- 25 Nisan 2013
- 484
- 577
- 103
- Konu Sahibi aklikarisik
-
Siz cocuga bagirilmaz diyen pisikolojisini bozuyorsun diyen hanfendilere gülüyorsunuz ya, ben malesef sizin yazdiginiz cevaba gülemiyorum ve cok üzüldüm acikcasi. Bende bagiriyorum demenize, yokmus gibi davranin ve SEVGI HERSEYI CÖZMÜYOR demenizi saskinliklar icinde okudum, cok aci.
Evet kurallar koymak, düzenli pilanli yasamak ve hayir demeyi ögretmek cocuklarin gelisiminin olmazsa olmazli. Ancak bunlari ögretirken bunlri sevgiyle sabirla ögretmek gerekki cocuklar kendilerini güvende hissetsinler. Siz kizip bagirarak yok sayaeak ögretirseniz cocuk kendini güvende hissetmez aksine korktugu icin zorla mecburiyetten yapar. Hic bkr Pedagogda cocuga bagirarak yok sayarak bunlari yapin demez. Misal sizin esiniz sizi yok saysa bagirarak kurallar koysa naparsiniz?
hissetiginiz şeyle alakalı bu..Keşke yasadikalrimi görseydiniz... ama bende bu durumdan rahatsizim düzelsin istiyorum bu durum..cunku benim hayatımı etkiliyor eşimden uzaklaşıyorum.. sadece çözüm istiyorum nasıl davranmaliyim
Cocuk eyer koltuga isiyorsa, bir derdi vardir yardim almak gerekir. Sizin düsündüyünüz gibi sinirlarimi ölcüyor yok mutsuz etmek istiyor düsüncesi sizin cocukla empati kuramadiginizin göstergesi. Benim cocugum 9 yasinda koltuga cisini yapsa ben ona niye kizayimki problemin nerden kaynaklandigini bulmaya calisirim bir uzman esliyinde. Siz koltuga verdiyiniz önemi biraz cocuga verin. Koltuk bu ya silinir temizlenir yenisi alinir ama evladin yenisi alinmaz.Çocuklar bir takım şeyleri kasten,bilerek yapıyorlar karşısındaki kişiyi bezdirmek, vereceği tepkiyi ölçmek ve mutsuz etmek için şayet yaptığı olumsuz şeye olmamış gibi davranırsanız yapmayı kesiyor. Tekrar söylüyorum sevgi her şeyi çözmüyor çözmez. Eşimle yaptığınız kıyaslamaya gelince eşim bir yetişkin bahsedilen bir çocuk ve sınırlarını öğrenme aşamasında saçma sapan şeyler yapıyor.. Koltuğa işemek gibi. Sizin öz be öz evladınız 9 yaşında koltuğa işesin gel temizle desin ama siz bağırmayın başını okşayıp ay bebeğim ben seni koşulsuz seviyorum diyin
Anne olmamissiniz o yüzdende duygulariniz cok kati bu belli. Ama o cocuklar sonradan olmadi yani sizden öncede vardi ve siz bile bile esinizi öyle kabul etmissiniz cocuklarini kabul etmemissiniz anladigim kadariyla. Bende bunu anlamiyorum cocugu olan birini es olarak secerken hersey iyi güzel ama is cocuklara gelince cocuklar kaka ögggg yapiliyor. Karsiligi agir olur demissiniz cocuklar, ne yazik. Siz böyle tepkili olursaniz onlarinda etkiye tepki göstermesi cok dogal. Siz resmen siddet uygularim diye tehdit ediyorsunuz farkindamisiniz. Böyle yorumlari okuyunca sözün bittiyi yer diyorum.Maalesef öyle
İstediğiniz kadar sevgi ve iyi niyetle yaklaşın boş, çocuklar bir de bu iyi niyetleri kullanıyor
Herkes çocuğuna sahip çıksın, boşansam iki gün göndermem adamın evine çocuğu, görsün akşama getirsin
Kendi analarının başa çıkamadığı çocuklarla bizim harikalar yaratmamızı beklemesin kimse
Elden gelen yapılır, bende yaptım baktım ki fayda etmiyor bıraktım, eşimde gözüyle gördüğü için bana hak verdi, doktora bile danıştık, acayip hareketlerini, isyanlarını vs.., ben mi hata yaptım diye düşündüğüm için gittik doktora, neticede ben hiç anne olmadım, belki yanlış yapıyorumdur dedim. Uzunca konuştuk, onlarla da konuştu doktor, neticede ana-baba ayrılığını kullanıyorlar, her iki tarafa da istediklerini yaptırıyorlar, maddi-manevi anlamda kullanıyorlar her iki tarafı da dedi. Bir kaç kez annesini dövdü büyük kız , babasına küfürler, arkadaşlarına şiddet vs. Eşimle açıkça konuştum, bu tür davranışlar yorar beni, ben annesi değilim el kaldırırsa karşılığı ağır olur dedim, ondan sonra çektim elimi ayağımı, kimseye ömrümü heba edemem, kusura bakmasınlar.
Anne olmamissiniz o yüzdende duygulariniz cok kati bu belli. Ama o cocuklar sonradan olmadi yani sizden öncede vardi ve siz bile bile esinizi öyle kabul etmissiniz cocuklarini kabul etmemissiniz anladigim kadariyla. Bende bunu anlamiyorum cocugu olan birini es olarak secerken hersey iyi güzel ama is cocuklara gelince cocuklar kaka ögggg yapiliyor. Karsiligi agir olur demissiniz cocuklar, ne yazik. Siz böyle tepkili olursaniz onlarinda etkiye tepki göstermesi cok dogal. Siz resmen siddet uygularim diye tehdit ediyorsunuz farkindamisiniz. Böyle yorumlari okuyunca sözün bittiyi yer diyorum.
Sizin evladiniza verdiyiniz deyer bukadar olabilir. Ama her anne sizin vermediyiniz o deyeri cocuklarina vermicek diye birsey yok. Evlat buya canin kanin herseyin ötesi varmi? Terbiye oraya isedi buraya isedide bitmiyorki. Cisini tutamayan bir cocugun siddete deyil yardima ihtiyaci vardir. Bundan anne olarakta utanilmaz aksine cözümü aranir. Cözüm aranmayip cocuk suclanirsa iste ozaman utanilmasi gerekir cocuga yardim edilemediyi icin. Koskoca insanlar var hayatlarinda bir olay yasayip etkilenip idrarini tutamayanlar var onlardami kasten yapiyor?Aşırı abartılısiniz.
Sorun: benim oğlum herhangi bir insanın koltuğuna işerse ( üvey anneyi gecdim, ağacın kenarini bile kabul etmem)
Ben utancimdan yerin dibine girerdim. Benim terbiyesiz oğlum bunları yapsa bağırmayı birak üvey anne evine eşiğinden almasa bile hakli gorurum
Sizin evladiniza verdiyiniz deyer bukadar olabilir. Ama her anne sizin vermediyiniz o deyeri cocuklarina vermicek diye birsey yok. Evlat buya canin kanin herseyin ötesi varmi? Terbiye oraya isedi buraya isedide bitmiyorki. Cisini tutamayan bir cocugun siddete deyil yardima ihtiyaci vardir. Bundan anne olarakta utanilmaz aksine cözümü aranir. Cözüm aranmayip cocuk suclanirsa iste ozaman utanilmasi gerekir cocuga yardim edilemediyi icin. Koskoca insanlar var hayatlarinda bir olay yasayip etkilenip idrarini tutamayanlar var onlardami kasten yapiyor?
Anlama probleminiz oldugu gibi siddet kötüdürden baslayip annelik demogojisi ile ortaligi ayaga kaldirip cocukla yetiskini bir tutmaniz ve fevri yazilariniz sizde sadece kendini hakli cikartma imaji yaratıyor. Kendi dunyamda yasamak icin size soracak degilim. Ben cocuga durmadan bağırilsin demedim,terbiye oyle olmaz. Zaten burdaki üyeler de bas bas bagirsin çocuk korkudan titresin demiyor olayları carpitmayin. Bana bagrilmasinin konumuzla alakasi yok cunku artik terbiye seviyesini geçtim. Ancak cocuklarin terbiyeye ihtiyacı vardir ve tabiki şiddeti onaylamam ama terbiye surecinde insan cileden cikabilir ve ses yükseltmek makul karşılanabilir. Siz kesinlikle gercek dunyadan uzaksiniz ya da bilincaltinizda bununla ilgili asamadiginiz sorunlar var;bağırmayla mahkeme sürecine girerim demissiniz bu bile durumun göstergesi.Siz nasil bir dünyada yasiyorsunuz bilemedim ama benim yasadigim dünya size garip geldiyse, kendi dünyanizda yasamaya devam edin siz. Evet benim dünyamda üvey anne olarak evladimin hayatina giren bir kisiye cocugumu gönderirsem o kisinin benim evladima bagirmaya hakki yoktur, ben bagirmiyorsam annesi olarak yapmadigim birseyi yabanci bir insan yaparsa tabikide dünyayi ayaga kaldiririm. Burdaki tüm annelere sorun bakim kim evladini ayrildiktan sonra esinin yanina gönderdiyinde yeni esi tarafindan bagirilmasina izin verir ve susar. Annemisiniz bilmiyorum ama hicbir anne buna asla izin vermez. Benim evladima ben bagirmiyorsam hic kimsede bagiramaz, bu hakki kimseye tanimam bu babasida olsa anneaneside olsa x kiside olsa farketmez. Size bagirilmasindan haz duyarmisiniz? Nicin savunmasiz bir cocuga bagirilmasini bu kadar savunuyorsunuz anlam veremedim dogrusu. Siddet sadece fiziksel deyildir, siz bunu önce anlayin. Kaldiki bagirilan bir cocuk, adi üstünde cocuk, yani savunmasiz bir birey. Siz kendi dünyanizda siddeti olayan olarak görüyor olabilirsiniz, ama herkes sizinle ayni düsünücek diyede bir sey yok.
Sizin gibi geri kafali ve ilkel, bilincsiz, siddet yanlisi cocuguma deyer vermeyen bir anne olucagima evet sizin tabirinizle yeni nesil anne olmayi yeylerim. Nerden biliyorsun cocugun bilerek isteyerek cisini yaptigini? Müneccimmisiniz? Ama hemen etiketi yapistir coooook biliyorsunuz ya. Ben evet sizin deyiminizle ikinci anne kategorisinde olmayi tercih ediyorum, malum sizin kafa yapinizda birinci anne kategorisi siddet gösteren cocugu terbiye etmeye calisan ceza veren bir anne modeli var. Siz devam edin bildiyiniz yöntemlerle davranmaya. Keske sizin gibi düsünen insanlarada ayni terbiye kurallari uygulansa.Kendinize gelin hanımefendi...
Konu hasta bir cocuk değil.
Konu koltuğa işeyen ve peşine temizle diyen bir cocuk
Sizin cocuk gelişimden anladığıniz bu ise vay turkiyenin haline... demekki yeni nesil dağa taşa işeyen ve normal gören insanlarla dolacak.
Sizin murfak piskolojiniz nereden tutsam elimde kalıyor..
9 yaşındaki bir cocuk bu tavirlari sergiliyorsa uzman yardimi almasi gerektir. Bunun verilen değerle alakasi yok. Çocuğu koltuğa işermek sevgi göstergesi değildir.
Sizin sevgi alginiz bana değişik geldi...
Çocuğunuza özürlü gibi davranmayin ve doğruyu yanlışı öğretin lütfen. Siz yapmazsaniz hayat yapar zaten ama olan.çocuğa olur.
sevgi ve ogluşum nefes aliyor pirt yapdi hadi dünya alkislasin arasinda cok fark var. Siz ikinci kategoride olan anne grubusunuz...
Neyse... sizinki işesin siz silin ben gerektiği cezasini veririm çocuğuma
Siz herseyi kafaniza göre yorumluyorsunuz, ortaligi okadar cok terbiye kurallari diye inletiyorsunuzki. Evet hanfendi hala konumu savunuyorum, ben esimden ayrilsam ve esim baska biriyle evlense cocugumu hafta sonrari görmek istese babasi olarak ve bende babasina güvenip evladimi onun esinin yanina yollasam o kiside benim cocuguma bagirip pisikolojisini bozsa ortaligi ayagada kaldiririm gidip mahkemeyede veririm süründürürüm cocuguma siddet uygulandigi icin. Birdahada o eve yollamam. Ne demek ya ben gözpmden sakinicam büyütücem emek vericem baskasi gelip sirf babasiyla evlendi diye kizicak. Yok böyle bir dünya. Size göre bu düsüncem gercek dünyadan uzakta oldugumu ve bilinc altimda asamadigim seyler varya, varsin öyle düsünün siz. Size cok garip gelmis olabilir, ama banada inanin sizin düsünceleriniz cok garip ve pervasiz geliyor.Anlama probleminiz oldugu gibi siddet kötüdürden baslayip annelik demogojisi ile ortaligi ayaga kaldirip cocukla yetiskini bir tutmaniz ve fevri yazilariniz sizde sadece kendini hakli cikartma imaji yaratıyor. Kendi dunyamda yasamak icin size soracak degilim. Ben cocuga durmadan bağırilsin demedim,terbiye oyle olmaz. Zaten burdaki üyeler de bas bas bagirsin çocuk korkudan titresin demiyor olayları carpitmayin. Bana bagrilmasinin konumuzla alakasi yok cunku artik terbiye seviyesini geçtim. Ancak cocuklarin terbiyeye ihtiyacı vardir ve tabiki şiddeti onaylamam ama terbiye surecinde insan cileden cikabilir ve ses yükseltmek makul karşılanabilir. Siz kesinlikle gercek dunyadan uzaksiniz ya da bilincaltinizda bununla ilgili asamadiginiz sorunlar var;bağırmayla mahkeme sürecine girerim demissiniz bu bile durumun göstergesi.
Bu arada sevgiyle büyütülen cocuklara özürlü gibi demeniz seviyenizi ortaya koyuyor gercekten hic muhattap olmicagim bir insan türüsünüz. Yok pirt yapti mapti nasil konusmalar bunlar ya, siz devam edin böyle uslupla cocuk büyütüp cezalar vermeye. Cezalarla kaba kuvvetle büyütülen cocuklarin büyüdüklerindeki hallerini görüyoruz her gün tv lerde. Kusura bakmayin ama sizinle daha fazla muhattap olamicam ben, sizinle bu tür diyaloga girmeyi kendi kendime yapilmis hakaret sayiyorum. Siz devam edin kurdugunuz hayatinizda siddet ve zorbalikla kücücük cocuklarin hayatini yönlendirmeye.Kendinize gelin hanımefendi...
Konu hasta bir cocuk değil.
Konu koltuğa işeyen ve peşine temizle diyen bir cocuk
Sizin cocuk gelişimden anladığıniz bu ise vay turkiyenin haline... demekki yeni nesil dağa taşa işeyen ve normal gören insanlarla dolacak.
Sizin murfak piskolojiniz nereden tutsam elimde kalıyor..
9 yaşındaki bir cocuk bu tavirlari sergiliyorsa uzman yardimi almasi gerektir. Bunun verilen değerle alakasi yok. Çocuğu koltuğa işermek sevgi göstergesi değildir.
Sizin sevgi alginiz bana değişik geldi...
Çocuğunuza özürlü gibi davranmayin ve doğruyu yanlışı öğretin lütfen. Siz yapmazsaniz hayat yapar zaten ama olan.çocuğa olur.
sevgi ve ogluşum nefes aliyor pirt yapdi hadi dünya alkislasin arasinda cok fark var. Siz ikinci kategoride olan anne grubusunuz...
Neyse... sizinki işesin siz silin ben gerektiği cezasini veririm çocuğuma
Aşırı abartılısiniz.
Sorun: benim oğlum herhangi bir insanın koltuğuna işerse ( üvey anneyi gecdim, ağacın kenarini bile kabul etmem)
Ben utancimdan yerin dibine girerdim. Benim terbiyesiz oğlum bunları yapsa bağırmayı birak üvey anne evine eşiğinden almasa bile hakli gorurum
Çocuklar bir takım şeyleri kasten,bilerek yapıyorlar karşısındaki kişiyi bezdirmek, vereceği tepkiyi ölçmek ve mutsuz etmek için şayet yaptığı olumsuz şeye olmamış gibi davranırsanız yapmayı kesiyor. Tekrar söylüyorum sevgi her şeyi çözmüyor çözmez. Eşimle yaptığınız kıyaslamaya gelince eşim bir yetişkin bahsedilen bir çocuk ve sınırlarını öğrenme aşamasında saçma sapan şeyler yapıyor.. Koltuğa işemek gibi. Sizin öz be öz evladınız 9 yaşında koltuğa işesin gel temizle desin ama siz bağırmayın başını okşayıp ay bebeğim ben seni koşulsuz seviyorum diyin
işte sorun burada zaten
bu terbiyesizlik değil
başlı başına çocukta bir "sorun" olduğunu gösteriyor
hiçbir çocuk, hele 9 yaşında, durduk yere koltuğa işeyip de sen temizle demez
çocuğun içinde ne fırtınalar kopuyor kim bilir
annesi bile dolduruyor olsa, çocuk 9 yaşında 9, yetişkin mantığıyla davranabilir mi?
Bu arada sevgiyle büyütülen cocuklara özürlü gibi demeniz seviyenizi ortaya koyuyor gercekten hic muhattap olmicagim bir insan türüsünüz. Yok pirt yapti mapti nasil konusmalar bunlar ya, siz devam edin böyle uslupla cocuk büyütüp cezalar vermeye. Cezalarla kaba kuvvetle büyütülen cocuklarin büyüdüklerindeki hallerini görüyoruz her gün tv lerde. Kusura bakmayin ama sizinle daha fazla muhattap olamicam ben, sizinle bu tür diyaloga girmeyi kendi kendime yapilmis hakaret sayiyorum. Siz devam edin kurdugunuz hayatinizda siddet ve zorbalikla kücücük cocuklarin hayatini yönlendirmeye.
Sizin gibi geri kafali ve ilkel, bilincsiz, siddet yanlisi cocuguma deyer vermeyen bir anne olucagima evet sizin tabirinizle yeni nesil anne olmayi yeylerim. Nerden biliyorsun cocugun bilerek isteyerek cisini yaptigini? Müneccimmisiniz? Ama hemen etiketi yapistir coooook biliyorsunuz ya. Ben evet sizin deyiminizle ikinci anne kategorisinde olmayi tercih ediyorum, malum sizin kafa yapinizda birinci anne kategorisi siddet gösteren cocugu terbiye etmeye calisan ceza veren bir anne modeli var. Siz devam edin bildiyiniz yöntemlerle davranmaya. Keske sizin gibi düsünen insanlarada ayni terbiye kurallari uygulansa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?