Evliliğimiz iyice saçma bir hale dönüştü

Bence sen konularınla bizimle dalga geçiyorsun.
Aldatan, kumar borcum bitene kadar yanımda bedavadan calis diyen kocadan ayrılmayan kadının benim lafımla sinirinin bozulması da ironik.
Kocana bozulsun biraz sinirin. İşine yarar.
Benim kocama bozulacak bir sinirim bile kalmamış artık.. hayatı yaşayan çileyi çeken bilir malesef. Dalga geçmiyorum kimseyle yaşadıklarımı anlatıyorum. Sana kolay gelen bi şey bana zor gelebilir. Binbir sekme açık beynimde, çemkireceğine güzel akıl verebilirsin mesela. Belli ki bende kalmamış akıl..

Benim kocama bozulacak bir sinirim bile kalmamış artık.. hayatı yaşayan çileyi çeken bilir malesef. Dalga geçmiyorum kimseyle yaşadıklarımı anlatıyorum. Sana kolay gelen bi şey bana zor gelebilir. Binbir sekme açık beynimde, çemkireceğine güzel akıl verebilirsin mesela. Belli ki bende kalmamış akıl..
Cemkirmiyorum yaşadığın seyi yazıyorum sana sadece.
Defalarca konu açtın,o kadar öneri verildi. Geldigin nokta kocamın kumar borcu için 2 ay daha çalışacağım.
Senin konularına yorum yapmamak en güzeli aslında, haklısın suç bende. Kendimden de sende özür dilerim.
İyi forumlar.

Karar vermeden önce öncelikle duygularınızı bir ortaya çıkarın.

Bunun en güzel yöntemi ise şu:
Kocam boşansak neler olur? sorusu için bir kağıda olumlu ve olumsuz cevap yazın. Her kategoriden en az 5 adet madde yazmaya uğraşın.

Örnek olarak:
Ortak işyerinden ayrılınca artık işim olmayacak olumluyken başka iş yerinde maaşlı iş bulabilirim olumlu olabilir.

Özetle korkularınızı bir kağıda dökün.

Sonra üzerinde çalışmaya başlayın. Mesela iş için ilanları inceleyin, yalnız kalma korkunuz varsa burada boşanmış diğer arkadaşlarla konuşun vb.

Endişelerinizin çözümü için bir planınız olmazsa bizim dediklerimiz havada kalır, kalıyor da.

Kızlar ben boşanma konusunu tekrar geçen gün eşime açtım. Bir şeye kızdım sonra konuyu açtım. Bana verdiği cevap şu, şu borçları bir temizleyelim ayrılırız. Yani kendi yaptığı kumar borcunu hala birlikte temizleyelim diyor. Birlikte çalışıyoruz dükkanı var eşimin. Ben kasada duruyorum, malı ben satıyorum temizlikte bende. Çoğu iş bende yani. Şu an bir eleman nereden baksan 20 bine yakın oluyor aylık. Sırf bunu vermemek için beni kullanıyor hala bir de bunu söylüyor. Borçlar bitince ayrılırmışız.

Benim kredi kartımda full doldurdu, gecikmede hatta her gün bankalar arıyor. Bende sırf kendi kartım en azından ödensin sonra kafam takılı kalmasın, ondan sonra ayrılırız diye sabrediyorum.

Hala arada konu konuyu açıyor falan hemen boşanmaya getiriyor şaka yapıyor boşanmakla alakalı. Zaten 2 ay sonra bosanacağız diyor, sende bir işe girersin artık bakarsın keyfine diyor gülüyor. Çözemiyorum ne yapmaya çalışıyor. Adli tatil de girdi sanırım zaten Eylül 1 e kadar beklemek sorundayım her türlü. Tepem atsa da gidemiyorum, zaten ben ne zaman karar versem bir şey çıkıyor.
Ben senin diğer konuna da yorum yaptım. Çalışma artık bu adamın yanında Kendini köle gibi kullandırma. K. kartınız hala eşinizin elinde mi.? Eşinizin elindeyse alın onu elinden korkmayın eşinizden alın ve kırın atın. Madem kasada siz varsınız. Günlük alın kasadakileri k. kartınıza yatırın. Vermiyor mu sormayın alın. Yada doğru değil fakat şu yöntemi deneyin. karartınıza ne kadar borç varsa o miktar kadar Tedarikçiye mal sipariş ettiğinizi ve ödeme göndereceğinizi belirtip. Hatta o siparişleri verin tedarikçiye O parayı alın direk k.k yatırın bunu tek tedarikçiye ödeme bahanesiyle yapamasanız 2, 3 ,4 tedarikçiye ödemeleri aynı güne denk getirin ve k.k yatırın yatırdığınız an çekip gidin ailenizin yanına. Adli tatil düşünmeyin bile ne önemi var ailenizin yanında olduktan sonra istediğiniz zaman açarsınız davayı Hatta fazlasını çıkartırsanız onu da kendinize alın. Siz yeter ki bunları yapmak isteyin bir işyerinde para kaçırmak o kadar kolay ki (Tabi Allah kimseye haram para nasip etmesin ) fakat sizin kendi işyeriniz sayılır eşinizde hakkediyor.

Kızlar ben boşanma konusunu tekrar geçen gün eşime açtım. Bir şeye kızdım sonra konuyu açtım. Bana verdiği cevap şu, şu borçları bir temizleyelim ayrılırız. Yani kendi yaptığı kumar borcunu hala birlikte temizleyelim diyor. Birlikte çalışıyoruz dükkanı var eşimin. Ben kasada duruyorum, malı ben satıyorum temizlikte bende. Çoğu iş bende yani. Şu an bir eleman nereden baksan 20 bine yakın oluyor aylık. Sırf bunu vermemek için beni kullanıyor hala bir de bunu söylüyor. Borçlar bitince ayrılırmışız.

Benim kredi kartımda full doldurdu, gecikmede hatta her gün bankalar arıyor. Bende sırf kendi kartım en azından ödensin sonra kafam takılı kalmasın, ondan sonra ayrılırız diye sabrediyorum.

Hala arada konu konuyu açıyor falan hemen boşanmaya getiriyor şaka yapıyor boşanmakla alakalı. Zaten 2 ay sonra bosanacağız diyor, sende bir işe girersin artık bakarsın keyfine diyor gülüyor. Çözemiyorum ne yapmaya çalışıyor. Adli tatil de girdi sanırım zaten Eylül 1 e kadar beklemek sorundayım her türlü. Tepem atsa da gidemiyorum, zaten ben ne zaman karar versem bir şey çıkıyor.
Aileniz de destekmiş, acilen kredi kartınızı kesip atıp o evden çıkın. Eylüle kadar beklemek zorunda değilsiniz evden ayrılmak için. Siz çıkar davanızı açarsınız, dava Eylüle'de görülür.
İşten de ayrılın.
Sizi kullanıyor, her açıdan. Daha fazlasına izin vermeyin.

Anlaşmalı boşanma için ise görüşüm net:

Eşinizin bu ortamdaki koşullarda anlaşmalı boşanmaya yanaşmasını beklemiyorum. Anlaşmalı olması için şartların değişmesi gerekiyor.

Örnek vereyim, şu anda iş yerinde bedava çalışıyorsunuz ve bu onun bütçesine 20 bin aylık kar dönüyor. Niye anlaşsın ki sizinle?

Kumar bağımlılığında yüzde 80 tedaviye gitmez, kalanın yüzde 90ı da tekrar oynar. Kumarın yanında evliliğin pek bir kıymeti yoktur.

Eşiniz mümkün olduğunca kumar oynamak zevkini sürdürmek istiyorsa yapması gereken açık: Ne kadar sizi işyerinde çalıştırırsa o kadar zevkine varacaktır.

Hatta kredi kartını borçlandırmış, daha da zevk almış. En güzeli sizin ailenizden sizden gizli saklı borç isteyip onlardan da ayrıca para alması olur.

Kumarbazlar kendi çocuklarının kumbaralarını kırar, hatta kendini kapıdan çevirmesi için talimat verdiği (bazı işletmeler bunu sunuyor) kumarhaneye kılık değiştirerek girer.

İyileşme oranı tek hanelerde olan bir bağımlılığı yeneceğinizi düşünmeyin. Borçlar hele bir bitsin, kumara dört elle sarılacak, şimdi parası kalmadığı için sıkıntıda sadece.

Ne zaman ki işi bırakırsınız, ona yük olursunuz o zaman anlaşmalı boşanır.

Ala ala ya evliliginizin sacma bir hale donusmesine cok sasirdim. Oysa basindan beri cok istikrarli ve cok iyi giden bir evliligin vardi. Cok ilginc. Pembe dizi tadinda hic degismeyen konularin, bikip usanmadan tekrar tekrar ayni seyleri yazman daha ilginc. Hayirlisi ya.

Hiç zorlamaya gerek yok, siz o işi bırakın hatta ailenize dönün kocanız anlaşmaya hemen razı olur, Thrive garantisi veriyorum.

Hatta daha hızlı yöntem söyleyeyim, klasik boşanma davası açın, bir ton para isteyin nafakayı bol bol isteyin. Sorarsa anlaşmak istemiyordun o yüzden para istiyorum şimdi dersiniz.

Panikle davayı hemen anlaşmalıya çevirtirir.

Şu noktada kumar alışkanlığını besleyen kaynak durumundasınız.

Siz de farkındasınız 2 ay sonra o borç bitmeyecek aslında.

Sadece korkuyorsunuz o nedenle biraz daha hata yapmasını bekliyorsunuz ki kararınız netleşsin. Çok normal.

Tek üzüldüğüm nokta kredi kartı borcu yüklenmesi olmuş onun üstüne bir bardak soğuk su içilerek ne yazık ki. Aileniz sağlam, sizi kurtarır.

Tüm konularınızı biliyorum neredeyse. Kalbinizi kırmak inanın istemiyorum. Ama bir insan neden kendine bunları yapar nasıl izin verir aklım almıyor. Özür dilerim ama siz yine boşanmayacaksınız yine bir bahane bulacaksınız verilen tavsiyeler çok önemli değil o yüzden

Tartışma çıkarırım ne yapacağım başka. Sakin kalmaya calıssamda sinirden azarlarım görevlileri.
Yani beklemezsiniz sakince. Doktoru belki başka bir yerden çağırdılar, belki hastaları yetistiremedi uzadı. Empati yapıp, nezaketle sorup sebebi öğrenip sakince beklemek yerine sinirden azarlayip kendinize yakışır şekilde azarlarsiniz.
Ama ne hikmetse size tonlarca borç yıkan, aylarca yıllarca bekleten(2 saat vaktiniz yok oysaki), alay eden, gurur bırakmayan, aldatan, kumar oynayan bir adam karşısında türlü bahanelerle boşanma kararı almayıp, bunu sözde alınca da aaaa bana dur da ödeyelim dedi diye o ortamda gurursuzca kalmaya devam ediyorsunuz.
Bunun adı ataerkillik ve kasaba kültürüdür. Çözümü var sorununuzun ama yapacağınızı dusunmedigim icin yazmıyorum.

o borç hiç bir zaman ödenmez kumarcı birinin borç kapattığı nerede görülmüş nerede duyulmuş ödese yenisi gelir yanı ölene kadar borçlu olacaksınız... adamların kişiliği hep aynı mı olur sağılacak inek buldular mı dalga geçer gibi yapışıyorlar tamam deyip bildiğini okuyorlar .. sen bilirsin bacım ayrılma kararını ama onu beklersen asla boşanamazsınız ... düzelir dersende böyle rahatı bulan adam düzelmez ...

o borç hiç bir zaman ödenmez kumarcı birinin borç kapattığı nerede görülmüş nerede duyulmuş ödese yenisi gelir yanı ölene kadar borçlu olacaksınız... adamların kişiliği hep aynı mı olur sağılacak inek buldular mı dalga geçer gibi yapışıyorlar tamam deyip bildiğini okuyorlar .. sen bilirsin bacım ayrılma kararını ama onu beklersen asla boşanamazsınız ... düzelir dersende böyle rahatı bulan adam düzelmez ...
Düzelmez canım biliyorum. Cesaret edemiyorum ben ayrılmaya, kafam binbir Çeşit sorular var. Ama çok istiyorum şu an cesaret edemesemde ilk cesaretimi topladığım an yapacağım inanın boş konuşmuyorum

Back
X