Evliliğimi kendim mahvediyorum..

tedavi görüyorum derken öfke kontrol gruplarına mı katılıyorsunuz, ya da psikolojik destek mi alıyorsunuz, yoksa sadece psikiyatrinin reçete ettiği ilaçları mı kullanıyorsunuz?
tedaviye rağmen iyileşme sağlanmaması bana garip geldi? bu konuda terapiler düşünce sisteminin değişmesiyle değişiklik gösterebilir ancak, herkes sinirlenebilir. ama sinirlenen herkes aynı şekilde tepki vermez, sizin de sinirlendiğiniz şeye ilişkin duygu ve düşüncelerinizi değiştirmeniz gerekebilir.
hemen ayrılmayı düşünmeyin, yuva kolay kurulmaz

Karşında eli sopalı dili küfürlü bi adam olsaydı bak bakalım böyle bi sıkıntın olur muydu? Eşin sana bi vursa duvarda hiyologrif olursun haberin yok , eşin iyi sabırlıymış. Bende hakim olamıyordum sinirlerime ama zamanla öğreniliyor eşimi kaybedeceğime kendime hakim olurum daha iyi. Bunun için tedavide bana abartı geldi ayrıca doktor falan çare olmaz gibi eşinin bir an önce ayı profiline geçmesi lazım düzelmen için.

Yarin obur gun esiniz size siddet uygulasa hicbirsey deme hakkiniz yok, farkindasiniz degil mi?
Cok sinirli oldugunuzda ortamdan uzaklasmayi ve konusmanizi sonraya ertelemenizi tavsiye ederim.
Bu biraz da aliskanlikla kazanilabilecek seyler, zorlamaniz lazim.
Ofke kontrolu problemini sadece esinize karsi mi yasiyorsunuz peki?
Eger oyleyse esinizin iyi niyetini siz bile farkinda olmadan suistimal ediyor da olabilirsiniz insan dogasi geregi.

Hiç uğraşınız falan yok mu tasanız düşünceniz ne bilim yani
O kadar şey var ki şu hayatta ya rahatlıktan ya boş durmaktan eşinize sarıp mutluluğunuzu gölgelendirmişsiniz
İyi katlanmış, sabretmiş eşiniz
Kendi kendinize terapi yapmanız lazım, iyi bir yerden destek alın
Yuva kolay kurulmuyor
Baktınız düzelme yok iki tarafa da çektirmeyin

Kendinize neden dertler cikariyorsunuz.?sorun yok sorun cikartiyorsunuz bide ortada bi durum yok boşanma fikrine girmişsiniz.erkek böyle dese eşi konu açsa herkez eminim neden ozaman kadının hakkına giriyor ozaman derdi. Evlilik ciddi bir müessese ortada durum yok boşanma fikri ne?girmeyin milletin hakkına yazık. Evlenirken bikere düşünün lackalastirmayin evliliği yahu.

boşanmaaa sakın bence bi daha evlensen bu kocayı mumla ararsın sonra olur böyle şeyler lütfen kıymetini bil eşinin kocan sana vursa ondan kötüsü olmaz ki sen ona vurmana ragmen yinede sabırlı davranmış vurmak çok onur kırıcı bi davranış bi namaz kıl dua et içindeki kötü enerjiden kurtul eşine sarıl op güler yüzlü ol böle huzursuzlukla nereye kdr hayatı kendinize çekilmez kılmayın durduk yere adam mutlu huzurlu bi hayat için sizinle evlendi biraz öfkenizi sinirinizi törpüleyin boşanmak çözüm değil..

Kendinize neden dertler cikariyorsunuz.?sorun yok sorun cikartiyorsunuz bide ortada bi durum yok boşanma fikrine girmişsiniz.erkek böyle dese eşi konu açsa herkez eminim neden ozaman kadının hakkına giriyor ozaman derdi. Evlilik ciddi bir müessese ortada durum yok boşanma fikri ne?girmeyin milletin hakkına yazık. Evlenirken bikere düşünün lackalastirmayin evliliği yahu.
Ben eşimin artık huzur istiyorum demesinden sonra boşansam da benden kurtulsa diye düşündüm yoksa asla ama asla istemem böyle bir şey o benim gerçekten ilk aşkım.

boşanmaaa sakın bence bi daha evlensen bu kocayı mumla ararsın sonra olur böyle şeyler lütfen kıymetini bil eşinin kocan sana vursa ondan kötüsü olmaz ki sen ona vurmana ragmen yinede sabırlı davranmış vurmak çok onur kırıcı bi davranış bi namaz kıl dua et içindeki kötü enerjiden kurtul eşine sarıl op güler yüzlü ol böle huzursuzlukla nereye kdr hayatı kendinize çekilmez kılmayın durduk yere adam mutlu huzurlu bi hayat için sizinle evlendi biraz öfkenizi sinirinizi törpüleyin boşanmak çözüm değil..
Haklısınız başkası olsa bana bu kadar da katlanmazdı, diyorum ya yorumlar kendime getirdi beni çok pişmanım:(

Yarin obur gun esiniz size siddet uygulasa hicbirsey deme hakkiniz yok, farkindasiniz degil mi?
Cok sinirli oldugunuzda ortamdan uzaklasmayi ve konusmanizi sonraya ertelemenizi tavsiye ederim.
Bu biraz da aliskanlikla kazanilabilecek seyler, zorlamaniz lazim.
Ofke kontrolu problemini sadece esinize karsi mi yasiyorsunuz peki?
Eger oyleyse esinizin iyi niyetini siz bile farkinda olmadan suistimal ediyor da olabilirsiniz insan dogasi geregi.
Evet normalde de sinirliyim ama eşim dışında kimseye bu tür davranışlarım olmadı.

tedavi görüyorum derken öfke kontrol gruplarına mı katılıyorsunuz, ya da psikolojik destek mi alıyorsunuz, yoksa sadece psikiyatrinin reçete ettiği ilaçları mı kullanıyorsunuz?
tedaviye rağmen iyileşme sağlanmaması bana garip geldi? bu konuda terapiler düşünce sisteminin değişmesiyle değişiklik gösterebilir ancak, herkes sinirlenebilir. ama sinirlenen herkes aynı şekilde tepki vermez, sizin de sinirlendiğiniz şeye ilişkin duygu ve düşüncelerinizi değiştirmeniz gerekebilir.
hemen ayrılmayı düşünmeyin, yuva kolay kurulmaz
Aslında sadece ilaç kullanıyorum ama bunun için kesinlikle bire bir terapi de alıcam.

Bizim de ilk yıl böyle sorunlarımız oldu, ben de sinirliyim senin kadar değil ama mizacım öyle, zamanla törpüledim. ilk yıl evlilikte sıkıntılı bir yıl, kendini eğitmen gerekiyor, bol bol kişisel gelişim kitapları oku ve stresini atmak için spora başla...bir sürü inşan boşan demiş de bekara karı boşamak kolaymış, bir aile ne zorluklarla kuruluyor, değişmek istediğini eşine belli et, çabala, zamanla düzeleceğine inanıyorum ben, sen de iyi düşün ve elinden geleni yap

adam kötü bişey dememişki sen hem hatanın farkındasn hem adam yüzüne söleyince zoruna gidiyo gitmesin arkadaşım böle yaparsan adam tabii huzur istiyorum der dua et daha agır seyler söylememiş yada vurmamış bakk samimiyetle söylüyorum sabırlı ol sinirlenceğini anladığn zmn dilini ısır bi hava al adama sarma uzaklaşır senden yoksa evlenmek boşanmak kolay gelmesin yaa seviyorsan böle yapma tahammulsuz olma canım düşün ki ne kötü eşler varr jane eyre_ jane eyre_

Bende bazen hatta çoğu zaman böyle düşünüyorum bazen ölsemde herkes mutlu olsa diyorum ama ölmekten korkuyorum çünkü evlenmeden önce ailem ne dediyse kocamdanda aynı lafları duyunca artık ben buyum ve ben ne bu hayatta ne diğer hayatta başarılı olamıcam diyorum ama ölsem bu halde cennete gidemiceğimi biliyorum ve yaşamak yine sarıyor beni yaşamak için bi umut yanıyor içimde bende sen gibiyim galiba hayattan soğumuş gibi bazen insanların gözübe bakıp sohbet ederken düşündüğüm şey birazdan o burda olmıcak hemen zaman geçicek hatta belki şuan burda yok derken bulunca kendimi korktum bian kendimden ama işte ben sorunluyum sanırım.

Bizim de ilk yıl böyle sorunlarımız oldu, ben de sinirliyim senin kadar değil ama mizacım öyle, zamanla törpüledim. ilk yıl evlilikte sıkıntılı bir yıl, kendini eğitmen gerekiyor, bol bol kişisel gelişim kitapları oku ve stresini atmak için spora başla...bir sürü inşan boşan demiş de bekara karı boşamak kolaymış, bir aile ne zorluklarla kuruluyor, değişmek istediğini eşine belli et, çabala, zamanla düzeleceğine inanıyorum ben, sen de iyi düşün ve elinden geleni yap
Teşekkür ederim,kararlıyım artık elimden geleni fazlasıyla yapıcam inşallah.

adam kötü bişey dememişki sen hem hatanın farkındasn hem adam yüzüne söleyince zoruna gidiyo gitmesin arkadaşım böle yaparsan adam tabii huzur istiyorum der dua et daha agır seyler söylememiş yada vurmamış bakk samimiyetle söylüyorum sabırlı ol sinirlenceğini anladığn zmn dilini ısır bi hava al adama sarma uzaklaşır senden yoksa evlenmek boşanmak kolay gelmesin yaa seviyorsan böle yapma tahammulsuz olma canım düşün ki ne kötü eşler varr jane eyre_ jane eyre_
Öyle haklısınız, çabalayacağım artık.

Öyle haklısınız, çabalayacağım artık.
sevindim hak vermene gerçekten çünkü hatalı olan sensin farkındasında düzeltmeye çalış eşinede yazık yani bu davranışlarını terket hani çoook büyük bişey olmadığı sürecede boşanma lafını kullanma evlilik bu oyun değil gelen gideni aratır allah huzurunu mutluluğunu arttırsın diyorum ve susuyorum :21:

Merhaba,eşimle tanıştıktan 2.5 sene sonra evlendik, 8 aydır da evliyiz.Nişanlılık ve evlilik dönemimizde tartışmalar elbette oldu,nişanlılık döneminde beni üzdüğü zamanlar oldu ama hakkını yiyemem eşim evlendikten sonra kendini çok fazla törpüledi.Sorun şu ki ben yapı itibariyle sinirli biriyim, eşim benim ilk sevgilim tabi bu gerekçe değil belki ama ben çok saçma sapan davranışlarda bulundum ne bilim ilgili olmasına rağmen yetmedi, ufak şeylerde sorun çıkardım tartışmalar vs derken hemen her şeyde patlamaya ve öfkemi kontrol edememeye başladım.Bu sebepten yaklaşık bir yıldır tedavi görüyorum.Söylediğim gibi çok çabuk tartışma yaratabilen birisiyim ve bu ara çok utanarak söylüyorum ama eğer tartışma büyürse eşim ne kadar sakin olursa olsun ben ona vurmaya başladım, çok sinirlendiğinde bile biraz sakinleşmem lazım diyor hava alayım diyor ama önüne geçiyorum bırakmıyorum vuruyorum bağırıyorum vs. En sonunda dün beni ittirerek artık huzur istiyorum ne istiyorsun sen diye bağırdı.Adama bir şey de söyleyemiyorum, evet çok seviyorum ama kendime ve en çok da ona zarar vermeye başladım.Tedavi görmeme rağmen değişen bir şey yok, maalesef ayrılırsak ikimiz için de daha iyi olacağını düşünmeye başladım.
Merhaba, burada kaybetme korkusu olmadığı her muameleye eyvallah dendiği, sabredildiği için şiddetin dozunu daha da abartmışsınız gibi görünüyor. Bunun yanında çata çat kavga edip, karşılığında da cevap almak ikili tartışma yaşamak deşarj olmak istiyor ama eşinizden bu tepkileri göremeyip sükut ve sabır görünce daha çok delleniyorsunuz gibi geldi bana. Bu sanki birazda o anda önemsenmemek gibi geliyor belki de size. Bunun yanında erkeklerin olayları algılama ve önemseme durumları biz hatunlardan çok daha farklı olabiliyor. Genel geçer bir takım şeyler dışında bununda farkında olarak davranılmalı diye düşünüyorum. Aranızda çözmeye çalışıp tahammül gösteremediğiniz şeyleri yazmayı deneyin. Deşarj olamayıp içinizde eşinize büyüttüğünüz öfkenin temeline inilip yok edilmeli. Bunu kendinize sorun, düşünün. Kendiniz işin içinden çıkamıyorsanız ki öyle görünüyor kendiniz bir terapiste gitmek yanında eşinizle bir evlilik terapistine gidin derim. Evlilikleri hemen yıkmak yerine hele de bu tip şartlarda tamir etmeye çalışılmalı diye düşünüyorum. Her şey yoluna girer İnşallah.

Back
X