evliliğimin ilk ayları :(

Ben eşimi seviyorum yılların hatrı derken onun açısından hep bana böyle izlenim bırakıyor. Aileler tanıştı başkası olamaz düşüncesindeydi hep mecburiyet bu yani ama eskisi gibi sevgisinin olduğunu sanmiyorum. yaşımız 25 oldu. hatır için evlenilmez elbet ama tamamen herşeyi anlatamadığım için devrik oluyor bazı şeyler. küçük bir kelimeyi büyüten çifttiz. Ben hep konuşup halletmek istiyorum ama ne zaman konussak konu uzuyor baska yerlere geliyor daha çok kavga ediyoruz.

İnşallah bu şekilde olmaz diyeceğim tahminim şudur;
Eğer bu şekilde giderse:
Yaklaşık 2 yıl içinde varolan o biraz sevgide kalmaz.
Eşiniz umursamaz görünür ama o da mutlu değildir ma yansıtmaz.
Siz kendinizi hırpalamaktan bir gün tükenirsiniz ve boşanmak istersiniz.
Bu arada eğer bu sağlıksız ortama birde bebek gelirse işler iyice karışır.
Böyle olmaması için size önerim asla kavga etmeyin sorun neyse sakin ve kırıcı olmadan konuşarak çözmeye çalışın.
Allah yardımcınız olsun.

Ek:Canım ben hep konuşarak halletmeye çalışıyorum ama konu uzayıp başka yerlere geliyor demişsin o zaman konuşma tarzına,kurduğun cümlelere bir daha bak bakalım daha yapıcı olmak için nelere yapmalısın?

Ben hiçbir zaman senin yüzünden demem ikimizinde hatası vardır derim. her kadında vardır kıskançlık bazen kıskanırım mesela rahatsız olur hemen ama o bana dediği zaman onu giyme yapma ben uzatmam. ben bencillik yapamam sadece kendim diyemem kayınvalidemi annemden hiiç ayırmadım oda eşimin annesi diye. herşeyi ondan önce düşünürüm kırmamak için düşünerek konuşurum ve bana derki çok ince düşünüyosun

Herkeste olmuyor da bir üstünlük çabasına giren çiftlerde daha fazla görülüyor sanırım. Üstünlük kurmaya kadın da çalışabilir tek başına erkek de ya da her ikisi birden. Bu da ilişkiyi yıpratır doğal olarak. Bu duruma gelmemek gerek.

düşünemedim yazarken hatır dedim dostluk hatrı anladı herkes yardım beklerken şunu yaparsan bunu yaparsan denmesini beklerken okuduğum yorumlar ilginç...

Tahammül limitiniz dolmuş, ama siz evlendikten sonra fark etmişsiniz.Biraz yapıcı olmayı deneyin , pozitif düşünün sakin olun.

iki farklı karakter bir çatıda buluşunca elbet kişilik çatışmaları olacaktır.
anlayışlı olmaya ve anlamaya çalış.

Benim anlayabildiğim sen detaycısın eşin umursamaz haliyle sen onun için sorun çıkaran,çok konuşan,hayatı zorlaştıran biri gibi olabilirsin ve sende yaptığın güzel şeylerin karşılığını alamadıkça daha da sinirli davranıyor olabilirsin bana sorarsan bunun çaresi sen iyi,düşünceli kibar olmaya devam et ama bunu karşılık beklmeden yap eşin zaten akıllı bir erkekese bunu zamanla görür ve takdir eder ama sen verdikçe alamadığın için kırılıyorsan artık kendini zorlayacak birşey yapma,ince düşünme ,boşver.Belkide eşinin aklı böyle başına gelir.Ne oldu benim eski düşünceli karıma der,ya da sen onu bunaltmadığın için rahat eder ve daha az tartışırsınız.
Bunlar benim varsayımlarım fazla veri olmadığı için:)) tahminde bulundum.

belki bir dönem yaşıyorsunuz iraz sabır anlayış konuşmak

yada bir heycan katın gezin birlikte alışverişe çıkın yürüyüşler yapın sevgiliyken yaptıklarınızı yapmaya çalışın farklılık yaratın aşarsın belki de

tam anlatmadığını söylüyorsunuz,bizde ancak bunları diyoruz.

düşünemedim yazarken hatır dedim dostluk hatrı anladı herkes yardım beklerken şunu yaparsan bunu yaparsan denmesini beklerken okuduğum yorumlar ilginç...
olayı yaşayan sensin, biz anlattıklarına göre yorum yapabiliriz
ha bazı arkadaşlar anlamadık demez balıklama dalar
kendini daha net ifade etmeye çalış canım, o zaman sağlıklı yorumlar alacaksın
diğer yorumlara da takılma

4 yıllık beraberliğin sonunda yorulmuş bir ilişkiye rağmen kendini evlenmek zorunda hissettiğin için evlenmiş gibisin. Bir peri masalı hissetmedim ben.

Buna rağmen evliliğin ilk yılı biraz çalkantılı olabilir. Bu da insanların aynı çatı altında aynı hayatı paylaşmaya başlamasından kaynaklanan bir durumdur. Eğer oto kontrol yapar, birbirinize olan saygınızı yitirmemeye gayret ederseniz bu yılı atlatırsınız.

ilk aylar bu tür kavgalar oluyor sonuçta aynı evde yaşamak sorumluluklar var
eğer sabırlı olursan fevri davranmazsan bu evliliği kurtarsın
ama tam tersi yaparsan bu evlilik biter

uzun yıl beraberdik ama üniversite okuduk ve askerliğini yaptı keyfi beklemedik yani... aynı evde yaşamadık mesela sorumluluklarımız yoktu. flört dönemi evlilikle bir tutulamaz. biz aynı evde flört etmedik söylemek istediiğinizi anladım ama öyle değildi.

istemez olurmuyum kırmamak için ağlamaya verdim artık.. onada aldırmıyor cünki ben hep ne yapıyorsam kendime yapıyorum. sakın olmayı çok istiyorum bikac haftadır susuyorum alttan alıyorum sende haklısın diyorum. ama bilmiyorum nerde hata yapıyorum yalnış olduğum konuları düzeltmeye çalışıyorum. o normal konuşunca küs kalamıyorum. kırıldığımdan konuşmuyorum o farklı algılıyor küs olduğumda bile eve geldiğimizde işten yemeğini hazırladım. ayrı uyumadım. kendime küstüm gibi birşey oldu yani

ah cnm bir zaman gelecek inan bu hallerinizi hatırlayıp ne kadar üzmüşüm kendimi diyeceksin emin ol geçecek sende bende hepimiz sevgiliyken iyi ve güzel yönlerini görüyoruz ama evlenince artık normal hallerimize dönüyoruz en azından erkekler böyle........şimdi derin bir nefes al ve kararlı olarak ona artık tartışmayacağız ben böyle bir ömür geçiremem sende de ne olursa olsun konuşarak anlaşalım de ve küslük te olmasınde.... tabi daha çok yenisiniz biz güzellikleri sevgiliyken harcayıp gerçeklerle evlenince yüzleşiyoruz ...iyi yönlerini düşün ve onu sevdiğini ....emin ol üstesinden gelinmeyecek bir şey yok bu dünyada ALLAH sağlık verdiği sürece....şimdi bu hayalkırıklığını bir yana bırak ve çözüme odaklan ...insanın en büyük düşmanı bazen yine kendisi oluyor ben eskiden kendimi çok doldururmuşum bunu farkettiğim anda hemen değişmeye başladım kendini doldurma bu hayat çok güzel onunla evlenene kadar zor bir süreç geçiyor bir anda hiçbirşeyi mahvetmek ne kadar kolaycılık dimi.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…