İnsanın bahsettiğiniz meşguliyetlerle ilgilenmesi
İçin biraz ruh halinin iyi olması gerekiyor. Ben kendini iyi hissetsem zaten oturur tez yazarım, bir senedir erteliyorum. İçinde bulunduğum ruh hali o kontrolsüzlük hissi ne yazık ki sadece temel şeyleri yapabilmeme imkan tanıyor ve ben öfkemin stresimin o negatif ruh halimin içinde boğuluyorum.
Ben de doğum süreci ve sonrasının beni çok yıprattığını düşünüyorum. Ağır sorumluluk hissi, yetemem vs varken bir de eşim tarafından bu konularda eleştirilmek. Yıprandım.
Şöyle diyeyim, bence eşime karşı öfke sorunum var. Birisi yazmış öyle fark ettim. Başkasına öfkemi kontrol edebiliyorum. Eşim alttan alsın ya da almasın. Ona çok kolay yansıtabiliyorum. Bunun sebebini bilmiyorum ama.
Yani gerçekten benim elle şudur budur diye gösterebileceğim bir sebebim yok. Bu akşamdan bahsedeyim size. Dışarıda yemek yemek istedik, bilmediğimiz bir şehire geldik bu arada güya tatildeyiz. Neyse ben dün geceden beri bakınıyorum zaten ne yapılır nereye gidilir. Birkaç yer önerdim kabul etmedi böyle beni sokak lezzetti vs asla nezih olmayan bebekle rahat edemeyeceğim yerlere götürmek istedi. İlk sesimi çıkarmadım. 4 saatlik aç halimle dolaştım peşinden hepsi kapalıydı. Emziren anneyim enerji düşüklüğümü siz hesaplayın. bir de bu esnada kendisi bana sesimi çıkarmadığım halde gerildim üstümde baskı hissediyorum falan diyor hani benim dediğim değil de kendi dediğini yaptık ve sonuç hüsran diye. Sonra benim istediğim yere geldik ve işte ben tokum az söyleyelim falan filan diyor. Yani beni sokak sokak saçma sapan dolaştırdın ve en sonunda yemeğe geldiğimizde bunu yapıyorsun. Ben de orda biraz bu konuda söylendim. Bana hemen sen durmazsın sen konuşursun sen problem çıkarırsın demeye başladı. Gerçekten çok ilginç bir haldeyiz ya.
Öfkenin dansını pek çok kişi önermiş. Bakacağım mutlaka teşekkürler.
Bireysel terapi aklımda. İmkan dahilinde başlayacağım umarım.
Yani zaten ben kendimin böyle olduğunu kabul ediyorum. Ama artık anlaşılmadığımı niyetim iyi olsa bile umursanmadığımı ve bunu nasıl çözeceğimi söylüyorum.