Evliliğimde ilişki yaşamıyorum

laleenver

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2011
164
0
116
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum, aslında bunu anlatmakta en az yaşamak kadar zor inanın çevremde kimseye açılamıyorum. Ama burada aynı durumu yaşamış olanlarınız vardır belki yada fikir verebilecek olanlarınız en azından.
Öncelikle 5 yıllık evliyim, en büyük problemim eşimle cinsel ilişki yaşamıyor olmamız. Bugüne kadar yaşadığımız ilişkinin inanın sayısını bile söyleyebilirim.
Aslında uzun zaman önce bitirmeye karar vermiştim ancak 5 yıl boyunca hep düzelir diye umut ettim, sabrettim, bekledim, vicdanım el vermedi bırakıp gitmeye. Bana karşı çok nazik, bir dediğimi iki etmez her istediğimi yapar, tabi ki farklı problemlerimiz de var alkol vs. ama en büyüğü bu. Siz yerimde olsaydınız nasıl davranırdınız yada bu kadar müddet tanır mıydınız.

esinizin isteksizliginin sebeplerini bulsaniz?
doktora gitseniz?
neden 5 yil hic birsey yapmadan beklediniz? kendinden düzelmezki... 5 hafta degil 5 yil sonucta

asiri alkol kullanimindan da olabilir, cinsel yönelimi farkli olabilir, asexüel olabilir, sevgilisi olabilir

İnanın milyon defa konuştuk bunları. Aseksüel olduğunu düşünüyorum. Beni çok fazla sevdiğini söylüyor ve boşanmak istemiyor ama doktora gitmeyi de reddediyor.

Yapacak pek bir şey yok.
Ya böyle kabul edeceksiniz ya da boşanacaksınız.

Aseksüel cinsel anlamda soğukluk anlamına geliyor. Uzun zamandır boşanmayı düşünüyorum ama hep erteledim dediğim gibi hem vicdanen rahat olmak istedim hemde düzenimi bozmak istemedim.

İnanın milyon defa konuştuk bunları. Aseksüel olduğunu düşünüyorum. Beni çok fazla sevdiğini söylüyor ve boşanmak istemiyor ama doktora gitmeyi de reddediyor.

ozaman büyük bir ihtimal aseksüeldir ve bu durumda malesef yapacaginiz cok fazla bir sey yok

Bir sebebi var. Ona ulaşmaya çalış. Sonra ne yapacağına karar verirsin.

Bir sürü sebebi olabilir.Başta eşinizin cinsel tercihleri farklı olabilir, aseksüel olabilir, sizi arzulamıyor olabilir.doktora gitmeden çözülebilecek bir durum dğil gibi sanki. 5 sene de az bir süre değil.

Zaten doktora gitmeyi de kabul etmiyor. Düzelecek olsa bunca yıl düzelirdi zaten ben elimden geleni yaptım diyorum kendi kendime

kendi kendimize tabiki teshis koyamayiz
(kendi bakis acim!): aseksüellik bire bir olmasada bir cinsel yönelimdir, yani homo- veya heteroseksüellik gibi
onun icin (yine benim kendi görüsüm), eger böyle birsey varsa "tedavisi" yoktur diye düsünüyorum

ya cinsellik benim icinde önemli degil diyip böyle devam edeceksiniz, yada ayrilacaksiniz

ama tabiki illa da doktora gidilmesi taraftariyim
önüne ültimatom koyun, ya doktora gidilecek yada evlilik bitecek diye

çok alkol kullanımı varsa ondan kaynaklı ereksiyon sorunları yaşıyor olabilir, utanıyor olabilir erkekler bu tarz şeyleri gurur meselesi yapabiliyor. Tabi bunun çözümü de yine doktor veya psikolog sırf cinsel sağlıkla ilgilenen psikologlar oluyor.

okurken ilk aklıma cinsel tercihi farklı olabilir , mahalle baskısı yüzünden evliyor böyle insanlar ,

bence bunu bir araştırın derim

Aseksüellik bir cinsel yönelim değildir. Homoseksüellik ya da heteroseksüellikten ayrı olarak bir davranışsal bozukluk olarak nitelendirilebilir. Bunun hormonal sebepleri olabileceği gibi davranış bozukluğu olarak da kabul edilebilir. Yani bu durum bir eksikliği gösterir. Bu yüzden eşinize aseksüel teşhisi konulursa, bunun tedavi yollarını aramalı; eğer eşiniz tedaviyi reddediyor ise ayrılmalısınız. Cinsel gereksinimlerinizi karşılayamayan bir kişiyi eşiniz olarak kabul edemezsiniz. İnsanların partner seçimlerinde farkında olup ya da olmadan göz önüne aldıkları en önemli kriter, cinsel yeterliliktir. Bu kaybolduğunda da eşinizle aranızdaki tüm yakınlıklar sona erecektir. Yani bir an önce bu konuyu karşılıklı konuşmalı ve tedavi yöntemleri aramalısınız.

Ne yazık ki eşim gibi hissetmiyorum zaten. Daha çok bir dostum, sırdaşım gibi görüyorum. İster istemez de bir eksiklik duygusu var içimde ve yalnızlık çekiyorum.

okurken ilk aklıma cinsel tercihi farklı olabilir , mahalle baskısı yüzünden evliyor böyle insanlar ,

bence bunu bir araştırın derim
Bunları da konuştum ve açık açık sordum hepsini reddediyor. Beni sevdiğini, bir kadın olarak beğendiğini ama bu yönde bir gereksinimi olmadığını söylüyor.

Bu konu yüzünden boşanmayı düşünmeyin. Ama çözüm üretin. Sexy olun onun gözüne sokun. Dayanamaz illaki. Yani problem ne bilmiyorum. Ama biraz siz çaba gösterin. Sevgi dili kullanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…