• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliligim salkantida... imdat!

Elfida2

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
19
0
16
Almanya
Merhaba bayanlar, ben de sizlere birsey danismak istiyorum. Öncelikle kendimi tanitayim; 25 yasindayim, 2,5 yasinda bir oglum var, 6 yildir evliyim (kendimiz tanistik ve severek evlendik) ve stajer ögretmenim. Esimle bir cok sorun yasadik. Hangi birini anlatsam acaba? Bu sonlarda yasadigimiz sorunlarla baslayayim. Kendisi bana karsi cok ilgisiz. Kendi isinin sahibi restoran ve nargile cafe isletiyor. Bu yüzden calisma saatleri öglen 12 ve aksam 10 ila 11. Zaten gün icinde görüsemiyoruz ve oglum resmen babasiz büyüyor. Arada bizi alir restoran icin alisverise götürür yaninda, o da alel acele isinin basina hemen dönebilmek icin. Is cikisinda da haftada en az 5 defa kahveye gidiyor ve sabaha karsi eve dönüyor. Ara sira hic istememe ragmen diskoya da gidiyor. Cok büyük huzursuzluklar yasadik. Iyi de davrandim evden de kovdum ne yaptiysam degismiyor. Oglum 3 aylikti kocamin kendine farkli facebook sayfalari acip sanal iliskiler kurdugunu ögrendim. Hamileligim boyunca bana bir cift güzel söz söylemeyen adam internette 2 gündür tanidigi kiza o kadar romantik seyler yazmis ki.. cok cok zoruma gitti. Onun disinda 18-19 yasindaki bayan müsterilerle de yazistigini (Almanya'da yasiyoruz ve alman müsterilerden bahsediyorum), onlara beraber diskoya gitmeyi filan teklif ettigini ögrendim. Yeni dogum yapmisim, zaten hormonlarim yerinde degil, kendimi berbat hissediyorum, bir de aldatildigimi ögrenmek yikti. Cok kötü dönemlerden gectik. Bosanamadim 3 aylik bebegimin hatirina. Ögretmenim ve ailesi bosanmis cocuklarin yasadigi sorunlari cok iyi biliyorum. Yavruma kiyamadim. Ama artik hicbir sey de eskisi gibi degildi tabi. Esim o zamanlar yaptiklarini örtmek icin cok yalanlar da söylüyordu. Bir sayfasini bulup kapatiyordum bir digerini aciyordu. Yakalandiginda beni sevdigini söyleyip özür diliyordu ve bunu neden yaptigini bilmedigini anlatiyordu. Bu böyle 1 yil sürdü ve ben herseyi icimde yasadim kimseye anlatmadim. Bir gün geldi ve esim kendiliginden geldi toplamda 5 tane facebook sayfasinin email adresleriyle sifrelerini önüme birakti. Beni sevdigini, bir heyecan arayisinda oldugu icin tüm bunlari yaptigini ama artik aklinin basina geldigini söyledi. Kimseyle bire bir görüsmedim; belki görüsseydim bu heyecan arayisim seni cinsel olarak aldatmami saglardi da ama yemin ederim kimseyle yatmadim dedi. Gercegi Allah bilir. Neyse simdi aradan 2 yil gecti ve bu tür seylerle bir daha karsilasmadim. Yillardir süregelen aliskanliklarini birakmiyor ama. Yukarda da belirttigim gibi eve gece 3 ile 5 arasi gelir, 12'ye kadar uyur ve kalkip isine gider. Ona hic güvenmiyorum. Müsterilerle flört ettigini kuruyorum sürekli kafamda. Beni sevdigini de düsünmüyorum. Seven insan karisini özleyip is cikisi evine gelmez mi? Seven insan her gece mi cikar? Ne ogluma babalik ne de bana kocalik yapmiyor. Tek yaptigi sey bize para vermek. Ben size sunu sormak istiyorum benim bu durumda yapabilecegim herhangi bir sey var mi? Benim durumumda olsaydiniz ne yapardiniz? Bosanir miydiniz yoksa bu evliligi kurtarmanin yolu var mi? Ben artik ask pesinde filan degilim ve güvenmiyorum da. Tek istedigim düzene girmesi ve iyi bir baba olmasi. Ogluma hic bir seyi yansitmiyorum sadece onun anne ve babasiyla birlikte mutlu büyümesini istiyorum. Su da bir gercek ki cocuk olmasa coktan bosanmistik. Bu durumun caresi var mi, yoksa umutsuz vaka miyiz?
Saygilarimla..

Son düzenleme:
Arkadasim ben de yeni konu actim benim de esimle sorunlarim var. Ben senin yerinde olsaydim bosanirdim herhalde. Seni etkilemek de istemem ama gece 3-4de gelmek ne demek. Ne yaptigini kim bilir ki? Ne guzel cocugunuz varmis. Cocuguna bagla kendini derim.

Ciddi ciddi bosanmak istiyorum diye blof yap, belki seni kaybetmemek için ve çocugundan uzak kalmamak için bazi konularda daha dikkatli olmaya ozen gosterir. Isten geldiginde valizin hazir onu bekle, hem çok kotu yakalansin hem de çok korksun.. Cocugun uyanmasini bekliyorum uyansm gidicem de..
Bu durumda bile birsey yapmazsa ya da degismezse bosanmak en dogrusu ki çocugun için illa zor olmaz onemli olan dogru cumlelerle çocuga neden ayri yasayacaginizi anlatmak, gerekirse psikologa danisirsin..

seni kaybetmekten korkmasini sagla bence belki o zaman birseyler yoluna girer :31:

Evliligim salkantida... imdat! demişsin,
canım dilerim bir an önce sıkıntıların son bulur... bence fırsat bulabilirsen güvenilir bir danışmana git ve danış. mutlaka en azından kafan biraz rahatlar.
sevgiler.

eşini alıp karşına adam akıllı konuşman gerekiyor yapmasını istemediğin hoşlanmadığın şeyleri söyle, bebeğinizin babasını çok özlediğini onunla hiç vakit geçirmediğini anlat bakalım ne tepki verecek..
düzelmeyecegini söylerse yada konuşmadan sonra halen eskisi gibi devam ederse boşanmayı yeniden düşünebilirsiniz bence..
inş. herşey yoluna girer bebeğinizle birlikte mutlu olursunuz...

facebook adreslerini ve şifrelerini vermiş sana, belliki seni kaybetmekten korkuyor.
ama yaptığı iş gereği gece hayatından da vazgeçemiyor, ve babalık bilinci tam olarak oluşmamış kafasında bana öyle geliyor. gece hayatı sigara gibi, kumar alışkanlığı gibi... alışınca vazgeçmesi kolay olmaz, yaşınız daha çok genç bununda etkisi var.
bana kalırsa eşine yardım etmelisin,
evliliğiniz düzelsin veya düzelmesin bunu çocuğun için yapmalısın gibi geliyor bana.
bence bir gün iş yerine git, evde konuşmayın derim
müsaitse işyerinde konuş değilse başka bir mekana gidin.
evliliği bu şekilde hayal etmediğinizi, çocuğunuzu bu şekilde büyütmek istemediğinizi ifade edin,
ama onu suçlayıcı cümleler kurmadan tabi,
çocuklar çok çabuk büyüyor bazı şeylerden mahrum kalmasın
bu sürecin sizi yıprattığını, bir çözüm önerisi var mı bir fikir geliştirebileckmi onu tartın
baktınız konuya ilgisizse samimi görünmüyorsa bir süre ayrı yaşamayı deneyin sonra boşanmaya karar verirsiniz.
evlilik terapistine gidin derdim ama bir arkadaşım evliliğini kurtarmak için bunu yaptı fakat netice değişmedi.
sanuçta olayı yaşayan sizsiniz ve sizi birbirinizden daha iyi anlayacak kimse yoktur
işyerine "işletme müdürü" alabilir size vakit ayırabilir, şartlarınız buna müsaitmi bilmiyorum ama
gece işten çıkıp kahveye gitmeye vakit buluyrsa ki illaki müsaattir. çünkü kahvede mutlaka kumar oynuyordur...
ya çok güçlü olup onu kötü alışkanlıklarından söküp alacaksınız ya da boşanarak kendi haline bırakacaksınız
bana kalırsa siz mücadelenizi yapın, çocuğunuz için değer....

Öncelikle hepinize verdiginiz cevaplardan dolayi tesekkür ediyorum. Okumak iyi geldi. Benim ögrenmek istedigim benim durumumda olan bayanlarin nasil tepki verecekleri idi. Acaba yapabilecegim farkli seyler var mi; var ise denemeye deger oglum icin diye düsündüm. Ilerde bosanirsam cocugum yetiskin oldugunda gercekten elimden gelen her seyi yaptim diyebilmek isterim rahat bir vicdanla. Biz cok kez karsilikli oturup konustuk. Kizsam da bagirsam da sakin bir sekilde konussam da tepkisi hep ayni. O sakin kalir, beni alttan alir, hakli oldugumu söyler özür diler, her sey güzel olacak der, 1-2 gün eve erken gelir ve 3. gün hersey yine eskiye döner. Bu yillardir böyle. Evlilik danismanina gitmeyi düsündüm fakat esim istemedi. Almanya'da yasadigimiz icin alman danismanin bizim mentalitemizi bilmedigi icin beni %100 anlayabilecegini de düsünmüyorum acikcasi. Kumari yok kart oynuyorlar kahvede ve kaybeden masadaki herkesin ictigini ödüyor o kadar. Bana diyor ki internete bagimliydim senin icin biraktim kahveyi birakamiyorum. Tüm gün calisiyorum is cikisinda ben de rahat bir nefes almak istiyorum arkadaslarla kafa dinliyorum. Fakat bence bunlar sadece birer bahane. Tüm arkadaslarinin bekar olmasinin da onun bu tarz davranislarinin sebebi oldugunu düsünüyorum. Isteyen birseyleri degistirebilir. Yukarda da yazildigi gibi bir eleman fazla calistirip hayatini düzene koyabilir. Anladigim kadariyla genel ortak kani evliligimi kurtarmak icin son cirpinislari da gerceklestirmek ve degisen bir sey olmazsa ilk önce evleri ayirmak. Hakkimizda hayirlisi..

Son düzenleme:
Aslinda esimin yasi o kadar da kücük degil. Ben 25 o 32 yasinda. Babaligin bilincinde degil yazmissin. Kesinlikle katiliyorum. Cocugun her seyiyle ben ilgilendim. Ise gittigimde de annem bakti. Sence yavas yavas cocugun bakimini ona mi aktarayim. Bir yere gideceksem cocuk direk anneme giderdi. Artik en azindan 1 saatligine babasiyla mi birakayim? Karakter olaran aslinda güclü bir kisilige sahibim ve eger düzelecegini bilsem tabi ki tercihim bosanmak yerine esimi kötü aliskanliklarindan cekip almak olur. Bunu nasil yapmam gerektigini bilmiyorum ama. Bana tüyo verebilecek görmüs gecirmis hanimlar - yardiminiza ihtiyacim var. Böyle bir adam nasil düzene sokulur? Konusmak fayda etmiyor her seferinde söz verip yine bildigini okuyor. Ne yalpacagimi bilmiyorum :(

Aslinda esimin yasi o kadar da kücük degil. Ben 25 o 32 yasinda. Babaligin bilincinde degil yazmissin. Kesinlikle katiliyorum. Cocugun her seyiyle ben ilgilendim. Ise gittigimde de annem bakti. Sence yavas yavas cocugun bakimini ona mi aktarayim. Bir yere gideceksem cocuk direk anneme giderdi. Artik en azindan 1 saatligine babasiyla mi birakayim? Karakter olaran aslinda güclü bir kisilige sahibim ve eger düzelecegini bilsem tabi ki tercihim bosanmak yerine esimi kötü aliskanliklarindan cekip almak olur. Bunu nasil yapmam gerektigini bilmiyorum ama. Bana tüyo verebilecek görmüs gecirmis hanimlar - yardiminiza ihtiyacim var. Böyle bir adam nasil düzene sokulur? Konusmak fayda etmiyor her seferinde söz verip yine bildigini okuyor. Ne yalpacagimi bilmiyorum :(

Benim gözlemlerime göre erkekler 35'inden sonra olgunlaşmaya başlıyor. Tabi bu kişiden kişiye değişir. Çocuğun sorumluluğunu biraz olsun ona devretmen çok iyi olur bence. Ben kendim de evliliğimde sallantılar yaşadım, eşimle avukata dahi beraber gitmişliğimiz var:) şu var ne kadar mücadele etsek de kimseyi değiştiremeyiz.
Zaten mücadele eşini değişime zorlamak olmamalı.
Senin yapman gereken artık onu bu haliyle kabul etmeyeceğini hissettirmek, kararının arkasında güçlü dimdk durabildiğini gösterebilmek.
birçok kez konuştuk özür diliyor sakin ama değişmiyor demişsin. O zaman sen değişeceksin, ayrı eve çıkma imkanın varsa çık. çocuk konusunda ama ona mutlaka sorumluluk yükle. ayrı eve çıktığında onsuzken daha mutluymuş gibi görün ki şu durumda bence gerçekten de onsuzken daha mutlu olursun. sakın yanlış değerlendirme eşini sil demek anlamında söylemiyorum. daha öncede anlatmaya çalıştığım gibi bence eşinin gerçekleri görebilmesi sana ve çocuğuna sımsıkı sarılabilmesi için bazı şeylerin bilincine varması gerekiyor.
o şimdi diyorki benim karım arada bir bunalım yapıyor konuşuyoruz canım cicim diyorum beni affediyor. bu defa öyle olmadığını kararlı olduğunu göster bence. o zaman konuşmaya direk ayrı yaşamayı teklif ederek başlayabilirsin, çünkü bu şekilde eşin evi otel gibi kullanıyor, seni özlemesi iş çıkışı koşa koşa gelmesi gerek..... bu tarz yaşantıdan sıkıldığını söyle, haaa eşine şunuda sor belki hatalı davranan benim de bilerek veya bilmeyerek seni benmi bizden uzaklaştırıyorum diye sor. offf erkekler bazen duvar gibi oluyorlar ama nedense bu evlendikten sora böyle oluyor işte. flört ederken bülbül gibi şakıyan erkek evlendikten sonta tartışmaya bile girmekten kaçar. güçlü bir yapıya sahibim demişsin ben senin eşini yola getireceğine inanıyorum:)))

Back
X