Evliliğim ve ben

Cocuga bagirmayi savunan hicbir pedagogun varligina inanmiyorum. Cocuga sinirlarini bagirarak ogretmek savunulacak birsey degil kusura bakmayin. Merak ediyorum etrafinizdaki insanlara da sinirlarini bagirarak mi ogretiyorsunuz? Esinize, kayinvalidenize, annenize, babaniza, isyerinde amirinize bu sekilde bagirabiliyor musunuz? Cocuk diye gucu yetmiyor biryere gidemiyor, nasil olsa bana muhtac diye yapyiginiz bu davranistan umarim vazgecersiniz. Zira bu sekilde insan degil ancak hayvan egitilir!

Arkadaşım o yaşlarda erkek çocuğu olan biriyle evlendi. En baştan itibaren psikolog desteği aldılar. Her çocuk anne babasının ayrılığından etkilenir, ebeveynler başkasıyla evlenince daha çok etkilenir. Bahsettiğim arkadaşım ve ailesi sürecini kadar güzel yönettiler ki anlatamam. Çocuk başta tepkiliydi, arkadaşım çok sabırlı davrandı. Psikolog 'sen onun annesi değilsin, bırak kuralları babası koysun' demiş. Şu an İlişkileri çok güzel. Hep birlikte de tatil yapıyorlar, eşler başbaşa da, babayla çocuk başbaşa da.

Çocuğa bağırmanız çok kötü. İnsan kendi çocuğuna bağırsa aradaki bağdan ötürü çocuk hemen affedip gelip annesine sarılır. Buna rağmen kendi çocuğuna Bile bağırmak yeteri kadar kötü iken, üvey annenin çocuğa bağırması çocukta nasıl bir etki bırakır tahayyül edemiyorum. Tabi ki çocuk sınırları bilmeli ve disiplin olmalı ama bunu sağlamanın yolu bağırmak olmamalı. Uzman desteği almalısınız.

Benim çocuğuma eski eşimin yeni eşi bağırsa ortalığı ayağa kaldırırım. Babası kızınca bile bozuluyorum.

Konu sahibine yüklenmek istemiyorum çünkü kendisi anne değil. ( yanlış anlaşılmasın lütfen çocuk deneyimi yoku kastediyorum. yiğenlerime baktım, kardeşim vardı yok şöyle çocukta baktım deseniz 7/24 kendi çocuğunu büyütmek, deneyimlemek, tecrübe etmek, hata yapmak, doğrusu ne diye aramak, hastayken başında beklemek, deli emek harcamak, sabırın kralını göstermek başka bir şey). Annelik deneyimi yok bu yüzden ağır bir eleştiri getirmeyeceğim teori başka pratik başka çünkü biliyorum. Bir çok yoruma katılıyorum. Bi kere siz çocuğun annesi değilsiniz annesi olmaya çalışmamalısınız. Kendinizi net ve kuşkuya yer vermeyecek şekilde açıklamalısınız. Kural koyucu baba olmalı kan bağı taşıyan. Sizin mecburiyetiniz olmadığını tamamen kendisini sevdiğinden ya da aile olduğunuzdan baktığınızı hissetmeli çocuk diye düşünüyorum. Şu an en büyük kaygınızın eşinizle aranızın kötüye gitmesi olduğunu farkındayım ancak eşinizin oğluyla anlaşmak zorunda değilsiniz o da bunu fark etmeli.Ancak sağlıklı bir ilişki geliştirmeniz uzun vadede hayrınıza olacaktır. Sonuçta evlenirken sürekli haftasonu bir çocuğun geleceğini biliyordunuz. her zaman çocukla anlaşamayanilirsiniz kendinizi bu şekilde gerçeklerle yüzleştirirseniz eminim daha net hareket edebileceksiniz. kitap okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Ayrıca çocuğa geçici bir misafir hissei vermek istemiyorsanız güzel bir oda ve yaşam alanı oluşturmalı küçük dokunuşlarla o yokkende onunla ilgili ayrıntılara dikkat ettiğinizi görmek sanırım size davranışlarını olumlu etkileyecektir. Aldığınız kararların arkasında durun. Mesela saat 11:00 yatak vakti. Dışarıda alacaklarımız belli bunların dışına çıkamayız babanın bugün için ayırdığı bütçe bu onu zorlamak istemiyorum. seçme şansı tanıyın şunu mu yoksa bunu mu yemek istersin? bu programı mı yoksa dışarıda bu etkinliği mi tercih edersin?Her haftasonunu dışarıda organize etmek zorunda değilsiniz bu yaş grubu bilgisayar oyunu sever tabi böyle bir hediye vermeden hemn önce saat sınırlamasına tabi olduğunu babası belirtmeli ve zamanı aşmamaya dikkat etmeli. zamanı aşarsa ne yaparsa yapsın izin vermemelisiniz. Kendisiyle soğuk havalarda bilgisayar oyunu oynayın. sizinle sıcak çikolata yapsın. kitap okumayı sevmiyorsa çizgi roman okuyun. ilgilendiği şeyleri sevmek zorunda değilsiniz ama göz atabilirsiniz. Biraz onun sevdiği biraz sizin sevdiğiniz. evi birlikte toplayın. bulaşıklara yardım etsin. sofra kurarken sürecin parçası olsun. yemek seçiminde bir sağlıklı bir sevdiği zararlı olabilir seçimi ona bırakın. sebze olacak ama hangisi sen seç? hırçın ve agresif günleri olacak bu zamanlarda bağırmak yerine susup ortamı terk edebilirsiniz. daha az iletişim kurabilirsiniz. tabi bunu alışkanlık haline getirmeyin. etkisini kaybeder. sizin kendisini alttan almak ya da katlanmak zorunda olmadığınızı fark edecektir. Şu an ona ablalık yapabilirsiniz annelik rolünün dayatılmasına gerek yok. Her konuda mükemmel olmak zorunda değilsiniz. doğal olmak iyidir.eşiniz kızacak ya da aranız açılacak diye kasıp gerilmeyin. kaygılarınızfan eşinizede bahsedin. Birlikte bu durumu aşacağınızı ve hiç olmazsa içten seviyeli bir ilişki geliştirebileceğinizi umuyorum. Kolay gelsin

Çocuk küçük yaşta daha onunda psikolojisini anlayarak olabildiğince anlayışlı yaklaşmalısın canım..Çocuğun ilgi alanlarına kendinide ortak et ve biraz onunla tek vakit geçirmye calis birlikte dolaşın film izleyin ona sevdigi yemekleri yap falan..Zamanla rayına oturmicak bişey yok biraz büyümesi lazım sadece

Sizi sevmek zorunda degil.annesi degilsiniz onun.o eve babasini gormeye geliyor.size alismak zorunda da degil.
Evet saygi duymali.fakat 9 yasinda.benimse kizim 9 yasinda.ve bu donemler asi tavirlarla istedigini yaptirabilecegini dusundugu bir donem.
Saygiyi empoze edecek olan babasi hak edecek olan sizsiniz.

Amaaa su zamana kadar bir tokat bile atmadim diyorsaniz bunu normal goruyorsaniz bende olsam size saygi duymazdim.
Bununla ovunmeniz cok uzucu.

Tüm haftasonun her saatini çocuğa ayırmak zorunda değilsiniz ki ayırmamalı ve çocuğu bunaltmamalısınız. Ne bileyim kuaföre mi gideceksiniz 1 saat ortadan kaybolun babasıyla başbaşa kalmak istediğine de eminim. Babasıyla alışverişe gönderim siz evde kalın. Gelen yiyecekleri ilgiyle ve birlikte boşaltabilirsiniz. Tehlikeli olmayan yemeklere yardım edebilir mesela. Gelmedn önce arayıp bir iki film seçeneği sunup hangisine bilet alalım izlemek istersin diyebilirsiniz. İlginizi çekmezse baba oğul gidebilirler. Hafta içi arada haftasonunu programlamak için arayabilirsiniz. ya da bahsettiği bir şey üzerine konuşmak için. Futbol oynamayı severler haftasonu 1 gün birkaç saat böyle bir etkinliğe götürün hem enerjisini atınca biraz daha pozitif olacaktır. Normal insanlar gibi çocuk merkezli ama kendinizi de unutmadan bir hayat sürün.

Abartmakmi????
Size tam olarak ne abarti geldi? bir cocuga bagirmak sizce siddet olmaya bilir ama bence siddet. Herkesin bakis acisi farkli.
Cocuk zaman zaman insani cileden cikaran bir varlıktır ve insan kendini tutamaz. Cocuklar bazen laftan anlamaz ve ses yukseltmek bir anda olur. Bunun icin yazınızdaki mahkemeye giderim daava açarım kismi gercek dunyadan uzak bir yerlerden yaşadığınızı düşündürdü bana.

aynı durum bendede var eşimin bir kızı var dokuz yaşında evlendikten sonra annesi onu bir güzle doldurmuş bir cocuğun kuramayacağı cümlelerle felan ben okadının olduğu eve gelmemler felan dedi ki gelmedide eşim bu süreçte çok üzüldü normalde yaz tatili döneminde eşimin hakkı ama annesi yolamadı neyse bayramda iki hafta önce geldi ve 3 hafta kakdı istesek dahada kalırdı dün akşam eşim onu kaldıkları şehre götürdü jaippur neden yok keşke olsaydı felan demiş ama ben ne yaptım ilk başlarda cok tepkiliydi baya bir ters ti yüzü felan evde koştu felan ama ben bişi demedim babası dedi sadece sizde eğer cok fazla müdahale ettiyseniz onu yapma felan saygıyı kaybetmiş olabilir size karşı sakin kalmya çalışın emin olun düzelio

Annelik duygusunu henüz tatmamış bi insana, insanın kendi evladına bile zorlanarak yapacağı fedakarlıkları yap diyorsunuz.
Bu kadın annelik hissiyatını anlayamadan anne olmuş.
Tokat atmadım diyor ne kadar güzel. Ben olsam belki tahammül edemezdim. Çünkü bi evladım yokken onu evladım yerine koyup empati kuramam.
Diyorsunuz ki bakkala gidince birini al diğerini alamazsın, dişlerin çürür vs ya uğraşmaya mecbur mu sırf kabul etti diye annesi gibi nasıl davransın.
Bence babasına yık sorumluluğu, sen belli başlı şeyleri yap. Yemek gibi..
Saygısızsa bir anne gibi değil de normal bi arkadaşına saygısızlık yapmış gibi tepki göster.
Ne olursa olsun annesi değilsin.
Öyle olmaya çalışsan da çok eğreti duracak.

Annelik değil ablalık yapıyorum başında. Beri zaten...ama beni bi çok kişi yanlış anlamış sevmediğimi söylemiş inanın seviyorum evim suan müsait olsa ona oda da yapmak isterim. Ben vurmamakla övünmüyorum.. bi çocuk bilinçli olarak altına çişini yapsa oturdoturduğu koltukta ben neden yaptin dediğimde çizgi film izliyorum sen temizle derse ne yaparsınız... dün akşam supriz bi şekilde aldı eşim cocugu annesinin işi varmış..bizde bu aksam arkadarkadaşlarımızla buluşacaktık doğum gunu partisi için ama biz gidemeyeceğiz çünkü gec vakit çocuğun uykusu gelecek ve alkollü mekan çocuğa uygun değil yani.. yani annesinin issi var ama benim planiplanım önemli değil olan bana oldu yani yine..

haftada iki güncük idare edebilirsin erkek çocukları kadınları sevmez benım oglumda araba surup at bınıyor (oyuncak) balık ttuyor dovusmek ıstıyor işte oyle erkekler :))))

Siz nasil bir dünyada yasiyorsunuz bilemedim ama benim yasadigim dünya size garip geldiyse, kendi dünyanizda yasamaya devam edin siz. Evet benim dünyamda üvey anne olarak evladimin hayatina giren bir kisiye cocugumu gönderirsem o kisinin benim evladima bagirmaya hakki yoktur, ben bagirmiyorsam annesi olarak yapmadigim birseyi yabanci bir insan yaparsa tabikide dünyayi ayaga kaldiririm. Burdaki tüm annelere sorun bakim kim evladini ayrildiktan sonra esinin yanina gönderdiyinde yeni esi tarafindan bagirilmasina izin verir ve susar. Annemisiniz bilmiyorum ama hicbir anne buna asla izin vermez. Benim evladima ben bagirmiyorsam hic kimsede bagiramaz, bu hakki kimseye tanimam bu babasida olsa anneaneside olsa x kiside olsa farketmez. Size bagirilmasindan haz duyarmisiniz? Nicin savunmasiz bir cocuga bagirilmasini bu kadar savunuyorsunuz anlam veremedim dogrusu. Siddet sadece fiziksel deyildir, siz bunu önce anlayin. Kaldiki bagirilan bir cocuk, adi üstünde cocuk, yani savunmasiz bir birey. Siz kendi dünyanizda siddeti olayan olarak görüyor olabilirsiniz, ama herkes sizinle ayni düsünücek diyede bir sey yok.

Birlikte çok güzel aktiviteler de yapıyoruz elimden geldiğince gezdiriyorum istediklerini yapmaya calidiyroum..ama fark ettim ki bi suredir çok değişti ben de Sabredemedigik için bağırmaya başladım..

2 çocuklu bir adamla evliyim
Keşke burada verilen öğütler gibi, sevgi dolu , saygılı, huzurlu diyaloglar olsa
Ama imkanı yok
Onu muhatap almayın, yokmuş gibi davranın, psikolojisini falan da düşünmeyin
Acı ama gerçek bu, ondan size evlat, sizden ona ana olmaz
Ben ki böceğe kıyamayıp öldürmeden salan insan, çözümü böyle buldum
Hele ki aklı eren çocuğa yapabilecek hiç bir şeyiniz yok
Harçlıklarından, okul masraflarına, yeme içmelerinden faturalarına kadar her şeylerini ben düşünürüm aman bir şeyden mahrum kalmasınlar diye çabalarım her zaman ama muhataplık yok, anne tarafından doldurulan çocuklara ne yapsanız boş, çünkü sizin hiç bir davranışınız annesinin sözlerinin önünde olamaz. Yaşları büyüse de bu konuda anlama kapasiteleri asla olmuyor, eşimin kızı 18, oğlu 13 yaşında, maalesef çözümü yok bunun, iyi niyeti anlama durumları asla yok, kimse psikolog kesilmesin, üvey anne her zaman üvey annedir. Hafta sonları geliyor madem sıkın dişinizi, kuralı falan boş verin, öğrenmesi gerekenleri anası öğretsin, babası öğretsin. Bir mesajda bilinçli olarak koltuğa tuvaletini yaptığını okudum, bırakın babası temizlesin, aralarında halletsinler, karışmayın.

Alman taktiği uygulayın:
Çocuk hafta sonu gelince siz ayri ve özel takılın...
Sadece eve yatmaya gidin...
Belki absurd gelecek ama böyle devam ederse sinir hastasi olursunuz

Ağzınıza sağlık...
100000000% katiliyorum

Ben de tam olarak bunları söyledim yuhlandım. Yazılan, çizilen ile realite ne yazık ki aynı olmuyor. Eşşekten düşenin halini gene eşşekten düşen bilir derler. Yaşamadan konuşuluyor maalesef

ah be canım sen çocuk yapma zaten beş yılda o çocuğu kendine aşık edemediysen kendi duygularını kontrol et ama bu saatten sonra çok zor sevgi vermediğin birinden saygı bekleme çocuk ya o daha çocuk inine giremediysen biz sana ne diyelim ya ..oyun oynayacaksın onun için özel şeyler yaıcaksın doldur legene suyu koy salonun ortasına başlarım halına kendinde eğlene eğlene gemi yüzdürün kagıttan ,al yastıklardan ev yap salon yastıklaırndan bakkala götür beni dinlersen dışarıda evle senle güzel vakit geçicez bebeğim de gül güler yüzle söyle bunları ahhh ahhh ya hadi bakalım sen istekli olursan her şey olur .

Ben de tam olarak bunları söyledim yuhlandım. Yazılan, çizilen ile realite ne yazık ki aynı olmuyor. Eşşekten düşenin halini gene eşşekten düşen bilir derler. Yaşamadan konuşuluyor maalesef

Maalesef öyle
İstediğiniz kadar sevgi ve iyi niyetle yaklaşın boş, çocuklar bir de bu iyi niyetleri kullanıyor
Herkes çocuğuna sahip çıksın, boşansam iki gün göndermem adamın evine çocuğu, görsün akşama getirsin
Kendi analarının başa çıkamadığı çocuklarla bizim harikalar yaratmamızı beklemesin kimse
Elden gelen yapılır, bende yaptım baktım ki fayda etmiyor bıraktım, eşimde gözüyle gördüğü için bana hak verdi, doktora bile danıştık, acayip hareketlerini, isyanlarını vs.., ben mi hata yaptım diye düşündüğüm için gittik doktora, neticede ben hiç anne olmadım, belki yanlış yapıyorumdur dedim. Uzunca konuştuk, onlarla da konuştu doktor, neticede ana-baba ayrılığını kullanıyorlar, her iki tarafa da istediklerini yaptırıyorlar, maddi-manevi anlamda kullanıyorlar her iki tarafı da dedi. Bir kaç kez annesini dövdü büyük kız , babasına küfürler, arkadaşlarına şiddet vs. Eşimle açıkça konuştum, bu tür davranışlar yorar beni, ben annesi değilim el kaldırırsa karşılığı ağır olur dedim, ondan sonra çektim elimi ayağımı, kimseye ömrümü heba edemem, kusura bakmasınlar.

Evlenmeyin o zaman çocuklu adamlarla. Çocuğu beğenmiyorsun, e o çocuğu da kocan yetiştirdi bu yaşına kadar? Kimse anlamazmış da görmezlikten gelincekmiş de. Siz daha çok saygısızlığa uğrarsınız bu zihniyetle. Birbirlerine cahil cahil akıllar vermezler mi bir de. Allah hiçbir çocuğu sizin gibilerin eline düşürmesin.

Aşırı abartılısiniz.

Sorun: benim oğlum herhangi bir insanın koltuğuna işerse ( üvey anneyi gecdim, ağacın kenarini bile kabul etmem)

Ben utancimdan yerin dibine girerdim. Benim terbiyesiz oğlum bunları yapsa bağırmayı birak üvey anne evine eşiğinden almasa bile hakli gorurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…