• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğimizin 2.haftasında eşim intihara teşebbüs etti.

Bende soğukkanlı buldum ayrıca da iç dökme gibi gelmedi konu sahibi yazdı çıktı.
Yapım oldukça soğuk ama şöyle bir durumda 3 cümle yazmam, yazamam da zaten.
Yorumuma boş konuşmak gibi yaklaşım olduysa da ne yapayım.
Düşüncem bu!
Kendimi kötü hissettim bir an bende sayenizde açıklamış olayım.
Evet iste diger bir konuda bu..dertlesmek icin konu acti ve gitti..insan boyle olunca ister istemez sorguluyor acaba konu gercekmi yoksa hayal mi diye..umalim ki hayal olsun..insan hayati sozkonusu olunca akan sular durur cunku..

Çok zor günler geçiriyorken burada birkaç defa konu açtım, sonra yayınlamadan sildim. Yani olabilir insan burada can havliyle paylaşım yapabilir veya ben mi bu siteyi çok ciddiye alıyorum, bilemedim şimdi. Anlaşılan o ki birçok kadın buraya gerçek yaşamda veremediği tepkileri vermek, çoğunlukla da ayar çekmek, dalga geçmek, küçümsemek için geliyor. Sitenin kafa dağıttığı, bazen de eğlendirdiği doğrudur ama birçokları burayı (hani sanal alem ya!) kum torbası olarak kullanıyor. Yazık.

Geçmiş olsun konu sahibi, hakkında hayırlısı olur umarım.
Etraf klavyes delikanlısı dolu.
Herkesin üzüntüye verdiği tepki farklı olur. Kimi anlatıp paylaşmak destek görmek ister kimi içine kapanır kimseyi yanında istemez.
Sonuçta konu sahibinin şu an eşi için elinden birşey gelmiyorsa öyle eli kolu bağlı oturu
Bakın sizi hayata bağlayan bir aile fikri hissi varmış
Kimse hayata amaçsız kalmaz kaybolmaz umarım
Umarım...

Valla grilerin efendisi gelir birazdan :bicak:
Konu sahibi gecmis olsun duydugum kadariyla omur boyu tedavi ve ilac konusunda takip ve hassas olunmasi gereken bir rahatsizlik iylesince terapi ilac vs toparlar insallah
Ancak anladigim siz biliyormussunuz oyle evlenmissiniz (daha once sizi dinlemedim yaziminizdan anladigim)yani yolu birlikte yurumeye destek olmaya karar verip adim atmissiniz bundan sonrasi sabir ve gozlem zoru secmissiniz sizin seciminiz oyle olunca soylenecek cok birsey kalmiyor Allah yardimciniz olsun

Ayrıca geçmiş olsun konu sahibi inşallah yaşayacağınız günler vardır Allah sana bağışlar eşini...

Tovbe estagfirullah suan soktayim ya insallah birsey olmaz canim benim ya. Eski yazini da okudum cok uzuldum Allah im basa vermesin

Çok kötü bir durumdayız toplumca..
Galiba SİBER ZORBA dedikleri tam da bu..

Alıntı;
SİBER ZORBALIK NEDİR?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), siber zorbalık tanımını şu şekilde yapıyor:

“Bilgi ve iletişim teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla gençler ve çocuklar arasında internet kullanımı giderek artmaktadır. Bu durumun pek çok olumlu getirisi olduğu gibi, siber zorbalık davranışlarının sergilendiği kötü amaçlı kullanımlar da meydana gelmektedir. Siber zorbalık, elektronik ortamda bir birey veya grubun, diğerlerine yönelik kasıtlı biçimde gerçekleştirdiği aşağılama, iftira, dedikodu, taciz, tehdit, utandırma ve dışlama gibi rahatsızlık verici eylemleri ifade eder.”
Siber zorbalık basite alinacak bi sey de değil gerçekten. Koreli ünlü bi sarkici bu yüzden bi kac gün önce intihar etti. Teşebbüs değil intihar, öldü çocuk. Hep bu zorbalar yüzünden depresyona girmis çocuk.

• Beğen
Reactions: Den
eklemeyi unutmuşum eşim bipolar bozukluk hastasıydı
Kolunuzu düzenleyip orada belirtin bence bu durumu, birazcik da da detay verin.. Boyle satır aralarinda aciklarsaniz konunuz sayfalar boyu soru-cevap ve tekrar ayni sorular seklinde gider, dogal olarak..

Öyle bi anlatım var ki az daha başınız sağolsun diyecektim
Geçmiş olsun .

Bende soğukkanlı buldum ayrıca da iç dökme gibi gelmedi konu sahibi yazdı çıktı.
Yapım oldukça soğuk ama şöyle bir durumda 3 cümle yazmam, yazamam da zaten.
Yorumuma boş konuşmak gibi yaklaşım olduysa da ne yapayım.
Düşüncem bu!
Kendimi kötü hissettim bir an bende sayenizde açıklamış olayım.
Sen kendini kötü hissetme canısı,seni bilen biliyor...

Bipolar zor bir hastalık fakat ilaçların sürekli ve düzenli kullanımıyla hayat kalitesi oldukça yükselen insanlar da var. Sizin için zor bir durum olmalı, eşinizin hastalığıyla ilgili detaylara hakim olmaya çalışın. Bipoların da çeşitleri ve düzeyleri var. Eşinizin hastalığı tam olarak ne durumda, tedavisi ne aşamada, ilaçlarını kullanıyor muydu, herhangi bir bağımlılığı var mı vs.. Tüm bunlara göre neye nereye kadar katlanabileceksiniz bunu öngörebilirsiniz belki. Çünkü hasta yakınları da bir süre sonra oldukça yıpranmış oluyor, sizin de destek almanız iyi olur. Geçmiş olsun.

Konu sahibi durumu bilerek evlenmiş onun pişmanlığını yaşıyor anladığım kadarıyla.
Uzaktan bi tanıdığımızın kocasıda intihar etti adamın psikolojik sorunları varmış. Adam yüksek bi binadan kendini attı.
Kadın 2 çocukla genç yaşta dul kaldı.
Bence psikolojisine, kendine güvenmeyen evlenmesin. O çocukların, kadının ne suçu var? Böyle bi travmaya maruz kaldılar.
Konu sahibi uzunca bi süre çocuk düşünme.

konuya defalarca kez girdim yorum yapmadan çıktım,
intiharın sözlük anlamı: Bir kimsenin toplumsal ve ruhsal nedenlerin etkisi ile kendi hayatına son vermesi,
bazı arkadaşlar tepki vermiş, çok da haksız sayılmazlar,
neyse çok geçmiş olsun, eşiniz iyileşince nasıl bir yol çizeceğinize karar verirsiniz.

Neden pismansin
Evlendigin icin mi esin intihar etmeye kalktigi icin mi?
Bi polar hastaligini cok iyi bilirim.
Esiniz cagresiz bi cikmazda.
Bunu ona yaptiran bu kutup bozuklugu hastaligi.
Esinizin yaninda olun.
Hastaligini yuzune vurmayin.
Omur boyu ilaclarini ihmal etmesine izin vermeyin.
İlaclarla herseyin normal oldugunu cok iyi gittigini hissettirin anlatin.
Esinizi sorgulayamayin bu konudan oturu.
Olan oldu ben yanindayim mesaji verin.
suanda hasta ruhu hasta ona destek olun.unutmayin ilaclarini kullandigi surece o da herkes gb biri.

Eşinin hastalığı gerçekten çok ciddi... bipolar bozuklukta %70 hasta depresyon dönemindeyken hastanede yatmazsa mukakkak intihar eder.. gerçekten çok üzüldüm.. bipolar biriyle evliliği sürdürmek mi ? Pek sanmıyorum.. onların duyguları aşırı inişli çıkışlı tutarsızlardır... bazı bipolar hastaları halusilasyon bile görür... kendinizi düşünün..

Back
X