Evliliğim ve ben

aklikarisik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2015
830
172
103
35
Merhaba arkadaşlar.
Derdim evlilevliliğim ve ben...ben evliliğimi yoluna koyamıyorum...büyük bi problemimiz var ben eşimin ikinci evliliğiyim benimse ilk..esimin bi çocuğu var ilk zamanlar çok iyi olan aramız artık gittikçe kötüye gidiyor annesi tarafından dolduruluyor farkındayım öyle lafları ve davranışları var ki beni çileden çıkarıyor.hic bir şekilde en küçük tokadim olmamıştır..ama bağırıyorum. Ama oylr oldu ki artık ben ona bağırıp kızınca veya istediğini yapmayınca bana vuruyor oyuncoyuncaklarını fırlatıyor..esim ise cocugun bana saygı duymadığını ve bunu benim bu hale getirdigimi söylüyor..biktim artık.. .bana akıl verin ben nasıl davranayım çocuk bana saygı duysun...
Not..cocuk bu ayin sonunda 9 yaşına girecek

Cok soru sordum fazla vaktim yok , cevaplari beklemeden yaziyim :)

Benim de oglum var 9 yasinda , bu donemlerinde erkek cocuk asi olur ve kadin cinsinden nefret eder

Yasadiginiz seyler cok normal , bi kere cocuga bagirmayin , evinizde kurallar olsun ve o kurallara uymasi gerektigini velirtin , babasinin da sizi desteklemesi gerekiyor

Siz o cocugun annesi degilsiniz ancak babasinin esisiniz , size saygi duymak zorunda ancak 9 yasindaki cocuk bunu algilayamaz o yuzden o saygi iliskisini siz ve esiniz kuracaksiniz , ogreteceksiniz

Ise kural koymakla baslayin , kurallara uymadigi surece istediklerinin olmayacagini bilmeli ve israrla soyluyorum esiniz size destek olmali

Cocugun yaptigi huysuzluklarla ilgili spesifik ornek verirseniz daha cok yarďimci olmaya calisabilirim

küçük çocuklar başkasının dolduruşuyla bir başkasına vuracak hale gelmezler
bir iki tavır alıp sizi tartmaya başlarlar
bence hata sizde olmalı
eşinize katılıyorum, çocuğu siz bu hale getirmişsiniz bence de
"en küçük tokadım olmamıştır" ı da çok normal bir şeymiş gibi yazmışsınız ama OLMAMALI zaten, hatta şu yazının içinde değinilmemiş olmalıydı
"bağırmak" da olmamalı
konuşmalı, defalarca konuşmalı ve yine konuşmalısınız
yoksa bu olay daha da kötüye gider ve hiç çözemezsiniz

yazmayayım dedim ama yazacağım
bence sizin tutumunuz komple yanlış
"ben nasıl davranayım çocuk bana saygı duysun" yerine "ben nasıl davranayım ki iyi bir ilişkimiz olsun" olmalıydı soru
siz bence saygı+korku babında bir şey bekliyorsunuz

5 yil cok uzun bir sure , size coktan alismis olmasi gerekirdi , anne de evliyse daha da enteresan bir durum
Annesinin esine karsi nasil davraniyor?

Üvey anne sahibi biri olarak konuşayım. Benim üvey annem beni cooooookkkkkk sevdiğini söylerek babamla evlendi. Babam hep önce çocuklarım derdi. Zaman içinde beni ve kardeşimi hep psikoloji baskı kurarak psikolojimizi bozdu. Çok bu tuvalet sizin. Yok gece yemek yemissiniz etraf batmış. Ben gece acikinca laf duymamak için aç yatardım. Onun çocuğu bizi evden kovardı. Yüzümüze kapı kapatırdı ki babamla göz göze geldiğimizi hatırlıyorum. Annemin resmini odamızdan alıp saklardı. Ben üniversiteye gidince kardeşim annemin yanına odamızı bozup yemek odası yaptı. Benim gidecek bir yerim olmadığı için hala amca da kalırdım. Elimde bavul. Demem o ki o bir çocuk ne olursa olsun sakin olun. Zamanla sizin iyiliginizi anlayacaktır. Tavirlari degisecektir. Arkadas olmaya çalışın. Onun sucu degil anne babasinin ayrılması. Eşinizi de sakın doldurmayın. Hayatımda tek dayağı babamdan üvey anne doldurusu ile yedim. Asla ve asla ahirette hakkım varsa helal etmeyeceğim.

9 yaş erkek çocuk için zor bir yaş. dolayısıyla size de zor olacaktır onunla başetmek. ilgi alanlarını öğrenmeye, o bağırsa hırçınlaşsa bile ses çıkarmamaya çalışın. ortak bir nokta bulacaksınızdır ama zaman alacaktır elbet. birlikte olduğunuz zamanları babasını da dahil edeceğiniz planlar yaparak geçirin mesela. sizlerle geçirdiği zamanı eğlenceli diye hatırlasın. aranızdaki buzlar erir.

biraz evvel başka bir konuda çocuğu olan bir insanla evlendiğinizi ve mutlu olduğunuzu okudum
Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah
fakat bu konu sahibine vereceğiniz tavsiyelerde biraz "sevgi" de yer alsa, mükemmel olacak
sadece "saygı" ve "kurallara uymak" konu sahibi için harika olur evet, ama ya çocuk için???

Büyük ihtimal annesine de aynı şekilde davranıyor. Kilit voltalarını bulmaya çalışın. Zira bu işin bide ergenlik zamanı var.

Kurallarimiz var zaten ama malesef uymuyor..esim beni destekler..asla kurallara uyma gibi bi şeyi yok... hep istediği olsun istiyor..esimden korkuyor mesela.ama benden asla korkmuyor sanki ben onun her istediğini yapmakla görevliyim..durum böyle olunca bende sabredemiryim kızıyorum.. sonra oda bana karşılık veriyor bu durum beni daha çok kızdırıyor..esimde bana yükleniyor sen çocukla çocuk oluyorsun sana saygısı yok falan hibi

Bir tokadın bile zaten olamaz,olmamalı.Bağırarak veya dayakla terbiye olmaz.Aksine düşman edersin kendine çocuğu.Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.Sabırla konuşacaksın.Bir kere on kere değil gerekirse yüz kere bin kere sabırla anlatacaksın.Asla suçlayıcı olmayacaksın.Çocuk o daha.Yetişkin davranışları beklemeyi bırakmalısın.

kızmak, bağırmak çözüm değil
uymadığı kurallarla alakalı ceza verin bağırıp çağırmadan

ne gibi kurallarınız var mesela? örnek verebilir misiniz

Bağırıp çağırmayın. Sesinizi yükseltmeyin. Bu sadece her şeyi daha kötü yapar. Sadece net olun.
Mesela sokağa çıkmak istedi ve çıkmaması gerekiyor. Siz sadece bir kere hayır diyin. O size vurmaya kalksın, bağırsın çağırsın, kendini yerden yere atsın, hiç oralı olmayın.
Çocuk sinirliyken çocukla sakın muhatap olmayın.
"Aman oğlum sakin ol" bile demeyin.
Sonra zamanla bağırıp çağırarak istediğini elde edemeyeceğini ve sizi cezalandıramayacağını öğrenir. Büyük ihtimalle annesi sizi ona kötü anlatıyor. Çocuk da aklınca böyle size zarar verip huzursuz etmeye çalışıyor. Ya da bunu bir eğlence olarak bile görebilir. Böyle yaramazlık, muzurluk yapmak hoşuna gidiyordur. Babasının sizin yüzünüzden evlerinde yaşamadığını bile düşünebilir. Çocuk bu sonuçta. İstediğini vermeyin, huzursuz olmadığınızı fark etsin.
Tamamen sabır meselesi. 1 haftada çözülmeyecek ama siz sabırlı olun. Korku hiç bir şeye çözüm değil.
Bu sorunu atlatınca birlikte aktiviteler yapar arayı düzeltirsiniz iyice.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…