Evliliğim konusunda dertleşmek istiyorum

Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Kötü yorumlara takılmayın kimse yaşamadan ne olduğunu bilemez. Burda neden çocuk yaptın gibi yorumlara uyuz oluyorum. Olan olmuş çocuğu tekrar rahminize koyamayacağınıza göre bundan sonra ne yapmak gerekiyo ona odaklanılmalı.
Malesef evliliğinizin sonu yok. Kolay kolay boşanın demem ama eşinizin düzeleceğini hiç sanmıyorum. Zararın neresinden dönerseniz kardır. Eğitiminiz de varmış ailenizin kuyumcu olduklarına göre durumları iyi anladığım kadarıyla.
Ailenize bütün yaşadıklarınızı anlatıp boşanma davası açın. İşe girer çocuğunuza bakarsınız.
Hergün aynı evde huzursuz yaşamak cehennem gibidir. Boşanmak da kolay değil ama çocuğunuz ileride sağlıklı bir evlat olması için şimdiden net kararınızı verin. İyi şanslar

Soru sahibi genceciksin. Hayatını bu adamla mahvetmek istiyor musun gerçekten? Çocuğum babasız kalır da deme. Zaten baba figürü yok ortada. Asalak biriyle evlisin.
Anladığım kadarıyla ailen yanında. Boşansan niye geldin demezler bence. Tek celsede bitir gitsin

Gerçekten içimi ısıtan tek mesaj sizinki oldu çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için de Allah razı olsun. İnsan büyük konuştuğu herşeyi yaşadığı zaman anlıyor söylediklerine dikkat etmesi gerektiğini.

Halamın eşi de kumar bağımlısıydı belki hala oynuyordur bilemiyorum ama aşırı illet bir şey bırakması da çok zor. Eşinizin psikolojik destek alması lazım bu tarz bağımlılıklar yaşanılan bir eksiklikle ilgilidir.

Bak madem mesleğin var ikinciyi de yapmayacaksin gir bir işe çalış, paranı kendin biriktir kendini güvenceye alınca da boşan bu adamdan, yani hepsi bir yana sorunlu nişanlılik döneminden sonra 3 aylık evliliğe güvenip çocuk yapmak büyük hata

Ben bu tip aileleri hic alamıyorum nişanlılık dönemi birbirini tanıma dönemi de evliligin fragmanı ee istememişsin ailen neden sizi zorlamış evlatlarına zorumu varmış şimdi çocukla gitseniz yine dar edecekler dünyayı bu evlilikte böyle gitmez zaten bebege de ayrıca üzüldüm keşke aileniz akli basinda insanlar olsaydi

Kendileri zaten nişanlılık tanıma evresi anlaşamazsanız biter diyerek beni bi şekilde ikna ettiler ama daha sonrasında annem niye kabul ettin o zaman, çocuk çok iyi, senin sevdiğinle değil seni sevenle evleneceksin o seni hiç üzmez, sürekli sana hediye alıyor gözünün içine bakıyor allahtan belanı mı istiyorsun tarzı şeyler söyledi. Zaten gereksiz Bi sevgisi bağlılığı vardı. Ben yüz vermediğim ve nişan atmak istediğimi onu sevmediğimi hediye istemediğimi sürekli dile getirdiğim için hep haberleri annemden alırdı onunla iletişimdeydi napıyorum neyim var vs. sürekli benim hiç tarzım olmayan hediyeler yollardı. Şuanda tam tersi şekilde düşman gibiler. Babamda bi süre bunları duymadı duyduktan sonra da ne kadar ben sana destekçinim dese de sebeplerimi hep yetersiz buldu ve her seferinde tamam at kızım nişanı ben arkandayım demek yerine konuşup halledebilirsin eşyaları aldılar bunlar düzelecek şeyler diyerek konuları kapattı. Ben de çok isterdim bana ne yaptıklarını farketsinler akılları başlarına gelsin ama nafile. Bi kaç kişi suçu başkalarına atıp sorumluluk almadığımı tüm hatanın bende olduğunu söylüyor ama çevremdeki herkes karşıma geçmişken kendimi yanlış görmekten başka seçeneğim yoktu. O yüzden onların doğrusunu yapmaya zorladım kendimi. Şimdi de koca İstanbulu ortasında bi başıma bu dertlerle uğraşıyorum ama ruhları duymuyor

Ben sürekli nişan atmak istediğim ve eşime onu sevmediğimi istemediğimi defalarca söyleyerek ona kötü davrandığım için hep annemle iletişimdeydi bu yüzden annem onu oğullarından bile öteye koymuştu. Evlendikten sonra eski ilgi alakayı bulamadığı için ve kocamın da anneme ihtiyacı kalmadığı için şuan kanlı bıçaklı oldular. Ufacık bişeyde onlara ateş püskürüyor boşanıyorum desem annem ufak Bi üzülmenin ardından göbek atabilir ama herzamanki gibi konu benim duygularımla alakalı değil kendi iç savaşları. Babam da dediğiniz gibi muhtemelen düzeltmeye bana engel olmaya çalışacaktır en başta.

Çift terapisini veya psikoloğu herzaman öneriyorum gidelim diyorum ama kafa geride kaldığı için bunu para harcamaya değer görmüyor. Doğru söylüyorsunuz ama anlayan bi bilinç lazım bunun için

arkadaşım sekiz yıllık evliliğini bitirdi, kumar illeti yüzünden iki çocuğuyla.. Malesef yıllarca onu vazgeçirmeye ugrastı olmadı, hakkınızda hayırlısı olsun evladınızla çok mutlu olacağınız bir hayat dilerim

Ah, tüh, val, yazıklar olsun demenin hiçbir yararı yok şu an. Nasıl bi durumda olduğunuzu da anladığımı belirtmek isterim. Ama bi karar vermeniz lazım. Mezun olabildiniz mi? Bölümünüz neydi? Kolay iş bulunabilir bi bölüm mü? Ya oğlunuzu kreşe başlatıp (Ankara'dan İstanbula geldiğiniz için etrafta bakmasını isteyeceğiniz biri olmadığını varsayıyorum) kendiniz çalışıp para biriktireceksiniz ve yeterli olduğunu düşündüğünüzde kimseye eyvlalah etmeden oğlunuzla bi hayat kuracaksınız ya da ailenizi ikna edip size destek olmalarını sağlayıp Ankara'ya dönerek boşanacaksınız. Ankara'da belki anneniz bakmayı kabul eder siz yine çalışırsınız ekonomik özgürlük her senaryoda sizin için çok önemli. Tabi bu boşanmayı istediğiniz senaryo. Eğer boşanmak istemiyorsanız yine kenarda bi birikiminiz olsun eşinizden gizli kendisi maddi konularda güven vermiyor o sizin güvenceniz olur ve oğlunuzla kendinize eşinizi yok saydığınız bi hayat kuracaksınız o evde. Anca böyle huzurlu olursunuz. Önce ne yapmak istediğinize karar verin sonra gerisi çorap söküğü.

Farkında mısın hep birileri ısrar ediyor sen yapmak zorunda kalıyorsun. Canım ciğerim dediğin kişiyi kırmıyorsun kocanla tanışıyosun, ailen ısrar ediyor nişan atmıyorsun. Kocan ısrar ediyor 3. Ayda gebe kalıyosun. Kocan ağlıyo zırlıyo sen boşanmıyorsun yine ağlıyo zırlıyo bileziklerini veriyorsun.
Acaba senin kendi aklın fikrin ferasetin nerede!!
Hayatın birilerinin çıkarları, mantıksız istekleri üzerine kurulu gibi duruyor buradan bakınca.

Ben bu tip aileleri hic alamıyorum nişanlılık dönemi birbirini tanıma dönemi de evliligin fragmanı ee istememişsin ailen neden sizi zorlamış evlatlarına zorumu varmış şimdi çocukla gitseniz yine dar edecekler dünyayı bu evlilikte böyle gitmez zaten bebege de ayrıca üzüldüm keşke aileniz akli basinda insanlar olsaydi
Ayrıl ailenin evine git bakmak zorundalar dünyaya sen gelmek istemedin onlar getirdiler ne kadar konuşabilirler ki sen net karar verdikten sonra bir sene konussalar susarlar sonra konussalar bilr duyma hayat kur kendine Biraz sabredip

Benim eşimde annesine çok düşkündü ailesine de aynı şekilde hep onun ailesi yüzünden kavga ederdik sonra annesinin babasını aldattığını öğrendi babasıyla annesi ayrıldı annesiyle bağı koptu benim bile görüşmemi istemiyor ama bu sefer de babası tek kaldı diye ailesinin üstüne düşmeye başladı annesinin durumunu öğrendiğinden beri psikolojisi bozuk çok kavga ediyoruz benim de tahammülüm kalmadı ne yaparım bilmiyorum

O iki bileziği vererek hata yapmışsınız. Çünkü kumar oynayanlar ne yazık ki iflah olmuyor, ailelerden de gizlemeyin. Sizi bu anlamsa manipüle ediyor. Elinizde ne varsa verirsiniz. Sakın bir daha bilezik bozdurmayın, elinizdekini vermeyin. Aksine biriktirmeye bakın.

Sizi ben anlıyorum.Burada herkes en dik duruşu kendisinin gösterdiğini iddia ediyor.Herkes her durumda aynı tepkiyi verse bu kadar farklı insan olmazdı.İnsan o kadar manipüle ediliyor ki aileden,eşten . . Doğru yaptığı konuda bile acaba ben mi yanlış yaptım sorgusuna bile düşüyor.Şu an sizle aynı süreçten geçiyorum.Söylendiği kadar kolay değil hiçbir şey biliyorum.Kaç kere boşanmaya kalktım, mahkemeden bile döndük ama her şans karşı tarafı daha arsızlaştırıyormuş bunu gördüm.Hemen boşanamasanız bile önce kendinizi garantiye alın.Takılarınız varsa onu değerlendirin.Annesinin paçasından düşememişten hiçbir halt olmuyor.Çünkü sizi ailesi gibi görmüyor.Benim babamda öyleydi, eşimde . . Sadece düşünün bu evlilik size ne katıyor? Belki karanlık sandığımız yolların sonu aydınlıktır.Günün sonunda en azından kendimize saygımızı kaybetmemiş oluruz..

Bütün sorunlarınızın kaynağı 22 yaşında tanımadığınız elin herifiyle sırf aracı çok iyi (ki bu nasıl iyilikse) diye evlenmek. 2 haftada evlilik nişan kararı verilmez akıl var mantık var. Okulunuzu bitirseydiniz yeni insanlarla tanışırdınız. Çalışır hayatınızı kendiniz yönetirdiniz. Kuyumcu babanıza kalmazdı evliliğiniz de iş hayatınız da. Pandemide okula geri dönmeyin diye aileniz sizi evlendirmiş apar topar. Siz de hayır diyememişsiniz. Aileniz size düşman falan herhalde.
Zararın neresinden dönerseniz kardır. Eşiniz sizden çocuğundan utanmamış ablası marifetlerini öğrenir diye yerlere yatıyormuş. Yattığı yerde kalsın şimdi bayram sabahı kötü konuşmak istemiyorum daha fazla

Ben eşinizin kumar bağımlısı olduğunu düşünüyorum.
Size gelince eşinizi seviyor ve onun için degecegini dusunuyormusunuz ..düşünüyorsanız sabredin ama bana sorarsanız bu adam için uğraşmaya cidden değmez ..aile bağımlılığını günü gelince bırakır ama kumarı ve yalanı asla..belliki karakteri bu ..
Kendinizi boşu boşuna yipratmayin önünüze bakın derim

Ben burdaki kadınlara sasiriyorum. O oldu boşa bu oldu boşa şu oldu boşa.
Simdi gorucu usulu kismindan sonra sevdim ayni evin icinde dediginiz icin söylüyorum.
Eger aldatilma siddet ve sizi ac birakacak maddi yetersizliktw olsaydi ben evliligin devam etmemesi kanaatindeyim. Zaten hamilleiginiz dahil ondan oncesi ve sonrasi da size iyi davranmis sevmis oda. Kadin erkek lohusalil döneminde annemle bile tartıştım. O cok baska bir boyut cocuk insani o kadar yoruyor ki satasiyor. Bence bu evlilikte bosanmaktan ziyade beraber terapiye gidilmeli. Cunku esiniz bir hata yapiyor 1 hafta ailesiyle gidiyor sizde 1 hafta asla konusmuyorsunuz cocugunuzu gosteriyorsunuz. Koz veriyorsunuz karsi tarafa da. Ben de annemle 1 hafta tatile gittigimde benim esimde benle konusmasin o zaman. Bende aileyle vakit gecirmyi seven biriyim. Yani planlama cok mu zor tamam 3 gun sizinkilerle koye gidleim ordan 3 gunde gezelim 1 gunde evde dinlenelim diye. Ben sizin konustuklarinizi 1 hafta konusmayarak, basta sevmeyerek bu kadarla sinirli kaldigini düşünmüyorum ha dip not olarak gercek bir kumar bagimlisiysa da yine bosanmali. Gercek kumar bagimlilari bu kadar ara acarak 2 kere borc yapmaz. Suan batakta olmaniz lazimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…