• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğimizin 2.haftasında eşim intihara teşebbüs etti.

bende bipolar hastasıyım şuan ilaç kullanmıyorum. kardeşimde de manik depresyon teşhisi var.bu hastalık kişilerin karakterlerine göre şekilleniyor. mesela ben Allaha şükür iyiyim.psikolojimi zorlamayan bir şey olmadıkça belirtileri çıkmıyor fakat en ufak üzüntüde elim ayağım kesilip depresyona giriyorum. bi de çevremdekiler dalga geçiyorum filan zannedip karakterime saldırıyor.erkek kardeşimde ise hastalık onu daha saldırgan yapıyor.gerçi kardeşim karakter olarak sopalık bu hastalıkla daha bir dövülesi oluyor.sanırım erkeklerde daha kötü. şuana kadar kardeşim ve biz hastanelik olmadık.fakat insanın tüm huzurunu bozuyor bu hastalık.ilaçlar düzenli kullanılmalı güzel uyku uyunmalı enerji vampirlerinden ve stresli işlerden uzak durulmalı.gel gelelim gerçek hayat öyle değil ve bu hastalıkta kardeşim bana göre daha dayanıksız.
Canım toplumda o kadar cok ruhu hasta insan var ki kendini normal sanan, teşhis almamış, tedavi gormeyen...Asıl zarar gorenler bu kisilerle yasamak zorunda kalanlar oluyor. Cunku onlar carpik degerlendirmeleriyle kendilerini hep hakli bulduklari icin onlara yakin olmak durumunda kalan daha normal kisiler demek ki hata bende diye kendilerini suçluyorlar. Ve hatta bu ruhu hasta olan ama bunu kendine asla konduramayan kisiler daha cok da iyi kariyeri olan toplumda yer edinmis kisiler arasindan çıkabiliyor.

Yani teshis almiş kendi durumunu bilen ve ona gore hareket eden insanlar kendi ruhsal sıkintilarini kabul etmeyenlere göre daha makul bir hayat yasiyorlar bence.

Biz ruh hastaligindan çok ürperen bir toplumuz sanirim. Ama korkulacak olan ruhun hastaligindan cok bu hastaliği kabul etmemek bence. Yoksa hassas bir ruhun bu toplumsal bozulmada saglıkli kalabilmesi zaten kolay degil.

Ben köy yerindeyim burada kimin ne derdi olacak denir ya hani sehir stresinden uzak hic oyle degil emin ol bu seferde dertsizlik dert oluyor insanlar sıkıntıdan bunalimda avuç avuc antidepresan kullaniyorlar ve omur boyu da kullanacaklar.

Valla benim de sıkıntilarım oldugu icin hayatla ilgili ruh sağligımı koruma konusunda düsünuyorum bazen. Insan kendine dikkat etmeli. Senin de dediğin gibi kaliteli uyku, saglikli beslenme, stresle basa çikma ama yapabiliyor muyuz tabii ki hayırrrr:))))

Size sifalar dilerim. Erkek kardesler zaten sopalik oluyor ve her ne olursa olsun konu erkekse daha da zorlaşıyor :)))

Canım toplumda o kadar cok ruhu hasta insan var ki kendini normal sanan, teşhis almamış, tedavi gormeyen...Asıl zarar gorenler bu kisilerle yasamak zorunda kalanlar oluyor. Cunku onlar carpik degerlendirmeleriyle kendilerini hep hakli bulduklari icin onlara yakin olmak durumunda kalan daha normal kisiler demek ki hata bende diye kendilerini suçluyorlar. Ve hatta bu ruhu hasta olan ama bunu kendine asla konduramayan kisiler daha cok da iyi kariyeri olan toplumda yer edinmis kisiler arasindan çıkabiliyor.

Yani teshis almiş kendi durumunu bilen ve ona gore hareket eden insanlar kendi ruhsal sıkintilarini kabul etmeyenlere göre daha makul bir hayat yasiyorlar bence.

Biz ruh hastaligindan çok ürperen bir toplumuz sanirim. Ama korkulacak olan ruhun hastaligindan cok bu hastaliği kabul etmemek bence. Yoksa hassas bir ruhun bu toplumsal bozulmada saglıkli kalabilmesi zaten kolay degil.

Ben köy yerindeyim burada kimin ne derdi olacak denir ya hani sehir stresinden uzak hic oyle degil emin ol bu seferde dertsizlik dert oluyor insanlar sıkıntıdan bunalimda avuç avuc antidepresan kullaniyorlar ve omur boyu da kullanacaklar.

Valla benim de sıkıntilarım oldugu icin hayatla ilgili ruh sağligımı koruma konusunda düsünuyorum bazen. Insan kendine dikkat etmeli. Senin de dediğin gibi kaliteli uyku, saglikli beslenme, stresle basa çikma ama yapabiliyor muyuz tabii ki hayırrrr:))))

Size sifalar dilerim. Erkek kardesler zaten sopalik oluyor ve her ne olursa olsun konu erkekse daha da zorlaşıyor :)))
aynen kardeşimde, hani demiştiniz ya şehirden uzakta dertsizlik dert oluyor.o modda.sanki psikolojik işkence yapmışım gibi gerilimli.bildiğin köpek gibi havlayıp hırlamaya müsait.halbuki beni bi kaç saat görmüş oluyor..o da anneme uğradığım için.

Ya biz ne ara bu kadar kötü kalpli olduk. Yorumlar feci gerçekten. Daha kızcağız 24 yaşında 24. Eşim ölüm döşeğinde, çok kötüyüm diyor. Yorumlar ise intiharın kelime anlamı ya da, neden eşinin yanında değilsin şeklinde.. gerçekten ben şuan çok şaşkınim. Şuan konu sahibi belli ki çok saglikli düşünemiyor doğal olarak zor bir durum, belki kendisini suçluyor, belki kimseye anlatamadi buraya yazabildi derdini, her insan aynı değil ki...

Konuya gelince Allah yardımcınız olsun konu sahibi. Zor bir süreç seni ve eşini bekliyor, Allah eşine şifa versin, Allah yardımcınız olsun ...
Valla her konu acana birsey bulunuyo son zmnlarda.. o acmasin bu acmasin konu, kk ya girmesinler hic.. insanlar tuhaflasti hakikaten.

Gecen biri cocugunun bezini koymus kakasiyla; bunu buraya koycana doktora gotur bilmem ne..ya sizin kadar akli calismiyodu.

Bu konudada olay ne zmn oldu bilmiyorum ama kadinin birseyler anlatip danismasi neden kotu olsun..

Diyelim ki bu durumda konu açılmaz yada sen açmazsın konu sahibi açmış neden rahatsız oluyosunuz herkes sizin gibi davranmak zorundamı yada sizin bu durumda napacaginizi mi sormuş kadın, su stresini burada atmak isteyen tipler bi zahmet kendinize gelin gidin öfkenize sebeb olandan çıkarın hirsinizi insanlar rahatlamak için acıyo konuyu bunlarda burda beklemiş kim konu acsada saldırsak diye bekliyo sizene ayol sen açmazsın o açmış çokta kasiyosa cik konudan alemsiniz bir derdin varsa açma kardeş buraya olmalı buranın adı herkez dertli saracak yer ariyo alalaa

:KK9:Aynen iş hayatında çok ruhhastası var ama kendilerine kondurtmuyorlar

youtube da bışeyler ızledım adanalı bır adam psıkıyatrık tedavı ve ılaçlar ınsanları eskısınden daha kötü yapıyor bır nevı kaş yaparken göz çıkarıyor demek ıstıyordu.düşününce bazı mantıklı tarafları da var.Allah korusun ben kronık bır hasta olsam çocuk fılan hak getıre olurdu.Şükür şuan ılaçsız da yaşayabılıyorum.vıdeosunu ızledığım adam daha çok konuşma ıle terapıden yana. bır de troıd ve bağırsaklar ıyıce ıncelenmelı hangı tür hastalıkları var dıye dıyor.benım bıpolar teşhısınden sonra araştırılıp bulunan haşımato troıdı gızlı şeker ılacları ıle pek bıpolar ılaçlarına gerek kalmadı. ayrıca en son b12 vıtamınımınde düşük olduğunu öğrendım.mesela troıd bağırsak ve b12 ıle ılgılı bozukluklar.da pskolojık hastalıklara sebep olabılıyor.ınsanlara homa testı de yapılmalı.yalnız psıkoterapı hala gerektığı kadar yaygın değıl.

Bazı yorumlar çok empati yoksunu.
Konu sahibi Allah yar ve yardımcınız olsun. Tamam eşinizin yaptığı bencilce, bence intihar bencilce. Ama elinden tutup kaldırabilirsiniz, siz eşisiniz. Zor bir süreç ama başaracaksınız inşAllah

Back
X