Evliliğim ve ben

Nasıl davranmalıyım peki..bagirarak da yanlış yaptığımı anladım çünkü buda bi ise yaramıyor

Üvey anne üvey baba sahibi olan çocuklar çok alıngan oluyor. Siz onu kırmamaya özen gösterin. Hobilerine ortak olmaya çalışın. Neleri seviyorsa bilgi sahibi olun. Vakit geçirin kaliteli vakit ama. Sevgi dolu olun. Bakışlar önemli. Insan gözlerinden anlıyor sevilip sevilmediğini.

Bu dediginizi yapacağım..birde dikkatimi çeken babası yokken çok fazla zorlamiyor beni ama babası evdeyken resmen kendisine kızmam için uğraşıyor gibi

benim, yazdığınız onca mesajdan anladığım, çocuk sizin yanınızda yani babasının evinde, kendisini yeterince değerli hissetmiyor
bu da ancak çok ama çok çaba ile olur
bu konu üzerine bir çok kitap var, alıp okudunuz mu hiç?
bir uzmanla görüştünüz mü veya?
ne kadar çabaladınız?
hiç matematik öğrenmeden 13x65 i hesaplayabilir misiniz mesela?

diyorum ya bence siz olaya yanlış yaklaşıyorsunuz
bana saygı duymalı, bana terbiyeli davranmalı, kurallara uymalı...

Cok guzel anlatmissiniz kural koymaktan kastim buydu , dis fircalamak bir kuraldir uymuyorsa bagirmak yerine yaptirim olarak abur cubur yasaklanmali
Aynisini yapiyorum ben veledime cok ise yariyor

Cok guzel anlatmissiniz kural koymaktan kastim buydu , dis fircalamak bir kuraldir uymuyorsa bagirmak yerine yaptirim olarak abur cubur yasaklanmali
Aynisini yapiyorum ben veledime cok ise yariyor

işe yarasın diye, ilk gün karşısına geçip haribo yemişliğim vardır

Böyle dışardan bi goz bakınca hatamı görüyorum.. bende bunalıyorum çünkü ailelerimzf3n uzakta yaşıyoruz

b
bi süreliğine hiç ilgilenmeyin çocukla tüm sorumluluğu babasına verin

Nasıl davranmalıyım peki..bagirarak da yanlış yaptığımı anladım çünkü buda bi ise yaramıyor

Mesela markette ona istediği 2 tane ürün alma hakkı tanıyın ve belli bir bütçe belirleyin. Çocuk bunun dışına çıktığında net bir hayır deyin ve ondan sonra artık ağlasa da kavga etse de cevap vermeyin ve istediğini almayın. Siz alışverişinize devam edin onu görmezden gelin size saygısızlık ettiği sürece. Böylece saygısızlık ederek istediğini elde edemeyeceğini ve sizin huzurunuzu kaçıramayacağını, sizin ve babasının dikkatini böyle çekemeyeceğini fark etsin.
Eşiniz de bu konuda tutarlı olmalı sizin hayır dediğinize o evet dememeli ve siz bir kere hayır dediyseniz bunu çocuk ne yaparsa yapsın evete çevirmeyin. Kuralları esnetmeyin, çocukla pazarlığa girişmeyin.

En önemlisi de çocukla aranızda bir sıkıntı olduğunda buna babası müdahale etmesin. Yani oğlum öyle yapılmaz böyle yapılmaz demesin. Bu sadece babasıyla onun arasını sizin bozduğunuzu düşündürür çocuğa.
Eşiniz burada sadece sizi destekleyen yardımcı oyuncu olmalı. "Evet oğlum aklıkarışık ablan burada haklı" diyebilir mesela. Aynı şekilde siz de ikisi arasındaki probleme müdahil olmayın.
Çocukla kim sıkıntı yaşıyorsa o çözmeli yoksa problem çözücü olarak yine eşinizi görür ve size yanınızda eşiniz olmadığında daha çok saldırmaya çalışır.

Zaten eşimde öyle yapıyor..ablan hakli dinle oğlum seni sevdiği icin diyor

Ben çocuğun özel olarak sizinle bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum. Anne babası ayrıldığında sanırım çok küçüktü, şu an daha yeni algılıyor durumları. Bundan dolayı olabilir. Erkek çocuğu olması da buna etki edebilir. Eşinize sordurun bence, annesinin kocasına da aynı şekilde mi davranıyor diye.

Sizin cocuga yaklasma biciminizi ve tavrinizi tam olarak bilemem ama okudugum kadariyla bana cok yanlis geldi. Hatali olan taraf sizsiniz, cünki 9yasindaki bir cocugu sanki canavarmis gibi anlatiyorsunuz, cocuga olan sevginizden ilginizden hic bahsetmemissiniz. En büyük hataniz ve hatta ayibiniz o cocuga bagiriyorum demeniz ve bagirmaniz. Siz o cocugun zaten pisikolojisini ona bagirarak bozuyorsunuz, ona neler yasattiginizin farkinda bile deyilsiniz. Benim cocuklarima deyil bakan böyüten ben bile bagirmiyorum babalari bile bagiramaz bu kadar acik söyleyeyim. Olaki benim esim biriyle evlenicek o evlendiyi bayan benim evladima bagiricak pisikolojik siddet uygulicak, bunu bir kere yapar ve yapmasiyle ben onun dünyadini karartirim tabi esiminde, sonrada veririm mahkemeye süründürrüm hepsini hem maddi hem manevi bu kadarda acik söylüyorum. O cocuga bagirma hakkini size kim veriyor acaba? Bu durumda düsünmeden edemicem kim bilir nasil bagiriyorsunuz veya neler yapiyorsunuzki cocuk kendini size oyuncak atarak savunmaya calisiyor. Bence siz cocuga geldiyinde kendini iyi hissedeceyi ona ait bir oda yapin sevdiyi mutlu oldugu seyleri alin, o geldiyinde onunla oyunlar oynayin disari gezmeye götürün aktivitelerde bulunun en önemlisi sevgi huzur ve güven verin bakin ozaman cocugun size davranisi deyisicektir. Kendinizi onun yerine koyun babasi baska bir bayanla evli annesi baska bir beyle evli cocuk babasina gidiyor o bayan bagiriyor kavga ediyor, sizce nasil bir duygu icerisinde olabilir o cocuk?

9 yasindaki erkek cocugu yavastan ergenlige ilerliyor, inatlasmayin sakin ola siddet uygulamayin.
Siz annesi degil ablasisiniz onun.
Sevecen olmaya calisin.
2 gun sabredeceksiniz alti ustu.
Cocugun bide uvey babasi var, kim bilir onunla iliskisi nasil.
Lutfen kendinize gelin ve durumu sevgiyle cozmeye calisin.

Biraz daha abartsaydınız.

Cocugun size saygi duymasi icin once aranizda bir sevgi bagi kurulmasi lazim. Ama sectiginiz kelimeler sizin bu cocuktan pek de hoslanmadiginizi gosteriyor. Cocuklar herseyi hisseden cok hassas canlilardir. Sizin ona gicik oldugunuzu aninda hisseder ve tepki gosterir.
Bagirip cagirmayi birakin sakin ve sefkatli yaklasmaya calisin. Emin olun siz bagirdikca isyani devam edecek. Bunun bir de ergenligi var aranizdaki iliskiyi duzeltmeye bakin.

Benim de oglum esimin ilk evliliginden ve bende bagiriyorum oz evladima da bagiriyorum ayyy cok ayip psikolojoojisi bozolooor diyen hanimefendilere de guluyorum zira cocuktur yapar siz sevin, ilgi gosterin, zaman taniyin diye bir sey yok pedagogumuza bunu acikca sordum uzmanimiz der ki; sinirlarini bilen cocuk kendini guvende hisseder, kendini guvende hisseden cocuk mutlu ve beraberinde huzurlu olur

hayir diyebilmek cok onemli benim oglum da tanistigimiz ilk yil herseyi isteyen, hic susmayan, sozunu kesen, koltuktan koltuga atlayan, ellerini yikamayan, dislerini asla fircalamayan bir cocuktu babaanneler cok daha yumusak oluyorlar malum annesiz kaldi diye bir dedigi iki edilmemis 3 tableti her renk kulakligi sacma sapan pahali arabalari ve hic giymeden kuculmus bir dunya kiyafeti vardi

Temizlik aliskanligi kazandirmakta cok zorlandim ozelliklede dis fircalama, el yikama hala bile soyluyorum hadi diye

Cocuk surekli sizinle yasamiyor kendini ait hissetmedigi bir evde kurallara uymasini ve koltuk minderi gibi sesizce durmasini beklemeyin ve terbiye etmekten vazgecin yok sayin o yokmus gibi davranin zira sevgi bazen her seyi cozmuyor 2 gun sabredin zamanla yaptiklari ise yaramadikca duzene girecektir.. sabirla anlat, konus, kosulsuz sev diye bir sey yok en guzeli yok saymak bir sure sonra kendisi gelecek

Babasiyla iliskine asla mudahil olmayin yeter

Çocuk zaten sizinle yaşamıyor, arada bir geliyor hem de 9 yaşında. Siz kim oluyorsunuz da bağırıp çağırıyorsunuz? Bir tokadı bile olmamışmış. Ay Allah razı olsun ya. El kadar çocuğa sevgiyle yaklaşacağına onun yaşıtı gibi geçmiş karşısına çocukla bir olmuş ondan sonra ne yapsam da bana saygı duysa diye burada konu açıyor. Siz heykelinizi de diktirseniz hayatınızın sonuna kadar o çocuğun saygısını kazanamayacaksınız bundan şüpheniz olmasın.

Ilk esle cocuk hakkinda gorusmeyi deneseniz. Cocugu saygiyla sevgiyle buyutmek istiyorum sizde yardimci olurmusunuz deseniz.

Siz cocuga bagirilmaz diyen pisikolojisini bozuyorsun diyen hanfendilere gülüyorsunuz ya, ben malesef sizin yazdiginiz cevaba gülemiyorum ve cok üzüldüm acikcasi. Bende bagiriyorum demenize, yokmus gibi davranin ve SEVGI HERSEYI CÖZMÜYOR demenizi saskinliklar icinde okudum, cok aci.
Evet kurallar koymak, düzenli pilanli yasamak ve hayir demeyi ögretmek cocuklarin gelisiminin olmazsa olmazli. Ancak bunlari ögretirken bunlri sevgiyle sabirla ögretmek gerekki cocuklar kendilerini güvende hissetsinler. Siz kizip bagirarak yok sayaeak ögretirseniz cocuk kendini güvende hissetmez aksine korktugu icin zorla mecburiyetten yapar. Hic bkr Pedagogda cocuga bagirarak yok sayarak bunlari yapin demez. Misal sizin esiniz sizi yok saysa bagirarak kurallar koysa naparsiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…