Evliliğimi çocuğum için sürdürüyorum diyenler...

eeesss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
1.522
9
158
35
Samsun
Merhaba arkadaşlar günümüzde maddi ve manevi açıdan EVLİLİĞİMİ COCUĞUM İÇİN SÜRDÜRÜYORUM diyen bayanlar görüyoruz...peki içinizde böyle düşünen bunu yaşayan evliliğimi sırf cocuğum için yürütüyorum diyen bayanlar varmı..

benim bir yakınım tam 4 çocuğunu bıraktı...ne sürdürmesi,ne kadar rahat birisidir ve hiç umrunda bile olmadı..günümüz de bunu yapan artık çok az insan var.çünkü artık tahammül sınırları o kadar aşağıda kii..eskiden birde aman maddi gücüm yok falan derlerdi,şimdi o da kalmadı..ama şunu belirtmek lazım; Allah başa vermesin kötüyü...ne hayatlar görüp,okuyoruz..insan gerçekten o mecburiyetin içine girdi mi dönüşü olmamalı bence..çocuk mutsuz bir ortamda büyüyüp ilerde sorunlu biri olacaksa ve ayrılmak daha iyiyse o zaman en güzelii..yinede Rabbim kimseye o günleri göstermesin..

evlılık cocukla esıt degıldır benım gozumde..
anlasamıyo ısem boşanırım ..
ayrılmama sebep cocugum olamaz o ortamda ona zaten hıc bısı vermemekı..
cocuk bahane olmamalıdır..
ılerde cocuga senın ıcın durdum bekledım ayrılmadım dencekdır..
ve bunun bedelı cocuga odetılcekdır..

benim babam annemi tam 14 yıl aldattı ben hep boşanması taraftarıydım.çünkü evde kavga gürültü tantana eksik olmuyordu. çok kötü bir çocukluk geçirdim.ayrılsalardı en azından huzurlu büyürdük.tek derdimiz ayrı olmaları olurdu.bağrış çığrış küfür kavga bunlar çok daha kötü.annem hep sizin için durdum der.bense buna karşıydım çok dedim anne boşan diye.bence yürümüyorsa ayrılacaksın.ne hayatı kendine eşine ne de çocuğuna zehir etmeye hakkın yok.

Eğer evliliğim çok sıkıntılı olsaydı ve acı çekiyor olsaydım asla çocuğum için devam ettirmezdim.
Sorunlu mutsuz bir çocuk olacağına daha huzurlu bir ortamda büyümesi akıl sağlığı için çok daha verimli olur.

o durumda olsaydın böyle düşünmezdin herhalde,

Neden düşünmeyeyim ki eğer şiddet hakaret varsa bana değer vermiyorsa vede en önemlisi ailem bana sahip çıkıyorsa neden olmasın .
Çocuğumuda bu ortamda büyütmem asla mümkün olmazdı ve evliliğimi sürdürmezdim .

anne olmayınca baba enişte olurmuş der eskiler.çoğu anne de özellikle maddi dayanağı olmayanlar bu sebeple katlanıyor.kocasının evladına söyledikleri belki bir derece batmaz ama ana ocağında birinin şişşt demesi bile batar anneye.kendi ezilmişliğinden ziyade evladının ezilmesini istemez. çok farklı psikolojiler bence. hele de bekarlara... "bekara kadını boşamak kolay gelir" misali...

valla baktığınız zaman sadece bizim gibi insanlar değil psikolog ve pedagoglar da çocuğun büyüdüğü ortamın sağlıklı bir ortam olması gerektiği kanısında sürekli kavga eden huzursuz ebeveyn veya dayak yiyen aldatılan anne profiliyle büyümenin çocuk için ne kadar sağlıklı bir büyüme ortamı olduğunu düşünmek gerek

ben kendi adıma sürekli dayak yiyen aşağılanan eziyet gören bir anne ile sürekli ona bağıran çağıran bir babayı bir arada görmektense onları ayrı ayrı zamanlarda görmeyi tercih ederdim sanırım

bu konular ahkam kesilecek şeyler değilidr ama insanların doğruları vardır ben bu olursa bunu yaparım derler rahatlıkla ve onu da uygularlar ben sözlü veya fiziksel şiddet ve aldatmaya katlanmam mesela bir değil on çocuğum da olsa boşanırım başkası çeker çocuğum için der ama o çocuğum içinlerin de ne kadarı çocuk içindir ne kadarı kendi cesaretsizliğidir bilemem

benim yengem yıllarca amacamın kendini aldatmalarına katlandı çocuklar dedi durdu bu arada ev hanımı felan değil öğretmendi geliri vardı yani en son iki yıl önce bir kızı evlenmiş öbürü üniversite son sınıfta iken amcamın sevgilisine ev tuttuğunu öğrendi bana geldi boşanmak isteğiyle ama sonra dedi ki benim bir emekli maaşım var evi bana verse bile ben evliyken yaşadığım maddi rahatlıkta olamayacağım en iyisi bir daha deneyeyim şimdi düşünüyorum amcamın nafakayı da aksatmayacağını en azından bizimkilerin gerekirse ümüğünü sıkıp çocuklarına baktıracağını bildiğimden yengem yıllarca çocukları için mi yoksa maddi refahı için mi boşanmadı

Son düzenleme:
bence çocuk için katlanmak eskide kaldı.şimdi kadınlar ekonomik özgürlükleri varsa kötü evliliklerini bitiriyolar koca kahrı çekmiyolar
gidemeyenler genelde çocuk için değil maddi imkansızlıktan dolayı gidemiyolar.aileleri destek olsa bile çocuklarımla yük olacam psikolojisine bürünüyolar
yoksa ruh sağlığı yerinde hiçbir kadın dayağı aldatılmayı hazmedemez:1no2:
ancak parasızlık kadınların elini ayağını bağlıyo bence
benim yakın akrabamda iki kişi boşandı.ikisininde maddi imkanı vardı çünkü
biri şiddet görüyordu diğeri aldatıldı maalesef

Ne yazık ki ben evliliğimi çocuklarım için sürdürüyorum. Üstelik hem ekonomik özgürlüğüm var hemde maddi durumum iyi sayılır ama yinede ayrılamıyorum eşimden, her defasında kopma noktasına gelsekte bir türlü bitmiyor şimdi değil ama Allah ömür veririse çocuklarım biraz daha büyüyünce düşünüyorum ayrılmayı. Bu evlilik bitmiyorsa sadece kimsesizliğimden bitmiyor. Çünkü teyze - dayı dışında hiç yakın akrabam yok ben aile nedir bilmedim, istiyorum ki çocuklarım ailesiz kalmasın ama bu şartlarda nasıl mutlu olurlar bilemiyorum, çünkü ben mutlu değilim.

farkli sebeplerden ayriligi goze alamayan anneler, yillar sonra cocuklarina ve kendilerine eziyet etmis olmalarini "sizin icin bu cileye katlandim" ile mesrulastirmaya kalkiyorlar. oysa kendileri de biliyorlar cocuklari icin yaptiklarini sandiklari fedakarlik aslinda cocuklar icin birer iskenceydi. ama bunu kabul edemedikleri icin bunu bahane olarak benimseyen anneler de var. hic hos degil...

yeri geliyo çocuk için olsa bile evlilik sürdürülmemeli bencee ege karşınızdaki hiç bişeyden anlamıyosa boşanın gitsinnn ben aldatıldım bi çocugum var aldatıldıgımı ögrenince kızım için aktlandım sonra herşey kötüye gitmye başladı ama şuan çok iyiyizz aldıgım yara kanıyo ama kızımın mutlulugu dünyaya bedell eşim eger bir daha beni hayel kırıklıgına ugatırsa boşanmaa davasıyla çocukmocuk dinlemem boşarım

Şiddet ve ihanet yoksa diğer anlaşmazlıklara çocuk için katlanılabilir, bir çocuğun anne-babalı bir yuvada büyümesi en büyük hakkıdır, eğer bir adamdan çocuk yapmayı göze alıyorsanız bu fedakarlığı da göze almak gerekiyor bence. Ama tek taraflı olmaz iki tarafında bu fedakarlık içinde olması gerekiyor. Bu yüzden evliliklerde hemen çocuk yapılmasına karşıyım, bu bilinçle biz de 3 yıl çocuk sahibi olmadık
Yetişkin sorunları yüzünden çocukların dünyasını alt üst etmeye hakkımız yok...

Boşandıktan yıllar sonra çocuk açısından keşke evliliğimiz için biraz daha çaba sarfetseydik pişmanlığını yaşamak da kötü olurdu...
Sırf çocuk için katlandığım bir evliliğim yok.... çok tahammüllü biri değilimdir ama gerekirse çocuğum için evliliğimde bir çok şeye katlanırım, şiddet ve ihanet dışında...

cocugum yok ama buyuk konusmamayim..en son noktaya kadar katlanir en son sansi verir ayrilirdim..mutsuz bi ev,aile degildir..kendi derdimle ugrasirken cocuguma nasil model olurum?ne verebilirim.evlilik sadece kadinin cabasi olmamali.kocada mucadele etmeli..oo yoksa yalniz o is yurumez.

çocuğum için ayrılmıyorum diyen anneler bunu okumalı..işte öyle bi ortamda büyümüş bi insanın hissettikleri..çocuğumuzu ailesiz bırakmaya hakkımız yoksa, böyle hissettirmeye de hakkımız yok!
çok haklısın..herkes için durum aynı değil tabi ama bazı kadınlar kendi korkularıyla yüzleşmektense çocuklarını bahane olarak kullanıyolar..

çocuklarım ailesiz kalmasın diyosun canım ama önemli olan bi aile (ya da aile gibi görünen ama aslında öyle olmayan insanlar topluluğu) içinde olmak mıdır yoksa mutlu,huzurlu bi aile içinde olmak mıdır..

Tabi önemli olan mutlu, huzurlu bir aile içinde olmak, kızımda bu yüzden son 1 yılda kekemelik başladı, eşim bir kaç aydır bizden uzakta çalışyor ama inanın oradan bile benimle kavga edecek birşeyler buluyor ama telefonda olduğu için ben çocuklara yansıtmıyorum. Son 7 aydır çocuklarımla yalnız yaşıyorum. Onları mutlu etmek adına maddi manevi hiçbirşeyi esirgemiyorum ama genede babalarının eksikliğini kapatamıyorum. Üstelik doğru dürüst ilgilenmeyen bir baba olmasına rağmen aslında cesaretsizliğim sırf bu yüzden, birde ya bana birşey olurda çocuklar yalnız kalırsa diye korkuyorum. Babaları ile bağları kopmasın diye. ınşallah hayırlısı olur. Fakat şu var benimle birlikteyken tabi daha mutlu ve huzurlular.

Allah yardımcın olsun arkadaşım..umarım çocukların bu dönemden çok kötü etkilenmezler..
yalnız sana naçizane tavsiyem, iyi bi psikologla görüşüp ondan öneri almandır..böylece hem çocukların için en doğrusunun ne olduğunu öğrenirsin hem de kendi sıkıntıların için iyi olur..
tavsiyeediyorum diye bi site var, ordan bulunduğun şehirdeki doktorlarla ilgili yorumları görebilirsin..

bekara karı boşamak kolaydır arkadaşlar. bence bekar arkadaşlar bu konuda yorum yapmasın.
bende öuyle düşünüyordum ama şimdi tam tersi düşünüyorum.
bizde çok ayrılma noktasına geldik kafaya koymuştum ayrılcam die. ama çocuğum vardı. tek başıma tüm sorumluluğu üzerime alacaktım.
ev,araba maaş hepsi olsa bile tüm sorumluluk sende bu hiç kolay birşey değil. ben göze alamıyorum

Beni anlıyorsun değil mi?

İlgin için Teşekkür ederim arkadaşım. Bende zaten psikolog araştırıyordum. En kısa zamanda gidecem inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…