Evliliğimiz gittikçe zedeleniyor ama çok erken...

Papatyamutlusu

Cor No Edito...
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2017
237
253
103
Merhaba, nereden başlayacağımı bilmiyorum biraz uzun yazacağım ama sizden bir fikir alırsam çok sevinirim...

Yaklaşık 5 aydır evliyiz. ailemden sevdiklerimden uzak bir şehire geldim, şuan burada ne bir arkadaşım var ne de gidecek bir yer, dolayısıyla baya duygusalım. Ailem de istemedi bu evliliği ama alışırım dedim, eşimin verdiği sözlere güvendim... Eşim biz sevgiliyken de içerdi ama evlenince bırakacağını böyle olmayacağını, benim hep yanımda olacağını, buraya alışmam için yardım edeceğini, ayda bir ailemin yanına gideceğimizi söyledi hep, daha bir sürü şeyler. Ama öyle olmadı, sabrettim ilk birkaç ay düzelecek dedim ama alkolle birlikte kavgalarımız başladı, konuşmaları değişiyor hakaretler ediyordu ilerleyince. Birkaç defa çok büyük kavgalarımız oldu, özür diledi böyle olmayacak daha dedi ama hep bir bahane bulup yine alkole koştu, hep küçük büyük tartışmalarla geçti aylarımız, azaltmaya uğraşmadı bile. Bir de çok çocuk istiyor ama ben güvenemiyorum böyle olunca, bozuldu ben çocuk istemeyince de..

Son konumuza gelince... Eşimin işi yoğun olunca Ailemin yanına tek gitmek zorunda kaldım ve ben gidince her gün içti, 3 gün zehir oldu resmen çok huzursuz etti, gezmemi istemedi evden çıkınca bozuldu. Yine sabrettim, dönerken beni alandan alacağını söyledi ama indiğimde işim çok yoğun gelemiycem dedi, otobüse bindim 10 dakika sonra aradım arkadaşlarının yanına içmeye gidiyor. Beni alamadı ama konu alkol olunca koştu, tabi sinirlenmeme yetti birkaç bir şey saydırdım. Yol boyunca telefonumu açmadı, gecenin bir saati indim ve anahtarı bir akrabadan alıp eve geçtim . sabah olunca yine bozuktum ama düzelmek için sabrediyordum, akşam bir tanıdığın düğünü vardı, benimle gitmek yerine bir arkadaşıyla gitti, yarım saate dönerim kızma dedi tamam dedim. Gece aradım, dediki sen eve geç biz düğün evine geçicez çocuklarla oturcaz (yani içmeye) Korktuğumu bildiği halde beni yalnız bıraktı yine, gece 3.30da geldi, yattım tabi sinirden. Sabah bir şey yokmuş gibi sarılıp öpmeye çalıştı ittim o sinirle, çıktı gitti... Ardından mesaj attı: "ben huzursuz yaşamak istemiyorum bana kadınlık yapacak eş istedim, topla eşyalarını ailenin yanına dön, ufacık şeyleri büyütüyorsun, her şeyden sıkıldım boğuldum, uzatmaya gerek YOK" Gerçekten uzatmanın anlamı YOK sanki, çok seviyorum ama böyle nereye kadar gider ne yapmam lazım bilmiyorum. Tam anlatamadım ama bir fikir verirmisiniz bana...

Ek olarak: eşim şuan yine YOK gitti yeğeniyle içiyor...

Bir de içmeyince inanılmaz düzgün tatlı düşünceli bir adam, çok seviyorum... Ama işte hep alkol bozuyor her şeyi...

Son düzenleme:
Bu işin sonu yok. Ailenizle aynı şehirde olsanız evi terketmeyin diyeceğim de zaten istemediğiniz bir şehirdeymişsiniz. Kaçın bence. Hem de olabildiğince hızlı. Bırakın o kocanızı da alkol şişesinde boğulsun.
Evet ailemden çok uzaktayım. Aslında burayı da seviyorum ama eşim yanımda olmayınca eziyet gibi geliyor, niye bu çileye katlandım ki diyorum...

Henüz çok erken belki değişir diyorum çok zor ama. Bir süre ailenizin yanına gidin bakalım akıllanıyor mu?

Yazık daha yeni evlisiniz orda yapayalnizsiniz, eşiniz,dostunuz, aileniz olması gerekirken yaptıkları çok yanlış, o evde kaldığınız sürece durumun değişeceğini sanmam, ayrılık için olmasa da bir süre ailenizin yanına donmeniz belki biraz düşünüp sizi anlamasını sağlar

Henüz çok erken belki değişir diyorum çok zor ama. Bir süre ailenizin yanına gidin bakalım akıllanıyor mu?
Ailemin yanına gitmeyi düşündüm ama dediğim gibi bu evliliği istemediler, ben zorla evlendim resmen. Şimdi biz demiştik diyecekler, psikolojik olarak daha çok çökücem gibi geliyor. O ailenin yanına git deyince ben de ona asıl sen git yakın zaten dedim o da giderim dedi ama bilmiyorum gidecek mi...

Ailemin yanına gitmeyi düşündüm ama dediğim gibi bu evliliği istemediler, ben zorla evlendim resmen. Şimdi biz demiştik diyecekler, psikolojik olarak daha çok çökücem gibi geliyor. O ailenin yanına git deyince ben de ona asıl sen git yakın zaten dedim o da giderim dedi ama bilmiyorum gidecek mi...

Eğer gitmezse ailene onları görmek için geldiğini söyle konuyu açma şimdilik. Giderken de sen beni kovamazsın ben sana kızgın olduğum için gidiyorum aklın başına gelirse dönerim demeyi ihmal etme.

Yazık daha yeni evlisiniz orda yapayalnizsiniz, eşiniz,dostunuz, aileniz olması gerekirken yaptıkları çok yanlış, o evde kaldığınız sürece durumun değişeceğini sanmam, ayrılık için olmasa da bir süre ailenizin yanına donmeniz belki biraz düşünüp sizi anlamasını sağlar
Bana da öyle geliyor, nasıl olsa burada hep evdeyim gidecek yerim YOK gitmem diye kendi rahat. Hep beni suçlu görüyor, gitsem de anlamaz ama belki de gitmem en iyisi. İşte ailemi çok üzdüm şimdi tekrar üzmek zor geliyor bana

Eğer gitmezse ailene onları görmek için geldiğini söyle konuyu açma şimdilik. Giderken de sen beni kovamazsın ben sana kızgın olduğum için gidiyorum aklın başına gelirse dönerim demeyi ihmal etme.

Bir de şöyle bir huyu var, 1 ay önce kavga ettiğimizde o kafayla abime yazmış, arzu burda mutsuz alışamadı, emanet gibi filan... Birkaç kavgamızda da alkolün etkisiyle babamı arayacağını filan söylemişti sakinleştirmiştim. Yani herşeyin daha çok sarpa sarıp dönülmez yola girmesinden korkuyorum. Dediğim gibi askında seviyorum ama o fedakarlık yapmadığı için günden güne evliliğimiz zedeleniyor

Bir de şöyle bir huyu var, 1 ay önce kavga ettiğimizde o kafayla abime yazmış, arzu burda mutsuz alışamadı, emanet gibi filan... Birkaç kavgamızda da alkolün etkisiyle babamı arayacağını filan söylemişti sakinleştirmiştim. Yani herşeyin daha çok sarpa sarıp dönülmez yola girmesinden korkuyorum. Dediğim gibi askında seviyorum ama o fedakarlık yapmadığı için günden güne evliliğimiz zedeleniyor

Hiçbir şey olmaz, zaten aileni falan arayıp işleri büyütecekse seni yeterince sevmiyor ve olgunlaşmamış demektir. Yine de gitmeye karar verirsen biraz burnu sürtsün diye gittiğin gibi babanın telefonunu eline al engelle eşini onların telefonundan. Gitmeden önce de güzelce konuş, beni bırakabilir düşüncesini aşılarsan belki düzelebilir seni garanti görüyor şu an o yüzden istediği gibi davranıyor.

Hiçbir şey olmaz, zaten aileni falan arayıp işleri büyütecekse seni yeterince sevmiyor ve olgunlaşmamış demektir. Yine de gitmeye karar verirsen biraz burnu sürtsün diye gittiğin gibi babanın telefonunu eline al engelle eşini onların telefonundan. Gitmeden önce de güzelce konuş, beni bırakabilir düşüncesini aşılarsan belki düzelebilir seni garanti görüyor şu an o yüzden istediği gibi davranıyor.
Evet haklısınız düzgün bir şekilde konuşmam lazım. Aramızda baya yaş farkı var ama o benden daha çocuk gibi davranıyor ve dediğiniz gibi benim onu bırakacağıma inanmıyor asla...

Back
X