- 2 Ağustos 2015
- 830
- 172
- 103
- 35
- Konu Sahibi aklikarisik
-
Böyle tepki alacağımı biliyordum..fakat ben çocuğu zaten seviyorum..problem sevgi değil..covugun büyüdükçe önlemez bana karşı tavrı..bakin gcen gün eşimle telefonda konuşuyorum hamilelikle ilgili..beni dinliyormuş telefonu kapattım geldi yanıma senin bebeğin mi olacak dedi bende hayır suan bi kardeşim olmayacak dedim o benim kardeşim olmaz dedi bende neden öyle diyorsun ı senin kardeşin olacak sen abi olacaksın dedim hayır babamın herse yi sadece benim olacak dedi sok oldum.biraz evvel başka bir konuda çocuğu olan bir insanla evlendiğinizi ve mutlu olduğunuzu okudum
Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah
fakat bu konu sahibine vereceğiniz tavsiyelerde biraz "sevgi" de yer alsa, mükemmel olacak
sadece "saygı" ve "kurallara uymak" konu sahibi için harika olur evet, ama ya çocuk için???
Annesine aynı sekil davranmıyor nerden biliyorsun derseniz çocuk kendide söylüyorBüyük ihtimal annesine de aynı şekilde davranıyor. Kilit voltalarını bulmaya çalışın. Zira bu işin bide ergenlik zamanı var.
Amin tesekkur ederim guzel dileginiz icinbiraz evvel başka bir konuda çocuğu olan bir insanla evlendiğinizi ve mutlu olduğunuzu okudum
Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah
fakat bu konu sahibine vereceğiniz tavsiyelerde biraz "sevgi" de yer alsa, mükemmel olacak
sadece "saygı" ve "kurallara uymak" konu sahibi için harika olur evet, ama ya çocuk için???
Bu üvey evlat meselesi Zaten Bir yerde patlak verecekti. Sen vazgeçmezsen o vaZgeçer. Eşinle birlikte hareket edin.Annesine aynı sekil davranmıyor nerden biliyorsun derseniz çocuk kendide söylüyor
Ama korkmamali zaten cocukKurallarimiz var zaten ama malesef uymuyor..esim beni destekler..asla kurallara uyma gibi bi şeyi yok... hep istediği olsun istiyor..esimden korkuyor mesela.ama benden asla korkmuyor sanki ben onun her istediğini yapmakla görevliyim..durum böyle olunca bende sabredemiryim kızıyorum.. sonra oda bana karşılık veriyor bu durum beni daha çok kızdırıyor..esimde bana yükleniyor sen çocukla çocuk oluyorsun sana saygısı yok falan hibi
Örneğin yemek yerken masada oturmalı.tuvaletten çıkınca ellerini yıkamalı..disarida her gördüğünü istemem li veya istedi diyelim sonuçta çocuk.suam alamam diyince alacaksın mecbursun benim istediklerimi yapmaya dememeli.. büyüğüne terbiyeli davranmayı bilmeli..aksam yatmadan dislerini fircalayop pijamalrini giymeli..bu gibi olması gereken kurallar..kızmak, bağırmak çözüm değil
uymadığı kurallarla alakalı ceza verin bağırıp çağırmadan
ne gibi kurallarınız var mesela? örnek verebilir misiniz
Birlikte çok güzel aktiviteler de yapıyoruz elimden geldiğince gezdiriyorum istediklerini yapmaya calidiyroum..ama fark ettim ki bi suredir çok değişti ben de Sabredemedigik için bağırmaya başladım..Bağırıp çağırmayın. Sesinizi yükseltmeyin. Bu sadece her şeyi daha kötü yapar. Sadece net olun.
Mesela sokağa çıkmak istedi ve çıkmaması gerekiyor. Siz sadece bir kere hayır diyin. O size vurmaya kalksın, bağırsın çağırsın, kendini yerden yere atsın, hiç oralı olmayın.
Çocuk sinirliyken çocukla sakın muhatap olmayın.
"Aman oğlum sakin ol" bile demeyin.
Sonra zamanla bağırıp çağırarak istediğini elde edemeyeceğini ve sizi cezalandıramayacağını öğrenir. Büyük ihtimalle annesi sizi ona kötü anlatıyor. Çocuk da aklınca böyle size zarar verip huzursuz etmeye çalışıyor. Ya da bunu bir eğlence olarak bile görebilir. Böyle yaramazlık, muzurluk yapmak hoşuna gidiyordur. Babasının sizin yüzünüzden evlerinde yaşamadığını bile düşünebilir. Çocuk bu sonuçta. İstediğini vermeyin, huzursuz olmadığınızı fark etsin.
Tamamen sabır meselesi. 1 haftada çözülmeyecek ama siz sabırlı olun. Korku hiç bir şeye çözüm değil.
Bu sorunu atlatınca birlikte aktiviteler yapar arayı düzeltirsiniz iyice.
Bilmiyorum inanın ki evde huzurumuz kalmadı eşim beni suçluyor sen kendin kaybettin saygını çocuklu covil oluyorsun diyor..ama bana yaptığının binde birini babasına yapmadığı ivin ona git3 hava hoş..artik eşimden bile soğudum yaniAma korkmamali zaten cocuk
Korku demek saygi demek degildir
Bir noktada bir yanlis yapilmis cocuga karsi , onu bulup duzeltmek gerekiyor
Birlikte çok güzel aktiviteler de yapıyoruz elimden geldiğince gezdiriyorum istediklerini yapmaya calidiyroum..ama fark ettim ki bi suredir çok değişti ben de Sabredemedigik için bağırmaya başladım..
Örneğin yemek yerken masada oturmalı.tuvaletten çıkınca ellerini yıkamalı..disarida her gördüğünü istemem li veya istedi diyelim sonuçta çocuk.suam alamam diyince alacaksın mecbursun benim istediklerimi yapmaya dememeli.. büyüğüne terbiyeli davranmayı bilmeli..aksam yatmadan dislerini fircalayop pijamalrini giymeli..bu gibi olması gereken kurallar..
Keşke yasadikalrimi görseydiniz... ama bende bu durumdan rahatsizim düzelsin istiyorum bu durum..cunku benim hayatımı etkiliyor eşimden uzaklaşıyorum.. sadece çözüm istiyorum nasıl davranmaliyimküçük çocuklar başkasının dolduruşuyla bir başkasına vuracak hale gelmezler
bir iki tavır alıp sizi tartmaya başlarlar
bence hata sizde olmalı
eşinize katılıyorum, çocuğu siz bu hale getirmişsiniz bence de
"en küçük tokadım olmamıştır" ı da çok normal bir şeymiş gibi yazmışsınız ama OLMAMALI zaten, hatta şu yazının içinde değinilmemiş olmalıydı
"bağırmak" da olmamalı
konuşmalı, defalarca konuşmalı ve yine konuşmalısınız
yoksa bu olay daha da kötüye gider ve hiç çözemezsiniz
yazmayayım dedim ama yazacağım
bence sizin tutumunuz komple yanlış
"ben nasıl davranayım çocuk bana saygı duysun" yerine "ben nasıl davranayım ki iyi bir ilişkimiz olsun" olmalıydı soru
siz bence saygı+korku babında bir şey bekliyorsunuz
Son zamanlarda değişti zaten aramız çok güzeldi5 yil cok uzun bir sure , size coktan alismis olmasi gerekirdi , anne de evliyse daha da enteresan bir durum
Annesinin esine karsi nasil davraniyor?
Seve seve yapmasada yapıyorlar..bu yaslayaşlarda öğrenmelilerben de bunu demek istemiştim zaten
şu yazdıklarınız çocuklar için "kural" olamaz
bunlar eğitimdir
ve çocuk sevgi ile konuşa konuşa eğitilir
bunlar "çaba" ile elde edilir
ayrıca, siz zannediyor musunuz herkesin çocuğu "alamam" deyince" "tamam" diyor
her çocuk dişlerini fırçalamayı seve seve mi yapıyor zannediyorsunuz?
büyüğüne terbiyeli davranmalı???
olayı büyük-küçük olarak göremezsiniz
terbiye ve saygı herkes içindir, hangi yaş grubundan olursa olsun
Sizi anliyorum kolay degil gercekten karsinizdakinin cocuk oldugunu hic unutmayinBilmiyorum inanın ki evde huzurumuz kalmadı eşim beni suçluyor sen kendin kaybettin saygını çocuklu covil oluyorsun diyor..ama bana yaptığının binde birini babasına yapmadığı ivin ona git3 hava hoş..artik eşimden bile soğudum yani
Nasıl davranmalıyım peki..bagirarak da yanlış yaptığımı anladım çünkü buda bi ise yaramıyorKızmayın ama çocuğa, çocuk kızdı cevap verdi diye aynı şeyi yaparsanız çocuğun gözünde saygı duyulması gereken bir yetişkin değil başka bir çocuk olursunuz.
Bende geçsin istiyorum..iliskimiz güzel olsun istiyorum inanın.. ben istiyorum ki güzel vakit geçirelim kitap okuyalım oyun lim gezelim oturalim.mutlu olalimSizi anliyorum kolay degil gercekten karsinizdakinin cocuk oldugunu hic unutmayin
Onunla duygularinizi , dusuncelerinizi paylasin
Kurallara uymasi konusunda yaptirimlariniz olsun ama bu bagirmak cagirmak falan olmasin
Ailenin bir parcasi oldugunu , onu sevdiginizi surekli dile getirin
Buyuk ihtimalle cocugun akli karisik , hem uvey anne hem uvey baba var , iki tane ev var , iki farkli hayati var
Siz elinizden geldigince anlayisli olun hepsi gecer merak etmeyin
Keşke yasadikalrimi görseydiniz... ama bende bu durumdan rahatsizim düzelsin istiyorum bu durum..cunku benim hayatımı etkiliyor eşimden uzaklaşıyorum.. sadece çözüm istiyorum nasıl davranmaliyim
Bu dediginizi yapacağım..birde dikkatimi çeken babası yokken çok fazla zorlamiyor beni ama babası evdeyken resmen kendisine kızmam için uğraşıyor gibiöncelikle o küçük ben büyüğüm, bana saygı duymalı düşüncesine son verin
bağırmaya son verin
ön yargılarınıza son verin
sevgiyi, şevkati ön plana alın
bağırmak yerine hedefe yönelik cezalar verin BAĞIRMADAN
mesela, dişlerini fırçalamıyor mu? "tamam" deyin ama "dişlerini fırçalamadan yattığın günlerin ertesi gün abur cubur yiyemezsin kesinlikle çünkü o dişler senin için çok önemli, ileride birgün dişlerinin çürümesi hiç güzel olmaz, ben bunu istemiyorum, seni önemsiyorum" deyin ve bunu ısrarla uygulayın
şeker, çikolata, bisküvi...hiçbir abur cuburdan yemesine izin vermeyin.
ağlayabilir, kızabilir, bağırabilir, vurabilir ama sadece "HAYIR" deyin
bunu ısrarla 2-3 kere uygulasanız bir daha düşlerini fırçalamamazlık yapmaz
Seve seve yapmasada yapıyorlar..bu yaslayaşlarda öğrenmeliler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?