• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğimizin 2.haftasında eşim intihara teşebbüs etti.

ne bicim gaddar olmusuz yorumlara bak.Olum doseginde adam hala neden evlendin diyebiliyolar.Neyse bu insan akil suursuzu ya da hastasi degil elindede degil kandaki bi madde eksikliginden meydana gelen ruhsal bi rahatsizlik?bilip bilmeden yorum yapmayin konu sahibi sende iyi gunde kotu gunde soz verdigin esine sozunu tut sahip cik.

Bu arada kk da şu belli başlı kişiler konu açılsa da saldırsak, evimizdeki sorunları kadınların üzerinden çıkarsak diye düşünen tipler ! Bunlar kadın bide (?) sitenin ismi de kadınlar kulubu.. yönetim bunlara acil bi şrkilde çaresine bakmalıdır... yoksa derdim war bölümü diye birşey kalmayacak

ne bicim gaddar olmusuz yorumlara bak.Olum doseginde adam hala neden evlendin diyebiliyolar.Neyse bu insan akil suursuzu ya da hastasi degil elindede degil kandaki bi madde eksikliginden meydana gelen ruhsal bi rahatsizlik?bilip bilmeden yorum yapmayin konu sahibi sende iyi gunde kotu gunde soz verdigin esine sozunu tut sahip cik.
Bipolar hastalığı çok ciddi bir hastalıktır.. akıl hastalığı arasındadır.. tabi bu bipolar ın türüne bağlıdır... bipolar-sizofrenik davranısları da gösteriyorsa bu kişi için evlilik çok zor olur.. ayrıl demekle haklılar eğer şizofrenik davranıslar gösteriyorsa tabiki

Bipolar hastalığı çok ciddi bir hastalıktır.. akıl hastalığı arasındadır.. tabi bu bipolar ın türüne bağlıdır... bipolar-sizofrenik davranısları da gösteriyorsa bu kişi için evlilik çok zor olur.. ayrıl demekle haklılar eğer şizofrenik davranıslar gösteriyorsa tabiki
Cok zor biliyorum ama tedavisi olan bi hastalik.İlaclarini bilerek icmiyorsa gizliyorsa daha farkli sizofrenik dawranislarda bulunuyorsa ayrinilmali.Adam hasta zaten cikmazda o da elinden geleni yapiyor ve farkindaysa bi tekme de vurmamali degil mi

Yoğun bakımda mıymış pek bir şey anlamadım? Çok geçmiş olsun inşallah en kısa surede sağlığına kavuşur. Şu durumda boşan denmesini doğru bulmuyorum. Görücü usulü bir evlilik yapmamış 4 senedir birliktelermis kendisini rahatsız edici tavırlari olsaydı farklı düşünür ve uzak dururdu ama sanırım eşinin zararı kendisineymis. Bipolar insanlar her duyguyu uçlarda yasiyor diye biliyorum ama sonuçta bu da bir hastalık ve tedavi edilebilir, nasıl ki Allah korusun kanser olsaydı yanında olup destek olması gerekiyorsa Bu durumda da eşine destek olmalı yoksa yoğun bakımdan çıktığında boşanma halinde tekrar deneyecektir.

Konu sahibi saatlerdir yazmamış inşallah kötü bir durum yoktur, Allah yardımcınız olsun.

Cok zor biliyorum ama tedavisi olan bi hastalik.İlaclarini bilerek icmiyorsa gizliyorsa daha farkli sizofrenik dawranislarda bulunuyorsa ayrinilmali.Adam hasta zaten cikmazda o da elinden geleni yapiyor ve farkindaysa bi tekme de vurmamali degil mi
Haklısın bipolar ın türüne göre , eğer şizofrenik davranıslar göstermıosa ilaçlarını duzenli kullanıosa normal insanlardan farkları olmuyor... eşinin intihar etmesı çok kötu allah kimsenın basına vermesın böyle bırşeyi.. adama daha çok üzüldum... sevdiğinin arkasında durdun bu süreçte iyileşene kadar en azından.. adam toparlansın kendıne gelsin ...

Haklısın bipolar ın türüne göre , eğer şizofrenik davranıslar göstermıosa ilaçlarını duzenli kullanıosa normal insanlardan farkları olmuyor... eşinin intihar etmesı çok kötu allah kimsenın basına vermesın böyle bırşeyi.. adama daha çok üzüldum... sevdiğinin arkasında durdun bu süreçte iyileşene kadar en azından.. adam toparlansın kendıne gelsin ...
Aminnn :(

Öncelikle geçmiş olsun. Bu zor hastalık anlarında geçmişi düşünmek yerine geleceğim için ne yapabilirim diye hareket etmeniz gerekir: bakınız bu hastalığın pek tedavisi yoktur. Sadece depresif davranışlardan bahsetmiyoruz toplum içine de uyum sağlayamamış birisinden bahsediyorız.
Sizin yapmanız gereken duygusal veya merhametli değil akıllıca düşünmek. Eğer bu adamla ilerisini göremiyorsanız iyileşmesini bekleyip bırakın. Dünyada tek boşanan siz olmayacaksınız. Eğer diyorsanız ki bana zararı olmadığı sürece yanındayım yine sizin kararınız sizin hayatınız. Bundan Sonra yaşayacağınız şeyler daha kolay olmayacak. Bakınız normal adamlara bile bir süre Sonra olan sevgi ve muhabbet bitebiliyor ... bununla baş etmek zorunda olmadığınızı bilin. Aile Side varsa allah onlara kolaylık verir zaten alışmışlardır. Sizi gerçekten merak ettim uzun tuttuysam affola.

Merhaba.
Konunuzu baktıktan sonra yorumlara bakmadan eski konu linkinize baktım.
Kesin bipolar bozukluğu var ya da şizofren dedim tecrübelerimden yola çıkarak, ve öyleymiş.
O kadar net ve belli davranışlar ki, durup bir düşünmeliydiniz.
Hayat bu bir ömür geçireceğiniz insanı arıyorsunuz aklınızda bir şüphe varmış acaba neden demişsiniz ve buna rağmen evlenmişsiniz.
Çok büyük bir hata yapmışsınız. Şuan zor durumdasınız yapacak bir şey yok.
Sağlık personeli olduğum için bu hastalığın çok ağır bir hastalık olduğunu ve tehlikeli olduğunu söyleyebilirim.
Öyle ki polis olmadan hastaneye bile götüremezsiniz bu hastaları.
Hastalık ilerledikçe kişi saldırganlaşır
İlaç falan kullanmaz , intihar eğilimi çok fazla olur ne deseniz laf anlatamazsınız
Gecenin 2sinde 3 ünde kavga eder kapıya ambulans ve polis çağırırsınız.
Uyumazlar. Uyku düzenleri bozuktur .
Kaymakamlıktan zorla hastaneye götürme kararı almadıysanız hastaneye de götüremezsiniz. Hep bir bağırış çağırış olur.
Geçmiş olsun , Allah yardımcınız olsun.
Bir de şunu sorayım , evlenmeden önce gerekli testler muayeneler yapıldı mı?
Sağlık raporu için.?
Ve ailesi biliyor muydu bu hastalığını yoksa yeni mi teşhis konuldu?

Ya biz ne ara bu kadar kötü kalpli olduk. Yorumlar feci gerçekten. Daha kızcağız 24 yaşında 24. Eşim ölüm döşeğinde, çok kötüyüm diyor. Yorumlar ise intiharın kelime anlamı ya da, neden eşinin yanında değilsin şeklinde.. gerçekten ben şuan çok şaşkınim. Şuan konu sahibi belli ki çok saglikli düşünemiyor doğal olarak zor bir durum, belki kendisini suçluyor, belki kimseye anlatamadi buraya yazabildi derdini, her insan aynı değil ki...

Konuya gelince Allah yardımcınız olsun konu sahibi. Zor bir süreç seni ve eşini bekliyor, Allah eşine şifa versin, Allah yardımcınız olsun ...

Son durum nedir merak ettim.

Ben bipolar bozuklugun bu kadar ciddi bir rahatsizlık oldugunu bilmiyordum ama bu kisi konu sahibini ve ailesini evlenilebilecek biri olduģuna ikna ettigine göre demek ki toplum icinde hayatina devam edebilecek potansiyeli var.

Bu rahatsızlıgını evlenmeden once söylemis mi? Cunku söylenmesi gerekirdi.

Bu en onemli konu bence. Bu kabul edilerek yola çikıldiysa zaten konusacak cok birsey yok. Ama bilmeden evlenip bu ortaya çiktıysa bosanma kapisı açılabilir bu durumda.

Ancak evlendiginize göre seviyorsunuz ve o da şu an hasta umarım eve dönersiniz ve tedaviye devam edersiniz. Siz de Allah korusun ama evliligin ikinci haftasında sakat kalabilirdiniz ve onun yaninızda olmasıni isterdiniz. Toplumda bipolar olarak yasayan da pek cok insan olmalı. Dert varsa mutlaka dermani da oluyor. Rabbim acil şifalar versin insaallah...

Ya biz ne ara bu kadar kötü kalpli olduk. Yorumlar feci gerçekten. Daha kızcağız 24 yaşında 24. Eşim ölüm döşeğinde, çok kötüyüm diyor. Yorumlar ise intiharın kelime anlamı ya da, neden eşinin yanında değilsin şeklinde.. gerçekten ben şuan çok şaşkınim. Şuan konu sahibi belli ki çok saglikli düşünemiyor doğal olarak zor bir durum, belki kendisini suçluyor, belki kimseye anlatamadi buraya yazabildi derdini, her insan aynı değil ki...

Konuya gelince Allah yardımcınız olsun konu sahibi. Zor bir süreç seni ve eşini bekliyor, Allah eşine şifa versin, Allah yardımcınız olsun ...
Evet bazı yorumlar ciddi can sıkıcı ama herkesin kelime anlamına bu kadar takılma sebebi başlığın ilk halinin yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermesi. Devamında yine hatalı yazan arkadaşlar da olmuş, "intihar etmek" fiilinin sonucu ölümdür. Tdk böyle söylüyor. Ben de ilk okuduğumda vefat etmiş sandım, sonrasında derin bir oh çektim.
Onun dışında gerçekten çok çok zor bir durum, Allah şifa versin

Son durum nedir merak ettim.

Ben bipolar bozuklugun bu kadar ciddi bir rahatsizlık oldugunu bilmiyordum ama bu kisi konu sahibini ve ailesini evlenilebilecek biri olduģuna ikna ettigine göre demek ki toplum icinde hayatina devam edebilecek potansiyeli var.

Bu rahatsızlıgını evlenmeden once söylemis mi? Cunku söylenmesi gerekirdi.

Bu en onemli konu bence. Bu kabul edilerek yola çikıldiysa zaten konusacak cok birsey yok. Ama bilmeden evlenip bu ortaya çiktıysa bosanma kapisı açılabilir bu durumda.

Ancak evlendiginize göre seviyorsunuz ve o da şu an hasta umarım eve dönersiniz ve tedaviye devam edersiniz. Siz de Allah korusun ama evliligin ikinci haftasında sakat kalabilirdiniz ve onun yaninızda olmasıni isterdiniz. Toplumda bipolar olarak yasayan da pek cok insan olmalı. Dert varsa mutlaka dermani da oluyor. Rabbim acil şifalar versin insaallah...
bende bipolar hastasıyım şuan ilaç kullanmıyorum. kardeşimde de manik depresyon teşhisi var.bu hastalık kişilerin karakterlerine göre şekilleniyor. mesela ben Allaha şükür iyiyim.psikolojimi zorlamayan bir şey olmadıkça belirtileri çıkmıyor fakat en ufak üzüntüde elim ayağım kesilip depresyona giriyorum. bi de çevremdekiler dalga geçiyorum filan zannedip karakterime saldırıyor.erkek kardeşimde ise hastalık onu daha saldırgan yapıyor.gerçi kardeşim karakter olarak sopalık bu hastalıkla daha bir dövülesi oluyor.sanırım erkeklerde daha kötü. şuana kadar kardeşim ve biz hastanelik olmadık.fakat insanın tüm huzurunu bozuyor bu hastalık.ilaçlar düzenli kullanılmalı güzel uyku uyunmalı enerji vampirlerinden ve stresli işlerden uzak durulmalı.gel gelelim gerçek hayat öyle değil ve bu hastalıkta kardeşim bana göre daha dayanıksız.

Back
X