Evliliğimde içinden çıkamadığım sorunlarım

mutisme

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2015
237
111
18
35
Günaydın arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Size sormak istediğim çok fazla şey var ama bir yerden başlarsam eğer devamının geleceğini umut ediyorum.

Ben bir yıllık evliyim. Sorunum ise eşimin dinmek bilmeyen psikolojisi. Ani çıkışları. Kolay kalp kırışları.
Ben tahammül etmeye çalıştıkça bunun bir sonunun gelmemesi. Kendimi tükenmiş ve hicbirseyden keyif alamaz bir halde buluyorum zaman zaman. Mesela tüm bir haftasonu boyunca pazartesi olsa da kendimle kalabilsem dedim.
Zaman oluyor çok iyiyiz ama zaman oluyor her hareketim her sözüm eşime batıyor. Sorduğum bir sorunun cevabını duyamayıp ikinci kez sormam azar işitip susmama yol açabiliyor.

Peki konuşmayı denemedim mi? Denedim. Defalarca. Özür dileyip aynısını tekrar tekrar yapmaktan başka bir işe yaramıyor bu.

Bir örnek vereyim. Geçenlerde arabayla bir yere gittik. Arabayı park ettiğimiz yer çok musait değildi. Numarasini yazıp cama koymak istedi. Arabada kalem yokmuş. Direksiyonu yumruklamaya başladı. Benim sorumlulugumda olan bir durum değildi. Zaten bana kızmamıs. Şöyle de bir durum var. Arabada numarasının yazılı olduğu kart var. Normalde hep onu kullanır bu durumlarda. Amacı neydi soramadım bile korkudan.

Başka bir örnek vereyim. Daha dün dışarıdan geldik. Evde yemek yoktu aksama da misafir vardı. Acıktım dedi. Ben de kibar bir şekilde tost yapsam atıştırsan da bir saate yemek yapacağım birlikte yesek dedim. Bağırmaya başladı. Kibarlıktan kırılacakmışım ben kimmişim neden böyle konuşuyormuşum. Dedim ki geçen hafta tost yapıyım mı diye sorduğumda kızdın o yüzden çekinerek sordum. Kendisini haklı çıkarmak için bağırıp durdu.
Ben yemeğini hazırlarken banyoya gitti sabun bitmiş ben söylemeyim doldur şunu diye bağırdı. Sonra akşam misafirler yani babamlar geldi. Ben de hasta hissediyordum kendimi. Babamı öptüm. Sonra da bir anda öpmeseydim baba hasta gibiyim dedim. O kadar. Ardından ben mutfağa geçince eşim geldi yanıma. Ben ne dusuncesiz bur insanmışım neden babama öyle demişim. Kızdı sessizce bağırdı zaten olmayan moralimi alt üst edip misafirlerin yanına geçti. Neden kızdigini halen bilmiyorum.

Gecenin sonunda yatağa girdik. Eşimin telefonu titredi. Mesaj geldi dedim. Ses vermeyince sadece bir kere uyudun mu dedim. Bir dakika sonra bağırmaya başladı. Icinden dua ediyormuş. Niye konuşuyormuşum. Yüzümü görmek istemiyormuş arkanı dönüp yat diye bağırdı. Buna artık tahammül edemedim. Kendini ne sanıyorsun ne yaptım ben diye konusmaya çalıştım. Kendisini haklı çıkarmak için bağırıp durdu. Yazıklar olsun deyip salona gittim sinirden titriyordum. Orda ağladım. Umrunda olmadı. Gelip bakmadi bile.

Bunlar gibi o kadar çok örnek verebilirim ki. Gücüm gerçekten tükendi. Her an acaba neye kızacak diye bekliyorum. Hep böyle mi Hayır. Ama bir başladığında bütün günümü mahvediyor. Yaşayacak enerjim kalmıyor. Kendime saygımı yitiriyorum.
Sizce bir çıkış yolu var mıdır. Benim yaşadıklarımı yaşayıp çözüm bulan yada çözüm önerisi olan varsa hepinizi dinlemek isterim.

Konuşmayı deniyorsunuz işe yaramıyor. Psikolojik tedavi görmesi gerekiyor ama tavırlarından anladığım kadarıyla, bu teklifi de yine size bağırıp çağırarak geri çevirecek. Yine de ön yargılı olmayayım diyorum, şansınızı deneyin.
Ancak bu böyle devam etmez, etmemeli. Özür dilemesi de iş değil, artık yalama yapmış bir durum olmuş bu. Bu gerginlikle, saygısızlıkla ömür mü geçer? Hiç bir şey değişmiyorsa, yol verin gitsin. Böyle bir adama neden katlanasınız? "Ama seviyorum, biliyorum o da beni seviyor" la başlayan cümleleri bir kenara bırakalım, sizi asla daha iyi bir yere götürmez.

Konuştum söyledim. Yardımcı olmaya da çalıştım. Bak ikimize de zarar veriyor dedim. Ama psikolojik yardım alması için ikna edemedim. Babasını sevmez sırf bu tarz davranışları yüzünden. Bak dedim sevmiyorsun ama belki farkında değilsin aynen baban gibi davranıyorsun. Bizim çocuğumuz olduğunda o güzel bir ortamda yetişmeli... anlatmadigim şey kalmadı. Hak veriyor birdaha seni üzmeyecegim diyor yine aynısını yapıyor. Dışarıda en ufak birsey görsün hemen insanlara bağırıp küfeetmeye başlıyor. Ayrılmayı düşünmüyor değilim. Son bir çıkış yolu arıyorum.

bence onun yaptığı gibi davranın...size yaklaşımı hep eksik aramak ezik görmek...sizde eksik arayın ve yüzüne vurun.bakalım hayat onun için kolay olacakmı hatalarını söylemekle anlamaz.onun yaptıklarının aynısını ona yapacaksınki ozaman anlayacak atasını anlamıyorsa zaten tahammül etmenin bir anlamı yok.akıllanmayacaktır.

eşinizin sevgisi ve tahammülü azalmış sanırım size karşı yoksa bu saydığınız sebeplerden sorun çıkmaz...

bir yıllık evlisiniz daha,
arkadaşta neyin siniri varmış böyle.

hani insanlar yaşlandıkça aksileşirler falan, o zaman biraz taktik işe yarayabilir.
ama şu anda, daha bir yıllık evliyken size nasıl kıyabiliyor.

siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?

evliliğim ilk yılları eşimde böyle saçma sapan bi şeylerden kırardı kalbimi neden diye sorduğumda cevap vermez !!!

SUS !!! derdi hoş bişi sorsam işine gelmiyosa SUS !!! DER.

üzülme erkekler böyle oluyo herhalde ilk zamanlar oda zamanla alışır evliliğe

severek mi evlendiniz ? merak ettim ?

Aksine beni isyan durumuna getiren şey bana olan sevgisinden şüphe etmem. Seven insan bu şekilde davranabilir mi? Bence davranamaz. Ben mutsuz bir insana dönüstüm. Yüzümdeki neşe kayboldu. Çevremdeki insanlar bile farkediyorlar. Artık bende sorguluyorum sevgimi. Nasıl sevebilirim ki böyle beni hiçe sayan duygularımı görmezden gelen bir adamı. Dusuncelerime zerre önem vermiyor ki. Işe gitse de nefes alsam diyorsam bu sevmediğim anlamına gelir diyorum kendi kendime.

Zor bir durum. Bir de siz alttan aldıkça daha çok abartmış bence. Yani ne yaparsa yapsın tahammül edeceğiniz imajını vermişsininz galiba.
Bir sene boyunca hep karşılık verdim. Karşılık verdikçe tartışmalar siddetlendi kavgaya dönüştü. Asi oldum onun gözünde yeni bir tartışma sebebi oldum. Artık sustum. Tartışacak anlatacak gücüm kalmadı yemin ederim. Bitsin şu an da kurtuluyum diye susuyorum artık.

Erkek çocuklar genelde babayı örnek alır? Kayın pederiniz nasıl bir yapıda karakter olarak? Ya da kayınvalidenizle konuştunuzmu eşinizin durumunu? Belki yol gösterebilirler.. Duygusal olarak yoran adamla yaşamak zordur.. Allah yardımcınız olsun inşallah..

Ben düzelmezse ayrılmayı bile düşünüyorum. Eşim babası yüzünden böyle olmuş. Ben de eşim gibi aksi insanlar getirmek istemiyorum dünyaya.
Bir çıkış yolu arayışındayım şu an. Kendimi onun hizmetkârı gibi hissediyorum. Kendimi yeniden mutlu ve kıymetli hissetmek için ne yapmam gerektiğini arıyorum.

İstediği psikolojik üstünlükmüş onu da elde etmiş. Yani size sürekli karşılık verin bağırın çağırın demiyorum zaten bu aşamadan sonra ancak psikolojisinin bozuk olduğunu kabul edip tedavi olması bir çözüm olabilir.

Anlıyorum. Eşinizin önüne iki seçenek koyma zamanı gelmiş sanki. Bu düşüncelerinizi ona söylediniz mi? Sen bu kadar gergin oldukça, bağırdıkça senden uzaklaşıyorum, sevgine inanmam da zorlaşıyor, dediniz mi? Bence bu konuşmayı yapmalı ve zaman kaybetmeden kendini düzeltmeye başlamalısın , yoksa evliliğimiz bu şekilde çok uzun ömürlü olmayacak demelisiniz. Bunu derken de, aslında onunla bütün ömrünüzü geçirmek istediğinizi ancak davranışlarının size zarar verdiğini, bir özrün her şeyi halledemeyeceğini de anlatın. Gerçekten değişmesi gerekiyor, psikolojisi kötü durumda ve bu durum insanın kendi kendine çözebileceği bir şey değil maalesef, uzman yardımı gerekiyor. Bunu anlaması gerekiyor. Umarım bunları aşmanızı sağlayacak çabayı gösterir eşiniz.

Konuş ama boşanma kartını da sür ortaya. Böyle devam edersen boşanırım de be mutsuzsan boşan ne bu be çekilir mi...

Biz sevdik birbirimizi çok sevdik. Yıllarca bekledik birbirimizi hayaller kurduk. Belki de evlilik ona göre değil bilmiyorum. Bur eve alışveriş yapmak bile söylenmesine sebep oluyorsa demekki sevmiyor beni. Markete gidip ekmek su almak onun bıkma sebebi oluyor. Ama eve gelip yemek istiyor. Ben bu aralar çok bunaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…