o durumda olsaydın böyle düşünmezdin herhalde,
çocuğum için ayrılmıyorum diyen anneler bunu okumalı..işte öyle bi ortamda büyümüş bi insanın hissettikleri..çocuğumuzu ailesiz bırakmaya hakkımız yoksa, böyle hissettirmeye de hakkımız yok!benim babam annemi tam 14 yıl aldattı ben hep boşanması taraftarıydım.çünkü evde kavga gürültü tantana eksik olmuyordu. çok kötü bir çocukluk geçirdim.ayrılsalardı en azından huzurlu büyürdük.tek derdimiz ayrı olmaları olurdu.bağrış çığrış küfür kavga bunlar çok daha kötü.annem hep sizin için durdum der.bense buna karşıydım çok dedim anne boşan diye.bence yürümüyorsa ayrılacaksın.ne hayatı kendine eşine ne de çocuğuna zehir etmeye hakkın yok.
çok haklısın..herkes için durum aynı değil tabi ama bazı kadınlar kendi korkularıyla yüzleşmektense çocuklarını bahane olarak kullanıyolar..valla baktığınız zaman sadece bizim gibi insanlar değil psikolog ve pedagoglar da çocuğun büyüdüğü ortamın sağlıklı bir ortam olması gerektiği kanısında sürekli kavga eden huzursuz ebeveyn veya dayak yiyen aldatılan anne profiliyle büyümenin çocuk için ne kadar sağlıklı bir büyüme ortamı olduğunu düşünmek gerek
ben kendi adıma sürekli dayak yiyen aşağılanan eziyet gören bir anne ile sürekli ona bağıran çağıran bir babayı bir arada görmektense onları ayrı ayrı zamanlarda görmeyi tercih ederdim sanırım
bu konular ahkam kesilecek şeyler değilidr ama insanların doğruları vardır ben bu olursa bunu yaparım derler rahatlıkla ve onu da uygularlar ben sözlü veya fiziksel şiddet ve aldatmaya katlanmam mesela bir değil on çocuğum da olsa boşanırım başkası çeker çocuğum için der ama o çocuğum içinlerin de ne kadarı çocuk içindir ne kadarı kendi cesaretsizliğidir bilemem
benim yengem yıllarca amacamın kendini aldatmalarına katlandı çocuklar dedi durdu bu arada ev hanımı felan değil öğretmendi geliri vardı yani en son iki yıl önce bir kızı evlenmiş öbürü üniversite son sınıfta iken amcamın sevgilisine ev tuttuğunu öğrendi bana geldi boşanmak isteğiyle ama sonra dedi ki benim bir emekli maaşım var evi bana verse bile ben evliyken yaşadığım maddi rahatlıkta olamayacağım en iyisi bir daha deneyeyim şimdi düşünüyorum amcamın nafakayı da aksatmayacağını en azından bizimkilerin gerekirse ümüğünü sıkıp çocuklarına baktıracağını bildiğimden yengem yıllarca çocukları için mi yoksa maddi refahı için mi boşanmadı
Ne yazık ki ben evliliğimi çocuklarım için sürdürüyorum. Üstelik hem ekonomik özgürlüğüm var hemde maddi durumum iyi sayılır ama yinede ayrılamıyorum eşimden, her defasında kopma noktasına gelsekte bir türlü bitmiyor şimdi değil ama Allah ömür veririse çocuklarım biraz daha büyüyünce düşünüyorum ayrılmayı. Bu evlilik bitmiyorsa sadece kimsesizliğimden bitmiyor. Çünkü teyze - dayı dışında hiç yakın akrabam yok ben aile nedir bilmedim, istiyorum ki çocuklarım ailesiz kalmasın ama bu şartlarda nasıl mutlu olurlar bilemiyorum, çünkü ben mutlu değilim.
çocuğum için ayrılmıyorum diyen anneler bunu okumalı..işte öyle bi ortamda büyümüş bi insanın hissettikleri..çocuğumuzu ailesiz bırakmaya hakkımız yoksa, böyle hissettirmeye de hakkımız yok!
çok haklısın..herkes için durum aynı değil tabi ama bazı kadınlar kendi korkularıyla yüzleşmektense çocuklarını bahane olarak kullanıyolar..
çocuklarım ailesiz kalmasın diyosun canım ama önemli olan bi aile (ya da aile gibi görünen ama aslında öyle olmayan insanlar topluluğu) içinde olmak mıdır yoksa mutlu,huzurlu bi aile içinde olmak mıdır..
Tabi önemli olan mutlu, huzurlu bir aile içinde olmak, kızımda bu yüzden son 1 yılda kekemelik başladı, eşim bir kaç aydır bizden uzakta çalışyor ama inanın oradan bile benimle kavga edecek birşeyler buluyor ama telefonda olduğu için ben çocuklara yansıtmıyorum. Son 7 aydır çocuklarımla yalnız yaşıyorum. Onları mutlu etmek adına maddi manevi hiçbirşeyi esirgemiyorum ama genede babalarının eksikliğini kapatamıyorum. Üstelik doğru dürüst ilgilenmeyen bir baba olmasına rağmen aslında cesaretsizliğim sırf bu yüzden, birde ya bana birşey olurda çocuklar yalnız kalırsa diye korkuyorum. Babaları ile bağları kopmasın diye. İnşallah hayırlısı olur. Fakat şu var benimle birlikteyken tabi daha mutlu ve huzurlular.
bekara karı boşamak kolaydır arkadaşlar. bence bekar arkadaşlar bu konuda yorum yapmasın.
bende öuyle düşünüyordum ama şimdi tam tersi düşünüyorum.
bizde çok ayrılma noktasına geldik kafaya koymuştum ayrılcam die. ama çocuğum vardı. tek başıma tüm sorumluluğu üzerime alacaktım.
ev,araba maaş hepsi olsa bile tüm sorumluluk sende bu hiç kolay birşey değil. ben göze alamıyorum
Allah yardımcın olsun arkadaşım..umarım çocukların bu dönemden çok kötü etkilenmezler..
yalnız sana naçizane tavsiyem, iyi bi psikologla görüşüp ondan öneri almandır..böylece hem çocukların için en doğrusunun ne olduğunu öğrenirsin hem de kendi sıkıntıların için iyi olur..
tavsiyeediyorum diye bi site var, ordan bulunduğun şehirdeki doktorlarla ilgili yorumları görebilirsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?