Evliliğim ve ben

konu sahibesinde sorun yok mu?
siz yazılanları okumuyor musunuz? veya sadece çocuğun hatalı olduğu bölümleri mi okuyorsunuz?
çocuk dişlerini fırçalayacak, bu bir kural, yapmıyor diye konu sahibinin sinirleri zıplıyor bağırıyor
yemekte masadan kalkılmayacak, bu bir kural, yapılmıyor, bağır

elinden geleni yapmış derken???
bir tek kitap alıp okumuş mu?
çocuğuna çektiği restleri babaya çekebilmiş mi?
bir uzmana gidip, kendisinin olmayan bir çocuğa nasıl davranması gerektiğini sormuş mu?

bu kadar kötü olaylar varken
elinden gelen ne yapmış mesela???
haaa pardon, tokat atmamış mesela değil mi???

çocuğun yaptığı hareketin bal gibi de özrü olur
çocuk da bunu öyle bağırma çağırma ile anlayamaz

Konuyu kapatmadan pervasiz demek korkusuz demektir. Cümlenize oturmamis:)

Size gercekten cok aciyorum. Siz önce karakterinizi oturtun. Önce cocuga siddeti bagirmayi gerekirse cezalar vererek kurallara uymayi ve daha neler neleri savundumuz sabahtan beri burda. Cocuk sidettine karsi cikanlarda yazdikca konuyu kivirmaya yok söyle böyle demeye basladiniz. Ben sabahtan beri netim savundugum sey belli cocuk zorbalikla siddetle horbalikla büyütülmez büyütülürsede büyüdüyünde cok agir sonuclar verir. Ama kapasiteniz almiyor anlamiyorsunuz. Sen kimsin? Nesin? Pardon ama sen benim evlatlarima llaf söyleyip onlar üzerinden cirkinlesiceyine git önce cocuk yetistirmeyi anne olmayi sevkat göstermeyi ögren. Aramizdani fark sen tanimadigin seninle zit fikirli olan bir insana cocuklari pzerinde o hasta kafanda senaryo yazip senin cocugun böyle olucak söyle olucak diyorsun bense farkindaysan senin cocuklarina sadece senin gibi bir anneye sahip olduklari icin aciyorum. Onlara laf söylemiyorum. Ve sana tüm samimiyetimle söylüyorumki sana gercekten bir anne bir kadin olarak aciyorum. Kim bilir hayat sana ne yasattiki o yüreyin cocuklara karsi bu kadar siddet yanlisi kati ve acimasiz oldu. Ben deyil uzmanlar söylüyor, siddeti savunan ve siddet yasatanlarin kendileri siddete magriz kalan insanlardir. Demikki sen köcükken ailenden cevrenden siddet görerek büyüdün, esindende belki hala siddet görüyorsun. Nasil eziliyorsunki bu ruh haliyle sende savunmasiz cocuklari eyitme amaciyla siddeti savunuyorsun ve uyguluyorsun. Cünki gücün sana siddet uygulayanlara yetmiyor, sende gücünü cocuklarda kullaniyorsun. Bense ailemden gördüyümü yapiyorum sevgiyle ilgiyle öz veriyle cocuklarimi yetistiriyorum ve bundan cok mutluyum. Sizin gözünüzde eyer bu agir bir travmaysa evet ben travma gecirdim sevgiyle büyüyerek ve sevgiyle büyüterek. Siz hala bu kadar tepkiye ragmen yok ögretmen nasil ceza verirse öyle, yok kreste bile ceza veriyorlar diyip duruyorsunuz kusura bakma benim yasadigim yerdede cocuklara ögretmenleri falan bagirarak cezalar vermiyor bagirip kizsada bu normal karsilanmiyor. Terbiyeli kuralli cocuklar yetistirmek sevgi ve özveriden aildeki iletisimden geciyor hanfendi. Asil sizin gibi cocuklarina bagirarak siddet göstererek büyütenler ve hatta sizin gibi ücey anne bagirabilir ögretmen bagirabiliri diyip baska insanlarin cocuklarina bagirmasina izin veren insanlarin cocuklarini malesef büyüdükleri hallerini tv de haberlerde görüyoruz. Koskoca insanlar cikip bende kücükken annem bana böyle yapmisti babam böyle yapmisti diye kendi suclarini savunmak icin gecmiste yasadiklari travmalari anlatiyorlar. Siz önce kendinizi siddetten koruyun kurtulunki cocuklarinizada ayni iskenceyi yasatmayin. Sizin icin samimi söylüyorum dua edicem insallah sevgi dolu bir anne olabilirsiniz, evlatlariniza siddet uygulamaz ve uygulatmazsiniz

Yapılması gereken şey anne baba ve ıkıncı es yanı siz oturup konusucaksınız cocugu olan bırı ıle evlendıysnız eşki eşi ıle muhatap olmayı göze aldınız demekdır çocuk gecıs donemınde yas olarak babası sızın yanınızda annesı ayrı yerde kendı çanta gıbı bır orda bır burda galıba siz çocuk sevmıyorsunuz çocuk dusunmedıgınız ıcın böyle dusundum çocuğu karsınıza alıp sorunlarını arkadasca konusdunuzmu ha hiç birini yapmadınızmı yapmak istemıyormusunuz ozaman üzgünüm çocuklu babadan boşanmanız gerekıyor basaramamıssınız demekdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…