- 25 Mart 2012
- 18.080
- 43.185
- 798
- Konu Sahibi Melikeninmelikesi
-
Siz ne istiyorsunuz? Adam işten geldiğinde mutlu oluyor musunuz mesela? Yoksa 3 gün şehir dışına çıksa da kafa dinlesem mi modundasınız?Arkadaslar 3 ay icinde tanimadan evlendim ustelik iyi bir isim kariyerim olan birisiyim esimde oyle yani cahil cühelâ da degiliz ama oldu iste o zaman sartlar oyle gelisti. Kaldiki cok uzun suren iliskilerde yasadim ama insan bazi seyler haric ayni evde uzun sure yasamayinca taninmiyor bence. O sebeple bosanmalar yokmu sizce. Tek cozum evlenmeden ayni evde yasamak oda bizim toplumda tü kaka
Mantık bu evliliğin neresinde arkadaşımEvliliğimiz ask sevgi ile olmadi mantik evliligi oldu. O istedi ben tamam dedim 3 ay icinde oldu bitti. Nasil evlendigimi bende bilmiyorum kader dedim gectim
Bende ona hep bunlari söylüyorum seven insan boyle boyle yapar diyorum oturup agliyor seviyorum diyor biliyorumda bunu gercekten ama ileden oyle gormemis. Ailesinde kadınların soz hakki bile yok ailesine bakarak yine bana cok iyi davraniyor boyle bir ailede buyuyen kisi diyorumBence seven insan size 2 kuruşluk kıyafeti çok görmez. Örnek vereyim daha geçen gün hasta oldum şehir dışındaydık ceketim vardı hasta oldum diye eşim mont alalım benim istediğim montun tam 2 katı olan montu almak istedi. Bu ay maddi olarak çok açıldığımız için ve bir monta asgari ücretin 1/5 vermek istemedim ama eşimi vazgeçirene kadar canım çıktı. Demem o ki sizi gerçekten seviyorsa önünüze dünyaları serer mutlu etmek için elinden geleni yapar bu sadece maddi değil. Sevişmede olsun kişisel temizlikte olsun vvs. Mesela durumu yoktur ama özel gününüzde evde güzel bir masa kurabilir sizi mutlu edecek manevi şeyler yapabilir bunlar içten gelir ve sevince olur
Dişlerini fırçalamayan , tırnaklarını kesmeyen be bileyim kulaklarını temizlemeyen bir adamın ellerini yıkadığına asla inanmıyorum . Bence beraberde değil direkt yalnız yapın siz yemekleri. Çocukların ve kendi sağlığın için . O kendi pisliğine bağışıklık kazanmıştır artık ona olmaz bişey . Siz kaynarsınız aradaYok mutfaktan itiyorum onu koridora ya sus birlikte yemek yapalim yada sen yap ben cikiyim diyorum orta yolu buluyoruz bazen baya azaltti
Cok tesekkur ederim yorumunuza. Evet bunlari yaptim yapiyorumda ama tekrar eskiye dobmesi bikac ayi buluyor fabrika ayarlari bu adamin. Ama maddi konuda dedigimi yaoar oldum istedigimi kismen alıyorum surat asiyor ama umrumda degil. Bebegim suan kucuk caliamiyorum ama kendi isim var. Hos kendi isim varkende harcamalarima karisir hatta para benden alirdiSiz ne istiyorsunuz? Adam işten geldiğinde mutlu oluyor musunuz mesela? Yoksa 3 gün şehir dışına çıksa da kafa dinlesem mi modundasınız?
Eğer bu evlilik için son bir çabaya değer diyorsanız kozlar sizde bence. Alın karşınıza konuşun. Sadece şahşi giderleriniz için kullanacağın 1000 Tl versin size her ay. Nasıl harcadığınıza dair tek bir yorum yaparsa bu evliliğin yokuş aşağı gideceğini bilsin. Yemeğinize laf ederse 1 hafta evde yemek pişmeyeceğini de görsün.
Cinsellik kısmına gelince, eğer fizyolojik bir sıkıntı yoksa siz ona öğretemez misiniz? Bana şöyle böyle davran diye azar çekip değil, siz ona bişeyler yapın, bir dahaki sefere o heves etsin
Fazla keskin çizgilerin var, sana göre her şey ya siyah ya beyaz. Gri sıfır. Evet aynı evde yaşamasam ya da tatile gitmesem eşimin dişini fırçalayıp fırçalamadığını, tuvaleti nasıl kullandığını, donunu ne sıklıkla değiştirdiğini, evde nasıl yaşadığını, düzenli tertipli olup olmadığını bilemezdim. Bunları anlayabilmenin farklı bir yolu varsa anlat biz de öğrenelim. Haftada bir bir yerde oturup yemek yediğin kahve içtiğin adamın kişisel yaşamında, ev içinde nasıl bir insan olduğunu hangi yollarla anlayabilirsin mesela?
Ben bunu sebep olarak kabul etmezdim. Böyle bir ortamda büyümüş olabilir ama artık o hayatı yok kendi hayatını yaşıyor ve evinin içinde kimse ona gelip neden eşine güzel sofra kurdun 1 elbise aldın ve evinizde dans ettiniz diye hesap sormayacak. Niye eşini mutlu etmek için çabalıyorsun diye dışlamayacak. Kendisi görmemiş olabilir ama bunlar sonradan öğrenilip uygulanır. Timsah gözyaşlarına inanmayın aranız bozulmasın diye öyle davranıyordurBende ona hep bunlari söylüyorum seven insan boyle boyle yapar diyorum oturup agliyor seviyorum diyor biliyorumda bunu gercekten ama ileden oyle gormemis. Ailesinde kadınların soz hakki bile yok ailesine bakarak yine bana cok iyi davraniyor boyle bir ailede buyuyen kisi diyorum
Yok mutlaka el ve ayaklarini yikar duzenlidir kiyafetini cikarir katlar yerine koyar coraplarini bile icice sokup koyar her eti her yemegi yemez pis diye ben anlamadim hem pis hem temiz. Tirnak kesmemesini annesi kucukken cok dipten kesmis sanirim huylaniyorum diyor ondan kesmeyi erteliyor. Bari kulagini temizle diyorum kulak copu zararli diyor ki haklida amann ne bileyim ya sasirdim kaldimDişlerini fırçalamayan , tırnaklarını kesmeyen be bileyim kulaklarını temizlemeyen bir adamın ellerini yıkadığına asla inanmıyorum . Bence beraberde değil direkt yalnız yapın siz yemekleri. Çocukların ve kendi sağlığın için . O kendi pisliğine bağışıklık kazanmıştır artık ona olmaz bişey . Siz kaynarsınız arada
Gülmek mutluluk belirtisimi illaki. Dalga gecmektir tiye almaktir olayi yumusatmaya çalışmaktır ne bileyim bicok duyguyla gülüyorum ama mutluluktan olmadigini anlamissinizdir yazdiklarimdanEtrafa karşı çok saf hemen kandırılıyor ama size gelince aslan kesiliyor nedense. Çekilir dert değil. Yazdıklarınızı okurken kaşınmaya falan başladım kurdelen oldum galiba sinirden. Ama sizi pek etkilememiş galiba bu durum memnunsunuz sanırım. Gülerek anlatmışsınız hoşunuza gitmiş.
Eşinizin burcu neYok mutlaka el ve ayaklarini yikar duzenlidir kiyafetini cikarir katlar yerine koyar coraplarini bile icice sokup koyar her eti her yemegi yemez pis diye ben anlamadim hem pis hem temiz. Tirnak kesmemesini annesi kucukken cok dipten kesmis sanirim huylaniyorum diyor ondan kesmeyi erteliyor. Bari kulagini temizle diyorum kulak copu zararli diyor ki haklida amann ne bileyim ya sasirdim kaldim
dışarıda gördüğünde dişini fırçalayıp fırçalamadığını anlamıyorsan sıkıntı. renginden, kokusundan, yapısından anlaşılır.
onun dışında her şeyi tek tek anlamaya çalışmak mantıksız. bu genel bi davranış biçimidir. bi yere gittiğinde yemekten önce ve sonra elini yıkıyorsa, tırnaklarının içi temizse, kulaklarından kirler akmıyorsa, kıyafetleri temizse, ter kokmuyorsa, iki gün üst üste buluştuğunuzda aynı kıyafeti giymiyorsa temiz olduğunu ve evlenince tuvaleti pis bırakmayacağını varsayarsın mesela. yanlış mıyım? bi insan hem temiz olup hem pis olamaz sonuçta. bazı davranışlarından tümevarım yaparsın.
yani siz evlenmeden önce 'eşim tuvaletten sonra sifonu çekmeyebilir, bakalım evlenince öğreniriz artık' mı diyordunuz?
Hepsini geçtim ama diş fırçalamayan biriyle nasıl öpüşüyorsun canım ?
Kulağını da temizlemiyormuş
Aşkım ,canım demesin ama bir zahmet ağzını, elini , ayağını temizlesin .
Gerçi 10 sene sabretmişsin sana da ekstra bi takdir gerek
Evet bende boyle dusunuyorum ve soyluyorumda bunlari ona. Sana yemek yapiyorum çalıştığınlm halde eve gelip cocuklara bakiyorum ilgileniyorum sofra kuruyorum eve ilgiliyim sensiz bir kere bile disari cikmis insan degilim daha ne yapiyim diyor. Arkadas cevresi yok isten ev evden is. Bende bunlari zaten yapmalısın diyorumBen bunu sebep olarak kabul etmezdim. Böyle bir ortamda büyümüş olabilir ama artık o hayatı yok kendi hayatını yaşıyor ve evinin içinde kimse ona gelip neden eşine güzel sofra kurdun 1 elbise aldın ve evinizde dans ettiniz diye hesap sormayacak. Niye eşini mutlu etmek için çabalıyorsun diye dışlamayacak. Kendisi görmemiş olabilir ama bunlar sonradan öğrenilip uygulanır. Timsah gözyaşlarına inanmayın aranız bozulmasın diye öyle davranıyordur
Bn 3caylik evli ve hamileyim bnm esimde oyle karisirdi ilk yemege temizlige baktim bna akillar veriyo bnde baya sinir oluyodum bi gun dedim gec sen yap bu ne ya dedim sonra daha o oldu bundan sonra derki isine karismak gibi olmasindaMerhaba hanimlar, sirf ozel hayatımı desifre etmek icin yeni hesap actimuzun sureli sizlere fikirler veren birisiyim aslinda ama evliligim hakkinda sizin görüşlerinizi merakla bekliyorum bu sebeple yaziyorum
esim bana gore cok pinti ya da tutumlu birisi diyelim. Kullandigim peceteye bile karisir az kullansaydin ziyan etmissin vs. Evde her seye karisir yaptigim her seyde izi vardir yemek yapiyorum mesela hicbirsey demese bile kapagini acar bakar kalite kontrol yapar yada kivami gorunuse hakkinda yorum yapar. Yemeklerimi herkes begendigi halde elestirir tuzunu yagini kivamini pisip pismedigini artik neyi eksiksecogu zaman cataliyla karistirir icinde ne var ne yok bazende cok temiz oldugum halde hep onun tabagindan bir seyler cikar ona denk gelir iste. Surat burusturur begenmez bende onceleri hep aglar üzülürdüm artik gec kendin yap derim hic acimam yapmam uzun surede ve bu sekilde baya bu huylarını azaltti diyebilirim. Kendisi cok temiz olduğunu söyler ama dislerini fircalamaz kulaklarini temizlemez tirnaklarinj kesmez giyimine ozen gostermez ütüsüz kirisik giydirsem giyer cikar paspaldir biraz ama kendisine gore cok temizdir hatta ben pisim ona gore benim zorumla kisisel temizligine ozen gosterir. Ozel günlerde hediye almaz artik ben kendim kizip gidip en pahali hediyeyi kendime almaya calisiyorum akillandim yillardir uzul uzul soyle degisen bir sey yok. 10 yillik evliyim hizbirzaman luks bir yere yemege cikarmamistir gittigimiz yerler ozel günlerde dahil esnaf turu lokantalar avmler durumculerden filan ona gore hersey cok pahali. Ne gerek var. Bir kiyafet alsam gerek yok der ilk olarak fiyata bakar 35 den yukari ise burn kivirir. Ona gore 70 lira verilmez bir kiyafete ama ben alirim tabi zorla dinlemem. 101 bim şok türü magazalardan alisvris yapariz her 2liralik urunun önünde bile dakikalrimiz harcar hesap yapariz saatlerce hangisi ucuz diye. Ailemin yanina gittigimde farkediyorum coguseyi. Onlar eli bol kisiler. Alistim tabi bi evlilige ama cok yoruldugumu hissediyorum. Askim canim gibi guzel kelimeleri kullanmaz hitapsiz konuşuruz genelde. Sadece benimle degil ailemlede hitapsiz konusurz anne bana yada x amca demez. Bir hata yaptığında hep beni suclar ilk olarak. Ben altta kalmam tabikide. Bu arada kazanci iyidir hatta evliligimiz boyunca defalarca onun yuzunden buyuk meblalarda borca battik onun kaybettiği paralar yüzünden sıkıntı cektik ama benim aldigim 3 liralik seyi sorun etti hep. Insanlarla iletisimi iyi degildir derdini anlatamaz benimkide tam tersine cok iyidir. Genelde o konudaki sorunlari ben hallederim. Cogu seyi ben ustlenirim iade degisim bozuk olan biseyin servise gitmesi vs. Cok fazla iyi niyetlidir insanlar kullanir onu dalga gecerler cogu zamanda maddi olarak kredi cektirdijleri ve odemedikleride oldu artik ben kimseye para verdirmiyorum. Ama is isten gecti tabi cok sey kaybettik. Sevisme iside yok bilmez oksama öpme 3 dk da işimizi bitiririz cogu zaman ben bosalamam bile cok tepku gosterdigim icin son zamanlarda dikkat eder oldu artik buna. Cok uzun oldu ama daha yazacagim cok sey var onlarida sonraya sakliyim ki bu destani birileri okuyabilsin nedir bizim dururmumuz hanımlar siz olsaniz yapabilir miydiniz? Bu arada ben bu evlilikte sureklibagiran cagiran o ise susan taraf
Gülmek mutluluk belirtisimi illaki. Dalga gecmektir tiye almaktir olayi yumusatmaya çalışmaktır ne bileyim bicok duyguyla gülüyorum ama mutluluktan olmadigini anlamissinizdir yazdiklarimdan
Üfff Vallahi gelip gidip bosanda boşan diyenlere kulak asma onlar bosandirici tayfa arakadaşım alkolikmi dovuyormu hakareti varmı eve ekmek as getirmiyormu aldatiyormu sanko boşan yazanlaron hepsi dört dörtlük insanlarla evli kulak asma vallahi ya herkes ne sıkıntılar çekip çoluğunu çocuğunu büyütüyor bu dünyaya dört dörtlük yaşamaya gelmedik zaten ayrıca boşanmak için sebeb göremedim saydıklarımın hiçbiri yok sadece hayatının kurallarını ve kişilik kurallarını koruyorsan sorunlu bir evlilik göremedimMerhaba hanimlar, sirf ozel hayatımı desifre etmek icin yeni hesap actimuzun sureli sizlere fikirler veren birisiyim aslinda ama evliligim hakkinda sizin görüşlerinizi merakla bekliyorum bu sebeple yaziyorum
esim bana gore cok pinti ya da tutumlu birisi diyelim. Kullandigim peceteye bile karisir az kullansaydin ziyan etmissin vs. Evde her seye karisir yaptigim her seyde izi vardir yemek yapiyorum mesela hicbirsey demese bile kapagini acar bakar kalite kontrol yapar yada kivami gorunuse hakkinda yorum yapar. Yemeklerimi herkes begendigi halde elestirir tuzunu yagini kivamini pisip pismedigini artik neyi eksiksecogu zaman cataliyla karistirir icinde ne var ne yok bazende cok temiz oldugum halde hep onun tabagindan bir seyler cikar ona denk gelir iste. Surat burusturur begenmez bende onceleri hep aglar üzülürdüm artik gec kendin yap derim hic acimam yapmam uzun surede ve bu sekilde baya bu huylarını azaltti diyebilirim. Kendisi cok temiz olduğunu söyler ama dislerini fircalamaz kulaklarini temizlemez tirnaklarinj kesmez giyimine ozen gostermez ütüsüz kirisik giydirsem giyer cikar paspaldir biraz ama kendisine gore cok temizdir hatta ben pisim ona gore benim zorumla kisisel temizligine ozen gosterir. Ozel günlerde hediye almaz artik ben kendim kizip gidip en pahali hediyeyi kendime almaya calisiyorum akillandim yillardir uzul uzul soyle degisen bir sey yok. 10 yillik evliyim hizbirzaman luks bir yere yemege cikarmamistir gittigimiz yerler ozel günlerde dahil esnaf turu lokantalar avmler durumculerden filan ona gore hersey cok pahali. Ne gerek var. Bir kiyafet alsam gerek yok der ilk olarak fiyata bakar 35 den yukari ise burn kivirir. Ona gore 70 lira verilmez bir kiyafete ama ben alirim tabi zorla dinlemem. 101 bim şok türü magazalardan alisvris yapariz her 2liralik urunun önünde bile dakikalrimiz harcar hesap yapariz saatlerce hangisi ucuz diye. Ailemin yanina gittigimde farkediyorum coguseyi. Onlar eli bol kisiler. Alistim tabi bi evlilige ama cok yoruldugumu hissediyorum. Askim canim gibi guzel kelimeleri kullanmaz hitapsiz konuşuruz genelde. Sadece benimle degil ailemlede hitapsiz konusurz anne bana yada x amca demez. Bir hata yaptığında hep beni suclar ilk olarak. Ben altta kalmam tabikide. Bu arada kazanci iyidir hatta evliligimiz boyunca defalarca onun yuzunden buyuk meblalarda borca battik onun kaybettiği paralar yüzünden sıkıntı cektik ama benim aldigim 3 liralik seyi sorun etti hep. Insanlarla iletisimi iyi degildir derdini anlatamaz benimkide tam tersine cok iyidir. Genelde o konudaki sorunlari ben hallederim. Cogu seyi ben ustlenirim iade degisim bozuk olan biseyin servise gitmesi vs. Cok fazla iyi niyetlidir insanlar kullanir onu dalga gecerler cogu zamanda maddi olarak kredi cektirdijleri ve odemedikleride oldu artik ben kimseye para verdirmiyorum. Ama is isten gecti tabi cok sey kaybettik. Sevisme iside yok bilmez oksama öpme 3 dk da işimizi bitiririz cogu zaman ben bosalamam bile cok tepku gosterdigim icin son zamanlarda dikkat eder oldu artik buna. Cok uzun oldu ama daha yazacagim cok sey var onlarida sonraya sakliyim ki bu destani birileri okuyabilsin nedir bizim dururmumuz hanımlar siz olsaniz yapabilir miydiniz? Bu arada ben bu evlilikte sureklibagiran cagiran o ise susan taraf
Bende sizin dusunce yapinizda bir insanım hatta asla evlenmem çocuklu hayat bana gore degil diyen bir insandim ben. Arkadas ortaminda birakin en son evlenecek kisiyi hic evlenmez gozuyle bakilandim ill evlenen ben oldum herkes cok sasirdi. Bende şaşkındım nasil oldu anlamadm inanin. Kadere kismete inanmazdim evliligimden sonra evliligin kader olduguna inandim. Siz sanliymissiniz kendi yolunuzu cizmissiniz ama ben cizememisim demekkiYok ben o riske atmadım kendimi. En ince ayrıntısına kadar beş sene tanıdım, evinde kaldım, o benim evimde kaldı, onlarca kez tatile gittik, yüzlerce kez seviştik ondan sonra ikna oldum evlenmeye.
Anlatamıyorum daha açık yazayım. Haftada bir buluştuğun ve o buluşmaya dişini fırçalayıp duşunu alıp bakımını yapıp gelen adamın kalan 6 günde nasıl davrandığını, dışarda bazı şeylere dikkat etse de evin içinde nasıl davrandığını kesin olarak bilemezsin diyorum. Bunu kesin olarak bilmenin bir yolu yok. Dışarı çıkarken özenen adamın klozet kapağına işemeyeceğinin garantisi yok.
Banyoyu kaç günde bir yapıyor? Bana göre erkekler hergün yapmalı. Banyo yapıyorsa kulakları nasıl pis oluyor? Ayrıca kaç yaşına gelmiş adam çocukluk travması mı olur? Boşanmayı düşünmüyorsanız pazar günü temizlik gününüz olsun, tırnaklarını kessin, banyoda siz iyice keseleyin, kulaklarını yıkatın. Diğer günler kendisi yıkansın. İş arkadaşlarına yazık, onlar da tiksiniyordur.Yok mutlaka el ve ayaklarini yikar duzenlidir kiyafetini cikarir katlar yerine koyar coraplarini bile icice sokup koyar her eti her yemegi yemez pis diye ben anlamadim hem pis hem temiz. Tirnak kesmemesini annesi kucukken cok dipten kesmis sanirim huylaniyorum diyor ondan kesmeyi erteliyor. Bari kulagini temizle diyorum kulak copu zararli diyor ki haklida amann ne bileyim ya sasirdim kaldim
Neden ben bu yaziya guldum (ozur dilerim) sonuna kadar okudum tutumlu kismi bana birini hatirlatti .Merhaba hanimlar, sirf ozel hayatımı desifre etmek icin yeni hesap actimuzun sureli sizlere fikirler veren birisiyim aslinda ama evliligim hakkinda sizin görüşlerinizi merakla bekliyorum bu sebeple yaziyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?