış en son bana söylediğinde beynimden vurulmuşa döndüm çünkü dinine bağlı insanlarız ve 1 sene boyunca benden gizli yapmış bunu. 2 bileziğimi ağlaya zırlaya bozdurmak zorunda kaldım 1 hafta suratına bakmadım o da suratıma bakamıyordu en sonunda bunu bidaha yaparsa ondan boşanacağımı söyleyerek bu konuyu kapattım ama tabi bidaha ona eski gözle bakamadım. Tabi bundan kimsenin de haberi yok 1 ay sonra kardeşimin düğünü var ve onun götü tutuşuyor diye sahte bilezik alıp koluma takmaya bile ikna oldum kendi aileme yalan söyleyeceğim üstletik babam kuyumculuk yapıyorken. Ondan beri haftanın 4 5 günü kedi köpek gibi küfürlü bağırmalı kavga ediyoruz artık o kadar yıprandım ki hayat enerjim çekildi psikolojim bozuldu ufacık şeyde ağlıyorum. Bu süreçte 12 senelik en yakın arkadaşımla da konuşmayı kestik yani cehennem gibi süreçlerden geçiyorum. Yaklaşık 1 buçuk ay önce tesadüf bi şekilde şüphelenmem sonucunda eşimin 1 aydır loto oynadığını ve şimdiden 3 4bin borcu olduğunu öğrendim ilk başta inkar etti oğlumun benim üstüme bile yemin etti bişey gizlemiyorum diye ama sonra itiraf etti. Ona artık dayanamıycağımı ablasına herşeyi anlatacağımı söyledim bağıra bağıra ağladı nolur söyleme bidaha yapmıycam dedi yerlere yattı ablası da o gün müsait olmadığı için daha sonra kaldı ve konululmadan kapandı. Eşim 2 3 hafta önce hidroselden ameliyat oldu ve bayram sonuna kadar rapor aldı. 2 3 gün annesi bizim yanımızdaydı ama sonrasında evine döndü. Eşim evde durmaya alışık olmadığı için 1 haftanın sonunda ben bunaldım anneme gidelim ablama gidelim beraber pikniğe gidelim ben bunaldım duramıyorum diye söylenmeye başladı ben de ona bunaldıysa niye annesigile yanında istiyor bizimle plan niye yapmıyor diye kavga edip durdum ama o tabi beyinsiz olduğu için bunu bile anlamadı ki bu zaman kadar nereye çağırsalar gittim ben kendim çağırdım ama sonunda ailesiyle onu görüştürmeyen gelin oldum eşimin gözünde. Ailem ankarada yaşıyor onların da ankaranın köyünde tarlaları vs var. Ben hem 1 ay sonra ankaraya gidiceğim için hem de maddi durumumuz diplerde olduğu için istememe rağmen ailesiyle konuşup ben bunaldım diyerek 1 hafta anne babası da dahil ankaraya gitme kararı verdiler. Bu süreçte onu hiç aramadım kendisi aradığında oğlunu gösterdim ama kendim muhattap olmadım. Köyden döneceği gün tekrar bi konudan kavga ettik. Babam da pikniğe gitmek istedi. 3 senedir ilk defa 1 gün daha durun da piknik yapalım dedi. zaten eşim izinli kayınbabamın kendi dükkanı olduğu için 1 gün daha kalmakta normal şartlarda sıkıntı olmayacaktı ama onlar kabul etmedi piknikten sonra yola çıkarız dediler. Neyse dedim ama gitmeden önceki akşam yanıma geldiğinde de zaten birbirimizle tek kelime etmedik. Piknikte de aynı şekilde. Kaynanam kendince laf soktu eşim alakasız konularda bana ailemin yanında sesini yükseltip erkeklik taslamaya çalıştı. Artık o kadar zoruma gidiyor ki bana bu yaptıkları. Bu olaylar dün oluyor. Ve kaynanam nispet yapar gibi wp hikayesine eşimle olan fotoğraflarını atmış köyde çektikleri. Eşim o kadar mutlu ki ağzı kulaklarında kaynanam da öyle. Dün eve geldik hala şuan bile konuşmamaya devam ediyoruz. Napcağımı bilmiyorum artık konuşarak çözemeyeceğimi de anladım. Annemgille aynı şehirde de değilim çat kapı çıkıp gidiyim ben gittim diyim. Yinede gidebilirim ama biliyorum ki bu sonumuz olur buna da cesaret edemiyorum. Abisi var o da kendisi gibi aynı 3 çocuğu var ama hala ergen gibi annesinin arkasında geziyor. Ablasından belki yardım alabilirim ama o da aynı annesi gibi herkese tepeden bakan herşeyi kendisinin bildiğini düşünen değişik birisi yani kelin yağı olsa kendi kafasına sürer. Benimle aynı durumda olan birileri varsa bana akıl versin lütfen. Kusura bakmayın çok uzun oldu ama elimden geldiğinde özet geçmeye çalıştım

Yani 22 yaşta 2 haftalık tanıdıkla evlenmek de ne bileyim. O dönemler üniversite okuyordum 2 haftalık tanıdığımı sosyal medyaya bile eklemezdim. Sonuna kadar okuyamadım da ne tavsiye verilir ki. Tüm hatalar yapılmış, aman yanlışlıkla korunmaya rağmen ikinci çocuğu yapmayın bari, bir o kalmış çünki.

Boşayın ve ağlak kocanız ailesinin yanına gitsin .

Açıkçası sonlara doğru konular bende birbirine girdi. Göz göre göre koca olmayacak adamdan çocuk yapmışsın. Hikayede en çok üzüldüğüm o oldu. Sen boşanmak diyorsun adam hala anacığımm ehe diye dolanıyor. Kumar oynuyor senden çocuğundan utanmıyor da ablasının öğreneceğini duyunca yerlere yatıp zırlıyor. Ben okurken kalp çarpıntım tuttu. Aynı evde 1 saniye durulamayacak bir insan. He ben biraz daha durayım dersen sen bilirsin. Bir çocuk daha yapıp öyle anlamak hoş olmayan bir seçenek olur.

Çocuğumun üstüne yemin eden biri benim için bitmiştir, onu da bitiririm, net!

Dini bütün ama kumar oynayıp oğlunun üstüne yeminler ediyor, yerlere yatıp ağlıyor, şımarık, bencil, karaktersiz, inancını kullanan bir asalak. Kendinizi ezdirmeyin düzelmez mümkün değil.

Okuyup çalışmak, kendinizi geçindirmek yerine sizin yerinize çalışıp size bakacak bir adam bulup gencecik yaşta evleneyim derseniz olacağı bu.
Ne sandınız ki? Size değer vereceğini mi? Nişanlıyken görmüşsünüz zaten her şeyi.
Kaç kez nişan atmaya kalktım deyip üç ay kadar kısa bir sürede çocuk yapmışsınız bir de.
Şimdi bu adamdan olur mu diye soruyorsanız hiç ümitlenmeyin.
Bu saatten sonra ya bu adamı böyle kabul edeceksiniz ya da çalışıp, meslek edinip iş güç sahibi olup kendi hayatınızı kuracaksınız.
Başka seçeneğiniz yok.

Aracı olan kişi canım ciğerim dediğim biriydi bu yüzden ona da güvendim ayrıca 2 haftada evlenmedim sadece isteme oldu. Evlenmemiz 9 10 ayı buldu. Pandemi çıktığında üniversitenin 6. Ayındaydım örgün eğitime tekrar geçilsin diye kaç dönem bekledim. Yani pandemi olduğu için mecburen evdeydim şehir dışında okuduğum için ailem tekrar oraya dönmemi istemiyordu. Onlarla çok kavga ettim ama sonuç bu şekilde oldu. Saolun yine okumuş yorum yapmışsınız ama ben dertleşmek ve akıl açmak için yazdım bunları. Siz gelin beni aşşağılayın diye değil. Ben de sizin gibiydim sonra büyük konuştuğum herşeyi böyle yaşadım. Tavsiye etmem.

Hanımefendi dertleşmek ve akıl almam için döktüm buraya hayatımı. Benim hakkımda 2 cümleden varsayım yapıp aşşağılayın diye değil. Gayet çalıştım elimde mesleğim de var, pandemi çıkmasa şehir dışında gayet güzel üniversitemi de okuyordum. Ayrıca sülalemde erken yaşta evlenecek son insan bendim ama bazen insan laflarını bi şekilde yutuyor. Her nişan atmaya kalktığımda annem ayılıp bayılıp hastanelik oldu ikimizi de tanıyan insanlar arayıp beni suçladı babam sebeplerimi yetersiz bulduğu için hep onu savundu. 9 10 aylık nişanlılık içinde ne gibi baskılara maruz kaldığımı tahmin bile edemezsiniz. Ne olacaksa olsun diye evlendim en sonunda. Bilmediğim Bi şehirde ailemden çevremden uzak tek bi komşum bile yokken benim gözümün içine bakan adamdan çocuk yapmaya 3 ayda ikna olduğum için kusura bakmayın gerçekten.

Canım benim bunun büyük konuşmayla alakası yok Öncelikle. Sizin yaşınızda ben de çok daha iyi insanlarla evlenebilirdim evlenmedim, konuştuklarımın arkasında durdum. İnsanın başına gelenler de konuştuğundan değil yaptığından dolayı gelir. Ben sizi aşağılamadım ama durumunuzda akıl alacak birşey sadece boşanmanız olur, onu da hiç düşünmüyorsunuz herhalde. Dertleşmekle de bitmez, 25 yaşınız varsa kaç sene dertleşerek bu duruma katlanabileceğinizi düşünüyorsunuz? Eğitiminiz varsa daha iyi, 2.çocuğu yapmayın,iş bulmaya bakın. Bir üye yazmış ailenizin durumu da iyiymiş, boşanın o zaman. Belki gelecekte karşınıza gerçekten iyi biri çıkar evlenirsiniz (isterseniz), şimdiden kendinizi bu Hayata Mahkum etmeyin.

2 haftada sözlendik evet ama evlenmemiz 9 10 ayı buldu. Herkese kendimi anlatmaya çalıştım ama kimse beni duymadı o süreçte. En son ne olacaksa olsun artık ben kendimden geçtim diyerek evlendin. Yaşadığım şeyler gerçekten her psikolojinin kaldırabileceği şeyler değil. O kadar sıkıntıdan sonra kocamda gözümün içine bakınca mutlu olmak istedim bi düzenim olsun istedim adapte olmaya çalıştım ve dediğim gibi ilk 1 sene herşey çok yolundaydı. Dükkan babamın değil orda eleman olarak çalışıyor ama şimdi zordayım desem parası olmasa bile bana sahip çıkar. Ama tabi önce haklı olduğuma ve düzeltmeye gerek olmadığına ikna olması lazım ki bu süreç bile insanı delirtmeye yeter.

9 10 ay nişanlılıkta zorlukları yaşayıp nişan atmaya kalkmışsınız ama 3 ay adam gözünüzün içine bakmış diye çocuk yapmışsanız bu sizin yanlışınız. Eğer birşeyi değişmek istiyorsanız Öncelikle hatalarınızı kabul edin ki onları düzeltebilesiniz. Ben eminim birçok konuda çoğumuzun annesi ayılıp bayılıyor, kadın olarak çoğumuz etraftan evlenme baskısı yaşadık. Siz herşeyi başkalarının üstüne atıp sorumluluktan kaçarak 2.çocuk yap düzelir baskısına da dayanamazsınız mesela. O yüzden Öncelikle sorunun kendi kararlarınızı verememekte, hatalar yapmakta olduğunu görün. Şimdi bu denilenlere kızıyorsunuz ama birinin sizi silkeleyip gerçekleri söylemesi lazım. Başınızın okşanmasıyla hayatınız düzelmeyecek.

Zaten sorsanız söylerim evlilik oturmadan çocuk yaptığım için pişman olduğumu. Bu pişmanlığım çocuğum olduğu için değil ona huzurlu bi aile ortamı yaratamadığım için tabi ki. Pişmanım ama sonuç olarak kimse boşanmak için evlenmiyor ve mutluysa da bu şekilde hızlı karar verebiliyor. Nişan atma konusunda emin olun ki elimden gelen herşeyi yaptım annem bana sütünü helal etmeyeceğini söylemesine rağmen hala bunu dile getirdim. Ama herkes normal, fikirlere saygı duyan ailelerde büyümüyor. Evet ailemi seviyorum ama bu onların beni nelere mecbur bıraktığı gerçeğini değiştirmiyor. 4 sene önceki tecrübesiz ve kendinden başka herkesi düşünen kız olmadığım için 2. Çocuk baskısına dayanabiliyorum saolun sorduğunuz için

Arkadaşlar şunu söylemek istiyorum. Ben burda paragraf paragraf yazmışım ama sizin burdan tek çıkardığınız benim 22 yaşında okumadan çalışmadan koca parası yemek için evlenmem mi gerçekten. Beni yargılayın aşşağılayın kendi kendinize etiketleyin diye yazmadım bunları. Tabiki gerçekler acıdır bunları da söyleyebilirsiniz ama herşeyi söylemenin bi şekli var üslup sorunu yaşıyorsunuz. Fikir istemem sizin bana bu şekilde konuşma hakkı tanımıyor. Hayır 2.çocuğu yapmıycam. Hayır koca meraklısı değildim hatta evliliği aklımın ucundan geçirmezdim. Ve evet benim de bi mesleğim var ben de üniversite okuyordum. Nişanlanmam, nişanı atamamam, evlendikten sonra hemen çocuk yapmamı aile baskısını dibine kadar yaşamamış, hem kocası hem ailesi tarafından manipüle edilmemiş kimse beni anlayamaz.

Sizi neden aşağılayayım?
Elbette zor şeyler yaşamışsınızdır ve elbette bunları hak etmiyorsunuz.
Ancak sonuç olarak 22 yaşında, üniversite mezunu olup kariyer hayatınıza başlamanız gereken bir yaşta görücü usulü evlenmeyi tercih ettiğinizde karşılaşacağınız manzara çok büyük bir istisna olmadığı sürece anlattığınız hikayeydi zaten.
Kişisel bir birikiminiz yok, evlilik sürecinde devam eden bir kariyer hayatınız yok, hızlıca yapılan bir çocuk var ve tüm ekonomik güç kocanın elinde.
Nişanlılık döneminde başlayan bu olumsuzluklar, yaşınız, 3 ay gibi kısacık bir süre çocuk kararı almak için çok riskli ki zaten ne kadar yanlış bir karar olduğu da ortada.
Size söylediğim gibi kocanız değişmez. Siz kendi hayatınızı değiştirmek durumundasınız.
İnanın çocuk da olsa boşanmak, yeni bir hayat kurmak belki zor ama imkansız değil. Mesleğim de var diyorsunuz.
Ailenize seçenek hakkı tanımadan çocuğunuza bakma konusunda desteklerini alıp, boşanma sürecini başlatıp, hızlı bir şekilde çalışmaya başlamalısınız.
Sonrasında ekonomik olarak rahat ettiğinizde kendi evinize de geçersiniz.
Sorunların üzerine dertlenmek yerine çözüm üretmeye odaklanmanızı öneririm.

Nasıl bir babam olduğunu bilseydin aklım şaşardı ama ben kaçmak için 2 güne bulduğum adamla evlenip çocuk yapmadım hep duygu sömürüsü hep

Görücü usulü 2 haftada nişan zaten falso bir hareket.

Nişanı atmak istediğinizde kendini yerlere atarak ayılıp bayılarak ağlayan bir adam olması bile ayrılık kararında haklı olduğunuzu gösteriyor.

Ama siz barışıp evlenip bir de başta çok mutluyduk diyerek 3. Aydan hamile kalmışsınız.

2. Bebek gelmeden boşanın.

Gerçekten bazı aileleri anlamakta güçlük çekiyorum. Kızı okusun, işini gücünü bulsun, mesleğini eline alıp bi tecrübe edinsin sonra evlensin demek varken görücü usulü 2 haftada söz takmak nedendir yahu?! Ben size suç bulamadım. Sizin yaşınız zaten küçükmüş. Nişan atmak istemişsiniz destek çıkan olmamış, sürüklenmişsiniz bir yola. 22 yaşında bir olgunluk zaten bekleyemem ben. Ama ailenizin bu kadar acele şekilde sizi evlendirmesine anlam veremiyorum. Kafalar 20 yıl önceden falan kalma sanırım.

Aslinda tanimadiginiz bir adamla evlenip evlat sahibi olmussunuz. Ailenizin baskisi olmasa belki de evlenmeyecektiniz, ama olan oldu. Esinizin mayasi ve huylari belli. Bu saatden sonra öyle bir u dönüsü yaüacagini zannetmiyor. Asıl soru: sizin imkanlariniz ne? Calisma imkaniniz var mi? Mesleginiz ne? Ailenizin destegi olmayacaksa kendi ayaklarinizin üstünde durmanin yollarini bulmaniz lazim..hem kendiniz icin hem bebeginiz icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…