Evliliğim

mori_yel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2012
51
13
38
merhaba bayanlar,
Ben 3 yıldır evliyim. 1,5 yaşında bir kızım var. Eşimin küçük çaplı kendi iş yeri var ben de özel bi şirkette mühendis olarak çalışıyorum. Evliliğimizin ilk yılları cocuk yokken esimin ailesi yüzünden çok tartışıyorduk. Ailesi sürekli onlarla vakit geçirmemizi istiyordu. Benim haftada 1 gün tatilim vardı ve onu da ailesi ile gecirmek istemiyordum. Çünkü yeni evliydik ve birbirimize vakit ayıramıyorduk. Eşim de ailesiyle valit geçirmeyi seven biri oldugu için her hafta sonu ailesine gidiyorduk. İlk dönem bu yüzden sürekli tartışıyorduk. Sonra çocuk oldu. Lohusalık dönemi vs yardım için yanımıza geldiler ve aynı şehirde olmamıza rağmen bizimle kaldılar. Bi süre sonra kayınvalide kayınpederle birlikte yasamak da sorunlar getirdi. Eşim işten geliyor babasıyla salonda tv izliyor yanıma ugramıyordu. Ben de bir yandan yeni doğmuş bir bebekle anneliğe alışırken bir yandan biten özel hayatımız içinde bunalıma girmiştim ve sonu ailesiyle tartışmayla sonlanıp ailesinin evlerine dönmesiyle sonuçlandı. Ailesiyle tartışmam yüzünden uzunca süre eşimle aramız düzelmedi. Sırf evliliğim için gidip Ailesinden özür diledim. Son 4 5 aydır ise eşimle tamamen iletişim kopukluğu yaşıyoruz. Kendisi sürekli çalışıyor. Ben bir yandan iş bir yandan ev bir yandan çocuk artık bunalmış durumdayım. Yanımda bana destek olan bir eş yok. Eve geliyor yemek yiyor sonra bir elinde telefon bir elinde kumanda ya tartışmaprogramı acar ya spor. Ben de gidiyorum baska odaya tv acmaya. Birbirimizden kopuk bir sekilde yaşıyorz. Sürekli iş seyahatlerinde oldugundan ben her hafta sonu 1,5 yaşındaki kızımı alıp gönlünü etmek için alışveriş merkezlerinde dolanıyorum. Bir bayan olarak ilgi sevgi bekliyorm ama hiç biri yok. Birlikte çıkıp gezme huyumuz yok. Tek iyi yanı eşimin içki kumar yok. Ama Kendimi yorgun yalnız ve mutsuz hissediyorm. Evliliği de neden dewam ettirdiğimi sorgulayıp duruyorum kendime. Bilemiyorum ...

Ortada evlilik var mı bir bunu düşünün ?
İki lafın belini kırmayı bırak aynı odada aynı programı bile izlemiyorsunuz
Sen yemek yap o yesin , 2 kelime çocuk için koşun , yatakta biraz takılın
eee kağıt üstünde imza da var siz evlisiniz
Bir bekar olarak soruyorum evlilik bu mu ?
Aile terapistine gidin sizin ki evlilikten çok yurtta ki oda arkadaşlığına dönmüş
Sizin sorununuzun bizim yazacaklarımızla çözüleceğine inanmıyorum

eşin genel erkek tiplemesine uyuyor maalesef. evde iş konusunda yardım eder mi?
yaşlarınız kaç bu arada?

Bence eşinize bunları anlatın... su durumu sorgulamalta haklısınız fakat konusmakta fayda var ben düzeleceğine inanıyorum.

Düzeltemeyeceğiniz bir şey değil gibime geldi.. İletişim çok önemli her ilişkide olduğu gibi. Bu kopukluğu gidermek ikinize düşüyor

Saniri esinle konusma vakti gelmis. Kizmadan sakince. Bundan rahatdizlik duydugunu, mutduz oldugunu, aile gibi olmak istedigini dile getirmen gerek.
Sunu da soyleyim cogu evliliklerde erkekler bir sure sonra ozellikle de cocuk olduktan sonra kumanda ellerinde kendilerine duvar orup o duvarin icinde yasiyorlar. Pazar gunlerini bir arada gecirmeye calisin. Yapabilirseniz kisa gunu birlik bir yerlere gidin. Ve lutfen asiri fedakarligi birakin. Ev islerine cok kaptirip kendinizi ihmal etmeyin.

Evliliği devam ettiriyorum diyorsunuz da ortada bir evlilik yok?Benim ev arkadaşımla daha çok paylaşımım var inanın

Bu durumu kabullenip normallestirmeyin.Konusun esinizle.Sakin ve detaylica.Birlikte zaman gecirmeye calisin.Ondan kizinizla ilgili sorumluluklarini yerine getirmesini isteyin.Beraber gezin.

Eşiyle konuş diyenlere de pes diyorum ya.5 yaşında mı bu adam kadın derdini söylemeden anlayamıyor mu?
Bu erkekler çocuk gibidir sözüne çok bel bağlıyorsunuz hanımlar bence.Çocuk gibi olabilirler ama aptal değiller.Adam basbaya farkındadır bu durumun karısını üzdüğünü.Belli ki umrunda değil daha neyi zorlasın.
Konu sahibi hatayı gidip ailesinden özür dileyerek yapmış zaten.Adamla konuşup yine alttan mı alsın yani.Valla pes

Karşılıklı konuşup halledilecek bir durum bu. Gerçekten çok üzüldüm kadın olarak normalde ilgiye ihtiyacımız var değil ki lohusalık ve sonrası daha hassas oluyoruz.baktın olacak gibi değil ev arkadaşı gibi yaşamak istemediğini belirt ve iyi düşün

evlilik emek ister bence sizde eşinizde sorunlardan bıkıp çoktan vazgeçmişsiniz ortada hiçbir çaba yok. erkekler rahatlarına düşkün oluyor biraz dürtmek size kalmış acı ama gerçek. eşinizi karşınıza alıp ciddi ciddi konuşun bence de. yada bir jest yapın çocuğunuzu bi geceliğine kayınvalidenize yada yakınınızda kim varsa onda bırakın sizde güzel bir gece geçirmeye çalışın baktınız yine aynı tas aynı hamam ondan sonra farklı yollar düşünebilirsiniz. bu tamamen benim fikrim ama ortadaki problem sadece ilgisizlik ve evet kabul eşiniz çaba göstermiyor ama sizde pek çaba gösteriyorsunuz gibime gelmedi evlenmek kolay sürdürmek zor olan

bir haftasonu siz ayarlayıp kızınızı da alıp bir tatile çıksanız farklı yerler görmek çekirdek ailenizle beraber zaman geçirmek ilişkinize iyi gelebilir
peki siz bir yere gidelim derseniz veya bir şeyler ya eşinizin tavrı ne oluyor

İletişim kopukluğumuz var diyor.. İkisi de konuşmaya yeltenmiyor.. Evet birinin adım atması gerek ki oturulup bir şeyler konuşulsun. Konuşmadan anlaşılmıyor insanların derdi çoğu zaman. Evet konuşmak güzel bir şey, iletişim güzel. En azından anlaşılır karşılıklı. İnsanlar da gidip yalvar kocana demiyor sonuçta, dimi?

Bu aralar bizde de var iletişim kopuklugu
Herkes kendi halinde

Bence sevdiginiz dostlariniza ziyarete gidin
Sinema tiyatroya gidin iyi gelir

Bana göre farkı yok.Adam 4 5 aydır ilgisiz gidip niye böylesin demek nolur bana ilgi göster demenin kibarcası.
Bu kadın haksız yere özür dilemiş buna rağmen eşiyle papaz olmuş.Ev çocuk kadının üstünde.Bi de gidip adama niye böyleyiz mi diyecek neyi konuşacak gidip?

Nolur bana ilgi göster'le niye böylesin'i denk görmek farklı bir kafa bence. Bütün sorun çözme çabaları yalvarma mı oluyor bu durumda? Hem ne yapsın konuşmayıp da? Gidip hemen dava mı açsın ya da böyle mutsuz yaşamaya mahkum mu bıraksın kendisini?

tabiki niye böyleyiz diyecek. bir evlilik kolay yürümüyor bu konuda pek fikriniz olmadığı ortada. her evliliğin inişleri çıkışları olur bu iş 3-5 yıl birisiyle gezmeye benzemez. flört ederken bağı koparmak kolay ortada bir çocuk ve çaba sarfedilmiş bir ev var en ufak bir olumsuzlukta bozulacak bir birliktelik o imzaya kadar gitmez zaten. ortada ciddi bir sorun olsa kimse karşına al konuş demez kimsede yalvar yakar demiyor zaten karşına alır sorarsın neler oluyor neden bu durumdayız dersin cevap işine gelmezse ona göre davranırsın. ama ortada kurtulabilecek bir evlilik ve 1,5 yaşında bir miniş varken kimseye gaz vermeye de gerek olduğunu düşünmüyorum

Konunun dışına çıkmayayım ama bu aralar bizdede bi kopukluk var kendi kendime konuşuyorum resmen evde. TV karşısında beni duymuyor bile adamm ya , başı agriyomus felan falan . bide hamileyim. Erkeklerin dönemi sanırım ben kendi haline bıraktım bakalım ne olacak

Bu aralar bizde de var iletişim kopuklugu
Herkes kendi halinde

Bence sevdiginiz dostlariniza ziyarete gidin
Sinema tiyatroya gidin iyi gelir
Konunun dışına çıkmayayım ama bu aralar bizdede bi kopukluk var kendi kendime konuşuyorum resmen evde. TV karşısında beni duymuyor bile adamm ya , başı agriyomus felan falan . bide hamileyim. Erkeklerin dönemi sanırım ben kendi haline bıraktım bakalım ne olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…