- Konu Sahibi aklikarisik
-
Nasıl davranmalıyım peki..bagirarak da yanlış yaptığımı anladım çünkü buda bi ise yaramıyor
Bu dediginizi yapacağım..birde dikkatimi çeken babası yokken çok fazla zorlamiyor beni ama babası evdeyken resmen kendisine kızmam için uğraşıyor gibi
Cok guzel anlatmissiniz kural koymaktan kastim buydu , dis fircalamak bir kuraldir uymuyorsa bagirmak yerine yaptirim olarak abur cubur yasaklanmaliöncelikle o küçük ben büyüğüm, bana saygı duymalı düşüncesine son verin
bağırmaya son verin
ön yargılarınıza son verin
sevgiyi, şevkati ön plana alın
bağırmak yerine hedefe yönelik cezalar verin BAĞIRMADAN
mesela, dişlerini fırçalamıyor mu? "tamam" deyin ama "dişlerini fırçalamadan yattığın günlerin ertesi gün abur cubur yiyemezsin kesinlikle çünkü o dişler senin için çok önemli, ileride birgün dişlerinin çürümesi hiç güzel olmaz, ben bunu istemiyorum, seni önemsiyorum" deyin ve bunu ısrarla uygulayın
şeker, çikolata, bisküvi...hiçbir abur cuburdan yemesine izin vermeyin.
ağlayabilir, kızabilir, bağırabilir, vurabilir ama sadece "HAYIR" deyin
bunu ısrarla 2-3 kere uygulasanız bir daha dişlerini fırçalamamazlık yapmaz
Cok guzel anlatmissiniz kural koymaktan kastim buydu , dis fircalamak bir kuraldir uymuyorsa bagirmak yerine yaptirim olarak abur cubur yasaklanmali
Aynisini yapiyorum ben veledime cok ise yariyor
Böyle dışardan bi goz bakınca hatamı görüyorum.. bende bunalıyorum çünkü ailelerimzf3n uzakta yaşıyoruzbenim, yazdığınız onca mesajdan anladığım, çocuk sizin yanınızda yani babasının evinde, kendisini yeterince değerli hissetmiyor
bu da ancak çok ama çok çaba ile olur
bu konu üzerine bir çok kitap var, alıp okudunuz mu hiç?
bir uzmanla görüştünüz mü veya?
ne kadar çabaladınız?
hiç matematik öğrenmeden 13x65 i hesaplayabilir misiniz mesela?
diyorum ya bence siz olaya yanlış yaklaşıyorsunuz
bana saygı duymalı, bana terbiyeli davranmalı, kurallara uymalı...
bi süreliğine hiç ilgilenmeyin çocukla tüm sorumluluğu babasına verinMerhaba arkadaşlar.
Derdim evlilevliliğim ve ben...ben evliliğimi yoluna koyamıyorum...büyük bi problemimiz var ben eşimin ikinci evliliğiyim benimse ilk..esimin bi çocuğu var ilk zamanlar çok iyi olan aramız artık gittikçe kötüye gidiyor annesi tarafından dolduruluyor farkındayım öyle lafları ve davranışları var ki beni çileden çıkarıyor.hic bir şekilde en küçük tokadim olmamıştır..ama bağırıyorum. Ama oylr oldu ki artık ben ona bağırıp kızınca veya istediğini yapmayınca bana vuruyor oyuncoyuncaklarını fırlatıyor..esim ise cocugun bana saygı duymadığını ve bunu benim bu hale getirdigimi söylüyor..biktim artık.. .bana akıl verin ben nasıl davranayım çocuk bana saygı duysun...
Not..cocuk bu ayin sonunda 9 yaşına girecek
Nasıl davranmalıyım peki..bagirarak da yanlış yaptığımı anladım çünkü buda bi ise yaramıyor
Ay ben kiyamiyorum ama esim de yapti aynisini , karsisina gecip yemistiişe yarasın diye, ilk gün karşısına geçip haribo yemişliğim vardır
Zaten eşimde öyle yapıyor..ablan hakli dinle oğlum seni sevdiği icin diyorEn önemlisi de çocukla aranızda bir sıkıntı olduğunda buna babası müdahale etmesin. Yani oğlum öyle yapılmaz böyle yapılmaz demesin. Bu sadece babasıyla onun arasını sizin bozduğunuzu düşündürür çocuğa.
Eşiniz burada sadece sizi destekleyen yardımcı oyuncu olmalı. "Evet oğlum aklıkarışık ablan burada haklı" diyebilir mesela. Aynı şekilde siz de ikisi arasındaki probleme müdahil olmayın.
Çocukla kim sıkıntı yaşıyorsa o çözmeli yoksa problem çözücü olarak yine eşinizi görür ve size yanınızda eşiniz olmadığında daha çok saldırmaya çalışır.
Biraz daha abartsaydınız.Olaki benim esim biriyle evlenicek o evlendiyi bayan benim evladima bagiricak pisikolojik siddet uygulicak, bunu bir kere yapar ve yapmasiyle ben onun dünyadini karartirim tabi esiminde, sonrada veririm mahkemeye süründürrüm hepsini hem maddi hem manevi bu kadarda acik söylüyorum. O cocuga bagirma hakkini size kim veriyor acaba?
Abartmakmi????Biraz daha abartsaydınız.
Ilk esle cocuk hakkinda gorusmeyi deneseniz. Cocugu saygiyla sevgiyle buyutmek istiyorum sizde yardimci olurmusunuz deseniz.Merhaba arkadaşlar.
Derdim evlilevliliğim ve ben...ben evliliğimi yoluna koyamıyorum...büyük bi problemimiz var ben eşimin ikinci evliliğiyim benimse ilk..esimin bi çocuğu var ilk zamanlar çok iyi olan aramız artık gittikçe kötüye gidiyor annesi tarafından dolduruluyor farkındayım öyle lafları ve davranışları var ki beni çileden çıkarıyor.hic bir şekilde en küçük tokadim olmamıştır..ama bağırıyorum. Ama oylr oldu ki artık ben ona bağırıp kızınca veya istediğini yapmayınca bana vuruyor oyuncoyuncaklarını fırlatıyor..esim ise cocugun bana saygı duymadığını ve bunu benim bu hale getirdigimi söylüyor..biktim artık.. .bana akıl verin ben nasıl davranayım çocuk bana saygı duysun...
Not..cocuk bu ayin sonunda 9 yaşına girecek
Siz cocuga bagirilmaz diyen pisikolojisini bozuyorsun diyen hanfendilere gülüyorsunuz ya, ben malesef sizin yazdiginiz cevaba gülemiyorum ve cok üzüldüm acikcasi. Bende bagiriyorum demenize, yokmus gibi davranin ve SEVGI HERSEYI CÖZMÜYOR demenizi saskinliklar icinde okudum, cok aci.Benim de oglum esimin ilk evliliginden ve bende bagiriyorum oz evladima da bagiriyorum ayyy cok ayip psikolojoojisi bozolooor diyen hanimefendilere de guluyorum zira cocuktur yapar siz sevin, ilgi gosterin, zaman taniyin diye bir sey yok pedagogumuza bunu acikca sordum uzmanimiz der ki; sinirlarini bilen cocuk kendini guvende hisseder, kendini guvende hisseden cocuk mutlu ve beraberinde huzurlu olur
hayir diyebilmek cok onemli benim oglum da tanistigimiz ilk yil herseyi isteyen, hic susmayan, sozunu kesen, koltuktan koltuga atlayan, ellerini yikamayan, dislerini asla fircalamayan bir cocuktu babaanneler cok daha yumusak oluyorlar malum annesiz kaldi diye bir dedigi iki edilmemis 3 tableti her renk kulakligi sacma sapan pahali arabalari ve hic giymeden kuculmus bir dunya kiyafeti vardi
Temizlik aliskanligi kazandirmakta cok zorlandim ozelliklede dis fircalama, el yikama hala bile soyluyorum hadi diye
Cocuk surekli sizinle yasamiyor kendini ait hissetmedigi bir evde kurallara uymasini ve koltuk minderi gibi sesizce durmasini beklemeyin ve terbiye etmekten vazgecin yok sayin o yokmus gibi davranin zira sevgi bazen her seyi cozmuyor 2 gun sabredin zamanla yaptiklari ise yaramadikca duzene girecektir.. sabirla anlat, konus, kosulsuz sev diye bir sey yok en guzeli yok saymak bir sure sonra kendisi gelecek
Babasiyla iliskine asla mudahil olmayin yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?