Evliliğimi çocuğum için sürdürüyorum diyenler...

Çocukları için evliliğini sürdürenlerden biriyim. Maddi gücüm var, çalışıyorum, eşimden 2 kat fazla maaş alıyorum, gözüm kara biriyim. Amaaaa iş çocuklarıma geldimi akan suları durduruyorum.
Çünkü kızım babasını çok seviyor, bizim sorunumuz kavga falan değil bizim sorunumuz alkol. Bu yüzden ben beynimde ve kalbimde bitirdiğim evliliğimi sırf çocuklarım için sürdürüyorum. Çünkü kızım daha küçük 7 yaşında ve şu anda ne deseniz anlamaz. Kaldı ki evimizde kavga gürültü olayı olmadığı için çocuklar zaten mutsuz bir ortamda değiller. Yani benim sorunum sadece beni rahatsız ediyor.

Bende evliliğimi çocuğum için sürüdürüyorum. Ama çocuğum aile ortamında büyüsün diye değil, eşimin boşanırsam çocuğumu bana vermeyeceğini söylediği için sürüdüyorum.Benim sorunum velayet.
Kızım olmadan nefes bile alamayacağım için.
Sabırla bekliyorum...
Zaten evdeki patırtı gürültüden çocuklar çok etkileniyor.
Bir kere eşimle bağırıştık ama kızımın oda da olduğunu unutuvermişim
Bi baktım kızım ertesi gün bağırmayı marifet biliyor. ıstediklerini yapmadığım zaman bağırarak yaptıracağını sanıyor. O zamandan beri kavgalarımız hep kızım uyuduktan sonra oluyor veya işe gelirken yolda.

Benim içinde öyle. Çocuk deyince akan sular duruyor, çocuk olunca evlilik bambaşka bir şekil alıyor, sizin gibi bir durumum olsa eğer çocuğun etkilendiği kavga ortamları yaşanmıyorsa ben de çocuğum için evliliğimi sürdürürüm, benim oğlumda babasına o kadar düşkün ki...

Bunun adına da fedakarlık diyorum ben, benim annemde yaptı bu fedakarlığı bizler için, böyle bir ortamda yetiştiğim için bende göze alırım bazı şeyleri, yeter ki sorunlar çocuğumu etkileyen boyutta olmasın.

bu mudur sevgi???
eğer sevgi buysa ne kocam beni sevsin ne de ben kocamı.
sevgi kavramını aldatmakla aynı cümle içine bile yakıştıramıyorum ben.

Herkes her konuda fıkrını soyleyebılır ama annelık cok farklı bır duygu bu ancak yaşanınca anlaşılır......

Annelerımızde sureklı bızlere 'benı anne olunca anlayacak sın demez mı..

Her evlıktıke sorunlar olur tartışmalar olur...Baba her ne hata yaparsa yapsın cocuguyla ılgı alakası kesmıyorsa maddı ve manevı her an yanındaysa o zaman annelık duygusunun getırdıgı fedakarlıkla duüşünebılır..

Ama baba cocuguyla ılgılnmıyorsa cocugun yanında sureklı kavga gurultu oluyorsa...
Akşam ona ayırması gereken vaktı gıdıp baska yerlerde harcıyorsa..

o evlılık cocuk ıcın surmuyor cocuk bahane oluyor..

Kadın ya kendı aılesınden destek gormuyor ya maddı ozugurlu yok ya maddı ozgurlugu var eşını cok sevıyor ya yenı bır hayata baslamanın korkusu vardır..

Sorunlu bır sekılde devam eden her evlılık cocuk ıcın devam etmıyor cocuk gorunen sebeb oluyor

Yorum yapmak için illa evli olmak gerekmez...
:umursamaz:

annem ve babam cok kavga ederlerdı ve yıllar sonra sırf sızın ıcın gıbı bı ıfade kullandıklarında keske bıze o ezıyetlı gunlerı ruhumuzu paramparca eden gunlerı yasatacagınıza bosansaydınız bızde yuvada buyuseydık keske.

evet ben 'evliliğini çocuk için sürdürenlerdenim' cok yasayan var ayrıca bunu
evlilik beraberinde sorunlarıda getırıyo
ama yapcak bişey yok

Çocuk olunca 2 defa düşünüyorsunuz..
Belki benim oğlum olmasaydı şans vermezdim..
sadece çocuğum için şans verdiğimi kendisinide söyledim..

BU eşimiz neticede çocuk yapacak kadar sevmişiz ki ondan bir parça meyvemiz olmuş..
Yıkmak kolay..
Evladım için evliliğimde aldatılma şiddet gibi çok büyük bi sebep yok ise katlanırım..

Evliliğini çocuğu için sürdüren kadınlar olduğuna inanırım, saygı da duyarım..
Ama keşke patırtılı gürültülü, huzursuz bir ortamın aslında "aile" denen şey olmadığını görebilseler..

Kuzenimin 7 yaşında bir kızı olmasına rağmen eşi tarafından aldatıldığını öğrenince dava açtı ve boşandı. Çalışmamasına rağmen bu cesareti gösterdi. KPSS sınavına girerek devlet memurluğuna yerleşti. Kızıyla mutlu mutlu yaşıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…