evliliğimi nasıl kurtarabilirim

merhabalar, öncelikle fikirleriniz ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ben 29 yaşında 1 yıllık evliyim. Eşimle aramda 17 yaş var. Eşim benden önce 1 evlilik yaşamış ve bu evliliğinden 2 çocuğu var. Ben eşimin çocuklarına olan düşkünlüğünü ve ilgisini en başından beri biliyordum ve bunu hiç sorun etmedim. Eşimin çocukları farklı şehirlerde yaşamamız sebebiyle yaz tatilinde ve kış tatilinde 1-2 haftalığına babalarını görmeye geliyor. Ancak çocukların annesi benimle görüşmelerini istemiyor bu nedenle eşim çocuklarını evine getirmiyor kız kardeşinde kalıyor. Çocuklar geliğinde benimle ilişkisini tamamen koparıyor. Hasta olsam iyi misin diye telefon dahi açmıyor. Neden aramadın dediğim de de oğlumla vakit geçirmek istedim sadece diyor. Çocuklar gittikten sonra eşim bana çok kırıcı davranışlar sergiliyor ve konu sürekli tartışmaya gidiyor. Alttan aldığım zamanlarda oluyor ama çoğunlukla bende susmuyorum. Evliliğimizde her şey eşimin istekleri doğrultusunda ilerliyor. Önceden her konuda beni düşünen adam gitti yerine hiç tanımadığım biri geldi. Çocuklar gittikten sonra hep böyle oluyor. Yazın geldikleri zamanda boşanma konusu gündeme gelmişti şimdide. Ben eşimi seviyorum boşanmak istemiyorum. Sadece eşim eskisi gibi ilgili alakalı olsun istiyorum. Evlenmeden önce 1 yıl beraber yaşamıştık o zamanlardaki gibi bir ilişkimiz olsun istiyorum. Son 1 aydır eşime ulaşamıyorum kendi halinde yaşıyor evin içinde, önceden her sıkıntımızı sorunumuzu paylaşırdık dertleşirdik. Biz eşimle karı kocadan önce çok iyi arkadaştık öncesinde ama artık hiç bir ortak hayatımız yok. Ne dışarı çıkıyoruz ne yemeğe gidiyoruz. Birlikte yaptığımız tek şey akşamları televizyon izlemek o da hiç konuşmadan. Dün gece büyük bir tartışma yaşadık ve eşim ilk defa evden gitti ve yarın eşyalarımı alırım dedi. Sabah sakin kafayla tekrar konuştuğumuzda bir süre ev arkadaşı olalım. İşleri güçleri toparlayalım (beraber çalışıyoruz) ondan sonrasına bakarız dedi. Önümde 1 veya 2 ay var bu zamanda ne yapmalıyım. Tekrar eskisi gibi nasıl olabiliriz?
Neden boşanmışlar çocuklarına vicdan yapıp size gıcık oluyordur sinirini sizden çıkarıyordur bence siz de üstüne ilgi falan beklerseniz

Neden boşanmışlar çocuklarına vicdan yapıp size gıcık oluyordur sinirini sizden çıkarıyordur bence siz de üstüne ilgi falan beklerseniz

Daha önce eski eşiyle 1 kere mahkemeden dönmüş ve bir kere de boşanıp yeniden evlenmiş. Sürekli olarak tartışma içindelermiş boşanma sebepleri bu diye biliyorum. Kadın hep benim dediğim olsun diyen biri ee eşimde öyle muhtelemen ben ondan olduğu düşünüyorum. Bi evlilik bittiğinde hiç bi zaman tek taraf suçlu değildir. Ben eşim mükemmel kadın kötüdür diyemem o yüzden

yok ilk evliliğinin bitmesiyle benim bi alakam yok ama kadın tekrar barışırız diye düşünürken biz tanıştık o beni suçluyor o yüzden
bu durum siz ayrılıncaya kadar devam edecek hatta artarak. adam çocuklarından ayrılamayacağına göre... yakın bir tarihte "olmuyor mavikuş ayrılalım" diyecektir size. buna hazır mısınız? çünkü ex eş büyük ihtimal çocuklarını dolduruyor ve babalarına biz seni geri istiyoruz mesajını veriyordur. belli zaten. ikinci evlilik ne zor allahım

Bence sizin evliliginizi sadece eşiniz değil eşinizin eski eşi de yönetiyor. Ne demek eski eşin sizi çocuklariyla görüştürmek istememesi? Eşiniz neden buna tamam dedi? Siz manyak mısınız deli misiniz psikopat mısınız da eski eş sizi çocuklarla görüştürmüyor? Sizi çocuklarıyla görüştürmuyor çünkü size gıcık kapıyor sebebi belli eski eşi ile evlisiniz. Eşiniz de bunun farkıda. Ben olsam işkillenirdim her ne kadar farklı şehirlerde olsalar da.

Önceki evliliğini, düzenini, çocuklarını mı özlüyor acaba? Belki de eski eşine tekrar dönmek istiyordur. Eşiniz kendi kafasında bitirmiş zaten bu evliliği. Bence daha fazla çabalayıp yıpratmayın kendinizi. Bazen ayrılmak daha mutlu eder insanı.

Önceki evliliğini, düzenini, çocuklarını mı özlüyor acaba? Belki de eski eşine tekrar dönmek istiyordur. Eşiniz kendi kafasında bitirmiş zaten bu evliliği. Bence daha fazla çabalayıp yıpratmayın kendinizi. Bazen ayrılmak daha mutlu eder insanı.
Bana da ilk okudugumda oyle geldi. Eski ese donmek istiyor gibi. Cunku eski esin evine goturme dedigi lafini tutarak cocuklarini kardesine goturmesi, tatil bittikten sonra da evde soguk havalar estirip gitmeye kalkmasi...
Cunkuhangi bosanan es eski esinin dedigini yapiyor ki? Gonlu olan es bir tek... kafasinda bitiren esin umurunda olmuyor.. umarim yaniliyorumdur ama ben de sizin gibi dusunuyorum.

Bana da ilk okudugumda oyle geldi. Eski ese donmek istiyor gibi. Cunku eski esin evine goturme dedigi lafini tutarak cocuklarini kardesine goturmesi, tatil bittikten sonra da evde soguk havalar estirip gitmeye kalkmasi...
Cunkuhangi bosanan es eski esinin dedigini yapiyor ki? Gonlu olan es bir tek... kafasinda bitiren esin umurunda olmuyor.. umarim yaniliyorumdur ama ben de sizin gibi dusunuyorum.

Herşey olabilir herşeyi düşünüyorum ve işin içinden çıkamıorum. Bu süreci nasıl geçireceğimi bilmiyorum. Normalde özgüveni tam olan bi insanım ama şuanda kendimi çok çaresiz görüyorum.

Canım benim kusura bakma da gencecik insansın ne işin var bu kadar büyük çoluk çocuk sahibi adamla. Evlenmeden önce tabiki iyi olacaktı senin gibisini nerden bulacaktı evlenmek için. Ailen karşı çıkmadı mı? 2 sene sonra adam 50 olacak sen daha 30 olacaksın. Yatakta bile farklı tellerden çalacaksınız. Bilemedim ya. Dile kolay ama bence bırak git yıpratma kendini. Git yaşıtın birini bul yaşını yaşa

yazın kahvaltı hazırlamıştım iş yerinde yemişti çocuk ama bu defa börek yaptım onlar için ben yaptım diye yememiş. Biraz zor aramı iyi tutmam
Ya allah yardımcın olsun çok zor bir durum yani burada erkek işi düzeltmeli yoksa zor. Kötü birşey yazıp canınızı da sıkmak istemiyorum ama ben eski eş ile görüştüğünü düşündüm açıkçası. Bak çocuklarımızı yeni eş ile gorusturmuyorum senin dediğini yapıyorum imajı veriyor. Gelmezse gelmez çocuklar 1 hafta başka kalmak ne? Gitsin vakit geçirsin gelsin.

Eski eş neden çocukları ile görüşmenizi istemiyor?

Çocuklar her geldiğinde kocan senden uzaklaşacaksa ohhoo yandın böyle ömür geçer mi?
Yazık etme gençliğine.
Dediği gibi 1-2 ay zaman tanıyın kendinize. Sende o ara artıları eksileri çok iyi ölç biç.
Gençlik bir daha gelmiyor.

17 yaş ciddi bir fark unutma.

Herşey olabilir herşeyi düşünüyorum ve işin içinden çıkamıorum. Bu süreci nasıl geçireceğimi bilmiyorum. Normalde özgüveni tam olan bi insanım ama şuanda kendimi çok çaresiz görüyorum.
Zorlama. Oldurmaya calisma. Kal diye yalvarma. Gitmak istiyorsa tutma. Bu demek istedim. Bitecegi varsa bitiyor.

ya kusura bakma da benim de sevgilimle aramda 20 yaş var bu yaz evlenicez ikimizde ilk defa evleniyoruz en ufak hatasın da kapının önüne konacak kişinin kendi olduğunu çok iyi biliyor kendine nasıl güvenin olmaz gençsin sen bir kere 17 sene avantajlısın bu kadar ezdirmeyin kendinizi gözünüzde büyütmeyin şu adamları benim ki vallahi gözümün içine bakıyor çünkü farkettiriyorum durumu herkes haddini hududunu bilecek ve bunu yapma hakkı da senin gücü eline al silkelen kendine gel

Sizin kurtarabileceginiz bir sey yok. Esinizin var. Bence akisina birakin, kurtarmak isterse bir seyler yapar esiniz

ya kusura bakma da benim de sevgilimle aramda 20 yaş var bu yaz evlenicez ikimizde ilk defa evleniyoruz en ufak hatasın da kapının önüne konacak kişinin kendi olduğunu çok iyi biliyor kendine nasıl güvenin olmaz gençsin sen bir kere 17 sene avantajlısın bu kadar ezdirmeyin kendinizi gözünüzde büyütmeyin şu adamları benim ki vallahi gözümün içine bakıyor çünkü farkettiriyorum durumu herkes haddini hududunu bilecek ve bunu yapma hakkı da senin gücü eline al silkelen kendine gel

Sevgiliyken benim eşimde öyleydi :) saçımın kırığını tırnağımın güçlendiricisine kadar düşünür ben demeden farkedip alır gelirdi

merhabalar, öncelikle fikirleriniz ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ben 29 yaşında 1 yıllık evliyim. Eşimle aramda 17 yaş var. Eşim benden önce 1 evlilik yaşamış ve bu evliliğinden 2 çocuğu var. Ben eşimin çocuklarına olan düşkünlüğünü ve ilgisini en başından beri biliyordum ve bunu hiç sorun etmedim. Eşimin çocukları farklı şehirlerde yaşamamız sebebiyle yaz tatilinde ve kış tatilinde 1-2 haftalığına babalarını görmeye geliyor. Ancak çocukların annesi benimle görüşmelerini istemiyor bu nedenle eşim çocuklarını evine getirmiyor kız kardeşinde kalıyor. Çocuklar geliğinde benimle ilişkisini tamamen koparıyor. Hasta olsam iyi misin diye telefon dahi açmıyor. Neden aramadın dediğim de de oğlumla vakit geçirmek istedim sadece diyor. Çocuklar gittikten sonra eşim bana çok kırıcı davranışlar sergiliyor ve konu sürekli tartışmaya gidiyor. Alttan aldığım zamanlarda oluyor ama çoğunlukla bende susmuyorum. Evliliğimizde her şey eşimin istekleri doğrultusunda ilerliyor. Önceden her konuda beni düşünen adam gitti yerine hiç tanımadığım biri geldi. Çocuklar gittikten sonra hep böyle oluyor. Yazın geldikleri zamanda boşanma konusu gündeme gelmişti şimdide. Ben eşimi seviyorum boşanmak istemiyorum. Sadece eşim eskisi gibi ilgili alakalı olsun istiyorum. Evlenmeden önce 1 yıl beraber yaşamıştık o zamanlardaki gibi bir ilişkimiz olsun istiyorum. Son 1 aydır eşime ulaşamıyorum kendi halinde yaşıyor evin içinde, önceden her sıkıntımızı sorunumuzu paylaşırdık dertleşirdik. Biz eşimle karı kocadan önce çok iyi arkadaştık öncesinde ama artık hiç bir ortak hayatımız yok. Ne dışarı çıkıyoruz ne yemeğe gidiyoruz. Birlikte yaptığımız tek şey akşamları televizyon izlemek o da hiç konuşmadan. Dün gece büyük bir tartışma yaşadık ve eşim ilk defa evden gitti ve yarın eşyalarımı alırım dedi. Sabah sakin kafayla tekrar konuştuğumuzda bir süre ev arkadaşı olalım. İşleri güçleri toparlayalım (beraber çalışıyoruz) ondan sonrasına bakarız dedi. Önümde 1 veya 2 ay var bu zamanda ne yapmalıyım. Tekrar eskisi gibi nasıl olabiliriz?
Terapi almaya ikna edebilir misiniz?

Sevgiliyken benim eşimde öyleydi :) saçımın kırığını tırnağımın güçlendiricisine kadar düşünür ben demeden farkedip alır gelirdi
Biz 3 yıldır birlikte yaşıyoruz artık çocuk istediğimiz için evlenme kararı aldık bu 3 yıl sizin ki gibi de geçmedi yani :) tam tersi huysuz sürekli eleştiren kıskançlık paranoyası olan biriydi tek bir kere ayrıldım 4 ay sürdü beni ikna etmesi bir daha olursa geri dönmeyeceğimi çok iyi biliyor çünkü benim kimseye eyvallahım yoktur .Bu korkuyu karşı tarafa ilk kim verirse o kazanır ilişkide malesef sizinkinde eşin kazanıyor

Ben sorunun nerde yattığını anlamadım açıkcası. Yani eşinizin size böyle davranmasının sebebi nedir? Kavga ediyoruz demişsiniz, kavgaların sebebi, konusu nedir?
Siz çocukları ve onlara bağılığını sebep olarak göstermişsiniz sanki eğer yanlış anlamadıysam. Bence ortada farklı bir sebep var.
Siz eşiniz ile birlikte yaşarken o hala evli miydi?

Seni uzmek istemem ama sanki cocuklarini òzluyor belki de eski hayatini.Boyle hissediyorsa hislerini yolunu nasil degiseceksin ki.Hem cidden seninle kalmak istemiyorsa onunla pes etmeden cabalamasi gerekmiyor mu?

Daha 1 yılda böyleyse bu adamla çok sıkıntılar çekersin.Coduklari hep hayatında olacak ve gun geçtikçe bu iş daha da zorlaşacak..Işte bu yüzden bekâr kızların çocuklu adamlarla evlenmesi evlilik sürdürmesi bence çok zor etrafımdaki kimse sürdüremedi..Insallah sizde sorunlar çözülür.

Back
X