Evliliğimi kendim mahvediyorum..

Nedense aklıma ilk gelen tiroid oldu. Acaba baktirdiniz mi ?

Ilaç tedavisi mi görüyorsunuz ? Teşhis ne ? Doktorunuzu değiştirebilirsiniz.
Ilaç kullanıyorsanız maalesef ilaçlarda böyle yapabilir insanı.
İlaç tedavisi görüyorum evet, öfke problemim olduğu söylendi.Bu arada tiroid yok, bütün tahlilleri yaptırdım.

canim sana tavsiye esin sinirli oldugu zaman ayri odaya git ikiniz sakinlesin ondan sonra konusun
birde sana bir sey sorcam hangi konularda tartisma cikariyorsunuz ornek verebilirmisin verirsen daha iyi yardimci oluruz burda
Yani şöyle söyleyeyim daha önce de yazdım aslında en çok tartışma çıkardığım mevzu, eşim ablamın kocasını hiç sevmiyor belli sebeplerden taktı bu da bir şekilde etkilemeye başladı anneme gelirler gitmez, yeğenimin doğum günü olur ablamda gitmez vs bu konularda da oldukça katıdır hayır derse değiştirmez düşüncesini, bu mevzuda çok tartıştık mesela çözemedik ve bu konu her açıldıkça tartışma yaşandı gibi.

Sizin sorununuzun temelinde kendilik algınız ve öz saygınızla ilgili bir problem olabilir. Kendinizi yeteri kadar sevmiyor , kabullenmiyor ve bu problemi ayna gibi eşinize yansıtıyor olma ihtimaliniz çok yüksek. Muhtemel bir kişilik bozukluğuyla boğuşuyor olabilirsiniz ve tedavisi zaman isteyen bir durumdur. Antisosyal kişilik bozukluğunun en belirgin özelliği kişilerin hakkına tevavüz etmektir, siz de vurma eyleminizle eşinizin vücut dokunuşmazlığına tecavüz ediyorsunuz. Bunun temelinde çocukken maruz kaldığınız bir şiddet, ebeveyninizin sevgisiz tutumu ve yAhut yaşadığınız travmatik bir olay olabilir. İlaç tedavisi yerine davranışçı bilişsel tedavi ya da hipnoz terapisi öneririm size. Eşinize karşı tutumunuz sorunun basit bir kısmı, buzdağının görünmeyen kısmıyla yüzleşmek ve sıfırlamak zorundasınız.
İnanın çocukken ne annemden ne babamdan tokat dahi yemedim.Aile ortamım her zaman huzurluydu.Ama ortamım bu kadar olumlu olmasına rağmen hep sinirliydim, ama şöyle bir durum var arkadaş ortamında . toplulukta vs sakin, güler yüzlü bir insanım.İnanın hiç kimse bu kız şiddet uygulamaz ya da çok asabi demez.Ama eşime gelince neden böyle bilmiyorum.

Ben psikiyatriste gittim, öfke problemim olduğunu söyledi ve ilaç kullanmaya başladım, ama yorumlardan da gördüğüm kadarıyla bire bir terapiye ihtiyacım var.
Evet canım. Durumun cok zor. Bir yandan seni boğan bişeyler varken, diğer yandan aşırı kaybetme korkusu . Bu korku seni eşinin önüne dikilmeye, onu hırpalamaya kadar sürüklüyor. Borderline kişilik bozuklugu ile ilgılı bi kaç yazı oku. Ama öyle tıp sayfalarından zıyadr, daha makale tarzı olsun. Farkındalık önemli. Neyı neden yaptıgını farkedersen , acın ve krizlerini belki daha hafif atlatırsın

İnanın çocukken ne annemden ne babamdan tokat dahi yemedim.Aile ortamım her zaman huzurluydu.Ama ortamım bu kadar olumlu olmasına rağmen hep sinirliydim, ama şöyle bir durum var arkadaş ortamında . toplulukta vs sakin, güler yüzlü bir insanım.İnanın hiç kimse bu kız şiddet uygulamaz ya da çok asabi demez.Ama eşime gelince neden böyle bilmiyorum.
Bu yazdıgın da dusuncemi dogruluyor sanki. Ailede şiddet olmaması ya da hıxursuz olmak degıldır herzaman cocukta prob sebebı. Az emmişsindir mesela, bebek cocukken cıddı hastalık , ya da aglayan bi cocuksundur. Anne sevmiştir tabi ama empatısiz, koşullu ...aynı seylerı yasayıp etkılenmeyen cok ınsan da var fakat bazı fıtratlar hassas oluyor ve bu ufak gorunen şeyler bizim gelecegımızı cok etkıleyebılıyor...

Bir insanla ne kadar iyi anlasirsan anlas ayni eve girince işler degisir. Ornek ben dunyalar sakini bir insanla evliymişim :)

Bu yaşadiklarinin hepsini eşimle bende yaşadim tedavi hariç.. ennn buyuk kavgamiz evliligimizin 2.ayinda oldu. Esim ickiyi fazla kacirmisti ve ona icki hiiiiccc iyi gelmiyordu asiri agresif yapiyordu. Bende bunu bilmedigim icin biraz soylendim neden bu kadar ictin g.tu basi kaybediysn falan diye erkekligine yediremedi duvarlara bardaklar atmaya ve yatak odamin sifonyerini yere dusurmeye ve ayni zmanda bagirmaya basladi felakettttiiiiiii :KK43: sonrasi 10 gunluk bir ayrilik aglamalar sizlamalar. Bende yapamam bunla dedim cokta korkmustum acikcasi...
O kavgadan sonra kavgalarimiz tabiki oldu ama en siddetli orta siddetli siddetli olarak en aza indi. Yani en az hasarli kavgaya kadar indik. Yaklasik 8 aydir evde sulh var.
Cunku birbirimize alistik sanmaki susan biriyim aslaaaa...
Ama gercekten bir sure sonra susman gerektigi yerde susuyorsun esinde seni cozuyor yavas yavas ve oda susuyor.
Evlilige alismak cok zor. Sonucta sevgiliyken nisanliyken bir seye sinirlendiginde kendini torpuluyosun ama evliyken evine yansitip esinin ustune gidiyorsun...
Ben laf sokmalari hic sevmem esim bana laf soktugunda susuyorum ikincide susuyorum ucuncude seni uyariyorum diyorum oda tamam askim saka yaptim diyor.
Ama ilk evlendigimiz zamanlarda ilk yaptigi seye sinirlenip ilk lafina bozulup kiripp dokuyoruz. Insaf o adam da seni yeni tanimaya basliyor.
1 .5 sene once sorsan hayatta yaptgm en kotu seyin evlenmek oldugunu soylerdim..
Ama 8 aydir yasadigim seyin gercekten evlilik oldugunu soyleyebilirim. Sadece biraz zaman...
Sadece evliligin kolay bisey olmadigini ve kendini az biraz torpulemen gerektigini. Senin yaptigin seyi esin sana yapsa ne kadar kotu olacagini düsünn...
Ve biz en son esimle kavga ederken onun canı cook ama cok yandı. Tek kelime etmedi. Bende o gun soz verdim biddaha yapmayacagima dair ve yapmadim da...

Bunlari yaziyorum cunku bende yasadim gor ve bil istedim ona gore davranislarini duzelt istedim. Huzur istemesi cok normal...
En onemliside tedavi ilacla baslamaz once sen isticeksin bunun icin adim aticaksin ilac yardimcin olacak.
Cok uzun oldu kusura bkma. Biraz yardimim dokunursa ne mutlu bana o psikolojiyi benden iyi kimse bilemez diye dusunuyorum. Sevgiler
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.Bundan sonra çok daha dikkatli olacağım.

Evet canım. Durumun cok zor. Bir yandan seni boğan bişeyler varken, diğer yandan aşırı kaybetme korkusu . Bu korku seni eşinin önüne dikilmeye, onu hırpalamaya kadar sürüklüyor. Borderline kişilik bozuklugu ile ilgılı bi kaç yazı oku. Ama öyle tıp sayfalarından zıyadr, daha makale tarzı olsun. Farkındalık önemli. Neyı neden yaptıgını farkedersen , acın ve krizlerini belki daha hafif atlatırsın
Söyledikleriniz kesinlikle doğru.Onu bir yandan zarar verirken aynı anda ya giderse diye düşünmek birbiriyle çok zıt evet.Makaleye de bakacağım çok sağolun.

Back
X