- Konu Sahibi aklikarisik
-
Cocuga bagirmayi savunan hicbir pedagogun varligina inanmiyorum. Cocuga sinirlarini bagirarak ogretmek savunulacak birsey degil kusura bakmayin. Merak ediyorum etrafinizdaki insanlara da sinirlarini bagirarak mi ogretiyorsunuz? Esinize, kayinvalidenize, annenize, babaniza, isyerinde amirinize bu sekilde bagirabiliyor musunuz? Cocuk diye gucu yetmiyor biryere gidemiyor, nasil olsa bana muhtac diye yapyiginiz bu davranistan umarim vazgecersiniz. Zira bu sekilde insan degil ancak hayvan egitilir!Benim de oglum esimin ilk evliliginden ve bende bagiriyorum oz evladima da bagiriyorum ayyy cok ayip psikolojoojisi bozolooor diyen hanimefendilere de guluyorum zira cocuktur yapar siz sevin, ilgi gosterin, zaman taniyin diye bir sey yok pedagogumuza bunu acikca sordum uzmanimiz der ki; sinirlarini bilen cocuk kendini guvende hisseder, kendini guvende hisseden cocuk mutlu ve beraberinde huzurlu olur
hayir diyebilmek cok onemli benim oglum da tanistigimiz ilk yil herseyi isteyen, hic susmayan, sozunu kesen, koltuktan koltuga atlayan, ellerini yikamayan, dislerini asla fircalamayan bir cocuktu babaanneler cok daha yumusak oluyorlar malum annesiz kaldi diye bir dedigi iki edilmemis 3 tableti her renk kulakligi sacma sapan pahali arabalari ve hic giymeden kuculmus bir dunya kiyafeti vardi
Temizlik aliskanligi kazandirmakta cok zorlandim ozelliklede dis fircalama, el yikama hala bile soyluyorum hadi diye
Cocuk surekli sizinle yasamiyor kendini ait hissetmedigi bir evde kurallara uymasini ve koltuk minderi gibi sesizce durmasini beklemeyin ve terbiye etmekten vazgecin yok sayin o yokmus gibi davranin zira sevgi bazen her seyi cozmuyor 2 gun sabredin zamanla yaptiklari ise yaramadikca duzene girecektir.. sabirla anlat, konus, kosulsuz sev diye bir sey yok en guzeli yok saymak bir sure sonra kendisi gelecek
Babasiyla iliskine asla mudahil olmayin yeter
Cocuk zaman zaman insani cileden cikaran bir varlıktır ve insan kendini tutamaz. Cocuklar bazen laftan anlamaz ve ses yukseltmek bir anda olur. Bunun icin yazınızdaki mahkemeye giderim daava açarım kismi gercek dunyadan uzak bir yerlerden yaşadığınızı düşündürdü bana.Abartmakmi????
Size tam olarak ne abarti geldi? bir cocuga bagirmak sizce siddet olmaya bilir ama bence siddet. Herkesin bakis acisi farkli.
Cok soru sordum fazla vaktim yok , cevaplari beklemeden yaziyim :)
Benim de oglum var 9 yasinda , bu donemlerinde erkek cocuk asi olur ve kadin cinsinden nefret eder
Yasadiginiz seyler cok normal , bi kere cocuga bagirmayin , evinizde kurallar olsun ve o kurallara uymasi gerektigini velirtin , babasinin da sizi desteklemesi gerekiyor
Siz o cocugun annesi degilsiniz ancak babasinin esisiniz , size saygi duymak zorunda ancak 9 yasindaki cocuk bunu algilayamaz o yuzden o saygi iliskisini siz ve esiniz kuracaksiniz , ogreteceksiniz
Ise kural koymakla baslayin , kurallara uymadigi surece istediklerinin olmayacagini bilmeli ve israrla soyluyorum esiniz size destek olmali
Cocugun yaptigi huysuzluklarla ilgili spesifik ornek verirseniz daha cok yarďimci olmaya calisabilirim
Siz nasil bir dünyada yasiyorsunuz bilemedim ama benim yasadigim dünya size garip geldiyse, kendi dünyanizda yasamaya devam edin siz. Evet benim dünyamda üvey anne olarak evladimin hayatina giren bir kisiye cocugumu gönderirsem o kisinin benim evladima bagirmaya hakki yoktur, ben bagirmiyorsam annesi olarak yapmadigim birseyi yabanci bir insan yaparsa tabikide dünyayi ayaga kaldiririm. Burdaki tüm annelere sorun bakim kim evladini ayrildiktan sonra esinin yanina gönderdiyinde yeni esi tarafindan bagirilmasina izin verir ve susar. Annemisiniz bilmiyorum ama hicbir anne buna asla izin vermez. Benim evladima ben bagirmiyorsam hic kimsede bagiramaz, bu hakki kimseye tanimam bu babasida olsa anneaneside olsa x kiside olsa farketmez. Size bagirilmasindan haz duyarmisiniz? Nicin savunmasiz bir cocuga bagirilmasini bu kadar savunuyorsunuz anlam veremedim dogrusu. Siddet sadece fiziksel deyildir, siz bunu önce anlayin. Kaldiki bagirilan bir cocuk, adi üstünde cocuk, yani savunmasiz bir birey. Siz kendi dünyanizda siddeti olayan olarak görüyor olabilirsiniz, ama herkes sizinle ayni düsünücek diyede bir sey yok.Cocuk zaman zaman insani cileden cikaran bir varlıktır ve insan kendini tutamaz. Cocuklar bazen laftan anlamaz ve ses yukseltmek bir anda olur. Bunun icin yazınızdaki mahkemeye giderim daava açarım kismi gercek dunyadan uzak bir yerlerden yaşadığınızı düşündürdü bana.
Birlikte çok güzel aktiviteler de yapıyoruz elimden geldiğince gezdiriyorum istediklerini yapmaya calidiyroum..ama fark ettim ki bi suredir çok değişti ben de Sabredemedigik için bağırmaya başladım..
2 çocuklu bir adamla evliyim
Keşke burada verilen öğütler gibi, sevgi dolu , saygılı, huzurlu diyaloglar olsa
Ama imkanı yok
Onu muhatap almayın, yokmuş gibi davranın, psikolojisini falan da düşünmeyin
Acı ama gerçek bu, ondan size evlat, sizden ona ana olmaz
Ben ki böceğe kıyamayıp öldürmeden salan insan, çözümü böyle buldum
Hele ki aklı eren çocuğa yapabilecek hiç bir şeyiniz yok
Harçlıklarından, okul masraflarına, yeme içmelerinden faturalarına kadar her şeylerini ben düşünürüm aman bir şeyden mahrum kalmasınlar diye çabalarım her zaman ama muhataplık yok, anne tarafından doldurulan çocuklara ne yapsanız boş, çünkü sizin hiç bir davranışınız annesinin sözlerinin önünde olamaz. Yaşları büyüse de bu konuda anlama kapasiteleri asla olmuyor, eşimin kızı 18, oğlu 13 yaşında, maalesef çözümü yok bunun, iyi niyeti anlama durumları asla yok, kimse psikolog kesilmesin, üvey anne her zaman üvey annedir. Hafta sonları geliyor madem sıkın dişinizi, kuralı falan boş verin, öğrenmesi gerekenleri anası öğretsin, babası öğretsin. Bir mesajda bilinçli olarak koltuğa tuvaletini yaptığını okudum, bırakın babası temizlesin, aralarında halletsinler, karışmayın.
2 çocuklu bir adamla evliyim
Keşke burada verilen öğütler gibi, sevgi dolu , saygılı, huzurlu diyaloglar olsa
Ama imkanı yok
Onu muhatap almayın, yokmuş gibi davranın, psikolojisini falan da düşünmeyin
Acı ama gerçek bu, ondan size evlat, sizden ona ana olmaz
Ben ki böceğe kıyamayıp öldürmeden salan insan, çözümü böyle buldum
Hele ki aklı eren çocuğa yapabilecek hiç bir şeyiniz yok
Harçlıklarından, okul masraflarına, yeme içmelerinden faturalarına kadar her şeylerini ben düşünürüm aman bir şeyden mahrum kalmasınlar diye çabalarım her zaman ama muhataplık yok, anne tarafından doldurulan çocuklara ne yapsanız boş, çünkü sizin hiç bir davranışınız annesinin sözlerinin önünde olamaz. Yaşları büyüse de bu konuda anlama kapasiteleri asla olmuyor, eşimin kızı 18, oğlu 13 yaşında, maalesef çözümü yok bunun, iyi niyeti anlama durumları asla yok, kimse psikolog kesilmesin, üvey anne her zaman üvey annedir. Hafta sonları geliyor madem sıkın dişinizi, kuralı falan boş verin, öğrenmesi gerekenleri anası öğretsin, babası öğretsin. Bir mesajda bilinçli olarak koltuğa tuvaletini yaptığını okudum, bırakın babası temizlesin, aralarında halletsinler, karışmayın.
Ben de tam olarak bunları söyledim yuhlandım. Yazılan, çizilen ile realite ne yazık ki aynı olmuyor. Eşşekten düşenin halini gene eşşekten düşen bilir derler. Yaşamadan konuşuluyor maalesef
Siz nasil bir dünyada yasiyorsunuz bilemedim ama benim yasadigim dünya size garip geldiyse, kendi dünyanizda yasamaya devam edin siz. Evet benim dünyamda üvey anne olarak evladimin hayatina giren bir kisiye cocugumu gönderirsem o kisinin benim evladima bagirmaya hakki yoktur, ben bagirmiyorsam annesi olarak yapmadigim birseyi yabanci bir insan yaparsa tabikide dünyayi ayaga kaldiririm. Burdaki tüm annelere sorun bakim kim evladini ayrildiktan sonra esinin yanina gönderdiyinde yeni esi tarafindan bagirilmasina izin verir ve susar. Annemisiniz bilmiyorum ama hicbir anne buna asla izin vermez. Benim evladima ben bagirmiyorsam hic kimsede bagiramaz, bu hakki kimseye tanimam bu babasida olsa anneaneside olsa x kiside olsa farketmez. Size bagirilmasindan haz duyarmisiniz? Nicin savunmasiz bir cocuga bagirilmasini bu kadar savunuyorsunuz anlam veremedim dogrusu. Siddet sadece fiziksel deyildir, siz bunu önce anlayin. Kaldiki bagirilan bir cocuk, adi üstünde cocuk, yani savunmasiz bir birey. Siz kendi dünyanizda siddeti olayan olarak görüyor olabilirsiniz, ama herkes sizinle ayni düsünücek diyede bir sey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?