merhabalar, öncelikle fikirleriniz ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Ben 29 yaşında 1 yıllık evliyim. Eşimle aramda 17 yaş var. Eşim benden önce 1 evlilik yaşamış ve bu evliliğinden 2 çocuğu var. Ben eşimin çocuklarına olan düşkünlüğünü ve ilgisini en başından beri biliyordum ve bunu hiç sorun etmedim. Eşimin çocukları farklı şehirlerde yaşamamız sebebiyle yaz tatilinde ve kış tatilinde 1-2 haftalığına babalarını görmeye geliyor. Ancak çocukların annesi benimle görüşmelerini istemiyor bu nedenle eşim çocuklarını evine getirmiyor kız kardeşinde kalıyor. Çocuklar geliğinde benimle ilişkisini tamamen koparıyor. Hasta olsam iyi misin diye telefon dahi açmıyor. Neden aramadın dediğim de de oğlumla vakit geçirmek istedim sadece diyor. Çocuklar gittikten sonra eşim bana çok kırıcı davranışlar sergiliyor ve konu sürekli tartışmaya gidiyor. Alttan aldığım zamanlarda oluyor ama çoğunlukla bende susmuyorum. Evliliğimizde her şey eşimin istekleri doğrultusunda ilerliyor. Önceden her konuda beni düşünen adam gitti yerine hiç tanımadığım biri geldi. Çocuklar gittikten sonra hep böyle oluyor. Yazın geldikleri zamanda boşanma konusu gündeme gelmişti şimdide. Ben eşimi seviyorum boşanmak istemiyorum. Sadece eşim eskisi gibi ilgili alakalı olsun istiyorum. Evlenmeden önce 1 yıl beraber yaşamıştık o zamanlardaki gibi bir ilişkimiz olsun istiyorum. Son 1 aydır eşime ulaşamıyorum kendi halinde yaşıyor evin içinde, önceden her sıkıntımızı sorunumuzu paylaşırdık dertleşirdik. Biz eşimle karı kocadan önce çok iyi arkadaştık öncesinde ama artık hiç bir ortak hayatımız yok. Ne dışarı çıkıyoruz ne yemeğe gidiyoruz. Birlikte yaptığımız tek şey akşamları televizyon izlemek o da hiç konuşmadan. Dün gece büyük bir tartışma yaşadık ve eşim ilk defa evden gitti ve yarın eşyalarımı alırım dedi. Sabah sakin kafayla tekrar konuştuğumuzda bir süre ev arkadaşı olalım. İşleri güçleri toparlayalım (beraber çalışıyoruz) ondan sonrasına bakarız dedi. Önümde 1 veya 2 ay var bu zamanda ne yapmalıyım. Tekrar eskisi gibi nasıl olabiliriz?