Evliliğimde içinden çıkamadığım sorunlarım

Altan alarak aslinda hatta yapmissin

Ama esinin neden sana karsi bäyle davrandigini oturup konusmalisin , kendine ceki düzen vermedigi taktirde iyi bir ders verki kendine gelsin...

sizde farkında degılsınız ne yasadıgınızın konu sahıbı en azından ıdrak etmıs

Sen alttan aldıkça, sende ki çekingenligi gördükçe daha da coşmuş. Ben böyle adamların alttan alınmaması gerektigi düşünüyorum. Çünkü bunların anladıgı dil bu degil.
Kibarca tost yapayım deyişini yadırgaması da bundan dır.

Biliyosun ki böyle ömür degil 1 gün dahi geçmez, Onu anlamaya çalıştıkça bir bakacaksın kendin hastalanmışsın. deger mi, bence degmez.
Bundan sonra o nasıl davranıyorsa dur karsında çatır çatır konuş, sesinde en ufak titreme olmasın.
Hatta o kadar aşşagıla ki her cümlenin sonuna sen kimsin diye eklemeyi de unutma.
Kapıları çarp, kır dök, elini korkak alıştırma.
unutma deli deliyi görünce tokmagını saklar.
üfff sinirden ölcem şimdi.

Ay çözüm onerisi arayacaktim ama sonlara dogru vazgectim. Kac kurtul demekten baska bir cozum bulamiyorum.bu adam siz onu ne kadar severseniz sevin, yuvanizi bozmak istemeseniz de size en cok zarari veren kisi. Insan biraz kendini düşünmeli. Llutfen kendi duygularinizi goze alarak karar verin.

KOCANIZIN ÖFKE KONTROLÜ YOK MAALESEF.Siz de neden bu kadar alttan alıp sindiniz ki?Anlam vermek gerçekten çok güç..Anladığı dilden konuşmak en mantıklısı.Böyle sudan sebeplerle kendinizi ezdirmeyin.

Haketmeyen birisine karşı çok yumuşak davranıyorsun. Gereksiz bağırmalarına, hakaretlerine sessiz kalmayacaksın canım benim. Bunun tek yolu bu. Evlenmeden önce nasıldı? O zaman da sinyalleri vermiştir.
Benim eşimde de öfke patlamaları vardı. Sadece bana değil tabi ailedekilere karşı da. İlk zamanlarda bana yapmıyordu, ailesine yapıyordu. Tepkimi gösterdim. Birkaç kez tekrarlandığında, kendisine çeki düzen vermesini, böyle devam ederse terkedeceğimi söyledim. Sanırım birkere terkettim de. Çok hatırlayamıyorum. Şimdi bana hiç yapamıyor. Ailesine bazen. Zaten hemen yüzüme bakıyor, bakışlarımla tepkimi gösteriyorum.
Tabi burda önemli olan baştan ipleri vermedim ve eşim de bu alışkanlığını bırakmak için çok çabaladı. Böyle ani parlamalar yapmyor artık çok şükür.

Hatasını bilmesi güzel. Bunları yaptığında sen tepkini koyacaksın canım. Gerekirse terkedeceksin. Resti çekmezsen sonuç elde edemezsin.

eşinizi kendisinden başka kimse değiştiremez bu adam tedavi ye falan da gitmez üzüldüğünüzü kırıldığınızı açıkça belli edin gerekirse konuşmayın ona yaptığının yanlış olduğunu gösterin yoksa bu durum değişmez

Seni kaybetme korkusunu yitirmis bu adam. Son zamanlarda cok monotonlasmis olabilir misiniz? Bir kadının iliskisini kurtarmak icin alttan alması, nazik davranması, sessiz durması cok yanlıs. Erkeklere bu gereksiz ego yukleyisi neden? Bidaha onun yaninda aglama. Artık ilgini cekmedigi hissettir gerekirse bir tartisma arasinda sıkıstır araya. Ve sana saygısızlık yapmasına sakın izin verme. Bidaha bagirirsa ciddi bi tonla uyar. Kisa ve net konus bundan sonra onunla. Degisimini gorsun eger seviyorsa seni o kaybetme korkusu ortaya cikar zaten.

Bence eşinde sinir problemi var. Profesyonel bir yardım alım derimk kabul etmezse istemezse de sakinleştirici bitkisel çaylar var. Onlardab içirmeyi dene canım. Seni sevdiğine inanıyorsan bence eşine düzelmesi için yardım et. Belkide sinirsel problemi vardır ve isteyerek yapmıyordur. Sonrasında oda pişman oluyodur.

Gerçekten çok üzülerek okudum. Ama bence durum çok açık. Kayınpederiniz yüzünden eşiniz sürekli duygusal şiddete maruz kalarak büyümüş. Şimdi aynı duygusal şiddeti size uygulayarak iyileşmeye çalışıyor. Buna izin vermeyin. Bütün arkadaşlar yazmış zaten tedavi olması gerektiğini ama böyleleri tedaviye sıcak bakmaz.

Yanlış anlamazsanız ben başka bir şey sormak istiyorum. Eşinizle nasıl evlendiniz? Yani arkadaşlık-söz-nişan gibi süreçlerden geçtiniz mi? O arada fark etmediniz mi bu öfke meselesini? Yoksa o zamanlar böyle bir sıkıntı yoktu da evlendikten sonra mı başladı?

Canim evlenmeden önce esin böylemiydi ? Ailesi ile nasil davraniyor ?
Bence de bir profesyonele danisin, beraber gidin , hiç davranislari normal gelmedi bana
Ama kendini de düsün, alttan alma hep, çünkü öyle öyle öz güvenin gider ve o hep hakli çikmakla ugrasacak
Cok geçmis olsun, Allah yardimcin olsun

Canım hiç öyle düşünme, bunun evlilige alışmakla gercekten ilgisi yok.
Stres,sıkıntı,maddi problemler, uyumsuzluk, biriyle ortak yaşam alanı tabi ki bocalayıcı nedenler.. Ama sağlıklı insanlar kadın olsun erkek olsun farketmez,
bu şekilde saygısızca ve terbiyesizce yaklaşım sergiliyorsa bu onun karaktersizliginin göstergesidir.
Ve alttan almak hiç bir işe yaramaz. Daha da arsızlaştırır. Onun için mutlaka haddini bildirmek ve meydanın boş olmadıgının itinayla beynine kazınması gerekir.

o senin düşüncen ben bu şekilde düşündüm

kocalar her zaman her şeyi biz kadınlar kadar çabuk algılayıp gerçekleştiremiyolar.

bişileri öğretmek lazım onu yaparkende azcık ömür tüketiyoruz had bilmiyoruz ! haddimiz olanı yapıyoruz !!!

Bir müddet annenlerin yanında kal ve sebebinin bu olduğunu söyle. Eminim kendisini değiştirmeye çalışacaktır.

On yıl önce tanıştık. Bütün okul hayatımız birlikte geçti. Yani çok uzun bir sevgililik donemimiz oldu. Tabiki hersey mükemmel degildi ama akşam olduğunda herkes kendi evine gidiyordu. Evlilik çok başkaymis. Bir insanı ne kadar tanıyorum desen de aynı eve girmeden yaniyamazmissin.

1 yıllık bir evlilik söz konusu olan.
Sadece 1 bir gerginlik sonucu yaşanmış anlık bişey degil bu. Psikolojik şiddet var ortada.
Kadın korkusundan neden kalem aradıgını dahi soramıyor.
Haddimiz olanı yapıyoruz söylemine sadece bir insan olarak üzüldüm, yoksa senin düşüncen sana benim düşüncem tabi ki bana.

Bak mesela; benim eşim de asabidir. Ben de pısırık bi insanım. İnsanlar öfkelendiklerinde bazen ne dediklerini ne yaptıklarını bilmiyorlar ve ağızlarından çıkanı kulakları duymuyor. Ben sessiz savaşıyorum. Ve kazandım diyebilirim. En azından artık sinirliyse diyor ki "canım çok sinirliyim ben biraz dinleneceğim" ben de anlıyorum ve üstüne gitmiyorum. Sonra sorun neyse konuşup anlaşıyoruz.

Sessiz savaş ne peki? Sus arkadaşım. Baya sus. Küs ya bildiğin. Odasına gitme yanına oturma ya da otur ama onunla asla knouşma. En sonunda patlar bi yerlerinden "aşkım ya nölüyoğ amağğ?!" demeye başlar. O zaman al sazı eline. Sen bunu böyle söyledin ben de buna kırıldım/kızdım/etc. Yanına yat ama sarılma. En sonunda anlar.

Sizdeki sorun: 1) eşinin öfke kontrolunu bilmemesi, ki mesela eşim de bunu bilmediğinden ve kendisine öğretilmediğinden dolayı ne kadar üzüldüğünü defalarca söyler, 2) senin eşinin tavırlarındaki yanlışlığı görmesinde yardımcı olamaman. Ama neden böyle? Hani ben de bişeyler dersem şiddet uygular korkusu mu, yoksa uğraşmycam ya amaaan mı demen bilmiyorum.

Bi müddet ailenin anında kal. Uzaklaş. Ailene söyleme sebebini ama eşine de " ben senin bu tavırlarından bıktım artık". Bırak bakalım uğraşıyor mu elde edebilmek için ya da ne tepki veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…